Lažni problemi s baterijom u Windowsima 7

poruka: 8
|
čitano: 3.484
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lažni problemi s baterijom u Windowsima 7".
17 godina

Mnogo je cudan ovaj Windows 7.

Imam HP NX7400, normalno nije nov, kad je u Win7 okruzenju i iskljucim struju, on radi jos koju minutu i odma ode u Standby zato sto kao baterija je na 1%.

Ali kad uzmem neki Linux ili Bart PE, onda on radi najmanje pola sata a mozda i vise, bez nikakvog standby-a ili gasenja ekrana + neki CPU intenzivni task.

Prethodno na Visti nije bilo vakvih anomalija.

Windows 7 je dobar, ali nije uvek dobro biti pametan, nekad glupi bolje prolaze od pametnih, mislim na OS.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 21:24 (Kuzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Takoder problem sa baterijom.

HP 6715b, star 4 godine. U linuxu i winXP drzi preko 50min, dok u win7 pokaze isto toliko ali samo nakon 10-ak minuta laptop se bez upozorenja ugasi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ajde nek netko od vas koji imate takvih problema izmjeri napon pune baterije i baterija kad se Win7 baci u standby. Baš me zanima je li stvarno crpi ko manijak ili samo krivo javlja :)

A probajte i ugasiti te standby i sl. stvari pa da vidimo koliko će vam izdržati dok se ugasi. Samo nemojte ništa važno ostaviti upaljeno ili da se nešto kopira i sl.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 22:53 (Vido).

0 0 hvala 0
17 godina

Imam također navedeni problem koji se pojavio tek nakon određenog vremena prilikom korištenja Windows 7,dok sam koristio Vistu baterija mi je radila čak negdje oko 2 sata,a sad već nakon 10-tak min laptop se ugasi.Vidim da na ovoj: http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itprohardware/thread/c6c043e6-eeb1-4e61-870d-896ca2f865d6 stranici ima također jako puno korisnika različitih brandova laptopa koji imaju isti problem.Zanima me kako je najednostavnije napraviti kalibraciju baterije na mom laptopu.Riječ je o modelu Acer Aspire 5920g.U biosu nema mogućnost kalibracije baterije kao u nekim drugim laptopima.

1 0 hvala 1
17 godina

We are investigating this issue in conjunction with our hardware partners, which appears to be related to system firmware. We are working with our partners to determine the root cause and will update the forum with information and guidance as it becomes available.

ako nije bilo problema s xp-om i vistom, onda je očito do sedmice. okrivi sistem firmware i to je to. i sada bi oni tu sedmicu stavljali na netbooke i tablete. mislim da oba uređaja nisu zamišljena kao uređaji koji će stojati na stolu i biti priključeni na struju

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja imam isti problem ... kada sam stavio win7 ultimate 32bit  na laptop (acer travelmate 5720) pocelo mi se  prikazivat opaska da razmislim o zamjeni baterije , kada bih iskljucio laptop iz struje postotak baterije bi drasticno padao i bez ikakve poruke i zgasio ...

Prvo sam mislio da je stvarno u bateriji problem , skoro pa i kupio drugu ali sada sam poceo malo googlat i nasao hrpu ljudi s istim problemom ... pa i ja postavljam pitanje :Dali itko zna to rijesiti ?

Probao sam par stvari napravit npr. iskljucit vatrozida i par sitnica ali rezlutati su slabi baterija dulje radi mozda par minuta...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

errstobash

Kad palite komp na struju iz uticnice, iskljucite gakada je baterija puna jer za bateriju nije dobro da je uvijek puna...mora se prazniti ali samo do nekih 50-60% najviše i onda se opet ukljucuje u struju :-). To je najbolji nacin da se očuva struktura baterije, eto bar sam negdje tako citao ;-).

http://www.unitedboinc.com/news-sig/Black-1-8vn08w-0.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jeli itko saznao nesto novo u vezi teme??? Mislim da mi jedino preostaje da se vratim na vistu ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice