iPhone HD u lipnju?

poruka: 47
|
čitano: 5.488
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone HD u lipnju?".
18 godina
neaktivan
RE: iPhone HD u lipnju?
artfull kaže...
o multitaskingu smo ja i još neki već rekli sto mislimo, u svakom slučaju ukoliko je implementacija dobra i ukoliko baterija i user experience neće patiti nitko normalan nema ništa protiv. Međutim i dalje stojim pri tome da je to jedna od najprecjenjenijih stvari na smartphoneu i jedva par puta bi mi dobro došao (im) iako ne nužno, a u sadasnjem GUI ju nema gotovo pa nikakvu svrhu. Tako da ukoliko UI nije debelo preraden ni ne treba mi jer ga nemogu koristiti. Do sad sam dobio cca dva primjera kad je multitasking na telefonu koristan u normalnoj upotrebi ( turn by turn nav sa VoiceOver om i IM ev. ako push nije dobar )

Uz najbolju volju ne mogu zamisliti kako UI moze trpiti od multitaskinga. Daj mi ijedan primjer kako funkcija koju mozes a ne moras koristiti moze stetit UI.

P.S. Za bluetooth se ne usudjujem ni pitati ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 17:10 (logic).
18 godina
neaktivan
iPhone HD u lipnju?

user experience bi trpio da se OS iti malo uspori ili bloka zbog nekolicine procesa u pozadini koji recimo nisu ispeglani kako treba a nepotrebni su.

GUI na iPhoneOSu trenutno ne trpi simultano korištenje dvije aplikacije osim ako to nije muzika u pozadini ili štoperica, skidanje maila i slično što ne zahtjeva split screen neke vrste  ( a što ionako multitaska na iPhoneu ) . Sve ostalo osim u iznimnim slučajevima ( navigacija voice over dok neznam surfam netom kao što je netko napisao da je jednom koristio ) za mene nema nekog smisla.

e sad, ako OS4 donese nekakvav split screen, nekakve floating prozore preko svega. šta ja znam, što bi na duplom ekranu imalo smisla nekakvoga, iako je i to diskutabilno jer to je zaboga gadget i telefon a ne komp za nešto raditi, onda možemo pričati o važnosti multitaskinga na smartphone platformi. Eto, to je moje mišljenje o tome.

A.

0 0 hvala 0
18 godina
iPhone HD u lipnju?

Ovo "iPhone sucks" stvarno postaje dosadano :(

iPhone doesn't suck :)

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 20:52 (tnakir).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

U pravu si.

"korisnici OS-a 4.x dobivat će sve decimalne nadogradnje besplatno, ali će za iduće veće revizije (5.x, 6.x...) trebat će platiti."

Jos jedna stvar koju niko nema pored multitasknga i svega ostalog.

Bravo apple. Opet.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 22:03 (logic).
16 godina
neaktivan
iPhone HD u lipnju?

iPhone bez jailbreaka je dosta dobar mob, ali nije savrsen. iPhone sa jailbreakom postaje savrsen uredjaj.

Mutlitasking postoji vec vise od godinu dana, aplikacija se zove Backgrounder. I iako postoji nema bas neke koristi od nje. Ako ostavis upaljen Skype na 3G pojest ce bateriju za 10-tak sati, pa ti to onda i ne treba.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
logic kaže...

U pravu si.

"korisnici OS-a 4.x dobivat će sve decimalne nadogradnje besplatno, ali će za iduće veće revizije (5.x, 6.x...) trebat će platiti."

Bravo apple. Opet.

možda zato što se na drugim mobitelima ni nemože nadograditi sa OSa starog 3 godine na najnoviji.

A.
17 godina
odjavljen
artfull kaže...

možda zato što se na drugim mobitelima ni nemože nadograditi sa OSa starog 3 godine na najnoviji.

U pravilu možeš, samo su rijetki slučajevi da nakon 3 godine postoje bugovi koje treba ispraviti, a kamo li da mobitel nakon 3 godine ima software-ski ograničene funkcije koje je trebao imati u startu.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina
neaktivan
artfull kaže...
logic kaže...

U pravu si.

Bravo apple. Opet.

Kao na primjer? Ostali proizvodjaci ti daju odmah sve sto taj mobitel moze a ne kao apple ugrade nesto i onda ti to otkljucavaju na kapaljku cisto da ti mogu musti pare dugi niz godina.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 23:57 (logic).
18 godina
neaktivan
logic kaže...
artfull kaže...
logic kaže...

U pravu si.

Bravo apple. Opet.

Kao na primjer? Ostali proizvodjaci ti daju odmah sve sto taj mobitel moze a ne kao apple ugrade nesto i onda ti to otkljucavaju na kapaljku cisto da ti mogu musti pare dugi niz godina.

hoćeš li moći instalirati win7 mobile na mobitele kupljene pred dvije i po godine recimo? pretpostaviti ću da ne. Vjerujem da bi mnogi platili desetak dolara da mogu. Vidim da je problematičan i apdejt sa 6 na 6.5 i slično. Na iPhone 3G ćeš moći instalirati OS4 kao što si mogao i OS3 i OS prije toga. Dakle svaki iPhone se može nadograditi OSom u otprilike 2-3 godine rada, koliko se smatra valjda da je neki realan vijek trajanja, do sad besplatno. 

2G nije ionako mogao na OS3 mislim ... a hoće li se OS4 ili OS5 plaćati i zašto i koliko neznamo al do sad se nije plaćalo. Kad objave cijene ako ih ima možemo o tome raspravljati. Za sad su to samo glasine i ne možemo znati jesu li istinite i koji su uvijeti.

A.
18 godina
neaktivan

MS je smecarska firma kao sto apple postaje. Zasto to ne kazes za nokiu koja je puno relevantniji igrac na trzistu smartphoneova. Poenta je da niko nikad nije naplacivao smartphone OS. Koliko ja znam. Ispravi me ako grijesim.

18 godina
neaktivan
logic kaže...

MS je smecarska firma kao sto apple postaje. Zasto to ne kazes za nokiu koja je puno relevantniji igrac na trzistu smartphoneova. Poenta je da niko nikad nije naplacivao smartphone OS. Koliko ja znam. Ispravi me ako grijesim.

Nisam upoznat sa razlikama između raznih symbiana i na koliko staru nokiju možeš staviti najnoviji symb. A drugo, nema službene najave plaćanja ( po prvi put ) novog OSa za iPhone, a updateovi se nikada nisu ni plaćali. Ovo je u domeni trača. 

A.
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Nokiu sam nekad postivao i stvarno je bio najbolji mobitel, ali Nokia vec 3-4 godine je bijeda. Ako ti se tako bas svidja Nokia, imam frenda koji bi zamijenio Nokiu N97 za iPhone isti cas, pa ako ti je Nokia bas tako draga, evo ti ponude.

16 godina
facewithascar kaže...
logic kaže...

Nokiu sam nekad postivao i stvarno je bio najbolji mobitel, ali Nokia vec 3-4 godine je bijeda. Ako ti se tako bas svidja Nokia, imam frenda koji bi zamijenio Nokiu N97 za iPhone isti cas, pa ako ti je Nokia bas tako draga, evo ti ponude.

A po kojem postu i po cemu si ti skuzio da je logic vlasnik iphoneaIznenađen?

Epic fail

18 godina
neaktivan

Hehehheheheheh

EPIC!!! ;)

18 godina
iPhone HD u lipnju?

I ja mijenjam N97 za iPhone 3GS uz moju nadoplatu :) 

Eto koliko cijenim N97

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dalja46 kaže...
facewithascar kaže...
logic kaže...

A po kojem postu i po cemu si ti skuzio da je logic vlasnik iphoneaIznenađen?

Epic fail

Po ničemu, zasto bih skuzio? Rekao sam samo da ako zeli Nokiu neka nabavi iPhone koji nikome ne valja, pa ga se vjerojatno svi zele rjesiti, a ja cu mu pomoci da ga zamjeni za omiljenu mu Nokiju.

17 godina
odjavljen
facewithascar kaže...

Po ničemu, zasto bih skuzio? Rekao sam samo da ako zeli Nokiu neka nabavi iPhone koji nikome ne valja, pa ga se vjerojatno svi zele rjesiti, a ja cu mu pomoci da ga zamjeni za omiljenu mu Nokiju.

As'ti. Ovo ima smisla kao i da sunce izlazi na zapadu. Pa 16 gs je jeftinija od n97 po oglasnicima...
Lijepo si odmah ubodi iPhone GS (ako te pali) i rijesen problem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 0:18 (Mrgud Veliki).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice