iPad popularniji od Maca

poruka: 141
|
čitano: 13.279
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad popularniji od Maca".
18 godina
neaktivan
RE: iPad popularniji od Maca

Ne bih rekao da je MS "preglup" jer oni ne ciljaju na to da naprave fancy uređaj koji bi trebao osvojiti srca obožavatelja, nego više idu na office-rješenja koja bi mogla promijeniti svijet. Makar im je marketing rudimentaran, s time se definitivno slažem.

Nudim pozivnice za Lockerz. PM na mail (leonardo.vrcek@gmail.com) ili za invite posjetite ovu stranicu: http://www.wix.com/invitez/tehlockerzinvitez
18 godina
neaktivan
timmy7 kaže...

Postoje 2 osnovna razloga masovne potražnje za iPad-om:

1. Snobizam
  2. Ljudi žele nešto jednostavno, brzo i stabilno na čemu mogu napisati e-mail ili procitati vijesti bez informatičkog znanja.

Preskupo i za jedno i za drugo.

18 godina
neaktivan
timmy7 kaže...

Ne bih rekao da je MS "preglup" jer oni ne ciljaju na to da naprave fancy uređaj koji bi trebao osvojiti srca obožavatelja, nego više idu na office-rješenja koja bi mogla promijeniti svijet. Makar im je marketing rudimentaran, s time se definitivno slažem.

I nemojte zboravti korporativne klijente koje MS ima a ipad nece nikad imati. Tesko da ce ipad oteti imalo veci broj ms kupaca.

17 godina
odjavljen
logic kaže...

I nemojte zboravti korporativne klijente koje MS ima a ipad nece nikad imati. Tesko da ce ipad oteti imalo veci broj ms kupaca.

Kad si se već dotakao te teme, pa MS-u su glavna zarada poslovni korisnici i i OEM partneri.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina
protjeran
Luciano kaže...
Alex55 kaže...

koristiti... Znam da je za puno toga zaslužan marketing, ali zašto baš Apple, zašto nije Microsoft ili bilo koji drugi proizvođač, zašto baš Apple i zašto nema više takvih kompanja?

Neodlučan

PC ne može prirasti srcu tj. postati brand, jer je to obično kanta sklopljena od bezličnih komponenti.

Međutim, ta zaluđenost Appleom nije nešto novo. Sjećam se kad sam kao klinac dobio Sinclair ZX80, pa nakon njega Spectrum... Tih ranih 80-tih da je Sir Clive obojio ciglu u crno i na njoj onim ružnim kockastim slovima napisao SINCLAIR, ja bi je kupio:-)

Onda mi je pod ruke došla Amiga... mi amigaši smo bili fenomen! Amiga je bila naprosto više od kompa, to je bio cijeli stil života. Ratnih 90-ih bi mrtvo hladno proputovali pola Europe na bi se našli na međusobnim druženjima?! Čak sam imao i majicu sa čuvenim boingom (kuglom sa crveno/bijelim kockicama).

Tako jaku privrženost brandu u informatici danas osjećaju jedino vlasnici Applea. Čak im ponekad i zavidim na tome, jer se sjetim svoje mladosti... 

Ne možeš uspoređivati Spectrum, Amigu, Atari, Commodore sa današnjim Appleom i Macom. Ono su bili počeci Informatičke revolucije i svatko je imao nešto za pokazati i ponuditi na tržištu sa svojim specifićnostima. Davni Macintosh je bio skupo računalo u usporedbi sa Atarijem i Amigom ali je imao Wozov potpis i bio priča za sebe. Ta Motorolom (68000) pogonjena računala su bila vrlo dobra u ono vrijeme u usporedbi sa Intel kantama, MSDOS-om i kasnijim Win 3.1. Današnji Mac je ajmo reči vrhunski dizajniran PC, sa vlastitim zatvorenim OSX-om. Osim ako nekome treba neki program koji se samo izvodi na Macu, za sve ostalo tu je bezlična PC kanta sa Windowsima ili Linuxom.

18 godina
the_tux kaže...

Ne možeš uspoređivati Spectrum, Amigu, Atari, Commodore sa današnjim Appleom i Macom. Ono su bili počeci Informatičke revolucije i svatko je imao nešto za pokazati i ponuditi na tržištu sa svojim specifićnostima. Davni Macintosh je bio skupo računalo u usporedbi sa Atarijem i Amigom ali je imao Wozov potpis i bio priča za sebe. Ta Motorolom (68000) pogonjena računala su bila vrlo dobra u ono vrijeme u usporedbi sa Intel kantama, MSDOS-om i kasnijim Win 3.1. Današnji Mac je ajmo reči vrhunski dizajniran PC, sa vlastitim zatvorenim OSX-om. Osim ako nekome treba neki program koji se samo izvodi na Macu, za sve ostalo tu je bezlična PC kanta sa Windowsima ili Linuxom.

Ispravak pogrešnog navoda: Woz nije bio uključen u Mac projekt Cool

17 godina

Svi vi koji kenjate tu protiv iPada kladim se da bi ga kupili da radite za USA plaću. Vjerujem da je iPad dobro osmišljena izvedena igračka jer Ameri su jako razmažena i zahtjevna publika i nebi ih okupiralo nešto što nije do kraja dorađeno.

Nevažno sada uz to - postoji puno debilnijih produkata pa se ovdje nitko nije toliko bavio s njima (pada mi na pamet ona tastatura s integriranim netbookom)  - jednostavno neke koncepcije nekom sjedaju a nekom ne... na koncu konca ne koristi svatko računalo za iste stvari  itd.

17 godina
neaktivan
Xidrus kaže...

he, he, kupio!!!

gdje? koliko šuke?

kak se doimlje**?

radi li sve u Rvackoj il ne?

18 godina
iPad popularniji od Maca

Ja ga ne bi kupio sto god ti mislio. I dalje ne vidim svrhu iPad-u. I netbookovi su mi marginalno korisni, a kamoli onda (polu)zatvorena platforma poput iPad-a. Ta "tastatura sa integriranim netbookom" nije niti hype-ana toliko, a nije ni dobavljiva toliko dugo. I ima jednu namjenu o kojoj iPad moze samo sanjati, a koliko se sjecam to je bio glavni selling point. Ima HDMI, ima i HD decoder chip. Znaci to je HTPC u tastaturi, a sto je iPad? Virtualne novine da imas sto citati na WC-u?

Meni je zanimljivo kako mac fanovi moraju koristiti svaku priliku da bi to svoje uzdizali u nebo... Bezlicni pc i komponente? Svaku dio svog PC-a sam pazljivo odabrao. Sam sam ga sastavio, instalirao, istestirao overclock i sve sto ide sa tim. I onda netko kaze da je to bezlican pc koji ne moze prirasti srcu, a mac kojeg samo izvadis iz kutije i stavis na/pod stol je suprotnost tome? Meni se cini da netko ima cudan pogled na svijet. Susjedovo dijete ti je draze od vlastitog?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 12:02 (Solo761).
Moj PC  
5 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
SasaFrr kaže...

Svi vi koji kenjate tu protiv iPada kladim se da bi ga kupili da radite za USA plaću. Vjerujem da je iPad dobro osmišljena izvedena igračka jer Ameri su jako razmažena i zahtjevna publika i nebi ih okupiralo nešto što nije do kraja dorađeno.

Nevažno sada uz to - postoji puno debilnijih produkata pa se ovdje nitko nije toliko bavio s njima (pada mi na pamet ona tastatura s integriranim netbookom)  - jednostavno neke koncepcije nekom sjedaju a nekom ne... na koncu konca ne koristi svatko računalo za iste stvari  itd.

Ako bi ga ti kupio znaci da bi svi. A ako neko kaze da ne bi onda ide prica kako smo ljubomorni jer ga sebi ne mozemo prisustiti bla bla bla.

JA GA NE BIH KUPIO JER NE VRIJEDI PARE. Koji dio nije jasan. Kupiti igracku koja nema usb je debilno. Pa svako govno ima usb.

17 godina
iPad popularniji od Maca

Negativne primjedbe o ovom uređaju su uglavnom odraz konzervatizma, neko se naviknuo da je bez računala pa mu "ne treba" računalo, neki se navikli na računala pa im "ne treba" takav uređaj. Na stranu Apple, ja ću si kupiti istu stvar od nekog drugog, ali sama činjenica da trenutno ne postoji elegantna i prihvaćena alternativa za knjige na papiru nam govore da je takav uređaj potreban. Nisu svi računalci i ne pišu svi na računalu, netko gleda filmove, netko ući, netko čita i za takve ljude je ovo idealan uređaj, može se lako nositi, možeš se zavaliti u krevet ili fotelju i čitati. Ako se netko bavi filozofijom, sociologijom, medicinom ili psihologijom i pretežno čita, uči i traži informacije, za njega je takav uređaj idealan. kad mora nešto napisati, uvijek se može sjesti za normalno računalo, ali takvi ljudi sto sati čitaju da bi jedan sat pisali. Što sad hoćete reći, da je doktor idiot jer ne programira na računalu nego pretežno čita? 

1 0 hvala 0
18 godina
iPad popularniji od Maca

Kako nema, ebook readera ima vec dosta dugo, eink tehnologija je za citanje daleko bolja od LCD-a i oni koji imaju namjeru bas citati ce prije kupiti takav ebook reader nego se muciti sa LCD-om. Problem takvih uredjaja je da za ono sto nude imaju preveliku cijenu pa ih kupuju samo oni kojima i treba, a netko tko bi procitao knjigu-dvije godisnje.

Alex55 kaže...
Vidiš... Pametno si ti rekao. Ljudi koji se pretežito okupljaju na ovom Forumu su ljudi koji za računalom provode cijeli dan, programiraju, slažu računala i slično. Postoje je ljudi koji to ne rade, ti ljudi koriste računala za učenje i rad sa svojim osobnim podacima (fotografije i slično). Za njih su Appleovi proizvodi savršeni, jer Apple ima i takvu filozofiju.

Tocno, i ja mislim da je to namjena apple-ovih proizvoda. No nije mi jasno zasto onda takvi korisnici drve klasicnim PC userima koji znaju i sastaviti i rastaviti svoj komp sa jednim srafcigerom i opcenito kuze kako to "cudo" funkcionira da su glupi jer ne koriste apple-ove proizvode...

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 13:09 (Solo761).
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina

preko ebaya, posebno mi je simpatična ekipa koja raspravlja o proizvodu koji nisu isprobali, ipad rulez, nije skup, nije ništa posebno ali radi ono za što je namjenjen. Tko ga želi imati neka ga uzme, thats all.

btw. Neurons don't waste energy

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 14:18 (Xidrus).
18 godina
neaktivan
Solo761 kaže...

Kako nema, ebook readera ima vec dosta dugo, eink tehnologija je za citanje daleko bolja od LCD-a i oni koji imaju namjeru bas citati ce prije kupiti takav ebook reader nego se muciti sa LCD-om. Problem takvih uredjaja je da za ono sto nude imaju preveliku cijenu pa ih kupuju samo oni kojima i treba, a netko tko bi procitao knjigu-dvije godisnje.

Baš sam nedavno čitao usporedbu e inka i ekrana na iPadu za čitanje i čovjek je na kraju favorizirao iPad baš za čitanje ... uostalom svi mi čitamo po cijeli dan sa ekrana i nitko nije osljepio, a meni i nije neka fora što moram imati upaljenu lampu da bi čitao na uređajima sa e-inkom. U svakom slučaju nije neki argument. iPad je sasvim upotrebljiv za čitanje. To što nekom takav uređaj treba, nekom ne treba , a netko još nezna je nešto drugo. U svakom slučaju pogođen proizvod. 8-10 miljuna u prvoj godini prodaje ( zapravo manje od godine ) nije moguće napraviti ako uređaj nije sjajan.

A.
17 godina
uuY kaže...
Alex55 kaže...

Ali znate što mene brine? Brine me to što svi prema Apple-u osjećamo neku privrženost. Neki ju prihvate, a drugi ju odbiju. Ja do veljače 2006. godine nisam niti znao što je Apple i koji su njihovi proizvodi - VIDI sa temom broja "Preljub" je promjenio stvar.

Od tada sam i ja počeo osjećati tu "privrženost" prema Apple-u i njegovim proizvodima. Lijepi su mi, djeluju savršeno i jednostavno za koristiti... Znam da je za puno toga zaslužan marketing, ali zašto baš Apple, zašto nije Microsoft ili bilo koji drugi proizvođač, zašto baš Apple i zašto nema više takvih kompanja?

Neodlučan

Apple je od početka išao u tom smjeru. Zajahali su zelenu zmiju plasirajući HDD mp3 player i sada moraju igru igrati do kraja.

Jobs ima mozga u glavi i razmišlja o produkt-pristupu tech tržištu već desetlječima.

Jedini konkurent im je Google.

MS je preglup za to, nikada nisu imali produkt-pristup niti razmišljanje.

Trebaš i razumjeti da se radi o jednoj od največih tvrtki na svijetu.

Samo nekoliko tvrtki može uložiti toliki novac u marketing, a samo jedna ima kultnu nijansu u imageu.

Tako nema, budući da ni jedan takav uređaj nije u masovnoj upotrebi, budući da naši učenici još uvijek nose deset kila knjiga u škole očito do sada nije bilo uređaja koji bi uspješno zamijenio knjige. 

To ti je kao PC, prije PC je bilo mnoštvo raznih računala i koncepcija, ali PC je bila čarobna formula za masovnu primjenu i snažni razvoj. Drugi koncepti, uključujući i Apple u tom području su propali ili su marginalni. 

Kao što rekoh, ja ne bi baš Applov proizvod, ali mislim da je koncept blizu optimalnom ako već nije optimalni, a optimalni je da stvar radi na način na koji su ljudi navikli, npr da je gore win, da nije teži  i krupniji od knjige i da se osim čitanja još nešto može napraviti, barem ići na web i čitati mail. 

16 godina
Alex55 kaže...
Zašto Mac-ovi nisu odviše popularni na ovim područjima kod kućnih korisnika?

jer su preskupi za ono što nude,najeftiniji je 9000 kn a na njemu ne možeš baš igrati igrice,možda surfati internetom i možda video obrade

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

znam ali netko bi za te pare složio puno bolju konfiguraciju za igranje ,skidanje s interneta i sl,

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Alex55 kaže...

Piraterija. Da su ljudi prisiljeni kupovati software, puno bi više cijenili što Apple dolazi sa herpom predisnaliranih programa

Razlog broj 2 je što se u USA kupuje proizvod i usluga vezana na njega, dok je u ostatku svijeta, a pogotovo kod nas, ta usluga nedostupna (iTunes, iBook  npr)

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 15:00 (segregator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
rjakopec kaže...

Negativne primjedbe o ovom uređaju su uglavnom odraz konzervatizma, neko se naviknuo da je bez računala pa mu "ne treba" računalo, neki se navikli na računala pa im "ne treba" takav uređaj. Na stranu Apple, ja ću si kupiti istu stvar od nekog drugog, ali sama činjenica da trenutno ne postoji elegantna i prihvaćena alternativa za knjige na papiru nam govore da je takav uređaj potreban. Nisu svi računalci i ne pišu svi na računalu, netko gleda filmove, netko ući, netko čita i za takve ljude je ovo idealan uređaj, može se lako nositi, možeš se zavaliti u krevet ili fotelju i čitati. Ako se netko bavi filozofijom, sociologijom, medicinom ili psihologijom i pretežno čita, uči i traži informacije, za njega je takav uređaj idealan. kad mora nešto napisati, uvijek se može sjesti za normalno računalo, ali takvi ljudi sto sati čitaju da bi jedan sat pisali. Što sad hoćete reći, da je doktor idiot jer ne programira na računalu nego pretežno čita? 

Znaci negativna kritika je neopravdana i odraz konzervatizma i jednostavno ne mpoze biti upravo to: objektivna negativna kritika? Za doktora niko nece reci da je idiot jer ne programira ali otkud tebi pravo da tako nazivas ljude kojima se ipad ne svidja i ne sluzi nicemu? Nisi to direktno rekao al tako ispada. I kako ti znas sta je kome potrebno i sta je za njega idealno? Ne mogu da shvatim ljude kojima je licno misljenje univerzalna istina. Ako je tebi idealno kupi ga ali nemoj tupiti da je meni ili bilo kome drugom to idealno. Zasto je tako tesko shvatiti da i apple proizvod ima mana.

A sto se knjiga tice zar je ipad idealna alternativa? Mozda za mene recimo nema alternative papirnatoj knjizi? Ja nemam pravo na misljenje i moram usvojiti tvoje? I pazi sta ti pises, ako neko cita ipad je idealana a ako treba nesto i napisati onda sjeda za normalni racunar. Zar je to tebi idealno? Ako neko ima potrebu da uglavnom cita on ce citati papirnate knjige a ako ima potrebu da cita i pise zar mu nije lakse sjediti za jednim kompom i to raditi nego se prebacivati sa jednog na drugi uredjaj.

18 godina
logic kaže...

Znaci negativna kritika je neopravdana i odraz konzervatizma i jednostavno ne mpoze biti upravo to: objektivna negativna kritika? Za doktora niko nece reci da je idiot jer ne programira ali otkud tebi pravo da tako nazivas ljude kojima se ipad ne svidja i ne sluzi nicemu? Nisi to direktno rekao al tako ispada. I kako ti znas sta je kome potrebno i sta je za njega idealno? Ne mogu da shvatim ljude kojima je licno misljenje univerzalna istina. Ako je tebi idealno kupi ga ali nemoj tupiti da je meni ili bilo kome drugom to idealno. Zasto je tako tesko shvatiti da i apple proizvod ima mana.

A sto se knjiga tice zar je ipad idealna alternativa? Mozda za mene recimo nema alternative papirnatoj knjizi? Ja nemam pravo na misljenje i moram usvojiti tvoje? I pazi sta ti pises, ako neko cita ipad je idealana a ako treba nesto i napisati onda sjeda za normalni racunar. Zar je to tebi idealno? Ako neko ima potrebu da uglavnom cita on ce citati papirnate knjige a ako ima potrebu da cita i pise zar mu nije lakse sjediti za jednim kompom i to raditi nego se prebacivati sa jednog na drugi uredjaj.

Ne da si promašio gol, promašio si ceo fudbal

18 godina
neaktivan
rjakopec kaže...

@segregator

Evo samo za tebe cu objasniti;

- "Negativne primjedbe o ovom uređaju su uglavnom odraz konzervatizma" - a ne mogu biti opravdane kritike? Ipad nema mana?

- "sama činjenica da trenutno ne postoji elegantna i prihvaćena alternativa za knjige na papiru nam govore da je takav uređaj potreban" - i ipad je upravo taj uredjaj? Mozda knjiga nema alternativu

- "Nisu svi računalci i ne pišu svi na računalu, netko gleda filmove, netko ući, netko čita i za takve ljude je ovo idealan uređaj, može se lako nositi, možeš se zavaliti u krevet ili fotelju i čitati" - to mogu i sa morem drugih uredjaja a sto se tice filmova sta je sa filmovima koje vec imas? Kako ces ih gledati na ipadu? Prebaciti preko WiFi? Napravljen je da kupujes od applea i ni za sta drugo.

- " Ako se netko bavi filozofijom, sociologijom, medicinom ili psihologijom i pretežno čita, uči i traži informacije, za njega je takav uređaj idealan" - -kako znas da je nesto za nekoga idealno? Mozes reci "za mene je idealno" ali zasto govoris drugima sta je za njih idealno i da je to bas apple. Nikad nigdje nisam ni za kojeg drugog proizvodjaca cuo da korisnici idu okolo i govore kako je to bas uredjaj za nekoga. Kao jehovini svjedoci.

- "kad mora nešto napisati, uvijek se može sjesti za normalno računalo" - idealno nema sta.

- "Što sad hoćete reći, da je doktor idiot jer ne programira na računalu nego pretežno čita" - a sta ti hoces reci? Da ako neko ipad ne smatra idealnim uredjajem onda je konzervativac ili idiot?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 16:07 (logic).
18 godina
protjeran
segregator kaže...
Alex55 kaže...

Piraterija. Da su ljudi prisiljeni kupovati software, puno bi više cijenili što Apple dolazi sa herpom predisnaliranih programa

Razlog broj 2 je što se u USA kupuje proizvod i usluga vezana na njega, dok je u ostatku svijeta, a pogotovo kod nas, ta usluga nedostupna (iTunes, iBook  npr)

Nije piratizacija, nego je kod nas je Mac preskup u odnosu na US of A. Ako se uzme da spadamo u listu nepodržanih zemalja za neke njihove usluge koje si naveo, ne hvala, nađite si drugu ovcu za šišanje.

18 godina
iPad popularniji od Maca

Bas ne kuzim naslov ove teme.

Nesto tipa: "Big Mac popularniji od motornog ulja"

- Psiho246
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Alex55 kaže...
Psiho246 kaže...

Ne.

Da.

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Alex55 kaže...
Psiho246 kaže...
Alex55 kaže...
Psiho246 kaže...

Ne.

Da.

Ne.

Da.

xD

Padobran je popularniji od sepse.

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Apple od prije 15 godina bi bio tvorac tih formata. Ipad nikad a mac racunari vjerovatno brzo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Alex55 kaže...

Uglavnom, što mislite, do kada će Apple prihvatiti USB 3.0 i Blu-Ray formate, te ih koristiti u svojim računalima?

Sutra.

Asus već ugrađuje USB 3.0 kontrolere na svoje ploče i prodaje ih, uskoro će i ostala bagra.

Čekaj, pa šta nije Mac zapravo PC u gay kućištu sa OSom na kojem ni obični Flash ne radi? Joj da, je. Kad proizvođači MBO počnu masovno ugrađivati USB 3.0 na ploče, tada će ga i Mac dobiti (vjerojatno u nekoj idućoj seriji koja će koštati barem 25% više).

BTW, Blu-ray je oveći fail. Na tržištu je od 2003. godine a koliko vas ima Blu-ray čitač u kompu? OK, PS3 ima Blu-Ray player ali mediji (i pržilice) su bolesno skupi + nema neke realne koristi od njega. USB HDD, nafilaj ga sa .mkv 720p filmovima, uštekaj u HTPC ili DVD player i gledaj. Jeftinije i fleksibilnije.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 17:10 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
4 0 hvala 1
18 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

Kako nije jasno. Jedan inferioran Apple proizvod je stekao veću popularnost od drugog superiornog Apple proizvoda. Smijeh

Alex55 kaže...

Uglavnom, što mislite, do kada će Apple prihvatiti USB 3.0 i Blu-Ray formate, te ih koristiti u svojim računalima?

Kada Stevo kaže.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 17:54 (the_tux).
18 godina
artfull kaže...
Solo761 kaže...

Baš sam nedavno čitao usporedbu e inka i ekrana na iPadu za čitanje i čovjek je na kraju favorizirao iPad baš za čitanje ... uostalom svi mi čitamo po cijeli dan sa ekrana i nitko nije osljepio, a meni i nije neka fora što moram imati upaljenu lampu da bi čitao na uređajima sa e-inkom. U svakom slučaju nije neki argument. iPad je sasvim upotrebljiv za čitanje. To što nekom takav uređaj treba, nekom ne treba , a netko još nezna je nešto drugo. U svakom slučaju pogođen proizvod. 8-10 miljuna u prvoj godini prodaje ( zapravo manje od godine ) nije moguće napraviti ako uređaj nije sjajan.

Ja ako mogu birati citati cu sa necega sto ne svijetli. Mogu prilicno dulje gledati u papir nego u LCD, a da ne osjetim umor. Sa LCD-a citam vece kolicine teksta samo ako nemam nikakvu alternativu, a probao sam vise uredjaja, od klasicnog monitora, do laptopa, netbook-a, pocket pc-a...

segregator kaže...

Khm, a onda sud navali na microsoft zbog media player-a ili internet explorera jer je bundle-an u windowsima. A na mac-u bas dobro sto dolazi sa puno programa... Gdje je tu zastita alternativnih proizvodjaca aplikacija, tim vise sto na mac-u ima manje alternativa nego na windowsima.

17 godina
logic kaže...
rjakopec kaže...

E vidiš te cijene su relativne. Recimo obična šugava kabanica u Intersportu košta 3000 kuna. Ja neznam tko to kupuje da ima neznam koliko novaca. Koliko bi onda trebao koštati iPad? 50 000?

Osim toga iPad ima svoje USB sučelje za spajanje na Mac, PC ili što već - što manje opcija to manje problema - mora se priznati da je i to dobra opcija u slučaju kada se radi o informatički nepotkovanim kupcima.

Neznam zašto vas dosta ovdje nervira sve vezano uz iPad. Ja ga ne favoriziram al opet ne svaćam to pljuvanje po njemu - jel to neko prijajeno nezadovoljstvo što nije ostvario neka vaša očekivanja - a kao imali ste ih?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice