iPhone 7 se slabije prodaje

poruka: 21
|
čitano: 3.683
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone 7 se slabije prodaje".
16 godina
neaktivan

Totalno očekivano... 

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
Re: iPhone 7 se slabije prodaje
Tržište se zasitilo opčenito smartphonea pogotovo jer su na vrhuncu razvoja.Treba izmisliti neki novi trend odnosno nešto novo što bi zainteresiralo kupce i bolju prodaju,tu vidim potencijal sa VR.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Tržište se zasitilo opčenito smartphonea pogotovo jer su na vrhuncu razvoja.Treba izmisliti neki novi trend odnosno nešto novo što bi zainteresiralo kupce i bolju prodaju,tu vidim potencijal sa VR.

ili cak i nije, samo se zasitilo smartphona koji je jedan predhodniku a prodaje se kao revolucija.

Nije stvar u ukidanju prikljucka jer je to buducnost, vec je stvar u tome da nisu nista novo napravili.

potpis :D
11 godina

Previše su inovativni, teško je to pratit.

I još su k tome jeftini, pa ljudi misle da to ne valja.

Ispraznili su zalihe rozog zlata, a ostale boje su meh i to je problem prodaje.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Meni kao vlasniku "relativno starog" modela, ali još sasvim zadovoljavajuće odličnim, stvarno nemam realnog razloga uzimati nešto novoga! 

Pa i iPad kojeg imam još dulje, sasvim uredno radi sve ono za što mi treba! 

Kada se već spominju "neki razlozi", osobno me 3.5 utor za slušalice uopće previše ne obada, meni bi najviše igrali ovim redom; IP certifikat, najveći koji bi se mogao dobiti, 4K display, ako bude uopće ikako potrebno ikada, te nešto veću bakteriju, jer od viška glava nikada ne boli! 

Hoću li uzeti iPhone 8Pro/7S Pro,najvjerojatnije hoću sa maksimalnom memorijom, ali bi takav gadget mogao trajati puuuuno godina više, moje skromno subjektivno predviđanje! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Meni kao vlasniku "relativno starog" modela, ali još sasvim zadovoljavajuće odličnim, stvarno nemam realnog razloga uzimati nešto novoga! 

Pa i iPad kojeg imam još dulje, sasvim uredno radi sve ono za što mi treba! 

Kada se već spominju "neki razlozi", osobno me 3.5 utor za slušalice uopće previše ne obada, meni bi najviše igrali ovim redom; IP certifikat, najveći koji bi se mogao dobiti, 4K display, ako bude uopće ikako potrebno ikada, te nešto veću bakteriju, jer od viška glava nikada ne boli! 

Hoću li uzeti iPhone 8Pro/7S Pro,najvjerojatnije hoću sa maksimalnom memorijom, ali bi takav gadget mogao trajati puuuuno godina više, moje skromno subjektivno predviđanje! 

Kad već spominješ ekran, da gledaš modele ozbiljnih proizvođača mobitela, isplatilo bi ti se uzeti nešto novo jer ti je danas na high-end mobitelima standard 1440p rezolucija. I to često AMOLED, to ti je isto jedna čudesna "nova" tehnologija.

14 godina
Zar je to moguce da su jabucice dosle k sebi ???
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tržište se zasitilo iz razloga jer ljudi više nisu toliko glupi, ako kinez može prodavat smartphone sa najjačim chipsetima za 400 dolara onda Samsung i Apple ne mogu s istim k....m prodavat za 800-900. Nadam se da će uskoro bit još pametniji i da će ove njuške morat malo spustit cijene jer što je previše je previše.

0 0 hvala 0
18 godina
moja cijela obitelj i ja smo bili na iPhoneu od 2007. do 2016. Sad smo skoro svi prešli na Android, preciznije Huawei i prezadovoljni smo njime. Te spike o premium iskustvu kad ti baterija ne izdrži ni cijeli dan, kad ne možeš kao normalan čovjek uključiti podaktovni promet preko prečaca i još desetke drugih mana izlude čovjeka. Otkada je umro Jobs, ništa vrijedno spomena nisu predstavili.

7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Općenito te marke su sve sa prenapuhanim cijenama i bilo je vrijeme da se stane na loptu, ako kinez sa najjačim chipsetom košta 350 dolara onda to dovoljno govori kolika je zapravo marža na Samsungu, Iphoneu i tako dalje.

2 0 hvala 1
15 godina

Ovo se desava iz godine u godine u prvom mjesecu godine. Apple je lukava pa ugovori svaki godine vece kolicine iphona, koje kasnije po potrebi smanjuje. Time postize dvostuki cilj: obezbjeđuje se da nema problema sa eventualnom vecom potraznjom.... a u isto vrijeme drze pod kontrolom lanac dobavljaca da se ne osnaze previse.

A vjerovatno i koriguju veca ocekivanja pred objavu rezultata za Q1. Ako se analiticari razmasu s procjenama cijena dionica ce da padne ako stvarna zarada ne bude korespondentna s procjenama. Ovako se lako desi da Apple premasi ocekivanja analiticara, a dionice ce da jos vise da porastu.

Evo i dokaza da je od 2008 pa pa sve do 2017 situacija u vezi Apple-a ista u Q1:

Iphone 3gs

http://www.techdrunk.com/apple-cut-iphone-3g-production-40-percent/897/

Iphone 4

http://www.intomobile.com/2011/04/28/apple-cutting-cdma-iphone-4-orders-due-slow-sales/

Iphone 4s
https://www.slashgear.com/iphone-4s-production-supposedly-slashed-over-demandsupply-issues-09194164/

Iphone 5
http://articles.chicagotribune.com/2013-01-14/news/sns-rt-apple-iphonedemand-update-1l2n0aj14e-20130114_1_global-smartphone-market-galaxy-s3-smartphone-sales

Iphone 5c

http://www.latinpost.com/articles/2903/20131011/iphone-5s-5c-release-date-price-sales-apple-cuts-production.htm

Iphone 6s
http://www.ibtimes.com/apple-inc-aapl-cut-iphone-6s-production-30-percent-sales-lag-2250430

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Freezgate

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

iPhone 5s je vrh Applea, izgledom i općenito kvalitetom ga nikad neće nadmašit.

0 0 hvala 0
15 godina
PlayMaker10 kaže...

Nekako se nebih kladio na tu kao takvu okladu! 

Uvjerenja sam da će se ali svi brendovi stubokom popraviti za koju godinu, primarno tehnologijama izrade! 

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
PlayMaker10 kaže...

Nekako se nebih kladio na tu kao takvu okladu! 

Uvjerenja sam da će se ali svi brendovi stubokom popraviti za koju godinu, primarno tehnologijama izrade! 

Vidjet ćemo ali taj mobitel kad si uhvatio osjećala se kvaliteta za razliku od ovog škarta od izrade zvane iPhone 6,6s i 7.

10 godina
odjavljen
PlayMaker10 kaže...

Općenito te marke su sve sa prenapuhanim cijenama i bilo je vrijeme da se stane na loptu, ako kinez sa najjačim chipsetom košta 350 dolara onda to dovoljno govori kolika je zapravo marža na Samsungu, Iphoneu i tako dalje.

Kao na primjer?

Pogledaj malo recimo garanciju i ostvarivanje iste kao i servisnu podrsku koju nudi taj kinez i samsung. To sve kosta....

17 godina
neaktivan

ma za to su krivi ruski hackeri ... 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Torent kaže...
PlayMaker10 kaže...

Kao na primjer?

Pogledaj malo recimo garanciju i ostvarivanje iste kao i servisnu podrsku koju nudi taj kinez i samsung. To sve kosta....

Radim s tim i te garancije što ti pričaš su čiste gluposti, kad vidim za šta se sve odbija garancija drukčije bi ti pričao. Prenapuhane su cijene i točna, Zadnji kvalitetno izrađen iPhone je 5s a Samsung je tek sad počeo imat kvalitetnu izradu, do nedavno su bili nikakvi mobiteli s obzirom da su koštali 5000 kn. Tek od S6 koju imam se može reći da je premium uređaj.

10 godina
odjavljen

Nije poenta da odbiju ili prihvataju vec da imaju mrezu servisa i prodajnih predstavnistava a to sve kosta..... NA to sam mislio.... Kinez proda i isporuci u hr a ti se poslije slikaj dok samsung ili huawei moraju imati predojano predstavnistvo, servisnu mrezu i sl a to kosta...

16 godina
neaktivan
Torent kaže...

Nije poenta da odbiju ili prihvataju vec da imaju mrezu servisa i prodajnih predstavnistava a to sve kosta..... NA to sam mislio.... Kinez proda i isporuci u hr a ti se poslije slikaj dok samsung ili huawei moraju imati predojano predstavnistvo, servisnu mrezu i sl a to kosta...

Malo previše naplaćuju tu "mrežu servisa". Slažem se da košta ali ne 200$ po uređaju.

10 godina
odjavljen
I to stoji samo kazem da kinezi kako rastu postaju skuplji....
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice