Nisu mi jasni ti ljudi koji se "bore" u redovima da bi prvi dosli do iPada. Dati minimum 500 eura za nesto sta sluzi pretrazi neta i sta moze se uradi sa matorim notebookom koji se moze naci za 300kn.
Posedujem jedan tablet koji je placen skoro 6x manje jeste da mu baterije mogu izdrzati samo 4 do 5 sati, ali odradi skoro sve sta i iPad.
Stiv Jobs zaista radi cuda sa marketingom.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije bit u marketingu već u tome da je iPad prvi pravi tablet i da još nema konkurenciju. Jer niti jedan tablet na tržištu još nema ni blizu 65.000 aplikacija rađeni samo za njih kao i iPad.
Svakako je po meni 3000+ kn previse za takvu igracku.
Mi smo sirotinja tak da 3k ispada puno.
Ne vidim smisao tog uređaja jer moje potrebe su veće od surfanja i igranja angry birdsa ali oni kojima je to dovoljno ne mogu kupiti jeftiniji tablet koji je bolje napravljen od ipada. Kaj je ironija je to da bez obzira kaj ko mislil o Appleu ipad je ne samo best buy nego ultimate buy na tržištu tableta.
Tak dugo kod ovi u Googlu rade kolačiće i završavaju zadnju verziju Androida, Apple bude prodal 20 milijuna ipada 2.
Na žalost u Japanu se desila tragedija koja daje Appleu prozor od mjesec dana da ipade namjenjene za japansko tržište prodaju u EU ili US te pokriju rupu (nedostatak uređaja) koja je ili bude nastala vrhunskim rezultatima prodaje.
Slažem se, za igranje bih si kupio Nintendo 3DS, a iPad samo ako bi bio s cjenom negdje oko max 2000,00 Kn , sve ostalo je previše po meni.
Slažem se, za igranje bih si kupio Nintendo 3DS, a iPad samo ako bi bio s cjenom negdje oko max 2000,00 Kn , sve ostalo je previše po meni.
Ja sam ga platio nesto sitno iznad 2000 kn, a kupio sam ga iskljucivo jer mi treba reader. Mislio sam da cu biti odusevljen sa njim, ali dozivljaj je nekako mlak... Igracka vulgaris.
I tako....
nakon godinu dana 90% ljudi na bugovom forumu, koji bi trebali biti bar malo otvorenih pogleda na svijet, prigrlit nove stvari, istraživati ih, otkrivati što s njima mogu, a što ne, nisu uspjeli shvatiti u čemu je snaga iPada. Svaka čast :)
ja sam ga platio punu cijenu (američku). i nakon dva mjeseca korištenja ga u potpunosti isplatio (zaradivši radeći na njemu). ali dobro. vi znate da je riječ samo o igrački....
I tako....
nakon godinu dana 90% ljudi na bugovom forumu, koji bi trebali biti bar malo otvorenih pogleda na svijet, prigrlit nove stvari, istraživati ih, otkrivati što s njima mogu, a što ne, nisu uspjeli shvatiti u čemu je snaga iPada. Svaka čast :)
ja sam ga platio punu cijenu (američku). i nakon dva mjeseca korištenja ga u potpunosti isplatio (zaradivši radeći na njemu). ali dobro. vi znate da je riječ samo o igrački....
Uputi me...
EDIT: ne provociram, kulturno pitam.
ma naspram viewpad7 zvuci kao da ga djele (kad usporedis ulozeno i dobiveno).... i nemislim na prepucavanje android vs ios
Istina je da iPad jos uvijek ima najbolji omjer novac:ono sto dobijes, ali mi je cijeli taj koncept preskup.
Imam 3 racunara koja koristim. Desktop, netbook (Asus eeePC 4G) i tablet (Eken M002). Samo desktop racunar koristim za igre, obradu videa, neke zahtevnije programe... dok netbook i tablet samo za net i gledanje filmova dok sam na putu.
Moje misljenje je da mi ne treba nista bolje od ta tri. Asus i Eken odrade sav posao koji mi treba kao sto je MSN, Skype, browser, sitne igre, mp3 player i video player... Dok sa iPadom mogu sve to i mogu se samo hvaliti kako imam 9,7" ekran rezolucije 1024x768px, mogu igrati Angry Birds, imam Apple A5 cpu i da mi ga je poslao cika Stiv Jobs iz Amerike.
Neka hvala, ima sasvim dovoljno aplikacija za Windows i Ubuntu i ako nisu pravljene specijalno za moje uredjaje rade svoj posao. Nije da nemam novca za iPad pa tu nesto lupetam vec ima uredjaja koji ispunjavaju sve moje zahteve i to za mnogo nizu cenu 
Kao sto rekoh svako ima svoje misljenje bilo dobro ili lose nema ljutnje 
Uputi me...
EDIT: ne provociram, kulturno pitam.
znači na stranu stvari putem kojih ne zarađujem novce, a za koje koristim ipad (reader i slično), ali pokazao se kao idelan kompanjon za fotić kada sam na terenu. taman stane u ruksak za fotić (canon eos) i nije težak. kada sam na terenu napravim fotke, prebacim na njega, i vrlo jednostavno pregledam i napravim osnovnu obradu fotki te ih pošaljem kome treba.
zašto je bolji od laptopa:
- lakši od svakog kojeg sam imao prilike nositi okolo
- ne moram ga nigdje stavljati da bi pregledao i obradio fotke, ne treba mi stol, auto, panj....
- jednostavna obrada fotki (brightness, levels, crop. blur... je fakat jednostavnije napraviti s prstom i sliderima nego s tochpadom ili mišem (kojeg obavezno nemaš gdje staviti kad si na terenu)
- 3g radi kako spada (za razliku od raznih usb stickova) pa mogu poslati mail bez razmišljanja
- baterija traje dovoljno. nikada mi se nije desilo da je iscurila usred posla
- prikaz fotke je prirodniji nego na dobrom djelu laptopa (naročito onih manjih, lakših)
Posteno. Iako je meni osobno to isto nekako prirodnije odraditi na laptopu. Na virtualnu tastaturu se nikako ne mogu naviknut. Pisanje bilo cega duzeg od url-a ili tvita je pain in the ass. Sta se tice baterije skidam kapu. Stvarno traje i traje. Ja ga osobno koristim kao reader.
Istina je da iPad jos uvijek ima najbolji omjer novac:ono sto dobijes, ali mi je cijeli taj koncept preskup.
Pa tko te sili da kupiš ipad 2?
,gps,3g mobilni internet,bolji os koji nisu tako nestabilni kao windowsi.
Postoje laptopi sa GPS-om, 3G modulom, bolji OS? iOS je bolji OS od Windowsa? Mobilni OS je bolji od punokrvnog multiuser multitasking OS-a? Koliko godina imas? 5?
mislim da je Apple prodao 500.000kom. samo nece da kaze da ne uplasi konkurenciju 
@jpelko2
Ne bude tablet uništil nikoga. Rade se netbook računala i najavili su neka ali je sad trend pisat o tabletima pa se nigdi netbook ne spominje. Baterija je bolja ali nemaš kaj radit 10 sati na tom malom dreku, gps danas ima svaki telefon, 3g se stavlja u nove netbooke ili uzmeš stick, bolji os? po čemu? po tome da ima 10000 aplikacija prdenja, podrigavanja ili istih igara drugog imena? nestabilni windowsi?
Tablet je dobar kak je profa napisal za neke poslove tipa njegov, meni adminu tablet baš ništ u životu ne znači.
Btw tableti novih generacija nisu zamišljeni kao neko čudo s koji ljudi obavjalju poslove nego potrošačka elektronika ko mikrovalna itd., plan je da svako kućanstvo za potrebe surfanja i zafrkancije ima jedan ili više.
Ljudi ih kupuju jer žele i vole touchscreen tehnologiju kojom lako odu na net, pročitaju knjigu ili nabace neku pticu pračkom. Drago mi je i ko voli nek izvoli, nemam ništ protiv.
Primjerice iPad je kada je izašao kod nas prije par mjeseci u trgovinama bio 3.9 K kuna ( najjeftiniji ) sada je skoro tisuću kuna jeftiniji, iPhone da ne govorim.
mislim da je Apple prodao 500.000kom. samo nece da kaze da ne uplasi konkurenciju 
Ne trebaju oni plasit konkurenciju. Konkurencija se uplasi sama. Ipak ce jos potrajat jos malo dok drugi nesto upotrebljivo izbace. I bas tad Apple napravi nesto novo i onda konkurencija opet odgodi svoj proizvod da bih napravili nesto tanje il lakse i opet ispocetka pa ukrug.
Koja je razlika
Ne trebaju oni plasit konkurenciju. Konkurencija se uplasi sama. Ipak ce jos potrajat jos malo dok drugi nesto upotrebljivo izbace. I bas tad Apple napravi nesto novo i onda konkurencija opet odgodi svoj proizvod da bih napravili nesto tanje il lakse i opet ispocetka pa ukrug.
Konkurencija u večini slučajeva ne radi pederuše i nije bitno oće nešt biti tanje i lakše već funkcionalnije.
A ni u tom slučaju im baš ne polazi za rukom.
Da da :))
http://www.elitesecurity.org/t425481-Fans-face-freezing-Apple-MacBook-Pros
treba li ponovo spomenuti iPhone4 i antena problem?
Mislim ovo će vjerojatno isto riješiti softwareski kao i problem s antenom, ohladit će procesor softwareski :D bwahahahaha.
Ima još jako puno ovakvih gluposti kod applea, a ako i dalje nastave da im designeri imaju glavnu riječ u firmi takve stvari ne trebaju ni čuditi.
Primjerice iPad je kada je izašao kod nas prije par mjeseci u trgovinama bio 3.9 K kuna ( najjeftiniji ) sada je skoro tisuću kuna jeftiniji, iPhone da ne govorim.
Takvim razmisljanjem uvijek kaskas za ostatkom svijeta.u zaostatku si godinu dana.istina da bi taj zaostatak donio tebi 26000 kn ali to je cijena za biti prvi...nekada treba pricekati s kupnjom a nekada treba biti prvi,ocjenis sto ti je primarno
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Konkurencija u večini slučajeva ne radi pederuše i nije bitno oće nešt biti tanje i lakše već funkcionalnije.
Nemogu nista zato sto ne rezumijes sto procitas. To i mislim nije bitno, al konkurencija nista bolje ne zna vec da napravi nesto tanje, lakse il brze i da se pohvali sa brojevima. Umjesto da malo vise trzda uloze u software i naravno u marketing (i s tim ne mislim reklame).