iPad 2 u Hrvatskoj!

poruka: 264
|
čitano: 28.061
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad 2 u Hrvatskoj!".
16 godina
iPad 2 u Hrvatskoj!

Ipad je obični uređaj za zabavu, kao i svi drugi tableti (samo malo kvalitetniji). Za neke možda nema svrhe, a za neke ima. Da si ga mogu priuštiti i ja bi ga sebi kupio, ako ništa da mogu ležeći u krevetu odigrati koju igru i pročitat vijesti na netu. Naravno da ne može u većini stvari zamijeniti PC, ali to mu nije niti namjena.

Možda je za prosječnog Hrvata preskup, ali za Amerikanca ili Njemca nije.

Osnovna stvar koja određuje cijenu nekog proizvoda je potražnja, a budući da je potražnja za appleovim proizvodima velika, naravno da im je takva i cijena. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: iPad 2 u Hrvatskoj!
sk8 4 life kaže...

Nitko nije radio tablete, svi su se bojali reakcije korisnika...a onda Stivica prestavi iPad i boom sve ostale kompanije sa svojim "nižim" cijenama kupe ostatke tržišta.

Tableti nisu ništa novo, a jedina stvar je prijelaz na mobilni OS...zaboga, pa govorimo o uvećanom telefonu.

Ono što je omogućilo ovakav boom tableta jesu, prije svega, moderni touch screenovi i mogućnosti novih procesorskih rješenja.

Konkurencija nije razmišljala previše o tomu, jer konkurencija ujedno proizvodi i laptope i notebook uređaje.

Šta su svi skrenuli sa pameti u zadnjih godinu dvije?

Tableti, općenito, moraju postići daleko višu razinu korisnosti od ovoga što danas vidimo i polako se ide prema tomu, a kroz nekih 5 godina na tržištu će biti takav "kuršlus" da će Apple biti daleko manje zastupljen u svakoj pori društva (IMHO)

Rekao sam 100 puta, osobno mi puca za Apple, a ako im nešto želim preporučiti to je da naprave pošteni OS za tablete, a ne da se vrti ovo govno od iOS-a.

Pravi rusvaj nastat će onda kada/ako Microsoft uspije napraviti ozbiljniji mobilni OS, samo za tablete, sa većinom mogućnosti punokrvnog Windowsa. Tu se čak dade riješiti i rezanjem postojećeg Windowsa, uz izmjenu sučelja i prilagodbu za "pipkanje".

Do tada, gledat ćemo ekipu kako čeka u redovima za razne aparate. Meni osobno nepoznat pojam i radije bih si prerezao jaje nego čekao u redu na komad bilo kakve tehnologije...osim eventualno umjetnog srca {#}

16 godina
apoteka kaže...
Ezio kaže...
Julijana kaže...

zaluđenost o kojoj govorim je ova:

Apple najavi iPhone 9 i svi korisnici iPhone 8 odluce da ce ga kupiti i prije nego izađe

A sta tebe konkretno smeta kod spoznaje korisnika da je kupio kvalitetan uredjaj i da mu je najpametnija investicija da mu sljedeci bude od istog proizvodjaca? 

ako je kvalitetan, zasto ga mijenjati svaku godinu

Jednostavno zato što si netko to može priuštiti, a nije niti toliko skupo, iphone 4 se može prodati polovan za 3000 kn, a iphone 5 će se moći nabaviti za nekih 4000kn, a i za mnogo manje za one koji su na nekoj malo većoj tarifi.

16 godina
neaktivan
no tengo dinero kaže...

LinuxLuzer i Apoteka bi stvarno trebali potraziti profesionalnu pomoc.Nisam siguran da vam moze pomoci tradicionalna medicina, ali postoje dobre alternativne metode.

Vidoviti Milan?

Čujem da EzoTV ima popuste na glupost i djetinjatost!

15 godina
protjeran
no tengo dinero kaže...

LinuxLuzer i Apoteka bi stvarno trebali potraziti profesionalnu pomoc.Nisam siguran da vam moze pomoci tradicionalna medicina, ali postoje dobre alternativne metode.

usluge ženskinja u tvojoj obitelji nas ne zanimaju..ok?{#}

15 godina
protjeran
diablo2211 kaže...
no tengo dinero kaže...

Vidoviti Milan?

ozbiljnost i odraslost Apple fanova jednostavno fascinira...{#}

16 godina
eevek kaže...
sk8 4 life 

T

Tableti, općenito, moraju postići daleko višu razinu korisnosti od ovoga što danas vidimo i polako se ide prema tomu, a kroz nekih 5 godina na tržištu će biti takav "kuršlus" da će Apple biti daleko manje zastupljen u svakoj pori društva (IMHO)

Rekao sam 100 puta, osobno mi puca za Apple, a ako im nešto želim preporučiti to je da naprave pošteni OS za tablete, a ne da se vrti ovo govno od iOS-a.

Pravi rusvaj nastat će onda kada/ako Microsoft uspije napraviti ozbiljniji mobilni OS, samo za tablete, sa većinom mogućnosti punokrvnog Windowsa. Tu se čak dade riješiti i rezanjem postojećeg Windowsa, uz izmjenu sučelja i prilagodbu za "pipkanje".

Do tada, gledat ćemo ekipu kako čeka u redovima za razne aparate. Meni osobno nepoznat pojam i radije bih si prerezao jaje nego čekao u redu na komad bilo kakve tehnologije...osim eventualno umjetnog srca {#}

iOS je odličan os za namjenu ipada, nije prezahtjevan, sve se gotovo instantno pokreće. iPad je zamišljen kao uređaj za zabavu, a ne za ozbiljniji rad, ako nekome treba windows na tabletu ima dovoljno tableta kod konkurencije. iPad i njegov os su trenutačno najbolja kombinacija za namjenu ipada.

Ovo zadnje u potponosti potpisujem, kampiranje ispred trgovine radi bilo kakve igračke je teži debilizam.

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
diablo2211 kaže...
no tengo dinero kaže...

Vidoviti Milan?

nemaju smisla za humor

ili imaju

nisan siguran

pitat cemo iSvevisnjeg

signal reception problems and unauthorised tracking. now in white.
16 godina
neaktivan
bocic kaže...
Random. kaže...
bocic kaže...

EDIT: Evo, ovaj je za 1010 kuna i definitvno ga možeš svrstati u srednju klasu, ima hrpu svega. Nije baš neko čudo tehnike, ali je dovoljan za mnoge potrebe...

Uspoređuješ taj mobitel sa iPad 2? Čak i sa originalnim iPadom? Rezistivni ekran? Bez podrške za 3G? Bez WLAN-a? WTF?

Promašio si 'ceo fudbal'. Vidi odakle ovo u raspravi pa onda komentiraj... {#}

Pratio sam raspravu i znam što pričam. Dakle...

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
15 godina
protjeran
apoteka kaže...
linuxjuzer kaže...
diablo2211 kaže...
no tengo dinero kaže...

Vidoviti Milan?

nemaju smisla za humor

ili imaju

nisan siguran

pitat cemo iSvevisnjeg

Što ćeš,unijeli smo nemir u  njihov iRaj...{#}

15 godina
neaktivan
apoteka kaže...

Many customers have claimed that holding the phone in a certain way has meant they suddenly lost reception when making calls. Apple had previously denied a problem and suggested customers should hold their phone in different way.

a ovo nije sprdnja?

i ne bi rekao da ce bolja kamera sve usporiti

ok, kamera straga i nije toliko potrebna znam

ali mogu se kladit da je dobra kamera, da bi dobila hvalospjeve kao nesto esencijalno

ovako kad je losa, ne treba

to vidan od prvog iphone-a

ok shvaćam da te rajca to da provociraš ljude po forumu i nakon toga se osjećaš zadovolj(e)no, ali zar stvarno nakon toliko vremena još uvijek je jedini dokaz koji možeš podastrijeti, ili argument s kojim barataš, ili iskustvo koje posjeduješ citat s fakin neta????? pa jesi li ikada probao nešto sam zaključiti oko iphonea?

što se kamere tiče ponavljaš se. reci svoj argument zašto je kamera manje rezolucije loša stvar? za što bi koristio bolju kameru? imaš li neki komentar osim da predvidiš kakvi će biti komentari apple fanboya. ja mogu predvidjeti svaki tvoj komentar na vijesti o appleu u narednih godinu dana, ali i nije neki gušt.

i ne mogu a da te ne citiram:

"svakom svoje
meni otkad iman n8, opa mi je interes za ovakve rasprave
valjda se ovakvim raspravama bave ljudi koji nisu zadovoljni sa svojim uredajima
neznam, objasnite vi meni zasto. ionako ne vodite nicemu"

a evo tebe opet u raspravi o uređaju koji nemaš ;)

14 godina
neaktivan
micho kaže...
Julijana kaže...

ako pozelim surfati na tabletu onda ocekujem od njega da iskustvo surfanja bude 100%

apple je odlucio ograniciti korisnika odmah u startu

probaj otvoriti ovu stranicu u iPadu

http://www.cirquedusoleil.com/en/home.aspx#/en/home/europe/croatia.aspx

Meni je otvara

bez instaliranja posebnog softvera?

14 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Julijana kaže...

Apple najavi iPhone 9 i svi korisnici iPhone 8 odluce da ce ga kupiti i prije nego izađe

A sta tebe konkretno smeta kod spoznaje korisnika da je kupio kvalitetan uredjaj i da mu je najpametnija investicija da mu sljedeci bude od istog proizvodjaca? 

smeta me to sto ce taj korisnik "stari" mobitel zamjeniti novim u roku manjem od godine dana, iako bi ga taj "stari" mobitel mogao služiti i vise od 3-4 godine. kupit ce "novi" koji se od starog razlikuje za mozda 1% a prozvodnja novog rezultirat ce ispustanjem staklenickih plinova i ostalog otpada

15 godina
protjeran
Julijana kaže...
micho kaže...
Julijana kaže...

ako pozelim surfati na tabletu onda ocekujem od njega da iskustvo surfanja bude 100%

Meni je otvara

hehehe,otvara mu ali što..otkad to iPad podržava flash???..uza sve eto još i lažu...{#}

17 godina
Random. kaže...

Pratio sam raspravu i znam što pričam. Dakle...

Maunu si ti pratio, ovo je bilo van konteksta, odnosno pitanje je bilo btw...

Čvarci su bomboni od svinje
17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
Julijana kaže...
micho kaže...
Julijana kaže...

Meni je otvara

hehehe,otvara mu ali što..otkad to iPad podržava flash???..uza sve eto još i lažu...{#}

Ovu stranicu ni na PCu ne mogu normalno pogledat, pa sam je nakon klika na neku galeriu ugasio

potpis :D
15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
Julijana kaže...
micho kaže...
Julijana kaže...

Meni je otvara

Ti si sigurno u skoli uvijek dobio batine od druge djece. {#}

17 godina
Julijana kaže...
micho kaže...
Julijana kaže...

Meni je otvara

Meni otvara bez posebnog softvera, ocito imaju prilagodjenu verziju bez Flasha :) Da ne bude zabune, kliknuo sam na ovaj tvoj link, nisam nista posebno trazio i otvarao!
15 godina
neaktivan
Julijana kaže...
micho kaže...
Julijana kaže...

Meni je otvara

Naravno da otvara, kada postoji mobilna verzija te iste stranice.Malo je ugodnija za surfanje od orginalne stranice, jer nema onih ucitavanja za svaku glupost.Mrzim takve stranice kada surfam na laptopu ode baterija samo tako.Inace mi je Thinkpad malo stariji, pa baterija vise nije kao sto je bila.
I'll see you on the dark side of the moon
15 godina
Julijana kaže...
Ezio kaže...
Julijana kaže...

smeta me to sto ce taj korisnik "stari" mobitel zamjeniti novim u roku manjem od godine dana, iako bi ga taj "stari" mobitel mogao služiti i vise od 3-4 godine. kupit ce "novi" koji se od starog razlikuje za mozda 1% a prozvodnja novog rezultirat ce ispustanjem staklenickih plinova i ostalog otpada

aha, zelena akcija. 

imaš pravo, drugi proizvođači izbacuju nove modele svakih 10 godina...

14 godina
neaktivan
iPad 2 u Hrvatskoj!

Raspisali ste se stranice i stranice gluposti. Svoj sam iPad 2 kupio vani i toliko je korišten u kućanstvu da ću ovaj put odmah otići i kupiti supruzi još jedan. A da će biti redovi u iStyleu i HG Spotu uopće ne sumnjam, stoga mislim da zaobiđem Arenu u velikom luku i nastojim pronaći koju manju poslovnicu.

3 0 hvala 0
17 godina
bocic kaže...
Apple nije izmislio tablet, samo je reciklirao već postojeću ideju i zapakirao je u dobar celofan (čitaj marketing). {#}

Pa sta onda?

Cinjenica je da je Apple pokretac ITa od samih pocetaka, pocevsi od prvog PCa, OSa pa nadalje i znaju dobro zabrijati, a i lose, kao i svi.

Cemu sad prepucavanje ciji je veci.

I BMW je reciklirao postojecu ideju i zapakirao u dobar celofan, i hrpa drugih proizvodjaca. Tu i tamo netko nest izmisli, ostali recikliraju.

Da je ono prije vrijedilo nesto, ne bi trebalo reciklirati. Prije su tableti bili skupa smijurija, zato ih nitko nije ni kupovao. A sad mozes reci sto hoces, al prodaja pokazuje svoje.

Neki ne vide smisao ni u kondomima, pa se svejedno prodaju.

Cemu rasprava :-)

17 godina
Hacker-ri kaže...

Ovu stranicu ni na PCu ne mogu normalno pogledat, pa sam je nakon klika na neku galeriu ugasio

Opcenito sam alergican na full flash stranice sa muzikom pogotovo.

Tko ih radi neka mu je kazna sto to ne radi na ipadu, eto!

17 godina
neaktivan
abt kaže...
eevek kaže...
sk8 4 life 

T

iOS je odličan os za namjenu ipada, nije prezahtjevan, sve se gotovo instantno pokreće. iPad je zamišljen kao uređaj za zabavu, a ne za ozbiljniji rad, ako nekome treba windows na tabletu ima dovoljno tableta kod konkurencije. iPad i njegov os su trenutačno najbolja kombinacija za namjenu ipada.

Ovo zadnje u potponosti potpisujem, kampiranje ispred trgovine radi bilo kakve igračke je teži debilizam.

Več smo vidjeli mobilni os od microsofta koji je milsio samo prebacit winse u manji ekran i vidiš gdje je završio.

Zašto bi npr. Ios ili android bilo govno za tablete?Tamo bar sve radi brzo,fluidno,ima dosta aplikacija,istina tableti nisu za zahtjevni rad ali za neki laki rad jesu i s vremenom će postat sve rašireniji i bolji će bit hardveski i softverski i kad tad će pomest stolna računala.

Probao sam ipad i po meni je vrlo dobar uređaj možeš gotovo sve radit osim nekog ozbiljnog rada kao photoshop.Ali ja ne vidim svrhu u tabletu ako ima komp i iphone 4.Na kompu sve radim kaj trebam neki rad,igre.. dok na iphonu 4 gledam net,youtube,facebook,služi mi kao kamera i mobitel.Ja bih si rađe uzeo neki tablet nego laptop.I isto ne vidim svrhu laptopu kad ima gore navedene uređaje,zar bi trebao nosit 2-3 kg s sobom i na kojem baterija traje 1 sat vremena(kao na dellu jednom koji košta 5 soma).Bar na ipadu baterija traje 10 sati i dosta je lakši za korištenje.

Mobilni osevi se tek razvijaju kakvi su bili windowsi negdje 95?Nemoj takve gluposti pisat da su mobilni osevi govno.

VIdjeli smo gdje je zarvšio windows mobile.

Julijana kaže...
Ezio kaže...
Julijana kaže...

Pa to je do korisnika kad će mjenjat mobitel.Iphone jedanput u godini izlazi dok konkurentski proizvodi stalno svakih par mjeseca.I opet je apple kriv je postoji bogata rulja kaj će sve kupit a glavni krivci su telekomi i portali koji samo apple,apple,apple i samo njih spominju i stalno neke gluposti pišu(da je bijeli deblji kaj nije,antennagate,glassgate,ovo sa pračenje i onda je apple kriv zbog toga publiciteta koji im ovi daju mada su i oni krivi jer su ovijek po strani,treba im dosta da nešto odgovore na npr. za praćenje ovo.

linuxjuzer kaže...
Julijana kaže...
micho kaže...
Julijana kaže...

Meni je otvara

Otvara u mobilnom formatu i to je ok bar radi ok dok meni na kompu koji je jak sporo učitava i šteka i onda je flash potreban?Skoro svi portali imaju mobilnu stranicu i većinom se stavljaju videi na youtube što ima ipad/iphone i ima dosta podržanih stranica za html5 i ima aplikacija pa na vidim svrhu flasha na mobilnim uređajima koji imaju baterije i još su dosta slaibji od stolnog računala na kojem mi štekaju flash only stranice a što će tek bit na nekom mobu.

Hacker-ri kaže...
linuxjuzer kaže...
Julijana kaže...
micho kaže...
Julijana kaže...

Meni je otvara

Tako ni ja nemogu na svojem pc pogledati ionak imam jako komp na ovoj stranici šteka a i vidi se što radi flash na kompu a kamoli što bi loše radio na mobilnoj platformi koja ima dosta slabiji hardver i bateriju ima.

Na iphonu mi je otvara u moblinom formatu i radi ok dok je flash obično bacanje resoursa.

16 godina
neaktivan
eevek kaže...
sk8 4 life kaže...

Nitko nije radio tablete, svi su se bojali reakcije korisnika...a onda Stivica prestavi iPad i boom sve ostale kompanije sa svojim "nižim" cijenama kupe ostatke tržišta.

Tableti nisu ništa novo, a jedina stvar je prijelaz na mobilni OS...zaboga, pa govorimo o uvećanom telefonu.

Ono što je omogućilo ovakav boom tableta jesu, prije svega, moderni touch screenovi i mogućnosti novih procesorskih rješenja.

Konkurencija nije razmišljala previše o tomu, jer konkurencija ujedno proizvodi i laptope i notebook uređaje.

Šta su svi skrenuli sa pameti u zadnjih godinu dvije?

Nisam htjeo reci da je apple izmislio tablete, vec da su se neki vec opekli na tabletima i prije nego što je apple uradio iPad, Apple je ljepo snimio tržište i plasirao pravi proizvod u pravo vrijeme. Apple također radi laptopove. Što se tice OS-a ti si možda prva osoba koju sam cuo da je rekla nešto negativno o iOS-u.

Što se tice windowsa. Ako urade OS kao što su uradili za pametne telefone ona za njih nema straha.

Što se tice kampiranja, za mene je to debilizam i cisto preseravanje. Jedino kome stoji to kampiranje je Japancima (to je njima ko sport).

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | www.ivankunjasic.com/
15 godina
neaktivan
a jeste se uhvatili full flash stranica.
kao da su sve stranice ili full flash ili bez flasha uopce.
koliko ima stranica s manjim flash elementima?
Niti su zahtjevne ni gutaju bateriju
a i na mobitelima rade uredno
radije bi da iman izbor hocu li prikazati flash nego da mi je nametnuto surfanje bez njega
signal reception problems and unauthorised tracking. now in white.
16 godina
neaktivan
apoteka kaže...
radije bi da iman izbor hocu li prikazati flash nego da mi je nametnuto surfanje bez njega

Pa nije ni Apple lud pa da ce ukinut flash bez pokrica, kad postoji HTML5. Koji ce po svemu sudeci kad tad ubit flash.

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | www.ivankunjasic.com/
17 godina
apoteka kaže...

Ti manji flash elementi su uglavnom reklame {#}

Instalirao sam flash plugin na Android i nakon 10 min sam ga iskljucio. Prvo sto sam primjetio je duze ucitavanja stranica radi hrpe reklama, scrollanje vise nije bilo fluidno tako da je surfanje postalo iritantno.

16 godina
apoteka kaže...

Pa ni te sa nekoliko elemenata meni na desire-u nisu baš najbolje vrtile. Primjer je BUG.hr kada bi pokrenuo flash elemente, podosta bi se usporilo. Ne samo učitavanje stranice, ali skrolanje i zumiranje bi postalo tlaka. A flash mi je u nekoliko slučajeva bio smrznuo cijeli mob da sam ga morao restartati. 

Gledanje videa također nije gušt jer je sve minijaturno. Recimo ako koristiš desktop verziju youtube-a. Da bi otvorio video u full screenu moraš prvo skroz zumirati na onaj puc za full screen da bi ga uopće pogodio, jer sa ako dvaputa tapneš video, zapravo računa kao dva klika, pa ti samo pause/resume napravi. Za skrolanje videa opet moraš zumirati da ga nađeš. 

A na nekim drugim stranica može biti i gore ako su krcate flash reklamama kada bi gledanje flash videa se znalo usporiti ili malo zatrznuti zbog opterećenja(govorim za desire, noviji modelima sigurno ide lakše sa više rama i jačim procesorom).

Uglavnom, jedino za što mi je flash na desire-u bio dobar je za gledanje pornića sa neta, ali kada sam i za to našao aplikaciju(yep, there's an app for that{#}) od onda se ne sjećam kada sam upalio flash na desire-u...

Uglavnom nakon prelaska na iphone uopće nisam osjetio da mi se poremetilo iskustvo surfanja, jedino je safari sporiji u učitavanju stranica od desire-a i što se znaju pojavljivati one kockice kada se brzo skrola ili zumira, ali nije toliko često da bi me smetalo. 

Stoja
17 godina
Bitanga kaže...

Pa sta onda?

Cinjenica je da je Apple pokretac ITa od samih pocetaka, pocevsi od prvog PCa, OSa pa nadalje i znaju dobro zabrijati, a i lose, kao i svi.

Cemu sad prepucavanje ciji je veci.

Problem je u percepciji gomile ljudi koji uopće nemaju doticaja s ICT-em i koji smatraju da je Apple izmislio i mp3 player i smartphone i tablet. Stvara se sada kritična masa neupućenih sljedbenika koji će, doslovno, prosuti novce da bi kupili i pravi kereći drek, ako im to Apple servira. Zamisli da za godinu - dvije zaista izbace suslud uređaj koji uopće nema smisla, ali ga svi kupuju i pričaju o njemu jer je Apple. Jel te ne bi to smetalo?

U tom je poanta naglašavanja da je Apple reciklirao i da ima drukčiji marketing koji potiče hype. Ne kažem da su im uređaji loši, dapače, ali ja sam, kao i mnogi na ovom forumu, među upućenijima koji znaju za dobre alternative za puno manje novca, ili su pak svjesni da se prodaje dobar uređaj koji za njih ima premalo koristi i namjena s obzirom na cijenu. Ove hypeove ostavimo penzićima i konzumentima kojima je programiranje TV-a najveći tehnološki doseg u životu...

Čvarci su bomboni od svinje
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice