Odlicno je sta se i dalje drze 3:2 ekrana.
Sad će komentari da je multitasking odlična stvar, pa kad konačno izađe - predobra izvedba, odlična ideja, multitasking na Iphoneu radi bolje nego na nekoj budućoj Nokiji, HTCu, SEu, bla, bla, bla...
Ugl. hrpa gluposti. Ovo će biti živi dokaz kako su kupci apple ovce, i to ne bilo kakve. Čast izuzecima.
Za omjer ekrana se ne bih složio. Koliko je prednosti širina ekrana, toliko je i mana prevelika širina uređaja.
Za multitasking, sad će kreniti priče kako je to super, kako će iPhone biti zvijer, bla bla bla, sve ono što smo ja, logic i psiho govorili, a ako slučajno izađe bez multitaskinga, kad ponovimo sve što je rečeno, biti ćemo označeni kao hateri.
Bez zafrkancije, ne bih želio poticati neka prepucavanja, ovo bi mogao biti dobar smartphone, ali tu procjenu ću doniti tek kad vidim što može. S obzirom na trajanje baterije na 3GS, nekako me strah što će tek biti s tolikom rezolucijom i jačim procesorom.
Za omjer ekrana se ne bih složio. Koliko je prednosti širina ekrana, toliko je i mana prevelika širina uređaja.
Za multitasking, sad će kreniti priče kako je to super, kako će iPhone biti zvijer, bla bla bla, sve ono što smo ja, logic i psiho govorili, a ako slučajno izađe bez multitaskinga, kad ponovimo sve što je rečeno, biti ćemo označeni kao hateri.
Bez zafrkancije, ne bih želio poticati neka prepucavanja, ovo bi mogao biti dobar smartphone, ali tu procjenu ću doniti tek kad vidim što može. S obzirom na trajanje baterije na 3GS, nekako me strah što će tek biti s tolikom rezolucijom i jačim procesorom.
kao što veliš, dok to ne izađe, ne možemo 100% garantirat... bit će bolji od predhodnog, ali sad dal je bolji od nekih drugih konkurenata to ćemo vidit...
Sad će komentari da je multitasking odlična stvar, pa kad konačno izađe - predobra izvedba, odlična ideja, multitasking na Iphoneu radi bolje nego na nekoj budućoj Nokiji, HTCu, SEu, bla, bla, bla...
Ugl. hrpa gluposti. Ovo će biti živi dokaz kako su kupci apple ovce, i to ne bilo kakve. Čast izuzecima.
Kolko dusobriznika na ovom forumu. Pa dobro jel vec milijun puta konstatirano da su kupci applea ovce i opet imas potrebu ponavljat. Sve i da jesu ovce, sta onda? Jel ti to smeta?
Bar su sretne ovce :)
Sve su ovo trebali odavno uraditi,ali nikada nije kasno :)
Samo se bojim da ce opet cijena biti najveci problem(bar u BiH,jer ovde nijedan operater ne nudi Iphone
).
A ja bi to :(
Kad god izađe neki mobitel,odma se jave appleovci s pričom joj ovi kopiraju iphone s ovim,ovi s ovim,joj ovo je isti iphone.
Baš me zanima dal će se ko javit jer iPhone kopira ime HD koje imaju i HTC i Samsung,jer kopiraju multitasking,jer stavljaju prednju kameru koju ima 99% mobitela...
ili će ispast da je sve to revolucionarno i da to iPhone ima prvi...
Stvarno ima zanimljivih primjeraka.
Pod hitno uvesti psiho-test pri registraciji na forum
Istina. Ti stvarno previse vremena provodis ovdje. ;)
High Definition
ja pričam o mutitaskingu na iPhoneu a ti odma po računalima.
A HD bi bio High Definition,a ako misliš da ti to bolesnik nemože objasnit,guglaj ( a ne to je google) onda bingaj( a ne to je MS),a onda koristi Appleovu tražilicu ( a gle nema je :D ).
A da je iPhone prvi imao HD nastavak pa da ga je kasnije stavio HTC ili Samsung na omniu ispalo bi da kopiraju Apple,o taj svemogući Apple.
Ali ne ono šta iPhone ima to je revolucija.
Dajte molim vas.
NE psiho test,nego test bontona.
iPhone i iPhone OS multitaskaju od prvog dana al ekipa to ne kuzi ... jbg.
iPhone i iPhone OS multitaskaju od prvog dana al ekipa to ne kuzi ... jbg.
da obična je skraćenica ali govorim da ju je iPhone prvi upotrijebio pa onda neko drugi odma bi se galamilo kako ga kopiraju.
I to na iPhoneu nije multitasking, možda je s par njihovih aplikacija,dok svi ostali mobilni osevi imaju multitasking s svim aplikacijama koje se instaliraju.
Stavi mp3 player nek svira,surfaj po netu, imaj otvoren neki od VOIP programa... onda to nazovi multitasking , a ovo na iPhoneu to nije.
Čini se da se ostvarilo predviđanje jednog forumaša(ne sjećam se točno kojeg) da će Apple izbaciti novi iPhone jer je počeo naglo rasprodavati iPhone 3GS.
ajmo sad svi mi koji ne volimo apple sutiti pa da se jabucari vise razocaraju kad stigne, da im ne kvarimo mastanje ;)
Možemo biti hateri ili ovce za Apple, ali ti ljudi znaju kako napraviti dobar produkt i dobro ga reklamirati i iskreno se cerekati od sreće kad vide kako prodaje perverzno rastu. Novi iPhone će opet predvoditi smartphonove, htjeli mi to ili ne. Svako ko prati mobilnu industriju zna da današnje telefone ne prodaje toliko ni izgled ni fantastičan hardver, koliko recimo OS i aplikacije za njega. Naglašavam aplikacije!!! A svi znamo ko je definisao online prodaju aplikacija... opet "naš dragi" Apple.
Lično ne volim njihove proizvode i mislim da su jako skupi za ono što nude, no ljudi i pored toga zarađuju kao budale. Dakle, očito su jako dobri u tome.
Novi iPhone bih rado pročačkao da vidim kakav je. Pretpostavljam da će biti jako brz, i jako "sexy", kao i dosad. Ako dodamo tu još milione aplikacija za njega, šta više reći... Najkompletniji smartphone današnjice, iako ni ja nisam ljubitelj samo touchscreena (volio bih da ima recimo full qwerty tipkovnicu i touchscreen, dakle slider mehanizam). No, tako je kako je. Samo će baterija tu da fasuje...
Kako god, imamo ultra tešku kategoriju koju čine HTC Evo 4g i novi iPhone... ovi ostale ne shvatam ozbiljno...
mah .. ovo je takav trač da nema veze s ničim .. bezveze napisano .. tko zna sta ce i kako ce biti
Jedan od razloga zbog kojih mrzim Bugovo izvještavanje je nedostatak izvora. Očito vam to Steve Jobs nije rekao, tako da bar imajte pristojnosti kao jedan moderan portal navesti odakle vučete vijest (ili ste ju doslovno preveli pa nećete da ljudi skuže?). Ovako ispada da možete izmišljati vijesti a neki vjerni čitatelji bi samo slijepo povjerovali.
Inače na jednom drugom portalu sam čitao nešto više povjerljive vijesti. Stvar je da se za datum još ništa ne zna, međutim uzima se razdoblje između 6. i 9. mjeseca (ljeto) jer je Apple imao naviku prije u to vrijeme releasati stvari. 22.06. je neki interni datum, valjda bude neka pressica, ili možda ne bude ništa. Sve su nagađanja i ne postoji ništa službeno. Što se performansi tiče - to je isto još u zraku i apsurdno mi je što ovo vidim kao činjenicu i vijest.
Kad kažete "Izvori navode" čovjek bi rekao da $100.000 plaćate informante za neke informacije. Ovo za Verizon je prije dan-dva Wall Street Jurnal prenio, dok su performanse još nagađanja i procjene (ne kažem da su loše, ali procjene nisu činjenice).
ne i prije novog HTC a koji je najavljen neki dan.
@nsoul ... ovo o multitaskingu smo tukli unedogled i samo je jedna osoba izašla sa konkretnim primjerom kad multitasking na smartphoneu može biti koristan ( turn by turn navi sa
VoiceOver om dok je googlao za adresu ) iako ne i neophodan. shvati da iPhoneove bundled aplikacije multitaskaju (browser, mail, player etc ) a sve ostale ako ti je bitno možeš natjerati jailbrejkom. Nije mi potrebno kao ni 99% ljudi i ne zamaram se time. Hoće li OS4 domjeti multitasking neznam i iskreno nije me briga. ( ja sam čuo da dolazi nekakvo third party rješenje sto mi isto nema smisla ) a kao sto si vjerojatno vidio ni najnoviji microsoftov Os za smartphoneove neće multitaskati van bundlanih aplikacija. To ima smisla bar zasad dok se GUI ne redizajna. Ako je istina ovo o duploj rezi, u sto iskreno isto nisam siguran, možda će se
moć to i napraviti. 900x600 + px su reze koje bi mogle dopustiti bitan redizajn UI ja.
ne shvačaš me kaj hoću reć.
Nije moja stvar ak ima multitasking sad i kakav ima,ali ako najavljuju multitasking u pravom smislu riječi, onda će iz tog napraviti neku veliku revolucionarnu vijest. To mi smeta,samo to,nemam ništa protiv iphonea,nek ga koristi ko hoće,ja koristim nokiu i symbian,a slijedeći mob bi trebao bit HTC Evo ak bude financijski moguće. kupio bi iphone ima po oglasima po 3000kn i manje,ali neću jer mi ne odgovara.
I opet ,nije stvar u iphoneu ko mobitelu,nego o da oprostiš pres**nju njegovih korisnika,ne svih nego 90% i to sam siguran.
Sad multitasking,joj revolucija jer ga ima iphone,prednja kamera,sad će navalit nitko to prije nije imao revolucija video poziva...
Ne govorim da je koristan ili ne,npr.meni je jer koristim par aplikacija odjednom. Ako tebi netreba tvoja stvar,o ukusima se ne raspravlja.
Sve kaj iphone stavi je revolucionarno,a kad netko drugi to stavi onda ispada da svi kopiraju apple.
Zato sam i napisao prvi post,jer sad kad izađe iphone svi vauuuuuu prednja kamera....
A da je iphone prvi stavio kameru pa onda ostali, krenule bi priče kako svi kopiraju apple.
Znam da nečeš shvatit,ali uglavnom i ukratko: Kad na iphone nekaj prvo stave pa onda neko drugi ispada da taj drugi krade,a ak netko drugi nekaj stavi prvo pa onda iphone,onda ispada da je to revolucionarno i nitko nije to prije imao.
windows phone 7, u nekima stvarima veliki korak natrag,ali to nije tema za to. Uglavnom kad drugi idu naprijed oni idu natrag.
dupli post
ma to si ti,i spadaš u nekih desetak posto appleovca koji se ne prese*avaju. tebi nije stvar ali nekima je,neki samo čekaju da mogu reći e apple je bio prvi,e ovo se ukralo od applea,a kad apple neku ideju ukrade šute ko p***ke. e takvi mi smetaju. meni je stalo da imam mobitel koji mo služi za ono kaj trebam i da ima stabilan os,i da meni multitasking treba,jer instaliram neki mp3 player,npr. mobilnu operu ili nekaj treće i hoću da te aplikacije mogu koristiti u multitaskingu. hoću da mi taj player svira u pozadini,da surfam operom,i da se mogu dopisivat npr. skypeom...
i neću se svađat jer nije mi to bila namjera, samo hoću reći da je 90% aappleovca prepotentno jer oni kaos ad imaju iPhone zamisli,a ni ne koriste sve kaj može ali glavno da ga imaju. i priznajem apple je napravio odličan mobitel,ali svakom odgovara nekaj drugo,tebi iphoneos,meni ne, sto ljudi sto ćudi...
i ponavljam neću se svađat i nadmudrivat.
i ponavljam i ovo da si jedan od malog postotka ljudi koji se ne pre*eravaju jer ga imaju...
Daj sjašite više sa tim gluparijama, jel treba sad svaka tema sa istim postovima?