Kina gradi EmDrive

poruka: 16
|
čitano: 1.894
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kina gradi EmDrive".
17 godina
neaktivan
Kina gradi EmDrive

Korak bliže warpu i korak dalje od Sanadera i ekipe.

Link na članak

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 23:23 (Ormuz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kina gradi EmDrive
Ormuz kaže...

Link na članak

UU majko mila, evo sad sam pročito i bilo bi to jako jako super, bez bilo kakvog goriva na Mars za 41 dan. Nadam se da ću doživjeti izlet na Mars za 100kn. Bila bi to zaista velika fora.
18 godina
Kina gradi EmDrive

Voleo bih da uspe u inat svima koji su čoveku rekli da je šarlatan i da je to nemoguće samo zato što se sami nisu toga prvi setili i zato što su previše ograničenih pogleda. A možda je ovo samo blef Kineza ne bi li nagovorili zapad da se predomisil i uloži milijarde u nemoguću tehnologiju. Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kina gradi EmDrive

Bilo bi super maknuti se od klasičnih izvora energije... imaju moju podršku...

Μολὼν λαβέ! "Swift as the Wind, Silent as a Forest, Fierce as Fire and Immovable as a Mountain."

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Kina gradi EmDrive

Volio bih da uspiju prije svega jer su ovog jadnog čovjeka proglasili šarlatanom.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kina gradi EmDrive

Voljeli biste da to uspije zato jer su izum nipodištavali zločesti znanstvenici? Zavidni su, ograničeni, potplaćeni od masona, metamorfozni gmazovi, zastrašeni od Amera? E, pa, vaša junačina Shawyer i jest šarlatan i vrlo vjerojatno svjesni prevarant jer slijedi uobičajeni model izumitelja perpetuum mobilea, a to je: izmisli se bilo kakva bedastoća koja ne može djelovati, obično zbog drugog zakona termodinamike, pripišu joj se revolucionarna, potencijalno unosna svojstva, opiše se impozantnim, kompliciranim, tehničkim rječnikom kako bi se privukli naivni i pohlepni investitori - i onda se odugovlači. Evo vam primjera istog poslovnog modela koji je već zašao u zaboravilo-se fazu: http://www.randi.org/jr/2006-08/082506yet.html#i1

Žalosno je što su ovaj put "investitori" siromašni kineski proleteri. Tko je tu bad guy?

iju, iju, iju ju-ju!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Nije da to bas radi bez energije jer treba elektricnu energiju, i to usporedivu s onom od ionskog pogona. Jedina je razlika sto za razliku od ionskog pogona ovo cudo ne bi trosilo masu letjelice. I naravno, sto je ionski pogon baziran na zakonima fizike i moguc, a ovo je rezultat lose interpretacije Einsteinovih teorija i nemoguce Smijeh

Think locally, act globally...
18 godina
Kina gradi EmDrive

U kombinaciji sa svemirskim liftom, uskoro cemo imati relativno jeftine izlete na Mars Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
napuderisani dendi kaže...

Voljeli biste da to uspije zato jer su izum nipodištavali zločesti znanstvenici? Zavidni su, ograničeni, potplaćeni od masona, metamorfozni gmazovi, zastrašeni od Amera? E, pa, vaša junačina Shawyer i jest šarlatan i vrlo vjerojatno svjesni prevarant... itd itd

Interesantno kako se odmah nađe nekakav skeptičan "znanstveni um" koji kao ofuren ovakvim vijestima mora "dokazati" svoj skepticizam. Onaj URL naveden kao "dokaz" Shawyerovog šarlatanstva se upravo i opovrgava u ovom tekstu i daje se naznaka MOGUĆNOSTI da je taj pogon moguć.
Nitko ovdje ne kaže da je to a priori moguće.

Nije mi jasno zašto odmah tako skačete ?? Ok, možda nešto znate o propulzivnim sistemima, zakonima termodinamike itd. ali dopustite da je možda to znanje koje imate o tim stvarima nepotpuno ili možda djelomično ili prevaziđeno.

Znanstvanici i jesu često vrlo organičeni upravo jer ih sputava njihovo trenutno znanje ( koliko god da je veliko ili malo ). I znanstvenici su ljudi ( zamisli .. ! ) i ima pokvarenih, potplativih, pokvarenih, prestrašenih, u urotama itd... Znanstvenici su npr. napravili Yasmin, kontraceptivni lijek koji ubija žene. Nekadašnji "znanstvenici" su tvrdili da je zemlja ravna i da je jedini lijek protiv kuge puštanje krvi ..

Zašto toliko žarko ne želite da ovaj pogon bude moguć ?
Jeste li sigurni da je vaše znanje toliko veliko i vaš um tako moćan da sa 100% sigurnošću reći da ovaj pogon nije moguć ?
x
18 godina
Kina gradi EmDrive

Slažem se..., ali napravia si istu grešku kao ljudi koje ispravljaš..., kao šta je sada nemoguće dokazati hoće li ta nova vrsta pogona valjati ili ne, tako se ne može ni dokazati da pilule Yasmin ubijaju...

Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kina gradi EmDrive

Ili će raditi ili neće, vidjet ćemo jednog dana. Ali ipak mislim da je bolje spucavati novce na takve pokušaje nego na gradnju nuklearnih podmornica. Na kraju krajeva, i na greškama se uči.

A svi ovi veliki skeptici koji navode Randija kao vrhovni autoritet su mi smiješni. Ima li taj tip uopće diplomu? Ja od te njuške ne bih ni krumpira kupio, zaboga pa čovjek je bio profesionalni opsjenar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AnyDog kaže...
  Znanstvenici su npr. napravili Yasmin, kontraceptivni lijek koji ubija žene. 
  Molim tebe i sve ostale da ne padaju na senzacionalizam u novinama, novoj tv itd. Najobičnija novinarska histerija oko jednog smrtnog slučaja, čiji se razlozi još uvijek NE znaju. Znam dvije osobe koje piju dotične tablete više od 3 godine, i nisu imale problema. Zašto? Pa jer je sa tabletama sve u redu.

O posljedicama sisačke rafinerije koja zagađuje okoliš i truje okolno stanovništvo, o tome se ne piše. No glavno da rade senzaciju od jedne smrti, čiji su razlog zaključili "znanstvenici" sa Nove tv. Čista glupost.

Eto isprike na off topicu, ali me užasno živcira to medijsko širenje paranoje.
Μολὼν λαβέ! "Swift as the Wind, Silent as a Forest, Fierce as Fire and Immovable as a Mountain."
17 godina
neaktivan

"Radi se o uređaju koji električnu energiju preko mikrovalova (onih iz mikrovalki, pogodili ste) pretvara direktno u pogon, bez potrebe za korištenjem ikakvog propulzijskog medija."

Koliko ja vidim nije to nemoguće jer ipak koristi nekakvu energiju, ma koliko mala bila. Zakon termodinamike dozvoljava prijelaz energije iz jednog oblika u drugi, a ne dozvoljava nastanak energije iz ničega.

Što će reći da stvar može raditi, i ako proradi bit će to ogroman napredak, radi kojeg će mi biti drago najviše jer su čovjeka tako izmrškali glupi englezi.

17 godina
Ormuz kaže...

Link na članak

Svaka čast Smijeh
17 godina
neaktivan
Kina gradi EmDrive

Ja ne vidim razlog zasto bi to bilo ne moguce. Ne kazem da ovaj pristup ce raditi, ali stvar je ta da i fotoni imaju kolicinu gibanja. I ako ispaljujete fotone na samo jednu stranu dobije se potisak (treci Newtnom zakon). Samo je problem sto foton ima uzasno malo kolicinu gibanja, pa ih treba jako puno. Problem je kako generirati toliko fotona.

E ja mislim da je to sveti gral svemirskim pogona. Da imas pogon bez da gorivo izbacujes, odnosno da imas pretvorbu mase u energiju, koju onda prebacujes u pogon. Kako je to dosta efiksano (E=m*c*c*) onda omjer korisni teret/gorivo se drasticno mijenja.

Eto, zasto ne...

0 0 hvala 0
18 godina
schnajc kaže...

Ja ne vidim razlog zasto bi to bilo ne moguce. Ne kazem da ovaj pristup ce raditi, ali stvar je ta da i fotoni imaju kolicinu gibanja. I ako ispaljujete fotone na samo jednu stranu dobije se potisak (treci Newtnom zakon). Samo je problem sto foton ima uzasno malo kolicinu gibanja, pa ih treba jako puno. Problem je kako generirati toliko fotona.

Ovo sto si naveo se zove "Photon Rocket", i stvarno ne koristi dodatno gorivo. Fotoni se generiraju laserom od nekoliko MW. Problem je sto s tih par MW snage dobijes par mN potiska, pa je stvar malo neefikasna.. blago receno Smijeh
Think locally, act globally...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice