iPad od sutra u prodaji u Hrvatskoj!

poruka: 416
|
čitano: 57.358
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad od sutra u prodaji u Hrvatskoj!".
18 godina
neaktivan

te widgete ionako rijetki prate...

potpis :D
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
RE: iPad od sutra u prodaji u Hrvatskoj!
Bukva kaže...

Multitasking je jedino mogući u sustavu sa više CPUa ili ukoliko CPU ima više jezgara (te neka light verzija na jednojezgrenom jednoprocesorskom sustavu čiji CPU podržava HT).

Jos je Win3.1 podrzavao neki oblik multitaskinga, a daleko je tada to bilo od visejezgrenih procesora...

Ono sto bi bilo logicno smatrati pod pravim multitaskingom je da se svaki pokrenut program izvrsava jednako bez obzira na ostale pokrenute aplikacije. Npr. ako neka aplikacija racuna milijuntu decimalu od PI, i istovremeno se pokrene druga aplikacija, i dalje ce se taj PI izracunavati, sporije, ali to ce i dalje raditi. tj. nece biti minimizirano, baceno u nekakvu pozadinu i sl.

Sto se tice memorije i multitaskinga, to je ozbiljan problem na mobitelima, najvise zbog nedostatka "swap" filea. Ako u windowsima imamo pokrenuti recimo Office, koji pojede 1GB, i tada pokrenemo igru koja zahtjeva 2GB RAM-a (a mi imamo 2GB, zanemarimo sad zbog jednostavnosti potrebe samih windowsa), tada ce se Office prebaciti iz RAM-a u swap file, a igra ce i dalje imati svojih 2GB i raditi kako treba. Mobiteli nemaju swap file, i memorija se nemu kuda prebaciti, tj. jednom pokrenuta aplikacija se moze ili zatvoriti ili ce smanjiti dostupnu memoriju ostalim aplikacijama. Zbog toga je nemoguce optimizirati aplikacije da rade na odredjenoj platformi, kao sto je moguce kod npr. konzola, gdje nema multitaskinga i tocno se zna koliko je dostupno memorije, procesora, itd. Jedna mogucnost je napraviti aplikaciju koja ce se prilagoditi trenutno slobodnim resursima, sto moze biti nocna mora za developere,  ili iskoristiti puno manje nego sto platforma nudi, pa biti koliko toliko siguran da ce to raditi kako treba.

Think locally, act globally...
16 godina
neaktivan

Ja imam iPhone 4 i zbilja nisam znao da je multitasking tako loš dok nisam ovdje pročitao {#} 

PS.

moje skromno mišljenje je da za dobar multitasking tj. ponašanje aplikacije u tom modu su krivi developeri , ali to je samo skormno mišljenje. 

I'm from Hollywood

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 12:48 (scooby_doo).
17 godina
protjeran
SupremeCommander kaže...
Bukva kaže...

Multitasking je jedino mogući u sustavu sa više CPUa ili ukoliko CPU ima više jezgara (te neka light verzija na jednojezgrenom jednoprocesorskom sustavu čiji CPU podržava HT).

Jos je Win3.1 podrzavao neki oblik multitaskinga, a daleko je tada to bilo od visejezgrenih procesora...

Ono sto bi bilo logicno smatrati pod pravim multitaskingom je da se svaki pokrenut program izvrsava jednako bez obzira na ostale pokrenute aplikacije. Npr. ako neka aplikacija racuna milijuntu decimalu od PI, i istovremeno se pokrene druga aplikacija, i dalje ce se taj PI izracunavati, sporije, ali to ce i dalje raditi. tj. nece biti minimizirano, baceno u nekakvu pozadinu i sl.

Sto se tice memorije i multitaskinga, to je ozbiljan problem na mobitelima, najvise zbog nedostatka "swap" filea. Ako u windowsima imamo pokrenuti recimo Office, koji pojede 1GB, i tada pokrenemo igru koja zahtjeva 2GB RAM-a (a mi imamo 2GB, zanemarimo sad zbog jednostavnosti potrebe samih windowsa), tada ce se Office prebaciti iz RAM-a u swap file, a igra ce i dalje imati svojih 2GB i raditi kako treba. Mobiteli nemaju swap file, i memorija se nemu kuda prebaciti, tj. jednom pokrenuta aplikacija se moze ili zatvoriti ili ce smanjiti dostupnu memoriju ostalim aplikacijama. Zbog toga je nemoguce optimizirati aplikacije da rade na odredjenoj platformi, kao sto je moguce kod npr. konzola, gdje nema multitaskinga i tocno se zna koliko je dostupno memorije, procesora, itd. Jedna mogucnost je napraviti aplikaciju koja ce se prilagoditi trenutno slobodnim resursima, sto moze biti nocna mora za developere,  ili iskoristiti puno manje nego sto platforma nudi, pa biti koliko toliko siguran da ce to raditi kako treba.

ako nedostatak swapa nije bio problem na mobitelima sa 64mb rama, onda nije ni na ovima sa pola gige

problem je iskljucivo u OS-u, ne u hardveru i ne u third party softwareu

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
neaktivan
od kuda ga izvadiš kada ti ne stane u džep??
17 godina
Danny_HR kaže...

Osobno mi se upravo homescreen iOs-a sviđa, jerbo sam minimalist i perfekcionist po prirodi. Kad vidim što neki rade sa widgetima i pi*darijama na Android telefonima bljuje mi se.

Frend o kojem se radi kad pročita znat će. :)

E pa vidis na Androidu imas mogucnost izbora. Widgeti nisu obavezni, mozes sloziti shortcutove i widgete kako hoces

18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Stoja kaže...

I meni se isto ne sviđa taj princip homescreena iako u nekim situacijama mi se sviđa jednostavnost i brzina izvođenja istog. Samo da na to ubace mogućnost stavljanja widgeta(što se sada sa jailbreakom može) i onda će biti dosta dobar. Mada opet android rastura po pitanju home launchera jer ima gomila dostupnih na marketu(i to besplatnih) i možeš si prilagoditi mob kako god ti paše.

Rekao sam isto i na temi o telefonima, sve je stvar osobnih sklonosti.

Osobno mi se upravo homescreen iOs-a sviđa, jerbo sam minimalist i perfekcionist po prirodi. Kad vidim što neki rade sa widgetima i pi*darijama na Android telefonima bljuje mi se.

Frend o kojem se radi kad pročita znat će. :)

hehehhehe

Onda je android os za tebe. Na HS ne moras staviti apsolutno nista ;)Minimalnije od toga ne moze ;)

:)
17 godina

haha, baš, isprazniš taskbar traku, makneš sve ikone, makneš dock i imati ćeš samo wallpaper. Jedino treba ikonica da otvori app drawer. {#} Možeš ići još minimalnije da nemaš ni lock screen, čim pritisneš power tipku da ti se pojavi homescreen, tojest taj wallpaper i jedna ikona{#}

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Jailbreakas iphone pa od sucelja cinis sta oces, ukljucujuci widgete. Mislim da jailbreak nije sporan posto je i root na androidu must have.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Evo brat otišo prije sat vremena za zagreb,ošo si kupit iPad,sumnjam da će ga naći...

Moja cura najbolje kuha (Pogled na Avatar)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stoja kaže...

haha, baš, isprazniš taskbar traku, makneš sve ikone, makneš dock i imati ćeš samo wallpaper. Jedino treba ikonica da otvori app drawer. {#} Možeš ići još minimalnije da nemaš ni lock screen, čim pritisneš power tipku da ti se pojavi homescreen, tojest taj wallpaper i jedna ikona{#}

Vezano za wifi sleep never i upload/download: Ja na svojem desire-u nisam primjetio da mi puca up/down kad ode u sleep mode a wifi je poštelan na sleep never.

Možda je stvar do youtube-a, meni stvari koje koristim uredno rade (torrent, dropbox, market, applanet).

Can you count, suckers? I say, the future is ours... if you can count!
18 godina
neaktivan

Ja nisam ni probao na X10.

17 godina
neaktivan
andre_delambre kaže...

a koja je uopće funkcija tih tableta?

zamjena mobitela, računala ili nečega trećeg?

funkcija mu je da na wc-u mozes citat vijesti i ne zamazat prste tintom.

al za to nećem platiti 4000kn. Sapun košta samo 5kn + (insert your favorite njuzpejpers here)

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
18 godina
neaktivan

Sad te ja moram pitati kako uspije umazati prste tintom ;)

18 godina
neaktivan

joj kako mrzim ove sta pametuju i pljuju druge a da nisu ni probali...

kad probate tablet, koji je tablet (a ne galaxy tab) onda mozemo pricat...

potpis :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Trebamo ga kupiti da vidimo da nema ono sto smo znali da neam i prije kupovine? Narast ce mu USB vremenom? jedna od stvari koje nema.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Tebi bilo tko da što kaže ti odmah X10, recimo :

vidi logic novi AirBus , mahhhh X10,

ili vidi logic ET , mahhhh X10

ili vidi logic zemlja se probližava suncu, mahhhhhhh X10.

{#}

I'm from Hollywood
18 godina
neaktivan

Nisi dobar ocigledno. Gdje u citiranom vidis X10?

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Trebamo ga kupiti da vidimo da nema ono sto smo znali da neam i prije kupovine? Narast ce mu USB vremenom? jedna od stvari koje nema.

Što ti znači to da nema USB?

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Nisi dobar ocigledno. Gdje u citiranom vidis X10?

Da dobijem kunu za svako tvoje spominjanje X10 kupio bih si gajbu Pepsija. 

EDIT :

http://www.bug.hr/forum/topic/recenzije-komentari-mobitela/sony-ericsson-xperia-x10/54813.aspx?page=13 ovdje si bio najaktivniji {#}

I'm from Hollywood
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 14:18 (woodgamesfx).
18 godina
neaktivan

Vrlo cudno da sam tamo aktivan. tema o X10 ja imam x10. Stvarnpo ne znam sta mi je pa da tamo ucestvujem. Bas cudno.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Vrlo cudno da sam tamo aktivan. tema o X10 ja imam x10. Stvarnpo ne znam sta mi je pa da tamo ucestvujem. Bas cudno.

Ajd nemoj se durit i vrijeđat, jer nisam ništa zlonamjerno mislio, OK evo ispričavam se ako sam te "piknul" {#} 

PS.

XD

I'm from Hollywood
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 14:30 (woodgamesfx).
18 godina
neaktivan

Ma ne vrijedjam se ja od svakog ovdje ;)

Moras zasluziti moje postovanje da bi me tvoje misljenje diralo ;)

NHF

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ma ne vrijedjam se ja od svakog ovdje ;)

Moras zasluziti moje postovanje da bi me tvoje misljenje diralo ;)

NHF

Moj naklon i 

beer.jpg

I'm from Hollywood
18 godina
neaktivan

Što god bilo da bilo, mislim da ću iPad ubosti. Ne još ali u skoroj budućnosti. Netbook mi je pri kraju radnog vijeka i mislim da će ga baš neki tablet zamijeniti.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
profa31 kaže...
logic kaže...

Ima USB host konektor da mogu prikopcati HDD i gledati filmove sa njega?

16 godina
neaktivan
logic kaže...
profa31 kaže...
logic kaže...

Ima USB host konektor da mogu prikopcati HDD i gledati filmove sa njega?

uz camera connection kit (koji se može kupiti po oglasnicima za 50-ak kuna) da. jedino što je problem je da moraš film prebaciti na njega prije gledanja i da se ograničava samo na 64 gb vanjskog harda. ali i to postoji rješeno u nekim third party hardovima http://www.hypershop.com/category-s/119.htm

a osim toga možeš bežićno streamati filmove s nasa ili kompa na ipad (ako si negdje gdje je wi-fi), a možeš i preko 3g-a ako imaš brzu vezu i flat ako ti je baš do filmova...

18 godina
neaktivan
profa31 kaže...

uz camera connection kit (koji se može kupiti po oglasnicima za 50-ak kuna) da. jedino što je problem je da moraš film prebaciti na njega prije gledanja i da se ograničava samo na 64 gb vanjskog harda. ali i to postoji rješeno u nekim third party hardovima http://www.hypershop.com/category-s/119.htm

a osim toga možeš bežićno streamati filmove s nasa ili kompa na ipad (ako si negdje gdje je wi-fi), a možeš i preko 3g-a ako imaš brzu vezu i flat ako ti je baš do filmova...

Drugim riječima... Ne, Logic, nema. :)

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
neaktivan
logic kaže...

evo test za tebe: fino slijedeći put uzmi večernji/jutarnji i lijepo prelistaj  (na kraljevskom mjestu ili drugdje gdje te veseli) pa pogledaj prste nakon toga.

(hint: koristiti papirnato izdanje a ne X10)

inače za wc je najbolje čitati politiku.. tako lijepo otvara.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice