Evo, nakon instalacije i aktivacije, koje je moram priznati, gotovo instantno prošla(aktivacija), moram vam javiti dojmove. Čitav dan sam se zezao samo s ovim paketom, prije nego započnem distribuciju na sva računala.
Word - 90% stvari su identične, osim nekih novih efekata teksta, ništa posebno. Više nema onog okruglog buttona, nego FILE, pa padajući izbornik
Excel - Na prvi pogled sve isto, ali dosta nekih novotarija, samo koliko je sve to upotrebivo jednom "normalnom" korisniku. Start-up vremena velikih tablica su zbilja nenadje*iva i reklo bi se da odmah otvara. PowerPivot i Slicere nisam ni probao, neznam zašto se diže tolika buka oko njih.
Powerpoint- Poprilično dosta efekata, te novih funkcionalnosti. Nisam baš oko tih prezentacija puno, tako da ni neznam.
Outlook- Totalno izmjenjeno, nikako se nemogu snaći, za poludit. Ako imate mailove lokalno, tj. koristite POP3 poštu, onda se i da nekako poštelati. Ali ne daj Bože ako su vam mailovi na serveru i ako bi koristili neki protokol koji ne bi radio s njihovom Exchangeom (je*o ih on), on ste stvarno u kur*u. Ja sam probao s IMAP protokolom i to je užas jedan. Samo sinkronizora, nemožeš ni raditi. 2007, a posebno 2003 i OE su ovo bez problema radili. Probao sam svakako, sinkronizirao i headere i cijele poruke, ali nije išlo.
Access - Uopće nekih promjena nisam vidio.