Iz Palma u Google

poruka: 24
|
čitano: 4.784
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Iz Palma u Google".
18 godina
neaktivan
Iz Palma u Google
dobro su napravili. možda napravi da android sliči u nešto napokon.
A.

4 8 hvala 0
18 godina
Iz Palma u Google

Neznam sta fali androidu, bas sam neki dan uboo Desire,i odusevljen sam,isprobao sam i iPhone prije toga, ovo je jednostavno bolje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Iz Palma u Google
Ma ne fali Androidu ništa, to artfull malo serucka okolo...... :)
Ingame: (_.:BRUNO:._) ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
Strontium kaže...

Neznam sta fali androidu, bas sam neki dan uboo Desire,i odusevljen sam,isprobao sam i iPhone prije toga, ovo je jednostavno bolje

Zapravo je na desireu HTC-ovo custom sucelje, ali svejedno je meni Android bolji od iPhone OS-a, logicniji je i custom-abilniji.

18 godina
neaktivan
Strontium kaže...

fali mu dobar UI dizajner. Inače ne sviđa mi se to što svaki proizvođač trpa neko svoje sučelje preko ... iskustvo od aparata do aparata će biti sve različitije ... al ok, tko voli. Što se funkcionalnosti tiče, sve je to ista pašta , negdje je bolji android, negdje iPhone ...

A.
17 godina
Iz Palma u Google
Pa to je ono što se meni i svida, da svako mob prilagodi sebi i da je drukčiji od drugih. Kod frendova koji imaju iphone uvijek sve isto, osim slike na lockscreenu koju ne gledam previše a ostalo se sve svodi na aplikacije koje imaju. Ajde 4.0 će to malo ispraviti pošto će se moć staviti wallpaper, ali opet nemožeš toliko prilagoditi kao na androidu.
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Iz Palma u Google

ajme napretka ...kažeš da će se moći staviti wallpaper po volji ?!  artfull, ne treba mu UI dizajner, dovoljno je što ima bljeskalica-dizajnera, multitask-dizajnera, dizajnera za mijenjanje baterije, dizajnera za bluetooth, flash-dizajnera, besplatni_gps-dizajnera ...

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Iz Palma u Google

čuj, kako tko voli. činjenica je da androidov GUI vizualno nije na razini iPhonea. To vidi svatko tko ide za tim ili se tim bavi. Ne ulazim u prepucavanje što koji OS ima funkcionalno bolje rješeno. Moje mišljenje je da je iPhoneOS bolji i ispeglaniji OS i očekujem da će 4 opet malo pomaknuti letvicu googleu, nekome je bolji android a nekome WebOS ... eto pa imamo izbor.

A.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Nije baš iPhone GUI vizualno bolji, nego je konzistentniji. Sad će i tome doći kraj (valjda).

Pray nightfall release me! Then I could wander. Wander to deep sleep.
16 godina
neaktivan
Iz Palma u Google

ma to nista ne valja, najbolja je bila nokia 3310, njoj si mogo maske mjenjat, imao si zmiju i nista drugo nije bilo bitno :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iz Palma u Google

A da ja vas sve koji ste počeli komentirati ovdje iPhone pitam: kakve veze ima iPhone sa ovime?

Ako već uspoređujete ovdje Android s nečime uspoređujte ga sa webOS-om jer je za (hvaljen) izgled tog OS-a ovaj čovjek izgleda zaslužan i Google očito želi njegovu filozofiju okoristiti i za svoj OS (naime, webOS je po mnogima koji su ga koristili trenutno najbolje riješio mobilno korisničko sučelje). Pa bi bilo logično pitati se što Andorid-u fali u odnosu na webOS, ne neki drugi OS, zar ne?

P.S. Iako sam fan Palm-ovih proizvoda i ne vidim se u dogledno vrijeme kao korisnik Andorid-a (probao sam ga nakratko ali tek nakon dužeg korištenja webOS-a i nije mi sjeo na prvu), pozdravljam ovo na neki način (normalno da mi je žao da frajer odlazi iz Palm-a al me nimalo ne zabrinjava da Palm nešto znatno gubi) i uvjeren sam da će sada HP/Palm moći svejedno konkurirati Google-u unatoč ovom zanimljivom otimanju talenta (što se ovako i onako cijelo vrijeme događa).

domicius
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iz Palma u Google

Ako je netko od vas stariji od 25 godina neka nazove ovaj broj: (01) 3713 270, tamo će imati potpuno razumijevanje za vaše probleme ;)

0 0 hvala 0
17 godina
Iz Palma u Google

Kakva je ovo gore poruka?

Nisam nikada intenzivnije koristio Palm ali prema onome sto sam vidio na YouTubu ( a gledao sam Palmovo predstavljanje telefona) jako mi se svida. Jedini problme je sto je telefon prespor. Drzao sam ga u ricu par minuta, frend ga je imao. Jedna od stvri koja mi je ostala u sjecanju a fora mi je - ako radis nesto a uleti ti poziv ne izbaci te van iz aplikacije nego dobijes mali notfication na kojem pise tko te zove. Ako ti poziv nije bitan samo ga ignoriras ili odbijes, ali ostajes u aplikaciji!!! To mi je predobro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iz Palma u Google

WEbOS je fantastičan, usudio bi se reči najbolji što se izgleda tiče, samo et...prespor je. Sada če HP uložiti veče pare u taj OS i biti če puno veča konkurencija Google-u....(naravno tu se podrazumijeva i apple, ali pošto je google pretekao apple ono...:)

Do sada je Palmu falilo novaca, a mislim da če ga sada biti. Budemo vidili :))

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...

a jebote daj se iZudaraj  iBatinom već jednom, sve kaj nije apple pljuješ, daj uživaj u svojoj ajfone igrački i ne seri po onom kaj se može nazvat smartphoneom.

Nije dosta da trpimo svaki dan neku bezveznu apple vijest,sad kad napišu vijest o googleu,evo tebe da sereš.

J***e tvoj sveti ajfone.

18 godina
neaktivan
nsoul kaže...
artfull kaže...

a jebote daj se iZudaraj  iBatinom već jednom, sve kaj nije apple pljuješ, daj uživaj u svojoj ajfone igrački i ne seri po onom kaj se može nazvat smartphoneom.

Nije dosta da trpimo svaki dan neku bezveznu apple vijest,sad kad napišu vijest o googleu,evo tebe da sereš.

J***e tvoj sveti ajfone.

ajd ne kenjaj. imaš pravo na svoje mišljenje kao i ja, meni je android dobar mobilni OS al mi vizualno i što se dorađenosti tiče nije do koljena iPhoneOSu. Ovom akvizicijom se možda stanje popravi, iako to nije ni bitno svima ... mnogi su bili zadovoljni i jesu i kako windowsi izgledaju.

A.
15 godina
neaktivan
Iz Palma u Google

windows 7 je puno lješpši od OS X-a i koliko sam do sada vidio i čuo stabilniji od Snow-a

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Iz Palma u Google

svi windowsi su poprilično ružni. Jedino što do sad liči na nešto je novi mobilni 7. Iako moram priznati da se stanje popravlja u odnosu na XP i vistu 7 je donekle ugodan. Smijeh

A.

0 0 hvala 0
17 godina
Iz Palma u Google

da windows 7 je po meni ljepši od OS X-a, ali ne vidim čemu sad ovdje di se radi o googleu,odnosno smartphonevima miješat desktop OS??

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iz Palma u Google

Da tema je google i android :)) Najviše mi se sviđa HTC-ovo sučelje, a ako poprave sučelje (jedino treba malo taj izgled tj boje uskladiti inače sve 5) onda možda i htc odustane od sensa jer i on gute dodatnu memoriju.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Iz Palma u Google

Vidim da se raspravlja oko dizajna sučelja, pa da i ja nešto dodam:

Android vs. iOS

• Android je nastao od strane Googlea - a oni i nemaju baš neki smisao za dizajn... Što fali Androidovom sučelju? Konzistentnost. Iz aplikacije u aplikaciju dočeka me totalno drugačije sučelje - dok ga koristim imam osjećaj da koristim 5 različitih mobitela od 5 različitih proizvođača na 5 različitih operativnih sustava. Meni se osobno ne sviđa niti onaj njihov Droid Sans font koji koriste...
  • Nadalje, Android svaki proizvođač sebi može prilagoditi, može promijeniti sučelje - ali niti jedan od njih nije sposoban to napraviti jer ne posvećuju pažnju onom najvažnijem - detaljima...
  • S druge strane, iOS - nastao u tvrtki sa vrhunskim smislom za dizajn totalno je drugačiji - sučelje je elegantno i jednostavno - iz aplikacije u aplikaciju vidi se da je to iPhone i osjeti se taj duh sučelja - što je najbolje, većina developera slijedi Appleove smjernice za dizajn jer znaju ako naprave drugačije da aplikacija neće biti baš toliko uspješna. Također, iOS ima predobre efekte, animacije i fluidnost (npr. u scrollanju, zumiranju) koja očajno fali ostalima... a to je sve dio dizajna i korisničkog iskustva.
Također, netko je spomenuo i Windows 7 te OS X pa:
Windows 7 vs. OS X
  • Windowsi su godinama očajno izgledali - sve do Windows Viste koja je to promijenila - tu su Windowsi dobili koliko-toliko OK izgled - no nažalost opet su se malo spustili dolje sa Windows 7. Taskbar Windowsa 7 (mislim na dizajn, ne na funkcionalnost) je polu-očajan, a Microsoft se čak nije niti sjetio promijeniti Start ikonu koja bode u oči jer se ne uklapa dobro u novi taskbar (a bila je ok u Visti)
  • Microsoftu također fali konzistentnosti - jer se ne drže svojih smjernica - jedan dijaloški okvir izgleda lijepo, a onaj drugi je tu još od Windowsa 95 nepromijenjen - u pola dijaloga se koristi Segoe UI, a u drugoj polovici neki drugi font (mislim da je Tahoma) - Office se donedavno totalno nije uklapao u dizajn. Sve ovo utječe i na ostale developere koji dizajniraju aplikaciju kako ne treba - svaka mi se aplikacija drugačije ponaša i drugačije izgleda.
  • Jedina dobra stvar od Microsofta u dizajnu su Zune (player) i sada novi Windows Phone 7
  • OS X - nema se što puno reći, slična stvar kao i sa iOS-om - većina aplikacija drži se određenih smjernica, dijalozi ispeglani, aplikacije izgledaju predivno, imaju predobru tehnologiju za render fontova - što se tiče dizajna i fontova usporedite programerske text-editore za Mac i za Windowse pa ćete vidjeti razliku...
Većina ljudi nije svjesna koliko nam dizajn znači - i zapravo koliko se truda ulaže u nešto što ljudi uzimaju zdravo za gotovo.

Potpis ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Danijel kaže...

Vidim da se raspravlja oko dizajna sučelja, pa da i ja nešto dodam:

Android vs. iOS

• Android je nastao od strane Googlea - a oni i nemaju baš neki smisao za dizajn... Što fali Androidovom sučelju? Konzistentnost. Iz aplikacije u aplikaciju dočeka me totalno drugačije sučelje - dok ga koristim imam osjećaj da koristim 5 različitih mobitela od 5 različitih proizvođača na 5 različitih operativnih sustava. Meni se osobno ne sviđa niti onaj njihov Droid Sans font koji koriste...
  • Nadalje, Android svaki proizvođač sebi može prilagoditi, može promijeniti sučelje - ali niti jedan od njih nije sposoban to napraviti jer ne posvećuju pažnju onom najvažnijem - detaljima...
  • S druge strane, iOS - nastao u tvrtki sa vrhunskim smislom za dizajn totalno je drugačiji - sučelje je elegantno i jednostavno - iz aplikacije u aplikaciju vidi se da je to iPhone i osjeti se taj duh sučelja - što je najbolje, većina developera slijedi Appleove smjernice za dizajn jer znaju ako naprave drugačije da aplikacija neće biti baš toliko uspješna. Također, iOS ima predobre efekte, animacije i fluidnost (npr. u scrollanju, zumiranju) koja očajno fali ostalima... a to je sve dio dizajna i korisničkog iskustva.
Također, netko je spomenuo i Windows 7 te OS X pa:
Windows 7 vs. OS X
  • Windowsi su godinama očajno izgledali - sve do Windows Viste koja je to promijenila - tu su Windowsi dobili koliko-toliko OK izgled - no nažalost opet su se malo spustili dolje sa Windows 7. Taskbar Windowsa 7 (mislim na dizajn, ne na funkcionalnost) je polu-očajan, a Microsoft se čak nije niti sjetio promijeniti Start ikonu koja bode u oči jer se ne uklapa dobro u novi taskbar (a bila je ok u Visti)
  • Microsoftu također fali konzistentnosti - jer se ne drže svojih smjernica - jedan dijaloški okvir izgleda lijepo, a onaj drugi je tu još od Windowsa 95 nepromijenjen - u pola dijaloga se koristi Segoe UI, a u drugoj polovici neki drugi font (mislim da je Tahoma) - Office se donedavno totalno nije uklapao u dizajn. Sve ovo utječe i na ostale developere koji dizajniraju aplikaciju kako ne treba - svaka mi se aplikacija drugačije ponaša i drugačije izgleda.
  • Jedina dobra stvar od Microsofta u dizajnu su Zune (player) i sada novi Windows Phone 7
  • OS X - nema se što puno reći, slična stvar kao i sa iOS-om - većina aplikacija drži se određenih smjernica, dijalozi ispeglani, aplikacije izgledaju predivno, imaju predobru tehnologiju za render fontova - što se tiče dizajna i fontova usporedite programerske text-editore za Mac i za Windowse pa ćete vidjeti razliku...
Većina ljudi nije svjesna koliko nam dizajn znači - i zapravo koliko se truda ulaže u nešto što ljudi uzimaju zdravo za gotovo.

Da ja shvačam da si Apple fanatik......ali očigledno kod Androida nisi vidio HTC-ov SensUI isto tako nisi vidio koliko puuuuuuuno opcija ima sam Android....

Što se windowsa tiče taskbar je odličan, a što se konzistentnosti tiče onda win 7 ovako dobro izgledao nebi, jer bi više sličio na xp-vista je bila koliko-toliko slična xp-u (jedino su dodali Aero)... :))

Isto tako ono zadnje što si rekao je ok, ali zar nije malo bezvezno da skoro svaka aplikacija ili program isto izgledaju i da se redovito onda možeš pogubiti... Što se izgleda playera tiče usporedi AIMP i iTunes....samo što se izgleda tiče, funkcijama su ta dva playera sasvim druga priča.... Ali ok o ukusima se ne raspravlja......

MOJE MIŠLJENJE!!!

18 godina
neaktivan
n00bina22 kaže...

[1] Da ja shvačam da si Apple fanatik......ali očigledno kod Androida nisi vidio [2] HTC-ov SensUIisto tako nisi vidio [3] koliko puuuuuuuno opcija ima sam Android....

[4] Što se windowsa tiče taskbar je odličan, [5] a što se konzistentnosti tiče onda win 7 ovako dobro izgledao nebi, jer bi više sličio na xp-vista je bila koliko-toliko slična xp-u (jedino su dodali Aero)... :))

Isto tako ono zadnje što si rekao je ok, [6] ali zar nije malo bezvezno da skoro svaka aplikacija ili program isto izgledaju[7] i da se redovito onda možeš pogubiti... [8] Što se izgleda playera tiče usporedi AIMP i iTunes....samo što se izgleda tiče, funkcijama su ta dva playera sasvim druga priča.... Ali ok o ukusima se ne raspravlja......

MOJE MIŠLJENJE!!!

[1] A po čemu ti to shvaČaš? Zato jer volim dobar dizajn i funkcionalnost?

[2] Nažalost, ne impresionira - nije sve u gradientima, šarenilu i ikonama - ima nešto i u sitnim detaljima >> probaj scrollat i zoomat na njemu, pa probaj na iPhoneu :)

[3] Android je OK - ali iOS je ispoliraniji

[4] Funkcionalnost Taskbara je odlična, preblizu Docku, no ta njegova prozirnost ubija produktivnost - kod Viste bi se barem u max. modu zacrnilo

[5] Trebali su napraviti dobar dizajn - ali držati se smjernica - nije bitno mogli su postaviti i nove standarde, samo da nije jedan dijalog od 95ice (skupa sa ikonom), jedan od XPa, ovdje jedan font, a tu drugi...

[6] Čak i auti od različitih proizvođača izgledaju isto, iste kontrole, i ništa neočekivano - znaš gdje se nalazi volan u svakome, jer je na istom mjestu - zamisli da moraš polagati vozački za svaki auto posebno, jer je svaki drugačiji i ima svoju filozofiju...

[7] Baš suprotno - većina ljudi ima problema sa sučeljem i svaka aplikacija ima drugačije (na Windowsima) - na Macu nema te barijere - samo treba naučiti ovladati novim funkcijama

[8] Nisam koristio AIMP, no pogledao sam sad screenove - dizajn je tako kao da je ovaj čas došao iz 95. godine... S druge strane, iTunes je ljepši i funkcionalniji - no OK, stvarno, nisu baš namijenjeni za istu stvar - ali recimo WMP12 i iTunes se mogu uspoređivati, i tu čak i WMP izgleda koliko-toliko OK :)

Potpis ;)
15 godina
neaktivan

OK ajde o ukusima se ne raspravlja :)) WebOS najljepši pa onda Android(možeš ga stvarno ljepo urediti prema svom ukusu a da ga ne moraš rootati). To je MOJE mišljenje :)))

Što se tiče skrolanja, mogu ti samo reči da to više ovisi od Hardvera ne od OS-a, Android je kompleksniji sustav od iOS a i malo više koristi resurse, ali je največa mana loš task manager.... Tu je rpednost Palma i Apple-a

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice