Jeftiniji GTX 200

poruka: 29
|
čitano: 1.707
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jeftiniji GTX 200".
17 godina
Jeftiniji GTX 200

Uzalud vam trud sviraci......

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Jeftiniji GTX 200
ERM kaže...

Uzalud vam trud sviraci......

Objasni to malo...nemoj mi samo rec da mislis da nVidia nevalja ako je usporedujes s HD4800 serijom??
17 godina
neaktivan
Jeftiniji GTX 200

mislim da je htio reci da ce se vecina i dalje odluciti za 48XX seriju, iako neznam sad bas, ako ce gtx280 biti ispod $500 onda ce se frikovima to donekle isplatiti kupiti

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jeftiniji GTX 200

Malo po malo gubitci, pa snizavanje cijene, pa ne konkurentnost i ode Nvidia u K...

AMD Opteron 1214 2,2GHz(OC 3,2 /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 3870, Hiper 730W.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2008 13:34 (ManchesterUTD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

mislim da je htio reci da ce se vecina i dalje odluciti za 48XX seriju, iako neznam sad bas, ako ce gtx280 biti ispod $500 onda ce se frikovima to donekle isplatiti kupiti

ako bude 500 dolara ja odmah kupujem
17 godina
neaktivan

i ja cu isto razmislit ka ce bit 500$

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
neaktivan
Jeftiniji GTX 200

tako ce prije biti za 'meričko trziste, tu ce kostati 500€ tiboga :P, takvi su otprilike odnosi cijena ako se ne varam

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jeftiniji GTX 200

Pa s obzirom da 90% recenzija koje sam ja citao, Radeon 4870 je obicno brzi od GTX260 kartice, a ako uzmemo u obzir da 4870 kosta oko 1800kn, slijedi da bi GTX260 morao doc oko 1700-1800kn.  A za sada su jos na 2500. Znaci da bi morali spustit cijenu za skoro 1000kn da mi se isplati tu karticu kupit.

Ovo je barem moja logika. A GTX280 a.k.a dustbuster , bi morao past negdje na 3000kn, jer ga za sada 4850CF (znaci 2600kn) redovno razvaljuje.

0 0 hvala 0
17 godina
Jeftiniji GTX 200

Ako snize cijene trebao bi im se ukupni prihod povećati, znaju oni kakva im je potražnja za karticama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jeftiniji GTX 200

Oni mogu sniziti cijenu GTX280 za nekih najviše 1000kn po mojoj racunici makar ce vjerojatno to sniženje biti negdje oko 500-700kn ali ako AMD  aka ATI izda 4870 XOC još jeftinije znaci za nekih 2200-2500kn onda im je ova serija propala barem GTX280 jer sigurno nece snizit cijenu za nekih 2000kn

To je barem moje mišljenje

Meaningless ideals will eventually crumble before reality 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
Jeftiniji GTX 200

Sve to stoji ali ce do 9 mjeseca ce NVidia izbaciti G200b u 55nm procesu koji ce razbiti sve ove kartice pa cak i 4870X2 .... i tako ce to ici u nedogled... No to je dobra stvar a to vidimo i po ovome snizavanju cjena...Cool

Intel Core 2 Duo E6750@2.66GHz, Gigabyte P35C-DS3, s775, iP35, DDR2 2X1GB PC6400 (800MHz) OCZ, platinum XTC, Leadtek 7900 GS 256 MB, Thermaltake VE7000BNS mid tower Soprano DX, CHIEFTEC, CFT-650-14C 650 W, LOGITECH, MX Revolution Cordless Laser Mouse, Samsung SyncMaster 225BW
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jeftiniji GTX 200

Ma ne znam da bude što korisno od toga. Nadam se da 55nm model bude 256b sa GDDR5 pa da mu bude cjena razumna. U slučaju da i on bude 512b sumnjam da budu atija naguzli. Jedino... ako cijena GDDr5 ostane velika, a igre budu trebale 1GB rama, pa ATI bude skup jer 1GB GDDR5 nije jeftino.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dermentor kaže...

Sve to stoji ali ce do 9 mjeseca ce NVidia izbaciti G200b u 55nm procesu koji ce razbiti sve ove kartice pa cak i 4870X2 .... i tako ce to ici u nedogled... No to je dobra stvar a to vidimo i po ovome snizavanju cjena...Cool

Možeš li mi tehnički objasniti po kojoj to logici će smanjenje proizvodnog procesa drastično ubrzati karticu?

Po pitanju brzine, apsolutno se ništa neće promijeniti osim eventualno neznatno višeg takta uslijed manjeg zagrijavanja. Ubrzanje koje se može dobiti kombiniranjem većeg takta i možda GDDR5 (sumnjam) memorije je unutar granice od 5% što je nedovoljno da bitnije promijeni odnose.
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina

Nema sanse da za GTX 200 dam 500 $ (500 eura) pa jesu li oni normalni?Ne dam ni 400.Normalno da cu kupiti ATI 4870 za 1800 kn koji je sporiji od tog djubreta za 15 %.5 frejmova u nekoj igrici mi ne predstavlja 2000 kuna opravdanje ni pod razno.a to je upravo razlika u performansama i cijeni.A kako je najavljeno,ocekuju se overklokane 4870 koje ce biti brze od GTX 280.Toliko o nvidiji.Bilo je vec i vrijeme da ih se nauci pameti.Koliko cijene kupce pokazali su kad su bili na vrhu s 8800 serijom.Nisu spustali cijenu 8800 GTX-a s 3000 kuna godinu dana,a yield im je bio 90 % uspjesan i zarada 100%.Da su se udostojili makar malo sniziti.Ma jok.Eto im ga sad.Ima da ga puse na veliko

17 godina

ATi tek sa serijom HD3xxx je sniziio cijenu novih kartica, ali ne znam zašto se uopće neko ljuti na nvidine cijene, ljudi pa to su luksuzni proizvodi, nisu ti neophodni za život, ne moraš ih kupovati, kupiš ljepo 4850 i gotovo, nemojte to previše uzimati k srcu, normalno da im je cilj profit, svakoj korporaciji, a ako je hit proizvod onda će imati i hit cijenu, vjeru mi ako ati s ovom serijom bude bolji o nvidie kao ona sa serijom 8, onda ne očekuj nove najjače radeone ispod 4000 kn, prelistam s veremena na vrijeme starije brojeve buga i vidia, u testovima grafičkih kartica ati kad je bio jači bio i jednako skup (a u nerijetko i osjetno skuplji), npr radeon srednje klase 9600xt koštao je 1400 kn, a 9800xt preko 4000 kn. Ko je bolji iskoristit će to na tržištu kroz veću cijenu, nemo tu nekih osjećaja prema potrošačima, samo prema svoim radnim mjestima i vlasnicima.

17 godina
neaktivan
Jeftiniji GTX 200

Ali to više nije stari ATI to je asda AMD, nema tu zafrkancije to ti je Smarter choice

Ovo je malo sprdnja ali ipak vidimo po kojoj logici AMD radi: manja cijena veća potražnja, uspjelo im je sa Athlonima (pogotova sa prvom serijom Athlona 64 ) pa im i sada uspijeva sa novim radeonkama barem zasad

Meaningless ideals will eventually crumble before reality 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina

Radeoni su odlični, čak i bolji od u nekim slučajevima od mnogostruko skuplje konkurencije, što nije slučaj kod atlona, oni su lošiji od intela, zato su i jako jeftini, a prvi atloni 64 serije FX npr. 51 je koštao preko 7000 kn imam članak o njemu u VIDI-u, ali tada je bila totalno drugačija situacija...

17 godina
neaktivan
Jeftiniji GTX 200

neznam kako je vecini al meni je bas drago da se te glavešine iz nvidije malo znoje, doduše da je situacija obrnuta tj. da se ati ponasa kao nvidija a nvidija kao ati, isto bi mi bilo drago.....na kraju je nama potrosacima lakse :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

tako je, samo nek se oni bore spustanjem cijena,

nego kao dugogodisnji nvidia fan malo se bojim da je -30$ premalo spustena cijena ta GTX 260, jer 4870 ostaje brzi a povoljniji, pa se vec vidim kako kupujem radeona 4870

17 godina
MrkiMrkonja kaže...

tako je, samo nek se oni bore spustanjem cijena,

nego kao dugogodisnji nvidia fan malo se bojim da je -30$ premalo spustena cijena ta GTX 260, jer 4870 ostaje brzi a povoljniji, pa se vec vidim kako kupujem radeona 4870

Normalno da je malo.To je spusteno minimalno jer se jos nadaju da ce biti uspjesniji s prodajom.Ali od te price nema nista.Bogami ce morati spustiti za 150$ ako zele da im netko kupuje graficke kartice
17 godina
neaktivan

Konačno dobra novost iz Nvidie, čini se da je Nvidia spala na rub-pritisnuli je.

U Americi se ima love tj. $, a kod nas i šire nema baš onih koji iz novčanika mogu potegnut toliko zelembaća.

A sad kad su se cijene snizile, svi će skoro moći kupiti tu fascinantnu GTX 280(ja sam požurio-kupio sam je prije).

Glavno da su nanjovije grafičke kartice konačno dobile razumnu cijenu, pa je tako oštrija borba između ATI-ja i Nvidie...

by Mario Novak. Tko je bio prvi overclocker? Nikola Tesla,prvi je uništio električnu centralu tijekom OC-a.
17 godina
neaktivan
lebo1 kaže...

ATi tek sa serijom HD3xxx je sniziio cijenu novih kartica, ali ne znam zašto se uopće neko ljuti na nvidine cijene, ljudi pa to su luksuzni proizvodi, nisu ti neophodni za život, ne moraš ih kupovati, kupiš ljepo 4850 i gotovo, nemojte to previše uzimati k srcu, normalno da im je cilj profit, svakoj korporaciji, a ako je hit proizvod onda će imati i hit cijenu, vjeru mi ako ati s ovom serijom bude bolji o nvidie kao ona sa serijom 8, onda ne očekuj nove najjače radeone ispod 4000 kn, prelistam s veremena na vrijeme starije brojeve buga i vidia, u testovima grafičkih kartica ati kad je bio jači bio i jednako skup (a u nerijetko i osjetno skuplji), npr radeon srednje klase 9600xt koštao je 1400 kn, a 9800xt preko 4000 kn. Ko je bolji iskoristit će to na tržištu kroz veću cijenu, nemo tu nekih osjećaja prema potrošačima, samo prema svoim radnim mjestima i vlasnicima.

lebo1 kaže...

Radeoni su odlični, čak i bolji od u nekim slučajevima od mnogostruko skuplje konkurencije, što nije slučaj kod atlona, oni su lošiji od intela, zato su i jako jeftini, a prvi atloni 64 serije FX npr. 51 je koštao preko 7000 kn imam članak o njemu u VIDI-u, ali tada je bila totalno drugačija situacija...

lebo1 ti si tako zastranio da nije normalno... nvidia luksuzni proizvod daj molim te. gtx od 4 i vise soma kuna je luksuzni proizvod a nvidia, kao i ati, ima i low end i high end kartice.
Navodis cijene od prije 5 godina i pravis usporedbe koje nemaju veze s zdravom pamecu. Koliko je se ATI/AMD okrenuo kupcima svjedoci njihova odluka da pocmu izdavati proizvode koji su kvalitetni, daju odlicne performanse i cijena im je 50% niza od konkurentskih proizvoda istih ili slicnih performansi. Mislim da ih za taj trud treba pohvatiti. Dok su nVidia i Intel ostali na staroj politici poslovanja i mislim da im to nece jos dugo polaziti za rukom.

Nemam nista protiv tebe ali ovim se postom obracam tebi i ostalim koji usporedjuju Intelov QCX9770 (cca. 1500$) s AMD-ovim Phenom-om 9850 X4 (cca. 250$) gdje intelov quad ima 15% vece performanse u tri testa i 25% vise performanse u programima optimiziranim za rad s 4-verojezgrenim proc. Cijene me se nije dalo provjeravati i neka me netko ispravi ako sam naveo pogresne (ove su od prije mjesec dana) ali da bi sastavio Intelovu masinu s njihovim najjacim procesorom treba ti mali milijun krznenih zivotinjica dok za AMD-ovu top konfu moras izdvojiti nesto malo vise love nego sto kosta samo Intelov QCX proc. a performanse su vrhunske. To su cinjenice...

I prije nego me oznacite kao AMD-ovca zelim samo reci da u mojim strojevima kucaju Intelovi procesori s kojima sam prezadovoljan ali ipak se nekad probudim s gorkim okusom u ustima kad vidim da AMD-ove "pile" kod prijatelja i shvatim da nimalo nezaostaju za intelom (po pitanju performansi koje obicni smrtnik moze iskoristiti) a cijena im je puno manja.

BTW: FX51 od 7000kn je bio brzi od tada najjaceg Pentiuma EE koji je bio skuplji od njega za koju tisucu kuna.

Neda mi se vise pisati, odo spavati a vama ostavljam post da imate sta citati i po potrebi mi ocitati lekciju ( kako je to vec obicaj na ovom forumu kad je netko glas razuma ).

Pozz...
17 godina
neaktivan
brainiac kaže...
lebo1 kaže...

lebo1 kaže...

lebo1 ti si tako zastranio da nije normalno... nvidia luksuzni proizvod daj molim te. gtx od 4 i vise soma kuna je luksuzni proizvod a nvidia, kao i ati, ima i low end i high end kartice.
Navodis cijene od prije 5 godina i pravis usporedbe koje nemaju veze s zdravom pamecu. Koliko je se ATI/AMD okrenuo kupcima svjedoci njihova odluka da pocmu izdavati proizvode koji su kvalitetni, daju odlicne performanse i cijena im je 50% niza od konkurentskih proizvoda istih ili slicnih performansi. Mislim da ih za taj trud treba pohvatiti. Dok su nVidia i Intel ostali na staroj politici poslovanja i mislim da im to nece jos dugo polaziti za rukom.

Nemam nista protiv tebe ali ovim se postom obracam tebi i ostalim koji usporedjuju Intelov QCX9770 (cca. 1500$) s AMD-ovim Phenom-om 9850 X4 (cca. 250$) gdje intelov quad ima 15% vece performanse u tri testa i 25% vise performanse u programima optimiziranim za rad s 4-verojezgrenim proc. Cijene me se nije dalo provjeravati i neka me netko ispravi ako sam naveo pogresne (ove su od prije mjesec dana) ali da bi sastavio Intelovu masinu s njihovim najjacim procesorom treba ti mali milijun krznenih zivotinjica dok za AMD-ovu top konfu moras izdvojiti nesto malo vise love nego sto kosta samo Intelov QCX proc. a performanse su vrhunske. To su cinjenice...

I prije nego me oznacite kao AMD-ovca zelim samo reci da u mojim strojevima kucaju Intelovi procesori s kojima sam prezadovoljan ali ipak se nekad probudim s gorkim okusom u ustima kad vidim da AMD-ove "pile" kod prijatelja i shvatim da nimalo nezaostaju za intelom (po pitanju performansi koje obicni smrtnik moze iskoristiti) a cijena im je puno manja.

BTW: FX51 od 7000kn je bio brzi od tada najjaceg Pentiuma EE koji je bio skuplji od njega za koju tisucu kuna.

Neda mi se vise pisati, odo spavati a vama ostavljam post da imate sta citati i po potrebi mi ocitati lekciju ( kako je to vec obicaj na ovom forumu kad je netko glas razuma ).

Pozz...
 Upravo tako.

Štos je da svi uspoređuju neusporedive stvari. Kada uspoređujemo Q6600 koji je u istom cjenovnom rangu, dobijemo prilično slične performanse, gdje je na memorijskom polju Phenom uvjerljivo i znatno brži, a u ostalome su slični.

Isto kao što svi ove testove grafičkih kartica rade na nekim (ne?)dobavljivim procesorima poput QX9770 za 10,000 kuna. Kada probaš realne konfiguracije, rezultati nemaju veze s ovima koji plivaju po netu.

I AMD i ATi imaju fantastičnu politiku: dobiješ 80% performansi za 50% cijene i tako si na dobitku crika 50% jer te kada imaš 34 frejma na $300 kartici i 38 frejma na $600 kartici, frejm košta $9 odnosno $16. Mislim da je bolje platiti prvu opciju tj. 70% manje.

Kod procesora slična stvar... cijena raste u besmislenim koracima iznad par modela, a razlika u performansama je vrijedna rijetko 10% povećanja.

Što se FX procesora tiče, jeli su duplo skuplje Intele za doručak, ali je tada AMD imao i jefine procesore s opet puno boljim performansama od Intela.
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
brainiac kaže...
lebo1 kaže...

lebo1 kaže...

Pozz...
 Upravo tako.

Štos je da svi uspoređuju neusporedive stvari. Kada uspoređujemo Q6600 koji je u istom cjenovnom rangu, dobijemo prilično slične performanse, gdje je na memorijskom polju Phenom uvjerljivo i znatno brži, a u ostalome su slični.

Isto kao što svi ove testove grafičkih kartica rade na nekim (ne?)dobavljivim procesorima poput QX9770 za 10,000 kuna. Kada probaš realne konfiguracije, rezultati nemaju veze s ovima koji plivaju po netu.

I AMD i ATi imaju fantastičnu politiku: dobiješ 80% performansi za 50% cijene i tako si na dobitku crika 50% jer te kada imaš 34 frejma na $300 kartici i 38 frejma na $600 kartici, frejm košta $9 odnosno $16. Mislim da je bolje platiti prvu opciju tj. 70% manje.

Kod procesora slična stvar... cijena raste u besmislenim koracima iznad par modela, a razlika u performansama je vrijedna rijetko 10% povećanja.

Što se FX procesora tiče, jeli su duplo skuplje Intele za doručak, ali je tada AMD imao i jefine procesore s opet puno boljim performansama od Intela.
 sto se tice ovog q6600 vs phenom performanse su slicne ako se cpu ne overclocka ali kad overclockas jedan i drugi, intel ima debelu i to dosta debelu prednost. sto se tice graf nadam se da ce ati napokon stisnut nvidiu da i ona spusti (jos)cijene jer nema price ati je napravio odlican posao sa grafama jos sam da amd napravi svoj dio posla i napravio odlican proc koji ce konkurirat intelu te tako intel nagovorit da spusti cijene bezobrazno skupim qx procesorima.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Dermentor kaže...

Možeš li mi tehnički objasniti po kojoj to logici će smanjenje proizvodnog procesa drastično ubrzati karticu?

Po pitanju brzine, apsolutno se ništa neće promijeniti osim eventualno neznatno višeg takta uslijed manjeg zagrijavanja. Ubrzanje koje se može dobiti kombiniranjem većeg takta i možda GDDR5 (sumnjam) memorije je unutar granice od 5% što je nedovoljno da bitnije promijeni odnose.
 Ti si sa planeta gdje neki masni postotci žive. :D Pogledaj si 9800GTX i 9800GTX+.
17 godina
Jeftiniji GTX 200

Teško je objasniti nekome ko je neke stvari ne konta, ja sam samo navodio zašto su neki proizvodi skupi to je zato jer su popularni, jer su hit, a izjava da je ati okrenut potrošačima a nvidia nije, kada misliš da si čuo sve uvjek te neko iznenadi sa novom gluposti, u tržišnim ekonomijama sve su korporacije okrenute potrošačima, daj ljudi malo mislite šta pišete, i da sam nastran- o čemu pričaš, ma jes me briga za nvidiu i amd/ati, samo sam mislio da se može normalno komentirati, ali očito se neki uvrijede, previše to shvate osobno, i ko je onda tu nastran. Ovo ostalo oko intela i procesora mi se ne da komentirati, samo stvarno bi bio lud kada bi kupio QX9770, kada možeš kupiit QX9300 ili QX9450 koji su brži od svakog amd X4, osim u jednoj stvari...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jeftiniji GTX 200

ili recimo 4850 - 4870, jedina razlika memorija. Performanse... pa to vec svi znamo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lebo1 kaže...

Teško je objasniti nekome ko je neke stvari ne konta, ja sam samo navodio zašto su neki proizvodi skupi to je zato jer su popularni, jer su hit, a izjava da je ati okrenut potrošačima a nvidia nije, kada misliš da si čuo sve uvjek te neko iznenadi sa novom gluposti, u tržišnim ekonomijama sve su korporacije okrenute potrošačima, daj ljudi malo mislite šta pišete, i da sam nastran- o čemu pričaš, ma jes me briga za nvidiu i amd/ati, samo sam mislio da se može normalno komentirati, ali očito se neki uvrijede, previše to shvate osobno, i ko je onda tu nastran. Ovo ostalo oko intela i procesora mi se ne da komentirati, samo stvarno bi bio lud kada bi kupio QX9770, kada možeš kupiit QX9300 ili QX9450 koji su brži od svakog amd X4, osim u jednoj stvari...

Nezgodno sam se izrazio, pod okrenut potrosacima sam mislio da su im omjer cijena/performanse puno bolji nego kod konkurencije.
Nisam se uvrijedo jer nazalost nisam ni vlasnik AMD-a ni nVidie ni Intela samo zelim da ljudi malo vise paze sta pisu po forumu mog najdrazeg magazina. Ako sam te uvrijedio iskreno se ispricavam ali mislim da nisi dobro procitao moj post pa nisi vidio da sam istakao da nemam nista protiv tebe.

Pozz...
17 godina
neaktivan
Jeftiniji GTX 200

Pametna odluka ali je cijena svejedno previsoka u odnosu naperformanse u odnosu na ATi

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice