iPad od sutra u prodaji u Hrvatskoj!

poruka: 416
|
čitano: 57.344
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad od sutra u prodaji u Hrvatskoj!".
17 godina

Ili možda još ljudi neznaju da ga ima za jeftinije kupiti u dućanu pa zapravo misle da preko oglasnika prolaze bolje?? Jer očito ovi na njuškalu ih prodavaju ako ne spuštaju cijene{#}

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: iPad od sutra u prodaji u Hrvatskoj!
alen-c kaže...

Nokia 5800 baš i nije bila nešto super ugodna za korištenje. OS je bio trzav, odaziv ekrana na dodir je bio katastrofa. Ugl.koliko para toliko muzike.

Svejedno držim da je ugodnije koristiti iPhone 3G nego 5800 bez obzira na multitasking koji je ionako zasad na mobitelima tek toliko da postoji.

Pretpostavljam da govoriš u prošlom vremenu jer govoriš o problemima koji su postojali (ili ako ćemo baš cjepidlačit: bili izraženi) u starim verzijama firmware-a?

Uglavnom, nije mi tu poanta bila hvalit 5800, već istaknuti da iPhone 3G nema tako slab HW. Uz gotovo isti ostatak HW-a, grafička akceleracija bi trebala dovoljno doprinjeti da iPhone 3G može podržati okljaštetrnu verziju multitaskinga bez trzanja, ako 5800 može punu bez trzanja ili s jako malo trzanja.

alen-c kaže...

I na iPhoneu ti sam odlucuješ koju ces aplikaciju koristit, koju ne želiš, jednostavno ugasiš i nema je nigdje.

I sve ima svoje prednosti i mane. Koliko god imao Symbina relniji multitasking, toliko je s druge strane veci usporivac. Ugl.iPhone radi super brzo sa i preko 20 aplikacija, a Symbian gubi fluidnost na 14. Imaš videa o tome pa pogledaj ako ne vjeruješ.

Kako god okrenemo, fluidnost, brzina rada, jednostavnost korištenja, izvrsnost aplikacija i nikakvo blokiranje uređaja je još uvijek najbolje odrađeno u iOS-u priznali vi to ili ne  {#}

Ne, na Nokiji odlučiš koji ćeš aplikaciju ugasit ako je ne želiš ili te ometa u radu, a na iPhone-u 3G nemaš izbora - ako želiš pokrenit drugu aplikaciju, prvu moraš ugasit.

Što se broja aplikacija tiće, predpostavljam da govoriš o 3GS, jer na 3G možeš pokrenut jednu aplikaciju. 3GS ima znatno jači procesor i duplo više rama, tako da ta razlika nije drastična. S druge strane da na 3G možeš pokrenut makar 10 (a prema tvojem opisu nadmoći iPhone-a bi sigurno mogao i 15 bez trzanja), bilo bi dovoljno za potrebe većine korisnika i znatno više od jedne aplikacije.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Pretpostavljam da govoriš u prošlom vremenu jer govoriš o problemima koji su postojali (ili ako ćemo baš cjepidlačit: bili izraženi) u starim verzijama firmware-a?

Uglavnom, nije mi tu poanta bila hvalit 5800, već istaknuti da iPhone 3G nema tako slab HW. Uz gotovo isti ostatak HW-a, grafička akceleracija bi trebala dovoljno doprinjeti da iPhone 3G može podržati okljaštetrnu verziju multitaskinga bez trzanja, ako 5800 može punu bez trzanja ili s jako malo trzanja.

Ne, na Nokiji odlučiš koji ćeš aplikaciju ugasit ako je ne želiš ili te ometa u radu, a na iPhone-u 3G nemaš izbora - ako želiš pokrenit drugu aplikaciju, prvu moraš ugasit.

Što se broja aplikacija tiće, predpostavljam da govoriš o 3GS, jer na 3G možeš pokrenut jednu aplikaciju. 3GS ima znatno jači procesor i duplo više rama, tako da ta razlika nije drastična. S druge strane da na 3G možeš pokrenut makar 10 (a prema tvojem opisu nadmoći iPhone-a bi sigurno mogao i 15 bez trzanja), bilo bi dovoljno za potrebe većine korisnika i znatno više od jedne aplikacije.

Graficka akceleracija nije problem vec nedostatak rama. Imao sam ip3g jailbreakan i s omogucenim multitaskingom koji je radio prilicno glatko, ali je falilo rama pa se dogadjalo da sistem ubije neku od pozadinskih aplikacija kako bi mogo funkcionirat.

Cak i na desireu sa 576mb rama, prije pokretanja nekih zahtjevnijih igara potrebno je "poubijat" programe koji su ostali u pozadini jer se zna desit da ne uspije pokrenut igru.

Uostalom, ne mozes samo kazat "pokreni 10 programa odjednom", jer mogao sam i ja na ip3g pokrenut 10 "laganih" aplikacijica kakve su vecina na symbianu, stvar je sta na symbianu i nema pravih "teskasa" kakve su neke igre i appovi za iphone.

Zasto uopce debilne price o otvaranju 10 appova paralelno kad to nema nikakve veze sa stvarnim koristenjem? Isto ko i overclockanje mobitela, retardirano do bola.

17 godina
ansha kaže...

Cak i na desireu sa 576mb rama, prije pokretanja nekih zahtjevnijih igara potrebno je "poubijat" programe koji su ostali u pozadini jer se zna desit da ne uspije pokrenut igru.

Kako misliš da ih je potrebno killnuti? Android kod mene to sam radi ovisno što pokrećem. Primjetim recimo kada pokrećem zahtjevnije igre, da mi recimo browser se prvi ugasi jer mi je on jedan od većih potrošaća jer sa nekih 2-3 taba zna povući 15-ak MB-a pa njega prvog rokne da oslobodi memorije a onda i ostale sve po prioritetu koji svaka aplikacija ima. Ali zato sve aplikacije koje imaju svoj servis tipa voip/IM, widgeti, sinkronizacija, oni neće biti ugašeni nikada pa tako za njih multitasking uvijek će raditi bez beda ali nauštrb drugih appova koji bim moglo biti manje memorije dostupno za korištenje.

I barem meni se dosad nije dogodilo da mi nije mogao pokrenuti igru, ali sam primjetio da su neki naslovi znali imati dosta framedropova i općenitije loše performanse kada sam imao gomilu programa/servisa popaljenih...

Stoja
18 godina
Stoja kaže...

Kako misliš da ih je potrebno killnuti? Android kod mene to sam radi ovisno što pokrećem. Primjetim recimo kada pokrećem zahtjevnije igre, da mi recimo browser se prvi ugasi jer mi je on jedan od većih potrošaća jer sa nekih 2-3 taba zna povući 15-ak MB-a pa njega prvog rokne da oslobodi memorije a onda i ostale sve po prioritetu koji svaka aplikacija ima. Ali zato sve aplikacije koje imaju svoj servis tipa voip/IM, widgeti, sinkronizacija, oni neće biti ugašeni nikada pa tako za njih multitasking uvijek će raditi bez beda ali nauštrb drugih appova koji bim moglo biti manje memorije dostupno za korištenje.

I barem meni se dosad nije dogodilo da mi nije mogao pokrenuti igru, ali sam primjetio da su neki naslovi znali imati dosta framedropova i općenitije loše performanse kada sam imao gomilu programa/servisa popaljenih...

Dakle, Android sam ubija aplikacije kada nema dovoljno memorije, ali ne dovoljno dobro, tako da je ponekad potrebno rucno poubijati aplikacije/servise? To si htio reci?

Think locally, act globally...
17 godina
SupremeCommander kaže...

Dakle, Android sam ubija aplikacije kada nema dovoljno memorije, ali ne dovoljno dobro, tako da je ponekad potrebno rucno poubijati aplikacije/servise? To si htio reci?

Poanta je da te aplikacije koje imaju servise su predviđene da se ne gase(osim manualno) te ih on neće ugasiti.  Ali ako imamo puno tih servise, može doći do pomanjkanja memorije ako oćeš igrati zahtjevne 3D igre, u drugim slučajevima se nešto manje primjeti. Jer koja mi je poanta imati recimo MSN ako mi neće biti cijelo vrijeme u pozadini da mogu primiti poruku od nekoga? Ili voip tipa skype da mogu primiti poziv?

Problem nastaje ako imaš neke loše aplikacije kodirane koje također naprave servis ali nema potrebe za tim, pa onda cuclaju memoriju a ništa korisno ne rade. Stim da ako su dobro aplikacije napravljene, koje snimaju zadnju poziciju di si bio, i kada se ugase i opet ih pokreneš, vraćaš se na identično isto mjesto, jedino što si čekao možda sekundu-dve duže da se učita app umjesto instant prebacivanja dok je upaljen...

Stoja
18 godina
SupremeCommander kaže...
Stoja kaže...

Da, Android nije napravljen za retardirane mulce koju pimplaju napamet, već za ljude koji znaju koristiti uređaj.

Kada bi mi Android na svoju ruku ugasio GTalk i SIPDroid dok sam spojen na centralu, bacio bih ga od zid i kupio iPhone. Srećom, pa se to neće dogoditi. 

16 godina
protjeran
@stoja
Asphalt 5 mi se par puta crashao pri pokretanju, pa bi mu malo pocistio ram i radilo bi. Doduse trza ko lud na momente, potpuno je neigrivo.
17 godina
ansha kaže...
@stoja
Asphalt 5 mi se par puta crashao pri pokretanju, pa bi mu malo pocistio ram i radilo bi. Doduse trza ko lud na momente, potpuno je neigrivo.

Da apshalt 5 jako loše radi na desire-u imao sam ga 15 minuta i izbrisao, NFS shift i slični naslovi po meni bolje grafiku a odlično vrte bez ikakvih trzanja...

Stoja
16 godina
neaktivan
Kad smo vec kod iPada ovi Bugovci bi napokon mogli popraviti forum da radi citiranje na iPadu, a i popraviti da dobro izgleda na iPhoneu. Ocito niti jedan Bugovac nema niti jedno niti drugo jer bi vec i sami to primijetili.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo prije par dana mi je stigao iPhone 4 i stvarno je super. Npr.bez beda ima pokrenutih 50-60 aplikacija a da ništa ne trza.

E sad ce se naci netko i reci: da, ali to nije pravo, to je prividno, zapravo su u pauzi i sl.

I dijelom je u pravu. U "pauzi" su one koje i trebaju biti i koje nemogu istovremeno koristit.

Al zato one koje se trebaju izvršavati u pozadini (npr.slooshaj, iPod, mail, facebook, im klijenti, pozivi, videopozivi, kalendar, itd..)

to rade kako treba.

Ono što bi htio reci na kraju, mene kao korisnika nije briga na koji ce se nacin to izvodit. 

Želim jednostavno da sve funkcionira bez trzanja koliko god programa otvorio, a opet da imam osjecaj i funkcionalnost

multitaskinga. To iOS skoro pa savršeno radi i ja barem za sad nemam ni najmanje zamjerke. {#}

A ostali nek se razbacuju brojkama, definicijama, svojim silnim znanjem i neznam cim. 

Ja sam zadovoljan, a za ostalo me briga! {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ajd super. Nek si ti zadovoljan ;)

Ocigledno si jako skroman decak ;)

:)
17 godina
neaktivan
facewithascar kaže...
Kad smo vec kod iPada ovi Bugovci bi napokon mogli popraviti forum da radi citiranje na iPadu, a i popraviti da dobro izgleda na iPhoneu. Ocito niti jedan Bugovac nema niti jedno niti drugo jer bi vec i sami to primijetili.

Tuži ih Appleu ,odmah sutra će ih Stevo kupit i dovest u red!! {#}

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.1.2011 18:07 (kizo2703).
17 godina
odjavljen
Slažem se da je količina rama nužan preduvjet da bi se aplikacija uopće pokrenula, ali vidiš i sam da je 128 mb dovoljno za multitasking laganih aplikacija, a upravo za radnje za koje koristimo takve aplikacije je multitasking najvažniji.
Uz to, moj post je reakcija na tvrdnju da je na 3G procesor preslab za multitasking.

Ne slažem se da za symbian nema teškaša. Jedinu razliku čine igre koje su prenapredne za symbian bez grafičke akceleracije, ali kad ideš igrati igru ni na desktopu nećeš ostaviti drugu igru u pozadini ili kodirati film.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Slažem se da je količina rama nužan preduvjet da bi se aplikacija uopće pokrenula, ali vidiš i sam da je 128 mb dovoljno za multitasking laganih aplikacija, a upravo za radnje za koje koristimo takve aplikacije je multitasking najvažniji.
Uz to, moj post je reakcija na tvrdnju da je na 3G procesor preslab za multitasking.

Ne slažem se da za symbian nema teškaša. Jedinu razliku čine igre koje su prenapredne za symbian bez grafičke akceleracije, ali kad ideš igrati igru ni na desktopu nećeš ostaviti drugu igru u pozadini ili kodirati film.

Optimizacija :)

Broj 1  : ne komresirane teksture

broj 2  : previše bespotrebnih detalja na objektima ( kod 3D-a )

broj 3  : smooth vertices grupe napsram solid

broj 4  : loše optimizoran kod , u prvom redu sakupljanje smeća

broj 5  : bespotrebno guranje HD-a na mjestima gdje treba i ne treba

broj 6  : ukljućivanje bespotrebnih API-a

eto jedni od razloga zašto aplikacija sjedi na 128 MB-a i više, ali za to su krivi gospoda developeri , a ne Apple, barem ne direktno.

I'm from Hollywood
17 godina
Moj PC  
2 1 hvala 0
18 godina
alen-c kaže...

Evo prije par dana mi je stigao iPhone 4 i stvarno je super. Npr.bez beda ima pokrenutih 50-60 aplikacija a da ništa ne trza.

E sad ce se naci netko i reci: da, ali to nije pravo, to je prividno, zapravo su u pauzi i sl.

I dijelom je u pravu. U "pauzi" su one koje i trebaju biti i koje nemogu istovremeno koristit.

Al zato one koje se trebaju izvršavati u pozadini (npr.slooshaj, iPod, mail, facebook, im klijenti, pozivi, videopozivi, kalendar, itd..)

to rade kako treba.

Ono što bi htio reci na kraju, mene kao korisnika nije briga na koji ce se nacin to izvodit. 

Želim jednostavno da sve funkcionira bez trzanja koliko god programa otvorio, a opet da imam osjecaj i funkcionalnost

multitaskinga. To iOS skoro pa savršeno radi i ja barem za sad nemam ni najmanje zamjerke. {#}

A ostali nek se razbacuju brojkama, definicijama, svojim silnim znanjem i neznam cim. 

Ja sam zadovoljan, a za ostalo me briga! {#}

Slažem se s tobom,sve radi podmazano na iphonu netrebaš se uopće brinut za razne task killere ili ako ti bude usporaval cijeli uređaj kao na androidu(koristio sam galaxy tab prije nekoliko dana)

logic kaže...

Ajd super. Nek si ti zadovoljan ;)

Ocigledno si jako skroman decak ;)

TI baš moraš na svakoj apple temi sxat.

Ovako imao sam u ruci galaxy tab i prvo dodir s njim je bilo oduševljenje,stvarno je ok uređaj ima ok ekran ali to ipak nije iphone 4 ekran ali je dobar onak glossy da te baš privuče k sebi ima froyo na sebi i sve je radilo ok kamera je ok,isto tako i prednja kamera,neke aplikacije rade odlično ako iskorištavaju ekran cijeli kao google earth a neke koje su samo za mobitele napravljene izgledaju pixelaste jako loše isto kao na ipadu kojeg nisam isprobao pa nemogu sudit.Ok uređaj,bio je spojen na 3g mrežu ide brzo brzina oko 1.5 mb/s za upload i download,baterija je isto ok za nekoliko minuta surfanja na 3g prođe 1 % ali ipak nema tak dobru bateriju kao iphone 4 ali je ok to je dosta bolje od desirea kojeg sam imao.Android je ok na njemu ima widgete koje fale Iphonu sve ostalo je isto ok vrijeme u baru gore(to fali iphonu priznajem).Aplikacije isto ok ali ih nema dosta kojih imam na iphonu poput croatia traffic i weather,run keeper pro,croatia poi i još neke i malo bolje igre vidi se da ovaj android nije optimiziran za tablete dosta ga usporava ako imaš live wallpaper i još neke sitnice koje sam gore napisao što i google priznaje.

Sad idemo na surfanje jako loše iskustvo uz flash jako šteka idem npr. na bug stranicu vidi se štekanje ali važno da reklame rade to je valjda glavni posao flasha,idem na ikariam isto dosta šteka,isto tako skoro svugdje.Išao sam ugasit u postavkama flash ali nisam našao kako i nemože se deinstalirat u marketu nego samo maknut updejti.S tim je dosta samsung zasro i još jedna mana premali ekran za tablete ovo je kao malo veći smartphone dok je ipad ipak ozbiljniji za rad.I još jedna mana u androidu ne rade sve igre na svim mobitelima/tabletima to je zato kaj ima previše androida i previše mobitela to je apple riješio i microsoft s wp7 svi dobivaju iste updejte a ne neki daju a neki ne kao na androidu.Vidio sam i štekanje na nekim igrama to je neoptimiziranost opet fragmentacija.I dok na iphonu ili wp7 netrebaš koristit task killere ovdje je to potrebno stalno uvijek i ostane neki program u pozadini i usporava cijeli uređaj to mi je zamorno stalno ubijat procese.

Izgled tableta je ok imaš widgete,imaš vrijeme,informacije s facebooka,maila to je ok ali zašto treba samsung stalno stavljat svoje sučelje koje je loše,nije potrebno to je isto potrebno riješit čim prije da svi dobe na vrijeme updejt i bez sučelja koje stavljaju proizvođači.

Galaxy tab je ok uređaj ima sve kaj trebaš kamera,net,kao velik smartphone ja mislim da više neću kupovat laptope ili netbooke jer mi nisu potrebni ovo je odličan uređaj za zamjenu za smartphone ili laptopa čak sam mislio da ga uzmem kao velik smartphone.

Isto nema usb koji nije prijeko potreban jer je to uređaj za zabavu ako nekomu treba prebacivanje podataka ima cloud servis koji če jednog uništiti usb npr microsoft ima skydrive koji ima 25gb prostora ili dropbox.

Uređaj je ok za svoju svrhu samo kaj treba još riješit ove probleme koje sam gore napisao da postanu jači,veće ekran oko 10-12" onda to budu strojevi i da još budu jeftini da ih može svatko koristit kao danas laptope.

Meni treba komp na kojem gledam filmove,za igru i rad dok ima smartphone za kad nisam doma za mail i te neke male poslove,laptop mi više nije potreban i još bih zahvalio stevenu jobsu jer je opet popularizirao neku stvar koja je korisna i poznata kao laptop ubojica(ovo je šala da logice i ostale apple hejtere malo uznemirim).

O

parizer kaže...

Zake bi bio ie6 ova politika koja gura apple je još nabolje rješenje netreba flash još ne kad su preslabi uređaji i treba ga optimizirat onda nek ga stave.Ionak svi videi koji su na netu se stavljaju na youtube kojeg ima iphone/ipad i neki drugi poznatije stranice kao cnbc,google video,new york times koji prelaze na html 5 ili imaju aplikacije za iphone pa se može tamo gledat video kaj to nije bolje rješenje od googlea koji gura flash koji nije optimiziran za tablete/mobitele i šteka dosta i još troši mobilni internet da bi korisnici gledali 90% reklama.Čekam odgovor logica i ostalih android fanboya.

18 godina
jpelko2 kaže...
Zake bi bio ie6 ova politika koja gura apple je još nabolje rješenje netreba flash još ne kad su preslabi uređaji i treba ga optimizirat onda nek ga stave.Ionak svi videi koji su na netu se stavljaju na youtube kojeg ima iphone/ipad i neki drugi poznatije stranice kao cnbc,google video,new york times koji prelaze na html 5 ili imaju aplikacije za iphone pa se može tamo gledat video kaj to nije bolje rješenje od googlea koji gura flash koji nije optimiziran za tablete/mobitele i šteka dosta i još troši mobilni internet da bi korisnici gledali 90% reklama.Čekam odgovor logica i ostalih android fanboya.

http://www.markiz.com.hr/

ovisi što gledaš - hrpa dobrih webova je rađeno u flexu. što se tiče reklama, moj galaxy ne učitava automatski bannere, već mi pokaže strelicu za DL i odlučim da li ga želim downloadati. i nema nikakvog trzanja, prestanite tražiti razloge za razbacivanje parama i punjenje džepa Appleu. 

15 godina
neaktivan

Imam Samsung Tab od Božića i nabavio sam neki dan iz Amerike iPad......ja većinom samo surfam...ali što je zanimljivo...sin mi ide u XV gimnaziju (MIOC) i stvrarno se razumije u sve nove gadgete...i uvijek meni zapadne iPad jer se smije njegovim mogućnostima...a i neće ga nositi izvan kuće ni u dvorište...a GalaxyTab nosi i u školu...Doduše meni je iPad dobar za po doma da ne moram na komp ili laptop....A i da ga hoću negdje ponijeti stvarno je nezgodan.....Po meni bi bio idealan od 6"....a to bi značilo i lakši.....iPAD je definitivno za fotelju da ne moraš za računalom sjediti....ništa drugo.

PrisojeTG

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...
 kaj to nije bolje rješenje od googlea koji gura flash koji nije optimiziran za tablete/mobitele i šteka dosta i još troši mobilni internet da bi korisnici gledali 90% reklama.Čekam odgovor logica i ostalih android fanboya.

Ne, ukinuti opciju jer se tebi ne sviđa začudo nije najbolje rješenje.

Korisnikov izbor je najbolje rješenje.

Na Galaxyu imam Operu koja ne učitava flash niti možeš gledati video.

Opet imam i defoultni browser koji to učitava, glatko da nadodam.

Zašto jednostavno ne postoji kvačica "Isključi Flash"? Kao što postoji opcija "stop JavaScript"...

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
18 godina
wyks kaže...

Zašto jednostavno ne postoji kvačica "Isključi Flash"? Kao što postoji opcija "stop JavaScript"...

nemoj tu s tehničkim pitanjima. ipad je za korisnike - ne za programere i hakere.

18 godina
wyks kaže...

Ajde uzmi nekakvu kameru i snimi ekran kako browsas Bugovu stranicu sa flashom. Nije mi jasno kako bas tebi ide glatko, a toliko ljudi kazu da im trza i pun youtube filmica gdje se iz aviona vidi kako stekaju flash stranice kod browsanja... {#} 

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 15:08 (SupremeCommander).
17 godina
protjeran
funat kaže...
wyks kaže...

nemoj tu s tehničkim pitanjima. ipad je za korisnike - ne za programere i hakere.

da, za staviti kvacicu na opciju treba biti programer ili haker, o moj boze

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
Ajde uzmi nekakvu kameru i snimi ekran kako browsas Bugovu stranicu sa flashom. Nije mi jasno kako bas tebi ide glatko, a toliko ljudi kazu da im trza i pun youtube filmica gdje se iz aviona vidi kako stekaju flash stranice kod browsanja... {#} 

Snimano je webcamom pa je loše kvalitete ali jasno se vidi da se banneri izvode glatko.

Linkao sam na kraj jer mi na početku nije otvorilo sve flash objekte, točnije onu Apoteku.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
18 godina
neaktivan

ja sam probao surfat na iOS-u bez flasha, i nije to to, nemogu se naviknut da nema reklama i bannera, jednostavno je neprirodno da odes na site i ne bljesti sve i da ti nista preko cijelog screena ne iskace dok pokusavas nac mali X da zatvoris.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 16:28 (bistri).
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
protjeran
bistri kaže...

ja sam probao surfat na iOS-u bez flasha, i nije to to, nemogu se naviknut da nema reklama i bannera, jednostavno je neprirodno da odes na site i ne bljesti sve i da ti nista preko cijelog screena ne iskace dok pokusavas nac mali X da zatvoris.

e, aj en seri, flash je jos uvjek najbolji format za interaktivni i video sadrzaj na netu, meni na kompu isto nema reklama, al zato imam ostali flash sadrzaj koji zelim imati

16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
bistri kaže...

e, aj en seri, flash je jos uvjek najbolji format za interaktivni i video sadrzaj na netu, meni na kompu isto nema reklama, al zato imam ostali flash sadrzaj koji zelim imati

FLASH = sranje ( kaže Steve ) {#}

I'm from Hollywood
18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
bistri kaže...

U bookmarksima imam 30 siteova, na niti jednoj nema nista korisno u flashu, osim reklama i bannera.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
17 godina
protjeran
bistri kaže...
grimyHR kaže...
bistri kaže...

U bookmarksima imam 30 siteova, na niti jednoj nema nista korisno u flashu, osim reklama i bannera.

i naravno zato jer tebi ne treba, ne treba ni ostalima....

ja ih imam hrpu, newgrounds, surf the channel, watch-series.com itd itd...

18 godina
funat kaže...
jpelko2 kaže...

http://www.markiz.com.hr/

ovisi što gledaš - hrpa dobrih webova je rađeno u flexu. što se tiče reklama, moj galaxy ne učitava automatski bannere, već mi pokaže strelicu za DL i odlučim da li ga želim downloadati. i nema nikakvog trzanja, prestanite tražiti razloge za razbacivanje parama i punjenje džepa Appleu. 

Na galaxy tabu nemaš uopće opcije da isključiš flash ni u postavkama ni u marketu.On je tu i ako ga nećeš.

Možda na galaxy s je ok surfanje uz flash ali uz galaxy tab nije sigurno.

PrisojeTG kaže...

Imam Samsung Tab od Božića i nabavio sam neki dan iz Amerike iPad......ja većinom samo surfam...ali što je zanimljivo...sin mi ide u XV gimnaziju (MIOC) i stvrarno se razumije u sve nove gadgete...i uvijek meni zapadne iPad jer se smije njegovim mogućnostima...a i neće ga nositi izvan kuće ni u dvorište...a GalaxyTab nosi i u školu...Doduše meni je iPad dobar za po doma da ne moram na komp ili laptop....A i da ga hoću negdje ponijeti stvarno je nezgodan.....Po meni bi bio idealan od 6"....a to bi značilo i lakši.....iPAD je definitivno za fotelju da ne moraš za računalom sjediti....ništa drugo.

Ipad ti je prije izašao početkom travnja a najavljen je u siječnju dok je galaxy tab malo ozbiljniji uređaj koji ima kameru,flash ako je nekomu bitno ali ima manji ekran,lošiji ekran,30% lošiju bateriju i manje aplikacija i ima updejte dok na androidu nisi siguran.

Ipad je izdan za ispitivanje tržišta i uglavnom prvi touch ekrani i tableti nije preporučljivo kupovat jer onda dolazi za nekoliko mjeseci nova generacija kao sada tegra 2 tableti.

Isto tako ipad je ozbilniji za rad galaxy tab izgleda poput igračke poput njega.

wyks kaže...
jpelko2 kaže...
 kaj to nije bolje rješenje od googlea koji gura flash koji nije optimiziran za tablete/mobitele i šteka dosta i još troši mobilni internet da bi korisnici gledali 90% reklama.Čekam odgovor logica i ostalih android fanboya.

Ne, ukinuti opciju jer se tebi ne sviđa začudo nije najbolje rješenje.

Korisnikov izbor je najbolje rješenje.

Na Galaxyu imam Operu koja ne učitava flash niti možeš gledati video.

Ne postoji opcija na se ugasi flash.

Probao sam skyfire,dolphin isto šteka dosta.

Operu mini nisam sprobao jer mislim da nije uopće dorastao protiv default browsera na androidu ili Iosu.Odličan je browser za neke non-smartphone mobitele ali za neke mobitele poput iphona 4 ili galaxy s koji imaju odlične browsere po kvaliteti slike i multitouchu i još tako loše izgleda na super amoled ekranu ili high rezoluciji retina displayu,još nema multitouch ima jako loši prikaz slike,pola stranica dobro ne učita.

Kad sam imao iphone 3g onda sam koristio operu mini jer je bila brža ali kad sad instaliram operu mini na iphonu 4 onda mi to jako loše izgleda  po pitanju svega jedino štedi promet i ima bolje tabove od svih browsera.

Sad kad je svugdje skoro 3g brzina i promet kao t-mobile prepaid gdje imaš za 20kn 300mb ili preplata gdje imaš 1,2,5gb prometa i još ti daju 15gb ako potpiseš novi ugovor ili bonbon koji ima za 3 kune 300mb i još minute za razgovor i poruke da više nema kaj opera radit na smartphonovima.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice