LG – trostruko više OLED-a

poruka: 7
|
čitano: 3.456
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG – trostruko više OLED-a".
16 godina

negdje sam pročitao da ova tehnologija ima kraći vijek trajanja od lcd,jedna od boja brzo ode,ali valjda će to usavršiti

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Napokon sam i ja dočekao da vidim ove (O)LED ekrane na djelu. I jedino što vam mogu reći, da je buka oko njih prevelika.

LED ekrani su zapravo LCD s drukčijim pozadinskim osvjetljenjem. Čak osvjetljenje može mjenjati boje, dajući prednost ovoj vrsti televizije. Ali da je baš toliko dobro, i da je tolika razlika, uopće nije istina. Evo primjer:

Ja sam uzeo LG32LH2500 za 450€, LCD, 32", 1080p i slično.

Rođak je iz Njemačke naručio Samsung LED za 1000€, porez, PDV, prijevoz, davanja i to. I kad smo je postavili, ja nisam vidio neke razlike, osim što je veća. On mi reče, e budale, mogao sam ko kod tebe uzeti 2 televizije i ostati mi carina i PDV. Za sličnu sliku i preformanse. Jedino njegova ima Internet, moja nema. Jedino to.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

OLED je definitivno tehnologija budućnosti (a bila bi i sadašnjosti da prije ne trebaju vratiti investirano u LCD i plazma proizvodne linije).

Da, plava boja je imala problem i trajala je do oko 30 000 sati, a sada je to podignuto i preko 50 000 (pričam napamet, ali tu negdje). Nije mi jasno kako se nitko ne buni kada projektor ima 4000 sati za lampu?

Ja bih volio vidjeti ekrane u OLED tehnologiji, koji ne bi imali ravnu prozirnu ploču iznad sebe već linije od ETFE materijala, koje bi sa gornje strane bile okrugle, a sa donje ravne.

Takav bi ekran od oko 1 mm ETFE plastike i OLED sloja (neka je 1 mm) imao sveukupno 2 mm.

Bio bi savitljiv i mogao bi prikazati 3D sliku bez naočala.

Druga interesantna tehnologija je DLP chip (mikro ogledala na čipu). U kombinaciji sa LED svijetlom, mogu se napraviti mali projektori velike snage svijetla (za 1500 lumena je oko 300 kn LED chip). Za 3D gledanje potrebne su aktivne DLP-link naočale na 120 Hz (bez ikakvih emitera, love bljesak za sinhronizaciju na prijelazu između slika, pa se on i ne vidi).

A to da se crna boja pri kontrastu od 60 000:1 (LCD) u odnosu na 1 000 000:1 (OLED) teško primjeti kao razlika, je točno. Razlike se vide tek kod većih kuteva gledanja. Ali prednost OLED-a nije samo kontrast i kut, mislim da je brzina važnija od toga. Dok se LCD muči na 120 Hz (većina ekrana radi na 60 Hz, što je za 3D malo), OLED može bez većih problema ići i na 1000 Hz (tu se i plazme i LCD mogu sakriti).

Šteta što 'natežu' LCD ekrane i plazme na 120 Hz, što je minimum za prikaz 3D-a (bez glavobolje i treptanja), kada bi odmah mogli krenuti samo sa OLED-om. Koje nepotrebno bacanje novaca i vremena...

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 9:54 (branko).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: LG – trostruko više OLED-a

Brkas kruske i jabuke.

LED televizori (monitori), kako ih neki zovu, su obicni LCDji koji umjesto CCFL (cold cathode flouroscent lamp) lampi za pozadinsko osvjetljenje koriste LED diode (obicno bijele boje). Mislim da se LEDice postavljaju po rubovima i osvjetljavaju plastiku koja svijetlo okomito (kroz LCD) zraci van.

OLED je nesto sasvim drugo. Radi se o potpuno novoj vrsti ekrana - Organic LED. OLED postoji vec duzi niz godina ali su bili dostupuni samo mali ekrani (mobiteli). Karakteristika je vrlo velik kontrast (ipak se radi o LEDicama u boji), mala potrosnja struje ali i kratki zivotni vijek. Najveci problem predstavlja velika dimenzija ekrana i zivotni vijek. Neke firme su odustale od OLEDa (nisam siguran ali mislim Toshiba ili Hitachi).

Da li iko platio 5000 Eur za telku koja bi krepala nakon koju godinu?

18 godina
Smooth Operator kaže...

Napokon sam i ja dočekao da vidim ove (O)LED ekrane na djelu. I jedino što vam mogu reći, da je buka oko njih prevelika.

LED ekrani su zapravo LCD s drukčijim pozadinskim osvjetljenjem. Čak osvjetljenje može mjenjati boje, dajući prednost ovoj vrsti televizije. Ali da je baš toliko dobro, i da je tolika razlika, uopće nije istina.

Kolega daj se pls pročitaj još jednom naslov. Rijeć je o OLED ekranima, ne o LED LCD.

Razlika između LED LCD i OLED je vrlo vrlo velika, iako je princip prikaza isti. Ali zato osvjetljenje i prikaz boja velika razlika.

OLED info - http://en.wikipedia.org/wiki/Organic_LED

LED LCD info - http://en.wikipedia.org/wiki/Backlight

17 godina
neaktivan
gkelekov kaže...

Kolega daj se pls pročitaj još jednom naslov. Rijeć je o OLED ekranima, ne o LED LCD.

Razlika između LED LCD i OLED je vrlo vrlo velika, iako je princip prikaza isti. Ali zato osvjetljenje i prikaz boja velika razlika.

OLED info - http://en.wikipedia.org/wiki/Organic_LED

LED LCD info - http://en.wikipedia.org/wiki/Backlight

Kolega, pročitaj još jednom moj post u kojem sam naveo da je rođak kupio LED televizor, za dvostruku cijenu. Istina je da je članak o OLED, ali eto imao sam priliku viditi tu LED pobliže, pa sam napisao. No hard feelings.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 12:34 (Smooth Operator).
18 godina
protjeran

Neću pojašnjavati ono što sam napisao.

OLED je organska boja koja svijetli kada joj dovedeš napon. Razlika prema LED je što je ovaj i dioda od skupih materijala.

OLED će postati najraširenija i najjeftinija tehnologija, a sve ostale se pred njome mogu sakriti.

To uključuje i plazmu i LCD (sa LED lampama ili sa plinskim).

Priče da OLED nije dobar i da je skup, jesu samo priče...

Nitko nije danas 'lud' da napravi televizor od metra po diagonali za 500 kuna.

Tko god tvrdi da OLED ne spada u sljedeću generaciju tehnologija, ne poznaje to područje.

3D-OLED je na samim vratima...

A do tada, rasprodaja starih tehnologija i izvlačenje novca!

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice