iPad od sutra u prodaji u Hrvatskoj!

poruka: 416
|
čitano: 57.354
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad od sutra u prodaji u Hrvatskoj!".
18 godina
neaktivan
RE: iPad od sutra u prodaji u Hrvatskoj!

@dany

Tako sam i mislio ;=)

Moras ostaviti jos malo stevi da bi se smilovao i koristio nesto sto sve vise televizora ima ;)

Ali kad to dodaju u Ipad 2 pa krenu zaneseni pogledi u reklamama ;)

@Zura

Postoje objektivni problemi a to su da ne zivim u Hr niti citam dnevne novine ali koliko se sjecam kroz maglu boja se ne razmazuje tako lako ;)

:)
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 15:06 (logic).
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Na androidu aplikacija koja radi u pozadini radi kao i na iphoneu a koja ne radi samo je ucitana u memoriju. Znaci ona nista ne radi vec je samo ucitana u ram. Sad ti meni objasni kako takva aplikacija "jede

RAM, troši brzinu procesora, zagrijava mobitel i ono najvažnije troši bateriju?"? Razlika je samo sto na androidu to odredjuje os i korisnik a na iosu to odredje stevo. Ja ti nudim drugo objasnjenje a to je da na taj nacin ios sakriva nemoc procesora i os(..

Hahah , iOS skriva nemoc procesora i OS-a, ta ti je dobra! Oces rec da su svi mobiteli s Androidom slabi? Jer kolko mi je poznato svi imaju gotovo isti procesor kao i iPhone {#}

Ne odabere stevo nego programer na koji nacin ce mu mobitel raditi

Stvar kod iPhonea jest da mu vecina aplikacija nije punokrvni multitasking ali to ne smatram manom nego prednošcu.

Naime u pozadini se odvijaju samo stvarno važne aplikacije: skype, IM klijenti, glazba i sl.

Shodno tome na iOSu možeš imat 20 i više aplikacija ukljucenih istovremeno a da ti mob ni ne zatrza i da to

nema skoro nikakav utjecaj na bateriju.. A nema ni utjecaj na produktivnost, tako da nevidim mane.

(..)Ako se ne odvijaju u pozadini, nije multitasking a imas ih ukljucene. Kako to? Ako su istovremeneo ukljucene onda je to multitasking. Ko odredjuje koje su aplikacije vazne? TI? OS? STevo? Programer?

Kako ne utice na produktivnos? Recimo kucam nesto u txt editoru i treba mi nesto iz nekog drugog filea. Gurnes txt editor u pozdainu odes u drugi file, iskopiras tekst koji ti treba i ponovo pozoves txt editor i paste tekst. TXT editor se ponvo pojavi u stanju u kakvom je bio. Jel to tako na IOS-u?  (..

Odlucuje prvo programer, a onda tek ostali. I da, tako je na iOS-u. Možeš nastaviti u text editoru gdje si stao nakon što si kopirao određeni tekst u nekoj drugoj aplikaciji. I naravno da nije u svim aplikacijama tako, baš kao ni u Androidu pa ne vidim neku razliku {#}

Ne postoji mogucnost da si ti unutra okvira i ne vidis izvan njih? Zasto ne bih trazio od top modela smartphonea ono sto na drugim modelim postoji vec odavno? Zasto je to nerazumno? Sta mi znaci je li mi baterija traje 1 ili 21 dan? Svaku vece ga stavim na punjenje ionako. Dozvoli da neko ima drugacije vidjenje smartphonea a ne samo malo veci dummy phone. (..

Pa tako ti to izgleda i na iPhoneu. A ova izjava da ti je svejedno hoce li ti baterija držati 1 ili 21 dan je smješna. Njome se zadržavaš u okvirima {#}

To je kao da kažem baš me briga hoce li mi elektricni auto voziti 50km s jednim punjenjem ili 200km. Ima još primjera, ali ovo sam se prvo sjetio.

Ili tipa šta ce meni procesor od 3Ghz kad mogu i s 1.6Ghz obavljat vecinu zadaca koje svakodnevno radim.

Da je vrijeme autonomije nevažno, onda se ni nebi toliko hvalili svi s njim

To ti je problem što su ljudi vecinom navikli na komplicirano pa mrze jednostavno ili im se ne sviđa jer je drugacije od onoga

što su navikli. Npr.i ja dok sam došao na Mac OS X imao sam osjecaj šta je ovo, zašto nema toliko teksta, postavki, ikona,

svega. Bio sam malo ko izgubljen. Neznam kako bi to rekao, ali kao da mi je falila kompliciranost Windowsa.

Ali kad sam nakon par tj.korištenja uvidio zapravo da imam ssve žive opcije na dlanu i da nije nabacano gore sve

potrebno i nepotrebno i da jednostavno stvari rade bez posebnih naštimavanja kako ja želim, jednostavno sam navikao.

I sad mi je uopce smješno da sam svih ovih godina sam sebi komplicirao život s Windowsima.

Mozda je to za tebe prekomplikovano a za mene mocno sa hrpom opcija potpno prilagodljivo mojim potrebama. Zar nije moguce i takvo vidjenje? (..

Druze govoris kontradiktorne stvari u istoj recenici. Ti hoces jednostavno i bez puno opcija. Ali neko zeli puno opcija, neko zeli da ima sve pod kontrol. PA cijela open source zajednica zivi na tim principima. Ti imas ono sto ti stevo kaze da trebas imati i mozes ono sto ti stevio kaze da mozes. Tebi stevo kaze sta ce ti ovo ili  ono. na androidu to ja sebi kazem. Appleovci kazu dobro je sto samo odobrene aplikacije mogu na market a ja kazem to je zato da bi stevo osigurao da ima pinku od svega. Pogledaj malo bolje. Onemugec ti je bluettoh (bio) radi toga, Ipad nema USB radi toga, Moras koristit itunes radi toga, nemas mass storage device radi toga. (.

Ti si neki fanboy Stevice? {#} Spomenuo si ga u ovom postu bar 5 puta {#}

OS X ti nudi da radiš šta ti padne napame, o kakvoj ogranicenosti pricaš? Jesi kad cuo za termin 'Terminal' e vidiš baš korisnici open source zajednice ce znati šta je to i cijeniti to. Vidiš tu stvarcicu imaš na OS X-u i s njom je samo nebo granica -rekli bismo.

Na OS X-u imaš gotovo sve opcije kao na Windowsima, cak nekih i više, nekih manje, ovisi. Bitna razlika je što su skladno i uredno složene a ne pobacane svuda po sustavu. Da npr.kad želim složit neku LAN mrežu i slicno nemoram pootvarat 20 prozora i to nalazit na 20 lokacija u Windowsima (karikiram s brojkom 20 ali valjda kuzis šta mislim).

Istina jest da je glupost da nema nativno podršku iPhone da služi kao mass storage i bluetooth mu je gotovo bezfunkcionalan ali kad se vec dotices open sourcea, jesi li cuo za jailbreak? {#} 

Osim toga nitko nije rekao da su iOS ili iUređaji savršeni, ali su dosta bliže tom cilju nego drugi što i tržište pokazuje.

Na Androidu ne kažeš ti sam sebi sve, nego zadnju rijec vodi Google, a poznavajuci njega, on zna o tebi više nego ti to sam znaš {#}

Svaka roba ima svog kupca. Ti ako ne želiš koristit iPhone ili ti je to komplicirano, neznam zašto o tome uopce pricas

MrBlc kaže...

Misliš da 412 MHz nije dovoljno jako? iPhone 3G ima 412 MHz ARM11 procesor, s grafičkom akceleracijom i 128 MB rama. Nokia 5800 ima 434 MHz ARM11 procesor (malo brži, ali bez grafičke akceleracije) i također 128 MB rama.

iPhone 3GS ima multitasking na način da većinu aplikacija potpuno pauzira u pozadini, što znaći da procesor ne igra nikakvu ulogu, već samo zauzima RAM. Samo se par tipova aplikacija može vrtiti u backgroundu.

Nokia 5800 podržava punokrvni multitasking, a HW je sličan s iPhone 3G.

Na osnovu toga bih rekao ili da je iOS loše napisan ili da je to da procesor nije dovoljno jak samo izlika (...)

Nokia 5800 baš i nije bila nešto super ugodna za korištenje. OS je bio trzav, odaziv ekrana na dodir je bio katastrofa. Ugl.koliko para toliko muzike.

Svejedno držim da je ugodnije koristiti iPhone 3G nego 5800 bez obzira na multitasking koji je ionako zasad na mobitelima tek toliko da postoji.

Ono što se Nokiji i njenom Symbianu mora priznati je štedljivost, ali to je možda nekad nešto i znacilo ali sad kad proc. na mobitelu ima više od 1Ghz to ima puno manji znacaj.

I XP bolje iskoristi ono malo snage što mu se da za razliku od Win 7, pa svejedno nitko normalan nece rec da su XP bolji

I dalje stojim iza toga da mu procesor nije dovoljno jak za novi iOS koji je predviđen za novije modele i zato nema multitasking.

Osim toga tko je još zapeo na iPhoneu 3G, znaci uređaju starom preko 2 godine ocito multitasking nije najvažnija stvar

(..)Sad imamo 3 slučaja:

1) aplikacije koje se i na iPhone-u izvršavaju u pozadini - tu nema neke razlike

2) aplikacije koje obavljaju neki posao koji mogu raditi u backgroundu, ali im iOS to ne dopušta - takva će aplikacija morati odraditi x sekundi procesorskog vremena i potrošiti će jednako baterije na iPhone-u i na true multitasking OS-u, samo je razlika što će na iPhone-u morati biti cijelo vrijeme u foregroundu, dok ćeš na true multitasking OS-u moći raditi nešto drugo za to vrijeme. Ako radiš nešto drugo, aplikacija će dulje raditi, ali ako tu drugu radnju ionako trebaš napraviti, prije će biti gotove ako ih radiš paralelno, nego jednu za drugom (osim ako obe rade nekakvu obradu koja može zaposlit procesor 100% cijelo vrijeme).

3) applikacije koje nešto čekaju dok su u pozadini, ali im iOS to ne dopušta - kod iOS-a je takva applikacija pauzirana od strane OS-a, a na true multitasking OS-u se aplikacija sama pauzira, tako da je razlika u potrošnji nikakva. Tu jedini problem predstavljaju loše pisane applikacije koje u pozadini rade nepotrebni posao. Takve aplikacije guše mobitel i troše bateriju, ali meni kao korisniku je draže da ja zaključim "ta i ta aplikacija mi zaguši mobitel i troši bateriju, idem naći alternativu ili je gasit kad je ne koristim" nego da mi OS ne da ostaviti aplikaciju u pozadini za koju ja želim da nešto izvrši u pozadini, ali Stevo to nije tako namijenio (..)

I na iPhoneu ti sam odlucuješ koju ces aplikaciju koristit, koju ne želiš, jednostavno ugasiš i nema je nigdje. 

I sve ima svoje prednosti i mane. Koliko god imao Symbina relniji multitasking, toliko je s druge strane veci usporivac. Ugl.iPhone radi super brzo sa i preko 20 aplikacija, a Symbian gubi fluidnost na 14. Imaš videa o tome pa pogledaj ako ne vjeruješ. 

Kako god okrenemo, fluidnost, brzina rada, jednostavnost korištenja, izvrsnost aplikacija i nikakvo blokiranje uređaja je još uvijek najbolje odrađeno u iOS-u priznali vi to ili ne {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 16:35 (alen-c).
18 godina
neaktivan

Ljudi zbilja vas molim da se naučite citirati ili da to ne radite. Nemoguće je ovako sudjelovati u temi.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

@dany

Tako sam i mislio ;=)

Moras ostaviti jos malo stevi da bi se smilovao i koristio nesto sto sve vise televizora ima ;)

oprosti jel pitanje bilo ima li ipad tu mogućnost ili ima li tu mogućnost, a da ne moraš platiti 50 kuna za dodatak?

ako ti je to glavni razlog za kupovinu tableta, pa nije ti valjda taj mali novčani dodatak takav problem???

17 godina
protjeran
profa31 kaže...
logic kaže...
profa31 kaže...
logic kaže...

Trebamo ga kupiti da vidimo da nema ono sto smo znali da neam i prije kupovine? Narast ce mu USB vremenom? jedna od stvari koje nema.

Što ti znači to da nema USB?

Ima USB host konektor da mogu prikopcati HDD i gledati filmove sa njega?

uz camera connection kit (koji se može kupiti po oglasnicima za 50-ak kuna) da. jedino što je problem je da moraš film prebaciti na njega prije gledanja i da se ograničava samo na 64 gb vanjskog harda. ali i to postoji rješeno u nekim third party hardovima http://www.hypershop.com/category-s/119.htm

a osim toga možeš bežićno streamati filmove s nasa ili kompa na ipad (ako si negdje gdje je wi-fi), a možeš i preko 3g-a ako imaš brzu vezu i flat ako ti je baš do filmova...

znaci realno ne, jer osim sto se nazajebavas do granice da ti se neda gledat film dok prebaci, ne mozes ni koristiti STANDARDNA rjesenja

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan

pa nije baš točno, prebacivanje traje vrlo kratko (ovisi o veličini filma naravno).

a zar uostalom nije to ono čemu teži sva android zajednica? da se zajebavaš do iznemoglosti kako bi sve radilo baš na način kako ti želiš, a ne da ti netko drugi namjesti da sve radi onako kako on želi ;)

16 godina

Nije tu riječ samo o OS-u nego o cijelom načinu korištenja.

Tablet treba biti zasebno računalo, a ne računalo koje za pošteni rad zahtijeva drugo računalo (stolno) i dodatke.

Ako želim pogledati video/film, o čemu tu govorite, želim ga jednostavno učitati i pogledati...sa sd kartice ili usb sticka...možda, ne daj bože, sa eksternog diska.

Ako želim pogledati video file s neta, želim ga pohraniti na aparat/karticu/stick i jednostavno ga otvoriti.

Za pola stvari koje želim, trebam aplikaciju, spajanje na komp ili nekakav dodatak na aparat...to se ne zove funkcionalnost.

Ja i dalje čekam na pošteni tablet, bez obzira na proizvođača...

5 0 hvala 0
16 godina
profa31 kaže...

a zar uostalom nije to ono čemu teži sva android zajednica? da se zajebavaš do iznemoglosti kako bi sve radilo baš na način kako ti želiš, a ne da ti netko drugi namjesti da sve radi onako kako on želi ;)

To nije težnja nego otvorena mogućnost.

Znaš li što znači mogućnost podešavanja OS-a i jednostavnog implementiranja vlastitog softverskog rješenja?

Mobiteli su za takve igre, tableti ne bi trebali biti

Ako ja za svoju tvrtku želim nabaviti 5-6 tableta na koje ću brzo i jednostavno ubaciti meni potrebna softverska rješenja, koje sami napravimo u prilično kratkom roku, još uvijek nemam izbora.

16 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
Stoja kaže...

I meni se isto ne sviđa taj princip homescreena iako u nekim situacijama mi se sviđa jednostavnost i brzina izvođenja istog. Samo da na to ubace mogućnost stavljanja widgeta(što se sada sa jailbreakom može) i onda će biti dosta dobar. Mada opet android rastura po pitanju home launchera jer ima gomila dostupnih na marketu(i to besplatnih) i možeš si prilagoditi mob kako god ti paše.

Rekao sam isto i na temi o telefonima, sve je stvar osobnih sklonosti.

Osobno mi se upravo homescreen iOs-a sviđa, jerbo sam minimalist i perfekcionist po prirodi. Kad vidim što neki rade sa widgetima i pi*darijama na Android telefonima bljuje mi se.

Frend o kojem se radi kad pročita znat će. :)

Da, ali zar ne bi bilo lijepše i normalnije da je home screen običan desktop sa dva do tri widgeta, od kojih jedan vodi na sve aplikacije (tj. sadašnji home screen), a ostali na primjerice telefon i poruke.

To mi je zapravo najveći nedostatak na iPhoneu.

...
18 godina
neaktivan
profa31 kaže...
logic kaže...

@dany

Tako sam i mislio ;=)

oprosti jel pitanje bilo ima li ipad tu mogućnost ili ima li tu mogućnost, a da ne moraš platiti 50 kuna za dodatak?

ako ti je to glavni razlog za kupovinu tableta, pa nije ti valjda taj mali novčani dodatak takav problem???

zasto da doplatim 50 kn ako vec dam 4000 kn? ZA stvar koju podrzavajau i neki telefoni i apsolutno svi netbookovi i laptopi i valjda svi psotojeci chipsetovi koji se koriste za sve navedene uredjaje ukljucujuci Ipadi to jedno 15 godina vec? Prodaju ti to i naplate ti jos 50 kn za konektor? To je stvar principa a ne 50 kn.

profa31 kaže...

pa nije baš točno, prebacivanje traje vrlo kratko (ovisi o veličini filma naravno).

Android zajednica? Na sta konkretno mislis? I andorid zajednici ne moras dopaltiti apsolutno nista za bilo koju funkcionalnost vec eventualno download sa marketa. Eventualno. Kako on zeli? Koji on? Ako nesto podesavama onda zelim da to podesim kako ja zelim a ne ON! I ja necu da prebacujem film vec da prikopcam disk i gledam. Zasto bi ga kopirao?

eevek kaže...

Nije tu riječ samo o OS-u nego o cijelom načinu korištenja.

Tablet treba biti zasebno računalo, a ne računalo koje za pošteni rad zahtijeva drugo računalo (stolno) i dodatke.

Ako želim pogledati video/film, o čemu tu govorite, želim ga jednostavno učitati i pogledati...sa sd kartice ili usb sticka...možda, ne daj bože, sa eksternog diska.

Ako želim pogledati video file s neta, želim ga pohraniti na aparat/karticu/stick i jednostavno ga otvoriti.

Za pola stvari koje želim, trebam aplikaciju, spajanje na komp ili nekakav dodatak na aparat...to se ne zove funkcionalnost.

Ja i dalje čekam na pošteni tablet, bez obzira na proizvođača...

Upravo tako. Preskupo za nesto sto ne moze zamijeniti lap tj za sta ti treba jos jedan komp za banalne stvari.

18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ljudi zbilja vas molim da se naučite citirati ili da to ne radite. Nemoguće je ovako sudjelovati u temi.

Nisam ni pokusao traziti njegove odgove u ovom kupusu.

17 godina
neaktivan

Baš lijepo da logic nije zaspamao ovu temu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 16:25 (i542).
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Za razliku od ovog tvog posta koji je on topic i nimalo ne lici na spam. Logic da argument a sad da li je kvazi ili nekvazi ti ces da odlucis. AKo prekrsim pravila foruma prijave mi a dotle FO.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Nisam ni pokusao traziti njegove odgove u ovom kupusu.

Ja sam tvoj kupus uspio prožvakati. Al ok kužim te. Danas je ljudima stvarno problem postao čitati {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
16 godina
neaktivan

OK logic i njegovi istomišljenici daj nam onda recite što bismo mi koji živimo u maraku i pod utjecajem opsesivne omađijaćke sile Apple-a trebali kupovat ?

I'm from Hollywood

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Je li itko kupio?

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

"Hahah , iOS skriva nemoc procesora i OS-a, ta ti je dobra! Oces rec da su svi mobiteli s Androidom slabi? Jer kolko mi je poznato svi imaju gotovo isti procesor kao i iPhone {#}"

ja sam ti ponudio i drugacije tumacenje a nisam rekao da je to tako. Zasto mislis da si ti uvijek u pravu? Zasto recimo ne mozes iskljuciti animacije na iphoneu pa da stvarno vidimo koliko treba kojoj aplikaciji da se podigne. Na androidu mozes.

Stvar kod iPhonea jest da mu vecina aplikacija nije punokrvni multitasking ali to ne smatram manom nego prednošcu.

Ja smatram manom i sta sad? Tvoje misljenje je mjerodavnije od mog? 

Odlucuje prvo programer, a onda tek ostali. I da, tako je na iOS-u. Možeš nastaviti u text editoru gdje si stao nakon što si kopirao određeni tekst u nekoj drugoj aplikaciji. I naravno da nije u svim aplikacijama tako, baš kao ni u Androidu pa ne vidim neku razliku {#}

Samo programer ili mora i apple da to odobri. Ili cijelu aplikaciju da odobri. Izbjegavas odgovor. Koja to aplikacija na na androidu ne radi tako?

"A ova izjava da ti je svejedno hoce li ti baterija držati 1 ili 21 dan je smješna. Njome se zadržavaš u okvirima {#}

To je kao da kažem baš me briga hoce li mi elektricni auto voziti 50km s jednim punjenjem ili 200km."

Lose poredjenje. Auto nema punu funkcionalnost ako prijedje samo 50 km. Smartphone ima poptunu funkcionalnost ako mi izdrzi cijeli dan na bateriji. Analogno bi bilo ako svaki dan ides na posao 50 km i kupis auto koji ti samo za to sluzi. Stignes na posao i ostane ti baterije za jos 50 ili za jos 5000. U cemu je razlika? On je svoju svrhu ispunio. 

"Da je vrijeme autonomije nevažno, onda se ni nebi toliko hvalili svi s njim"

Zasto tebi neko drugi govori sta je tebi bitno. Kad ti se zadnji put desilo da je proslo vise od 24 sata da nisi imao gdje napuniti mob? A sto se tice hvaljenja apple se hvalio da se iphone moze povezati sa nike patikama. Je li to bitno? Jesi li ih kupio? 

"Na OS X-u imaš gotovo sve opcije kao na Windowsima, cak nekih i više, nekih manje, ovisi. Bitna razlika je što su skladno i uredno složene a ne pobacane svuda po sustavu. Da npr.kad želim složit neku LAN mrežu i slicno nemoram pootvarat 20 prozora i to nalazit na 20 lokacija u Windowsima (karikiram s brojkom 20 ali valjda kuzis šta mislim)."

Trolas bezveze. Sta je to na windowsima nabacano? Sve ti je na jednom mjestu (control panel), slozeno po grupama radi lakseg snalazenja. Ja nemam niti jednu ikonu na desktopu. Jel moze manje nabacano od toga? Prednost OS-X koje bih ja na tvom mjestu naveo nemaju veze sa ovim sto ti pricas. Niti jedan profesionalac koji zivi od rada na kompu i koji je kupio OS-X tj MAC ne bi rekao da je to uradio radi jednostavnosti podesavanja i manje ikona na desktopu. Ti ih ocigledno en znas i navodis marketiske floskule koj eti ocigledno pusis big time. Primijeti da si ti nekoliko puta naveo da je neko drugi slozio IOS ili OS-x kako tebi pase. Kako neko drugi to moze uraditi za tebe? ti to ne znas sam uraditi? I pricas o zatvorenosti. Ja to sebi sam napravim i na windowsima i na androidu. Konkretno za lan an windowsima ti ne treba skoro niti jedan klik. Ukopcas kabel i to je to.

16 godina
neaktivan

Ugl. sad opet da ne nabacujem kobasu od teksta i da se ne naprežeš citajuci probat cu biti kraci.

OS X ne samo da je bolje posložen i jednostavniji, nego je i prakticniji. Glupo bi bilo sad pricat o tome. Trebaš ga neko vrijeme koristit da bi shvatio.

Dobar je i za one koji se loše snalaze na kompjuteru i za profesionalce. 

A ovo da je netko drugi za mene odabrao kako ce šta izgledat može djelom biti i istinito. Ali ocito mi paše tako 

a i može se poprilicno mjenjati tako da me nitko ne sili da koristim nešto što ne želim.

I ako nisi skužio neke stvari pašu vecini pa ih ni netreba mjenjati. A neke nikako ne pašu (kao oni BMW-ovi koncepti vozila buducnosti{#} )

Ti možeš tvrdit da ti je dosta 1 dan ali meni nije, kao ni vecini ovdje. Jer taj 1 dan bi mogao ispasti pola dana ako ga intenzivnije koristiš.

U svakom slucaju i da je jedan dan, to može ispast pola dana nakon pola godine-godinu korištenja, baterije slabe i naravno

da je poželjno da su jace u startu. Osim toga ako vec nešto platim preko 3000-4000kn hocu da mi traje baterija bar 2-3 dana a ne 

1 ili manje od nekog mobitela za 60kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
alen-c kaže...

Ugl. sad opet da ne nabacujem kobasu od teksta i da se ne naprežeš citajuci probat cu biti kraci.

OS X ne samo da je bolje posložen i jednostavniji, nego je i prakticniji. Glupo bi bilo sad pricat o tome. Trebaš ga neko vrijeme koristit da bi shvatio.

A ovo da je netko drugi za mene odabrao kako ce šta izgledat može djelom biti i istinito. Ali ocito mi paše tako

a i može se poprilicno mjenjati tako da me nitko ne sili da koristim nešto što ne želim.

I ako nisi skužio neke stvari pašu vecini pa ih ni netreba mjenjati. A neke nikako ne pašu (kao oni BMW-ovi koncepti vozila buducnosti{#} )

Ti možeš tvrdit da ti je dosta 1 dan ali meni nije, kao ni vecini ovdje. Jer taj 1 dan bi mogao ispasti pola dana ako ga intenzivnije koristiš.

U svakom slucaju i da je jedan dan, to može ispast pola dana nakon pola godine-godinu korištenja, baterije slabe i naravno

da je poželjno da su jace u startu. Osim toga ako vec nešto platim preko 3000-4000kn hocu da mi traje baterija bar 2-3 dana a ne

pa baterija ti i traje krace neg na bilo kojem jeftinjaku

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Da pazljivije citas vidio bi da ja nigdje nisam rekao da ti nisi u pravu nego da se stvari mogu gledati i iz drugacijeg ugla nego sto ih ti gledas. Ja nisam nigdje rekao da OSX ne valja nego da ti navodis bezvezne i nebitne stvari pored puno znacajnijih stvari. sigurno niko nece uzeti mac-a ili OSX radi ikona ili podesavanja. Ja ne znam nikoga ko se ne snalazi na windowsima a da mu treba da se snalazi. Steficama koje se en snalaze poslozi se i one ga samo koriste i tu je potpuno svejedno je li osx, win ili linux u pitanju. Ovo o bateriji sam rekao da mi traje minimum 1 dan bez obzira sta radio i vise mi ne treba kao ni tebi. sta ce biti poslije godinu ili dvije bas me briga jer udjem u radnju kupim drugu i za pola minute je zamijenim dok ti to na iphoneu ne mozes i to je minus iphone sto moras o tome razmisljati. Ja ne moram. A baterije ce trajati podjednako drugo jer su iste baterije. Razlika je u pakovanuju i kapacitetu a tehnologija je ista. A sto se tice cijene ja ako nesto paltim toliko ocekujem da ima sve funkcije koje imaju nekoliko puta slabiji mobiteli a baterija manje vise. Niko od skupih auta ne ocekuje da trose kao smart.

18 godina
neaktivan

- greska -

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 19:18 (logic).
18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

naravno da trosi kad previse toga ima...

previse toga upaljeno u jendom trenutku, a tako je dosadno da ga se stalno gasi...

meni traje od 7 ujutro do 17,18 sati... nakon toga ide na autopunjac, onda od 20 sati se koristi pa od 23 do 7 opet na punjacu...

ubija me to ponekad, ali sam svjestan da je za 400 kuna dobar :DD

potpis :D
16 godina
protjeran
Hacker-ri kaže...
grimyHR kaže...

naravno da trosi kad previse toga ima...

previse toga upaljeno u jendom trenutku, a tako je dosadno da ga se stalno gasi...

meni traje od 7 ujutro do 17,18 sati... nakon toga ide na autopunjac, onda od 20 sati se koristi pa od 23 do 7 opet na punjacu...

ubija me to ponekad, ali sam svjestan da je za 400 kuna dobar :DD

iphone4? onda ga stvarno jako puno koristis, bez prestanka reklo bi se. s iphoneovim battery lifeom se rijetko koji smartphone moze nositi..

16 godina
neaktivan
logic kaže...
Da pazljivije citas vidio bi da ja nigdje nisam rekao da ti nisi u pravu nego da se stvari mogu gledati i iz drugacijeg ugla nego sto ih ti gledas. Ja nisam nigdje rekao da OSX ne valja nego da ti navodis bezvezne i nebitne stvari pored puno znacajnijih stvari. sigurno niko nece uzeti mac-a ili OSX radi ikona ili podesavanja. Ja ne znam nikoga ko se ne snalazi na windowsima a da mu treba da se snalazi. Steficama koje se en snalaze poslozi se i one ga samo koriste i tu je potpuno svejedno je li osx, win ili linux u pitanju. Ovo o bateriji sam rekao da mi traje minimum 1 dan bez obzira sta radio i vise mi ne treba kao ni tebi. sta ce biti poslije godinu ili dvije bas me briga jer udjem u radnju kupim drugu i za pola minute je zamijenim dok ti to na iphoneu ne mozes i to je minus iphone sto moras o tome razmisljati. Ja ne moram. A baterije ce trajati podjednako drugo jer su iste baterije. Razlika je u pakovanuju i kapacitetu a tehnologija je ista. A sto se tice cijene ja ako nesto paltim toliko ocekujem da ima sve funkcije koje imaju nekoliko puta slabiji mobiteli a baterija manje vise. Niko od skupih auta ne ocekuje da trose kao smart.

Ajde Logic, daj se makni s tema o Appleu. Kad jednom kupiš Applea i probaš ga onda možeš pričati, a do tada samo trkeljaš gluposti. Ni ja ne pričam o bosanskim ćevapima, pa nemoj niti ti o Appleu.

18 godina
neaktivan

Jbg nemas srece. Moraces me trpsiti iako je tvoj domet cevapi a moj hi tech ;)

Mali hint za tebe. Ispod slike mog klinje imas tipku za ignore ;)

Koristi je prijace ti ;)

Uzivaj ;)

16 godina
protjeran
facewithascar kaže...

Ajde Logic, daj se makni s tema o Appleu. Kad jednom kupiš Applea i probaš ga onda možeš pričati, a do tada samo trkeljaš gluposti. Ni ja ne pričam o bosanskim ćevapima, pa nemoj niti ti o Appleu.

ne kuzis, to je takav karakter, znam par takvih, najgore sta se moze je ulazit u raspravu jer tu takvi uvijek "pobjedjuju"..

16 godina
neaktivan
ansha kaže...
facewithascar kaže...

ne kuzis, to je takav karakter, znam par takvih, najgore sta se moze je ulazit u raspravu jer tu takvi uvijek "pobjedjuju"..

našla se dva prava komentirat

kod mene normalno radi.....
18 godina
neaktivan

Ma pusti trolove. Samo lupardaju bezveze. Nigdje argumenata i jedino sto znaju reci da ako neko ne voli nesto od applea sigurno ga ne mogu prisutiti. Ignorisi ih. Kad im kazes nesto protiv iphonea ko da im otmes barbiku. ili kena ;)

18 godina

Ajme u što se ova tema pretvorila! Čovjek bi po naslovu pomislio da može provjerit je li možda netko upiknuo iPad, da podijeli iskustva iz prve ruke, kakvi su dojmovi i sl.

Ali ne, ovdje nitko nikad nije ni vidio dotični uređaj, samo rat fanboyeva Applea i svih ostalih, sve po starom.

Žalosno.

Don't lie to me, I Google everything!

3 0 hvala 0
17 godina

Meni jedan frend ima ipad 64GB verziju koju nabavio iz USA, sve da dođem do njega pa da sam isprobam kako radi, ali po njegovim riječima uređaj je vrlo dobar, ali i dalje zagrijan za ipad2, planira ovaj prodati i opet u USA uzeti dvojku i nakraju bi možda još i zaradio xD

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice