„Kill Switch“ ipak štiti telefone

poruka: 17
|
čitano: 3.698
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "„Kill Switch“ ipak štiti telefone".
17 godina
odjavljen

Meni je svejedno nejasno što u situaciji kad ti netko uzme telefon i odmah izvadi tvoju karticu? Ili ga odmah ugasi, šta ja znam... Vjerojatno ima načina da se taj kill switch zaobiđe, ne?

Freak Show Inc.

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ajde kad vecernji netocne informacije za tehnologiju prenosi, ali za vas bi to trebalo biti sramota.

WP ima tu funkciju najkasnije od 2011..

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: „Kill Switch“ ipak štiti telefone
Friday kaže...

Meni je svejedno nejasno što u situaciji kad ti netko uzme telefon i odmah izvadi tvoju karticu? Ili ga odmah ugasi, šta ja znam... Vjerojatno ima načina da se taj kill switch zaobiđe, ne?

Koliko ja znam, kill switch je vezan uz ID uređaja koji je jedinstven. Blokirati telefon ne možeš jedino ukoliko se on nikad ne spoji na net, ali koja onda korist od smartphonea.

13 godina
neaktivan

Windows Phone uređaji imaju opciju zaključavanja (uz otključavanje jedino putem PIN-a koji se za tu svrhu stvori), brisanja sadržaja, lociranja i "nazivanja" telefona s adrese www.windowsphone.com., kao što reče @sheshirdzhija tamo negdje od 2011. give or take koji mjesec gore dolje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 8:44 (Ribozyme).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
hobi:moj-android.net
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 9:14 (nsoul).

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Android telefoni se mogu flesovati. Ako je to iskljucivo softverska zastita, ne bi bilo tesko napraviti rom koji je iskljucuje, zar ne ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
gavranpero kaže...

Android telefoni se mogu flesovati. Ako je to iskljucivo softverska zastita, ne bi bilo tesko napraviti rom koji je iskljucuje, zar ne ? 

To je i meni palo na pamet, zato sam i pitao. Jer sam ja svoj baš u nedjelju flashnuo...

Freak Show Inc.
17 godina
Ribozyme kaže...

Windows Phone uređaji imaju opciju zaključavanja (uz otključavanje jedino putem PIN-a koji se za tu svrhu stvori), brisanja sadržaja, lociranja i "nazivanja" telefona s adrese www.windowsphone.com., kao što reče @sheshirdzhija tamo negdje od 2011. give or take koji mjesec gore dolje.

I meni je to odmah zapelo u clanku, ali mislim da nije to bas isto:

http://www.pcworld.com/article/2367480/10-things-to-know-about-the-smartphone-kill-switch.html

"Built-in tracking services can help locate a phone and wipe its memory if the phone remains online, but all too often thieves switch off a stolen phone and reinstall the operating system. That wipes all personal information on the phone and your link to it. California’s proposed law says the kill-switch software must be resistant to such OS reinstalls."

17 godina
neaktivan
Friday kaže...
gavranpero kaže...

To je i meni palo na pamet, zato sam i pitao. Jer sam ja svoj baš u nedjelju flashnuo...

Nisam baš previše upućen, ali koliko ja znam svaki telefon se može blokirati koristeći IMEI.

Znam da neke zemlje imaju implementiran IMEI blocking sustav što znači da ukoliko korisnik prijavi ukradeni telefon taj IMEI se blokira i telefon postaje neupotrebljiv na mrežama koje imaju implementiran taj sustav.

Naravno postoji način da se IMEI izmjeni ili zaobiđe kill switch ali ta tehnologija većini sitnih lopova nije dostupna pa od tuda i pad krađa telefona.

Osim toga ako i ima pristup toj tehnologiji sama činjenica da se mora modificirati mobitel na crnom tržištu dodatno ruši njegovu cijenu pa i zbog toga pada interes.

17 godina
odjavljen

Mislim da je zaključak kako je krađa telefona opala zbog toga zapravo vrlo glup. Jer lopovi si sigurno ne misle "ne isplati se više krasti". On će ukrasti telefon, pa ako ga i zablokiraju - opet ga može rastaviti, uzeti memorijsku karticu, prodati ekran, bla bla...

Freak Show Inc.

3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
sheshirdzhija kaže...

Ajde kad vecernji netocne informacije za tehnologiju prenosi, ali za vas bi to trebalo biti sramota.

WP ima tu funkciju najkasnije od 2011..

Prvi Kill Switch ovog tipa nije uveden tako davno. Radi se o sofisticiranijoj mogućnosti od ove koju "WP ima od 2011.", budući da je nije moguće zaobići reinstalacijom sustava ili sličnim prčkanjem.

Kao što je kolega iznad linkao, ova usluga koju organi reda u SAD-u forsiraju unazad godinu dana pa ni ne može biti mnogo starija, "disejbla" hardver koji se nikakvim reinstalacijama ili kombiniranjem s nezaključanim uređajima ne može koristiti ni na kojoj mreži u SAD-u, a vjerojatno ni globalno.

To je ono što će MS uvesti u svojim telefonima ove godine.

Informacija nije izmišljena i nije za sramotu, jasno je navedena u službenoj objavi za novinare, ali i na Reutersu koji je linkan kao izvor u tekstu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 11:28 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Mislim da je zaključak kako je krađa telefona opala zbog toga zapravo vrlo glup. Jer lopovi si sigurno ne misle "ne isplati se više krasti". On će ukrasti telefon, pa ako ga i zablokiraju - opet ga može rastaviti, uzeti memorijsku karticu, prodati ekran, bla bla...

Upravo suprotno, svaka krađa je rizik i lopov ako procjeni da ulov nije vrijedan njegovog truda neće nešto ukrasti.

Npr puno više se krade od žena, nego od muškaraca jer žena ako i uhvati lopova uglavnom neće fizički napasti lopova čemu su muškarci skloniji.

Tako i ova zezancija sa smartphoneima sve manje postaje isplativ biznis jer na crnom tržištu ti za neki mob dobiješ samo dio njegove cijene,a  neće se baš svi lopovi zezati sa preprodajom memorijskih kartica ekrana ili rezervnih dijelova za mob. jer je potražnja za time jako slaba i sukladno tome i cijena.

Većina lopova bi najradije da bude ko nekad, mazneš mob koji u trgovini košta 1000kn i prodaš ga za 400 kn, ali ako imaš još zezanciju sa flašanjem mobitela i gluposti cijena dodatno pada i "biznis" postaje manje isplativ i okreću se drugim isplativijim oblicima krađe.

17 godina
Ako telefon vrijedi vise od 1000 kn onda odes na policiju i oni zajedno sa operaterom ulove lopova onaj tren kad se spoji na mrezu.

Frendu su ukrali telefon, kupil je novi i drugi dan su mu iz policije javili da nek si dojde po telefon da su ulovili tipa.
11 godina
neaktivan
To ne funkcionira uvijek, čuo sam da najiskusniji i pro lopovi kradu i prodaju u drugim državama.
Aute kad ukradu, rastave ga i uvezu ga u drugu državu di se najmanje nadaju da ga budu našli.
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Ako telefon vrijedi vise od 1000 kn onda odes na policiju i oni zajedno sa operaterom ulove lopova onaj tren kad se spoji na mrezu.

Frendu su ukrali telefon, kupil je novi i drugi dan su mu iz policije javili da nek si dojde po telefon da su ulovili tipa.

Policija ti se nece previše zamarati sa bilo čime što je manje vrijedno od 2000 kn jer se to smatra malim prekršajem, osim ako nije opljačkana maloljetna osoba.

Ali naravno vrijedi probati.

11 godina
neaktivan

Reći da je krađa mobitela pala zbog kill switch-a mi je ipak malo prehitrena. To mi je kao da netko kaže da je krađa laptopa pala zbog BitLocker-a.

Običan "low-level-thug" nema ni zrno znanja opće računalne kulture i sumnjam da će razmišljati "ne isplati mi se krasti zbog Kill Switch-a.". A čak i ako su 2 od 3 zaključana vjerojatnije je da će on krasti 3xViše nego li da će prestati sa tim.

Možda je bolje napraviti statistiku uz sve ostale podatke o kriminalu. Npr. da li je broj sveukupnih razbojstva porastao zadnjih par godina ili se smanjio i koliko? Kolika je prosječna vrijednost ukradenih smartphone-ova? Da li već prije uhvaćeni kriminalci imaju neki smartphone? Koliko ljudi zaboravljaju smartphone-ove u kafićima, restoranima, ... i usporediti s time koliko su ih prije zaboravljali? Također i koliko ljudi prijavi svoj smartphone ukraden s obzirom na razdoblja prije? Također treba pogledati i neke možda nebitne faktore kao rast plaća, nezaposlenost, lalala...

Siguran sam da bih uz malo muke mogao sam napraviti statistiku koja će pokazati da je riječalica đacima pomogla da dobiju veće ocjene iz hrvatskog jezika kad bih sakrio koji ključan podatak tu i tamo.

Zaključak: ova statistika je najvjerojatnije i točna (što se tiče pada kriminala), ali sumnjam da će itko naći korelaciju direktno između KillSwitch-a i krađe mobitela.

stoposto lud out
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da WP to ima već skoro 4 godine i radi. Osim kad ne radi a to je skoro stalno (bar meni) kad su u pitanju L520 i L930. Dok L822 uredno nalazi i lock-a.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice