iPad - dan poslije

poruka: 248
|
čitano: 59.652
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad - dan poslije".
17 godina
RE: iPad - dan poslije
vjeko kaže...

Neki ljudi još ne vide zašto bi koristili iPad, ja ne vidim zašto ga sve ne bi koristio...

Mora da si poweruser...

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

Znan di živiš! :)

0 0 hvala 0
17 godina
iPad - dan poslije

Neznan o cemu pricas?

Sta bi radija u njemu? Photoshop?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Neznan o cemu pricas?

Tnakire :D iPad nije za poso, iPad je za zahebanciju, wc kao što je neko napisao, kauč, putna naprava, za dječake i djevojčice, tvoju mamu , baku, deku ... a geekovi kao ti će da ga hakiraju, iako neznam zašto još.

A.
17 godina
iPad - dan poslije

O pa sad vidim da ima A-GPS, ali to ovaj skuplji model sa 3G modulom. A i ima podrsku za sve moguce WLAN mreze.. fali mu samo kamerica :D

http://www.apple.com/ipad/specs/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Neznan o cemu pricas?

To bi bilo

...

17 godina
iPad - dan poslije

Pa zato i pitan... di bi ga ti koristija?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...
tnakir kaže...

Neznan o cemu pricas?

Tnakire :D iPad nije za poso, iPad je za zahebanciju, wc kao što je neko napisao, kauč, putna naprava, za dječake i djevojčice, tvoju mamu , baku, deku ... a geekovi kao ti će da ga hakiraju, iako neznam zašto još.

Ma spomenuo sam photoshop jer znam cime se Vjeko bavi... U ostalom, iPod ne pogoni OSX nego iPhone OS zar ne? Tako da bi photoshop bilo nemoguce install? Ili se varam?

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

Ima PS za iPhone, a i nisi ni pogleda onaj video u mom postu...

Nije uopće stvar u tome. Nisam ni mislio na rad nego na sadržaj i zabavu. Ne mora biti Apple, mislim na vrstu i ideju uređaja općenito...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 13:40 (vjeko).

0 0 hvala 0
17 godina
iPad - dan poslije

Po meni to nikad nece uspit... jedino eReaderi koji su bas za to napravljeni...

Po meni je iPod lose iskoristen hardware, moglo se sa njim puno vise napravit

I'm going woo woo

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

Uspijeh iPada će vam pokazati koliko ste krivu. iPad jednostavno još nema konkurenciju a ima ogormno tržište negeekova koji žele superjednostavni gadget za surfanje, email, rokovnik, čitanje, igranje i korištenje trenutno 140.000 aplikacija i još desetine tisuća koje će stići i koje će moći iskoristiti mogućnosti velikog multitocha, aceleometra, procesora najnovije generacije, IPS matrice, WiFia, bluetootha, GPSa, 3G mreže i jednostavnog i inteligentnog synca preko iTunesa u jednom minimalističnom uređaju koji ima sveukupno 4 tipke na sebi. Windows tableti su imali 10 godina da se dokažu i nisu uspijeli, tko kod ih je isprobao zna koja je to muka za korištenje. No android tableti su već druga stvar. Tu se ove godine može očekivati golema gužva iPad killera.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
iPad - dan poslije

Susdržavam se već dva dana da ne napišem što mislim, ali evo...

Ja bi ovaj uređaj stavio u kateogriju koju je izmislila najpoznatija pantagana Hrvatske, Ivo Sanader, a to je: nezna bi li piškio ili kakao.

Druga stvar, zagriženi appleovci u raspravama uvijek imaju jedan argument kojeg se držu kao pijan plota, a to je da protiv applea pišu svi oni koji nikad nisu ni radili na nekom proizvodu od nagrižene jabuke. Pa evo, čitam komentare i vidim istu žicu komentare zagriženih fan boya, samo u ovom slučaju svi pričamo o uređaju, kojeg nitko nije vidio u živo, a kamoli da je netko radio na njemu. Očekivao sam drugačije komentare, ali ne, oni su obojeni još uvijek istim tonom i ista poanta se provlači. 

Toliko su zagriženi i ne da se sa njima raspravljat, da komentare od dotičnog branitelja applea na ovom forumu, pod istim nickom, nalazim i na stranicama jutarnjeg lista u članku od Ipada... Za ne povirovat... J---te svršite više na Apple i na Jobsa!!!!!

A mi sitne i zavidne duše ćemo se i dalje pitati kako to uber cool, idealno stvorenje ne može u isto vrijeme svirati muziku i gledat npr. slike mladih cura na fejsu. Ili kako to uber cool stvorenje treba, pazi sad ovo, USB adapter. Hej ljudi USB adapter... WTF, što je to??? Pa čak i srednjovjekovne kamere, mobiteli, itd, itd, itd imaju neki vid usb priključka.  I  za ne falit, ukoliko sam dobro razumio, samo u skupljoj izvedbi!!!!! 

Flash, tu je sve već rečeno... Ja ću samo reć ida u momentima tuge, odem na stranicu amg, čisto da se malo opustim... Nažalost uber cool, idealno stvorenje mi to ne može omogućiti. E da, ovo je samo jedan od milijun primjera flasha....

Bla bla bla bla bla...

Napadajte iz svih snaga, jer vam fanboji u ovoj temi ne mogu uzvraćati da nikad niste radili na IPadu.... A druge argumente nikad i nisu imali....

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 14:14 (daseparo).

10 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

Ko što je neko rekao - Ipad je uređaj za konzumiranje sadržaja.

Evo savršene namjene :

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
daseparo kaže...

Susdržavam se već dva dana da ne napišem što mislim, ali evo...

Ja bi ovaj uređaj stavio u kateogriju koju je izmislila najpoznatija pantagana Hrvatske, Ivo Sanader, a to je: nezna bi li piškio ili kakao.

Druga stvar, zagriženi appleovci u raspravama uvijek imaju jedan argument kojeg se držu kao pijan plota, a to je da protiv applea pišu svi oni koji nikad nisu ni radili na nekom proizvodu od nagrižene jabuke. Pa evo, čitam komentare i vidim istu žicu komentare zagriženih fan boya, samo u ovom slučaju svi pričamo o uređaju, kojeg nitko nije vidio u živo, a kamoli da je netko radio na njemu. Očekivao sam drugačije komentare, ali ne, oni su obojeni još uvijek istim tonom i ista poanta se provlači. 

Toliko su zagriženi i ne da se sa njima raspravljat, da komentare od dotičnog branitelja applea na ovom forumu, pod istim nickom, nalazim i na stranicama jutarnjeg lista u članku od Ipada... Za ne povirovat... J---te svršite više na Apple i na Jobsa!!!!!

A mi sitne i zavidne duše ćemo se i dalje pitati kako to uber cool, idealno stvorenje ne može u isto vrijeme svirati muziku i gledat npr. slike mladih cura na fejsu. Ili kako to uber cool stvorenje treba, pazi sad ovo, USB adapter. Hej ljudi USB adapter... WTF, što je to??? Pa čak i srednjovjekovne kamere, mobiteli, itd, itd, itd imaju neki vid usb priključka.  I  za ne falit, ukoliko sam dobro razumio, samo u skupljoj izvedbi!!!!! 

Flash, tu je sve već rečeno... Ja ću samo reć ida u momentima tuge, odem na stranicu amg, čisto da se malo opustim... Nažalost uber cool, idealno stvorenje mi to ne može omogućiti. E da, ovo je samo jedan od milijun primjera flasha....

Bla bla bla bla bla...

Napadajte iz svih snaga, jer vam fanboji u ovoj temi ne mogu uzvraćati da nikad niste radili na IPadu.... A druge argumente nikad i nisu imali....

Pa zar nije lipše nešto poštovati i voljeti radovati se nečem novom i zabavnom nego biti živac i hejter kojem raste tlak ako se netko ne slaže s njegovim mišljenjem bez obzira što je jako površno upoznat s temom već ima tonu gotovih predrasuda u glavi. Ja te žalim. Jer mene stvarno boli neka stvar kad se ti raduješ svojoj novoj kanti ili netbooku sastavljenom od najjadnijih komponenti jer ako tebe to veseli zašto bi ti ja to gadija? Nit me boli briga šta to neka kompanija proizvodi jer me ionako ne zanima taj prozivod. Zašto tebe onda boli neka stvar šta ja mislim da su Appleovi bez konkurencije najbolji? Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Samo primitivci mogu mrziti nekoga zbog toga što nije isti poput njih i ne mislim poput njih. 

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
17 godina
dgigibao kaže...

Jer mene stvarno boli neka stvar kad se ti raduješ svojoj novoj kanti ili netbooku sastavljenom od najjadnijih komponenti jer ako tebe to veseli zašto bi ti ja to gadija?

Najjadniji netbook ima 3 USB-a.

17 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

A šteta za ovaj Archos 9. Toliko sam se napalio kad sam ga vidio (kao za iPAd) i pročitao specs, a kad ono na testu uopće nije dobro prošao.

Sad ću bit primoran voljet iPad :-D

ASUS P5Q3 Deluxe Core 2 Duo E8400 Corsair DDR3 3Gb 1333MHz Gigabyte 4850 1Gb GDDR3 (Zalman Cooler)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPad - dan poslije
snaga iliti specifikacije bez kontrole i tehnike ne vrijede ništa, a tako nešto je i bruce lee govorio. :D
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
...a tako nešto je i bruce lee govorio. :D

Chuck Norris...'nough saidCool

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
AA-d00d kaže...
artfull kaže...
...a tako nešto je i bruce lee govorio. :D

Chuck Norris...'nough saidCool

Offtopic:

Chuck Norris je dobio po piiiiiiiiiiiiiii u jendom filmu od Bruce Lee-a.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

Da, jedini koji je istukao Chucka Norris je  Bruce Lee. I on je mrtav.
Jedini koji natjera OSX da se sruši je Chuck Norris. Iz tog razloga Jobs razmišlja da sljedeći OS nazove Chuck killed Mac OS. Iz strahopoštovanja.

Nedostatak Flash playera je ili ogromna falinga Applea, ili nešto kuhaju (aka - planiraju gurati neku svoju "superior" tehnologiju ).
Kad smo već kod guranja tehnologije samo se sjetim mojih sretnih trenutaka sa Quick Timeom...
Nije istina da ne koristim Apple proizvod - imam iPod Shuffle Namigiva . I opet sam doživio sretne trenutke kad mi je (bez pitanja) iTunes nainstalirao QuickTime i još hrpetinu Apple softwarea u (oprostite na prostom izrazu) Windowse. Pa me svako malo pita hoću li update (iako sam isključio...). Valjda bi trebao biti sretan da me uopće pita ... Ili me to pita moj firewall (?)... hmmm, ne mogu se sjetit sad ...nema veze...

Svejedno, ponavljam pitanje (ako slučajno koji Bugovac čita ovo) - planirate li nagradnu igru sa iPadom u dogledno vrijeme ? Kad već nisam dobio HTC...Plač

Puse !

x

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
iPad - dan poslije

Laptop i nije po meni za ozbiljniji rad već tome služe stolna računala. Laptop je PRIJENOSNO računalo. A iPad je sve ono što mi na prijenosnom računalu treba. Piše se brže nego li na netbook.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Simbamef kaže...

Laptop i nije po meni za ozbiljniji rad već tome služe stolna računala. Laptop je PRIJENOSNO računalo. A iPad je sve ono što mi na prijenosnom računalu treba. Piše se brže nego li na netbook.

Razlika je samo u prijenosu. Kako onda moze biti stolno za rad a laptop da nije za rad?

Di ti zivis?

Da laptop nije za rad, ajme majko moja, Vecu glupost nisam nigdje procitao.

iPad je sve sta tebi treba u prijenosnom racunalu? Za sta? Za igranje onih bezveznih App store igrica? Pa na laptopu mozes vrtiti Crysis.

Pa cak se i Macbook koji je vrsta laptopa koristi za ozbiljan rad.

Upravo je u tome poanta. iPad nema smisla.

- Psiho246
16 godina
protjeran
iPad - dan poslije

A laptop is a personal computer designed for mobile use and small and light enough to sit on a person's lap while in use.[1] A laptop integrates most of the typical components of a desktop computer, including a display, a keyboard, a pointing device (atouchpad, also known as a trackpad, and/or a pointing stick), speakers, and often including a battery, into a single small and light unit. The rechargeable battery (if present) is charged from an AC adapter and typically stores enough energy to run the laptop for two to three hours in its initial state, depending on the configuration and power management of the computer.

1. Obično ljudi rade doma ili na radnom mjestu na stolnom računalu iz razloga jer nije potreban prijenos. Laptop bi nam trebao poslužiti samo kada nam treba računalo gdje ga nema ili imamo na njemu sadržaj koji ne možemo prenijeti jer je vezan uz sustav. Doma se uopće ne služim laptopom jer imam stolno, a jedino ako treba netko od ukućana onda ga palim da mi nisu u sobi. 

2. Nekim ljudima igrice nisu najvažnije. AKo hoću skratiti vrijeme ima odličnih igrica na iTunesu, ali meni su ipak važniji programi (student sam i ima odličnih programa kroz koje mogu učiti - interakcije lijekova, enciklopedija, EKG, Radiologija snimke, mogu staviti bilo koji dokument npr. skripte...) Do sada sam imao ipod Touch ali je bio problem sa kratkom baterijom. Tablet pod WIndowsima ne bi nikada uzeo jer nije posebno prilagođen za takav uređaj, a i ne bih želio da svaki put kada ga upalim moram čekati 5 minuta da dođem do onoga što želim. 

Ne da mi se više natezati. Nisu ispunjene sva moja očekivanja ali dovoljno da ga kupim i to uz popust od 10 % za studente.

+ dizajn, najbolji touch screen, kvaliteta ? (do sada je bila odlična osim stražnjih strana), brzina rada bez čekanja, iTUnes - naravno jailbreak, veličina ekrana, baterija...

- nema kamere (iako će se moći kupiti odvojeno, no to mi i nije toliko važno), kvaliteta?, moram mijenjati format videa, itunes

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 13:04 (Simbamef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Simbamef kaže...

A laptop is a personal computer designed for mobile use and small and light enough to sit on a person's lap while in use.[1] A laptop integrates most of the typical components of a desktop computer, including a display, a keyboard, a pointing device (atouchpad, also known as a trackpad, and/or a pointing stick), speakers, and often including a battery, into a single small and light unit. The rechargeable battery (if present) is charged from an AC adapter and typically stores enough energy to run the laptop for two to three hours in its initial state, depending on the configuration and power management of the computer.

1. Obično ljudi rade doma ili na radnom mjestu na stolnom računalu iz razloga jer nije potreban prijenos. Laptop bi nam trebao poslužiti samo kada nam treba računalo gdje ga nema ili imamo na njemu sadržaj koji ne možemo prenijeti jer je vezan uz sustav. Doma se uopće ne služim laptopom jer imam stolno, a jedino ako treba netko od ukućana onda ga palim da mi nisu u sobi. 

2. Nekim ljudima igrice nisu najvažnije. AKo hoću skratiti vrijeme ima odličnih igrica na iTunesu, ali meni su ipak važniji programi (student sam medicine i ima odličnih programa kroz koje mogu učiti - interakcije lijekova, enciklopedija, EKG...) Do sada sam imao ipod Touch ali me je smetala kratka baterija. Tablet pod WIndowsima ne bi nikada uzeo jer nije posebno prilagođen za takav uređaj, a i ne bih želio da svaki put kada ga upalim moram čekati 5 minuta da dođem do onoga što želim. 

Djecko pricas gluposti.

Windows 7 je dizajniran za Tablet PCe i dolazi sa svim softwareom potrebnim za to.

Ikone su prilagodene velicine da budu ugodne za koristenje na TS tabletima.

Stovise, imas poseban folder nazvan "Tablet PC" sa softwareom za tablete u obicnim desktop Windowsima i mogu ti dati SS ako hoces. Takodjer vec ima virtualnu tipkovnicu koju mogu koristiti i na svom desktopu.

Ako se ne razumijes, ne kaki. ;)

Sad sto se tice laptopa. Ti to ozbiljno? Jesi li s Marsa pao?

Laptop je sve sto i desktop samo sto je prijenosan.

Si ikad cuo da netko kaze da nosi svoj posao doma? Sta si mislio da nose desktop + periferiju okolo sa sobom?

Na sastancima kad trebas neke podatke a desktop ti je u uredu, sta ces nosit? Olovku i papir pa prepisat jedno 100 strana dokumenata?

Ides na more i trebas preko maila hitno napraviti nesto za posao, ili koristiti remote PC? Sta ces onda?

Daj molim te...da laptop nije za posao...nego za sta je? Za sanjkanje?

Nemogu vjerovat kako nedokazanih ljudi ima...da je iPad za posao a da laptop nije...cccc

Steta sta je HoS zatvoren.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 13:00 (Psiho246).
16 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Uspijeh iPada će vam pokazati koliko ste krivu. iPad jednostavno još nema konkurenciju a ima ogormno tržište negeekova koji žele superjednostavni gadget za surfanje, email, rokovnik, čitanje, igranje i korištenje trenutno 140.000 aplikacija i još desetine tisuća koje će stići i koje će moći iskoristiti mogućnosti velikog multitocha, aceleometra, procesora najnovije generacije, IPS matrice, WiFia, bluetootha, GPSa, 3G mreže i jednostavnog i inteligentnog synca preko iTunesa u jednom minimalističnom uređaju koji ima sveukupno 4 tipke na sebi. Windows tableti su imali 10 godina da se dokažu i nisu uspijeli, tko kod ih je isprobao zna koja je to muka za korištenje. No android tableti su već druga stvar. Tu se ove godine može očekivati golema gužva iPad killera.

Mislim da će iPad biti najveći Appleova greška do sada.

16 godina
protjeran
iPad - dan poslije

Pa ovo za sastanke, odmor...nije rad na računalu - ta to možeš i sa papir i olovkom ili mobitelom. Ja nisam rekao da na laptopu ne možeš raditi već da nije primarno namijenjen za rad te za upotrebu tamo gdje nema stolnog računala. Napisao si da nosiš posao doma - zar ti nisi čuo sa email ili usb memory stick (možeš i externi hdd)? 

Nisam ni rekao da je iPad za neki ozbiljni rad već da to ne možeš ni očekivati od njega jer na njemu možeš raditi sve što i na laptopu osim se igrati. iPad je lakše prenosiv. 

Na windowsima bi sigurno doživio neku grešku u instalaciji, driveru ili nekompatibilnosti. Ja sam svoje razloge naveo, a vjerujem da će se to i potvrditi po broju prodanih do 2011. 

Isto se ovako pisalo i za njihove ostale proizvode.

1 1

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 13:26 (Simbamef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Simbamef kaže...

Pa ovo za sastanke, odmor...nije rad na računalu - ta to možeš i sa papir i olovkom ili mobitelom. Ja nisam rekao da na laptopu ne možeš raditi već da nije primarno namijenjen za rad već za upotrebu tamo gdje nema stolnog računala. Napisao si da nosiš posao doma - zar ti nisi čuo sa email ili usb memory stick (možeš i externi hdd)? 

Nisam ni rekao da je iPad za neki ozbiljni rad već da to ne možeš ni očekivati od njega jer na njemu možeš raditi sve što i na laptopu osim se igrati. iPad je lakše prenosiv. 

Na windowsima bi sigurno doživio neku grešku u instalaciji, driveru ili nekompatibilnosti. Ja sam svoje razloge naveo, a vjerujem da će se to i potvrditi po broju prodanih do 2011. 

Slika je zbilja zgodan dodatak.

Zbilja potvrđuje tvoje argumente.

16 godina
protjeran
Prva koju sam našao jer ih ima previše pa mi se nije dalo listati. Nešto ih na iPhone baš i nisam našao. :)
Nikada mi se nije dogodilo da mi je ipod restartao ili nešto slično.
17 godina

Simbamef kaže...

Pa ovo za sastanke, odmor...nije rad na računalu - ta to možeš i sa papir i olovkom ili mobitelom. Ja nisam rekao da na laptopu ne možeš raditi već da nije primarno namijenjen za rad te za upotrebu tamo gdje nema stolnog računala. Napisao si da nosiš posao doma - zar ti nisi čuo sa email ili usb memory stick (možeš i externi hdd)?

Gledaj, iz osobnog iskustva znam da ti je laptop u nekim situacijama nuznost. Bilo kakav rad na terenu zahtjeva to. A o tome da mozes imati stick, sa iPad-om di bi ti taj stick stavio?

Na iPad-u nemozes jaaako puno stvari koje mozes na laptopu. Istina da je lakse prenosiv.

Naravno da bi. Ako ne cuvas sustav i ne pazis sta instaliras, takve stvari se desavaju. Desavali bi se i Appleovim proizvodima (desava se i ovako ali rijede) da nisu zatvoren sustav na kojeg nemozes instalirati bilo kakvu aplikaciju.

Na windowse imas beskonacan broj aplikacij i vecina programa se i pise za windows.

Kako uopce mozes usporedivati cistokrvi desktop OS sa svim svojim mogucnostima i ovaj zatvoreni MOBILNI OS.

To je bitka PC vs. mobitel. Pa naravno da i Mujo zna sta je tu po funkcionalnosti bolje.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

Trudio sam se ništa ne komentirati u vezi iPada dok se malo ne slegne prašina i dok stvari ne sjednu na svoje mjesto. Ali moram priznati da sa malo razočaran i to ponajviše nedostatkom USB-a. Nemogu vjerovati da su se uopće usudili takvo nešto uraditi. Također mi je smiješan nedostatak web kamere ako uzmemo u obzir da apple ovaj proizvod reklamira kao uređaj za zabavu. A cijelu situaciju o multitaskingu ne želim uopće ni komentirati.

iPad je možda dobra stvar za one koji ga mogu priuštiti i kojima uistinu ne treba ništa više od onoga što nudi. Moram i sam priznati da mi ovo touchscreen sučelje djeluje vrlo privlačno, kao i cijeli uređaj općenito, ali jednostavno su previše otišli u sferu "zabavnog" a premalo "praktičnog". Mislim da svakog geeka privlači svojim "futurističnim" načinom upravljanja. Šteta samo što je to zapravo jedino i privlačno u cijeloj priči. Kada se malo stane i ohladi glavu lako se može doći do zaključka da je jedan Netbook puno praktičniji, korisniji i jeftiniji od iPada.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice