LHC s polovicom snage

poruka: 22
|
čitano: 2.682
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LHC s polovicom snage".
16 godina
neaktivan
LHC s polovicom snage

Članak je preštur.

"Svaki od" protona koji se sudaraju će imati 3.5 TeV, dakle 7 ukupno, tj. 14 kada krene raditi punom snagom.

http://en.wikipedia.org/wiki/Large_Hadron_Collider

Pozdrav.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LHC s polovicom snage

Sudjeluje li Hrvatska u tome na neki nacin, sluzbeno?

(Obzirom da politicari ne mogu izvuci neku kratkorocnu korist za sebe, pretpostavljam da ne, ali mozda grijesim Osmijeh)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LHC s polovicom snage

Ma normalno da LHC nikako da proradi punim kapacitetom jer se ipak radi o najkompleksnijem postrojenju na svijetu i najambicioznijem znanstvenom eksperimentu u povijesti.

Nešto sa toliko složenim uvjetima rada i toliko kompleksnom aparaturom ne može odmah proraditi 'ko urica' nego mora proci period uhodavanja i 'fine tuninga' kako bi sve profunkcioniralo kak spada.

Mogu se kladiti da do kraja ove kalendarske godine još neće uspjeti izvrtiti niti jedan eksperiment, no tijekom 2010 (ako ih recesija ne opali po džepu hehe) bi već moglo biti svašta..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
LHC s polovicom snage

A dok čekamo da sve to srede i počnu eksperimentirati,možete na njihovim stranicama vidjet par web kamera kak to izgledaSmijeh

Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LHC s polovicom snage

hahaha, prejako, Thumb Up.

O očima n00bova svatko je cheater. U očima moderatora svatko je spamer. Quid latine dictum est altum viditur- Sve rečeno na Latisnki zvuči pametno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: LHC s polovicom snage
Stoja kaže...

A dok čekamo da sve to srede i počnu eksperimentirati,možete na njihovim stranicama vidjet par web kamera kak to izgledaSmijeh

Eto sad znamo kako će izgledati najgori mogući scenarij. Smijeh

Najnovije vijesti iz svijeta filmske industrije: http://twitter.com/filmanje
16 godina
LHC s polovicom snage

Normalno da sudjeluluju znastveneici ( par njih s fesba za koje znam ) iz Hrvatske ali sto se tice vlade ne vjerujem da znaju da to postoji.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2009 4:47 (konjRR).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LHC s polovicom snage

Cool...izgleda da su odgodili smak svijeta...Cool

http://www.youtube.com/user/hoggar001
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
konjRR kaže...

Normalno da sudjeluluju znastveneici ( par njih s fesba za koje znam ) iz Hrvatske ali sto se tice vlade ne vjerujem da znaju da to postoji.

Jadranka je mozda nesto nacula.

16 godina
protjeran
LHC s polovicom snage

Napisali ste:

Umjesto toga, kada ponovo počnu pokusi u studenom ove godine, najveći i najsloženiji uređaj koji je do sada čovjek napravio u početku će raditi sa "samo" 3,5 TeV od maksimalnih 7 TeV za koliko je projektiran. Prije rada punom snagom i s maksimalnim energijama, postupno će biti podizan na 5 TeV, a maksimalnih 7 TeV će dosegnuti tek krajem 2010.

A ovde piše: http://www.newscientist.com/article/dn17566-large-hadron-collider-to-restart-at-half-its-designed-energy.html

The run will initially smash protons together at 7 trillion electron volts (7 TeV), compared to the design goal of 14 TeV, according to a CERN statement on 6 August. But even 7 TeV is much higher than physicists have ever probed in the laboratory before. The Tevatron accelerator at Fermilab in Batavia, Illinois, is the current record holder, with collisions at 2 TeV.

zz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LHC s polovicom snage

mislim da je Hubleov teleskop daleko složenija stvar

http://www.biohost.info/whmcs/aff.php?aff=070
Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prison Breaker kaže...
Stoja kaže...

Najgori mogući scenarij bi bio da našoj Vladi daju da upravlja time.

Ja sam najkulturnija osoba na svijetu, samo se tako ne ponašam.
17 godina
neaktivan

Da, hehe. Ubrzo bi bilo. "Vlada prodaje LHC za 1kn" Smijeh

16 godina
neaktivan
MocniSkopac kaže...

mislim da je Hubleov teleskop daleko složenija stvar

:-) Huble je u usporedbi sa LHC prilično priprost i jednostavan stroj. Malo optike, malo navigacije i veliko ogedalo. Da se razumjemo Huble je skup i kompliciran satelit i teleskop ali po kompleksnosti i znanstvnom značaju se ne može mjeriti sa LHC.

"So say we all"
16 godina
neaktivan
konjRR kaže...

Ovo mogu i ja potvrditi, ali isto ne znam da li naša država i službeno sudjeluje u tome

"So say we all"
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...
Prison Breaker kaže...
Stoja kaže...

Najgori mogući scenarij bi bio da našoj Vladi daju da upravlja time.

Imaš pravo, a možda bi i ovo bio najgori scenarij: Smijeh

Najnovije vijesti iz svijeta filmske industrije: http://twitter.com/filmanje
16 godina
LHC s polovicom snage

Ma da ne želim razlmišljat što su njih dvojica u stanju napravit,al ako niš drugo znam jedno:oni barem neš započnu i završe taj posao(možda ne onak kako su zamislili)ali završe a naša vlada sigurno nebi niš napravila pa su oni ipak bolja solucija od vlade heheSmijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LHC s polovicom snage

Može biti... link

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LHC s polovicom snage

uh kolko prošlo od kad je se počelo govoriti o lhcu.

dajte meni da upravljam s time, bit ću bolji od vlade. Smijeh

Čekamo...10.11.09.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LHC s polovicom snage

Ovo me podsjeća na Tomićevu kolumnu. "Kako izabrati nekoga tko će bolje organizirati državu od naše Vlade? Jednostavno. Otvorite telefonski imenik i nasumično stavite prst na nečije ime. Siguran sam da će taj bolje odraditi posao."

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DigiMagic kaže...

(Obzirom da politicari ne mogu izvuci neku kratkorocnu korist za sebe, pretpostavljam da ne, ali mozda grijesim Osmijeh)

da jedan od glavnih ljudi je iz hrvatske .to sam negdje procito u novinama nemogu se sjetit kojim

16 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...
DigiMagic kaže...

da jedan od glavnih ljudi je iz hrvatske .to sam negdje procito u novinama nemogu se sjetit kojim

radio je dr. Vuko Brigljević, donedavno, a danas ne znam...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice