Kampanja protiv Internet Explorera 6

poruka: 79
|
čitano: 19.086
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kampanja protiv Internet Explorera 6".
17 godina
neaktivan
RE: Kampanja protiv Internet Explorera 6
Alex55 kaže...

Za sve je zaslužna ikona!

Ne samo ikona nego to što ima "internet" u imenu i nalazi se na desktopu pri instalaciji (ili pak ako se ponudi u onom izborniku za Europu). Kad netko prvi put sjedne za kompjuter i vidi "Mozilla Firefox" (Vatrena lisica ????), "Opera" (prije će pomisliti da je music player nego browser), "Google Chrome" jedini ima potencijal jer ljudi vide "Google" a neki to poistovjećuju s internetom. 

Igrajte eRepublik - http://www.erepublik.com/en/referrer/Logaros
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ma kakav IE uopće..   FF ili Chrome i peglaj! Belji se

Dobro, možda idući IE9 (ili tako nekako) bude zaista puno bolji, ne treba podcjeniti niti M$ na tom polju..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Najbolje od svega je kako se nije mogla izbjeći propaganda:

In a study by NSS Labs, Internet Explorer 8 caught socially engineered malware 85% of the time compared to Firefox 3's 29%,

Safari 4's 29% and Chrome's 17%1.

Ali to me ne čudi, zar nisu ovi iz M$ Australija imali onu kampanju za IE8 gdje su blatili ostale browsere?
Najjednostavnije rješenje je staviti IE8 u obliku service packa za XP a ako je moguće, da kompletno izbriše IE6, tako da nebi bila potrebne ove fore sa mlijekom.

Heh bilo bi to lijepo upakirati u Service Pack, ali bi onda netko opet tužio MS za monopol... Upravo to i jest razlog zašto ga niti u jednom SP-u za XP nema, tj zašto se pojavljuje onaj bubble korisnicima Win7 "Choose your browser"...

16 godina
neaktivan
totipu kaže...

Heh bilo bi to lijepo upakirati u Service Pack, ali bi onda netko opet tužio MS za monopol... Upravo to i jest razlog zašto ga niti u jednom SP-u za XP nema, tj zašto se pojavljuje onaj bubble korisnicima Win7 "Choose your browser"...

Sumnjam da bi netko tužio MS za monopol da je izdao update te na bilo koji način jače ponukao svoje korisnike samo da update-aju ono što već imaju instalirano. Ne znam previše o SP-ovima no zar nema niti jedan drugi način da se korisniku da do znanja kako bi trebao update-ati? Te da staru verziju koristi na svoju odgovornost?

domicius
18 godina
neaktivan
domicius kaže...
totipu kaže...

Sumnjam da bi netko tužio MS za monopol da je izdao update te na bilo koji način jače ponukao svoje korisnike samo da update-aju ono što već imaju instalirano. Ne znam previše o SP-ovima no zar nema niti jedan drugi način da se korisniku da do znanja kako bi trebao update-ati? Te da staru verziju koristi na svoju odgovornost?

kakva odgovornost??? sto ce se dogoditi nuklearna eksplozija?

In Control
16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Nadao sam se da je to očito ali ako treba pojasniti, nema problema. Mislio sam na odgovornost za održavanje sigurnosti svog sistema. Druga je stvar što ljudi uglavnom tu odgovornost nemaju... :) (zapravo je žalosno...)

domicius
18 godina
neaktivan
domicius kaže...

Nadao sam se da je to očito ali ako treba pojasniti, nema problema. Mislio sam na odgovornost za održavanje sigurnosti svog sistema. Druga je stvar što ljudi uglavnom tu odgovornost nemaju... :) (zapravo je žalosno...)

Pa dobro... ali ako drzis backup redovno (evo u mojoj tvrtci se radi backup svakih 12 sati, sa tim da jedan ide na backup hdd-ove, a druge se preko 200mbit netpro uploada na remote location...)...

I normalno vatrozid (softwerski i hardverski)...

Slazem se, ali preko svakog browsera ti moze uci maliciozni softwer, preko IE7 isto kao i preko IE6 ako disejblas ono sto te stalno pita za bilo koju active x kontrolu i gluposti...

I je... zalosno je :)

A ono moje je trebao biti kao neki duhoviti komentar :) ocito je fejl :)

In Control
16 godina
neaktivan
Pa dobro... ali ako drzis backup redovno (evo u mojoj tvrtci se radi backup svakih 12 sati, sa tim da jedan ide na backup hdd-ove, a druge se preko 200mbit netpro uploada na remote location...)...

I normalno vatrozid (softwerski i hardverski)...

Slazem se, ali preko svakog browsera ti moze uci maliciozni softwer, preko IE7 isto kao i preko IE6 ako disejblas ono sto te stalno pita za bilo koju active x kontrolu i gluposti...

I je... zalosno je :)

A ono moje je trebao biti kao neki duhoviti komentar :) ocito je fejl :)

Sve to stoji (iako čak ne i za sve korisnike jer ova kampanja nije namjenjena samo poduzećima koja će u prosjeku ozbiljnije shvaćati sigurnost svojih sistema pa tako i češće imati ovakva backup rješenja i sl.) ali isto tako kao i ove prakse za sigurnost koje si naveo postoji i ta praksa o kojoj ja pričam a to je redovito update-anje softvera i tendencija korištenja uvijek najnovijih (stabilnih) verzija softvera koja (u teoriji) smanjuje mogućnost iskorištavanja nekih slabosti u softveru. Ne znam kako drugačije da to objasnim.

I sad kad imamo sve te prakse zašto ili-ili? Hoću reći, te prakse naravno nisu isključive pa zašto se ne bi sve koristile?

Naravno, sve je to relativno. Dakle, ne kažem ja da će onaj tko update-a IE sa ver. 6 na ver. 8 biti apsolutno siguran, ali vjerojatno će biti sigurniji. Koliko misliš da MS pažnje daje svakom pojedinom od svojih trenutno najkorištenijih verzija IE-a? Podjednako? Stvarno bih se začudio kad bi bilo tako ili kada bi IE6 dobivao više pažnje.

U globalu, jesu li nove verzije softvera bolje ili lošije od prethodnih? Nemoj odgovoriti! ;) Pogotovo ako gledamo u takvom razmaku kao što ga ovdje imamo - skoro 10 godina.

Na kraju krajeva očito je i MS-u u interesu ponukati korisnike na update jer što je previše je previše. Čudi me samo da do boljih rješenja od ovakvih kampanja nije došlo prije i na globalnoj razini. Da nemaju neki drugi način... recimo na današnjim mobitelima ili drugim uređajima koji se update-aju OTA sa update-om možeš čekati neko razumno vrijema ali nakon toga više nemaš izbora i htio ti ne htio, mobitel će se update-ati.

A što se tiče duhovitog komentara... djelomično sam ga tako i shvatio. No vjerujem da znaš već i sam kako online duhovitost zna nekad biti nezahvalna... :)

domicius
18 godina
neaktivan

20 minuta je vrijeme koje prode pre nego sto se zarazi Windows XP (bez SP-a) sa IE 6 :)

Naravno ako je spojen na net

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban

0 0 hvala 1
17 godina

Dugo sam koristio IE a prije otprilike godinu dana prebacio sam se na FF isključivo zbog addonsa i "obukao" je u IE8 jer ružnijeg preglednika od defaultnog Firefoxa nisam vidio...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 3 hvala 0
18 godina
BlackMoon kaže...

Dugo sam koristio IE a prije otprilike godinu dana prebacio sam se na FF isključivo zbog addonsa i "obukao" je u IE8 jer ružnijeg preglednika od defaultnog Firefoxa nisam vidio...

Čuo sam taj komentar za FF mnogo puta, pa bih stvarno voleo da mi neko objasni šta je ovde baš toliko ružno?!  Sramim se

16 godina
BlackMoon kaže...

Meni je ružniji IE8 od Firefoxsa milijun puta.

17 godina
odjavljen
Alex55 kaže...

U FF-u su pokušali kopirati boji IE-a - to nije dobro. Ružan je sav. Ne paše uz Vistu i/ili 7.

Pogledaj kako je izgledao jedan od buildova 3.7 alphe. Tako će izgledati FF 4. I to ne paše uz Vistu/Win7?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma IE koriste uglavnom samo ovi koji malo vremena provode na kompu pa neznaju/nemaju volje instalirat druge

i zbog toga je najkorišteniji

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 16:19 (dr. zlo).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Ne.

Šta tebi onda paše?

Ako ti aero integracija ne paše onda uz Vistu/7 onda ne znam.

Firefox 4.0 Firefox 4.0
There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

To što netko koristi IE ne znači da je glup, nezreo, informatički nepismen, ljen ili išta slično - sve je stvar osobnog odabira kao i, primjerica, izbor odjeće.

OK, IE. Ali IE6? Iako ne bih vrijeđao i ikoga nazivao glupim i sličnim stvarima...

domicius
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Ovo je puno bolje, samo što to na slici nije Aero. Svatko tko ima Aero će primjetiti isto.

Look again.

Korisnici 4.0 pre-alpha verzija imali su jedno vreme aero, ali je bio izbačen zbog bugova.  (što ne znači da se neće vratiti)

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
icecold kaže...
Alex55 kaže...

Ne.

Šta tebi onda paše?

Ako ti aero integracija ne paše onda uz Vistu/7 onda ne znam.

Jel to Opera 10.50? Smijeh

18 godina
neaktivan
opera 10.53 sasvim prelijepo pase uz win7...
In Control
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice