iOS 7 na 73%

poruka: 102
|
čitano: 16.096
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iOS 7 na 73%".
13 godina
neaktivan
iOS 7 na 73%

Novi naslov: 73% Bugovih vijesti o Appleu.

One child dies every five seconds. Dirty water KILLS 6000 children per day. 45.000 people die in the US annually because they don't have health care. US spends $18 BILLION a WEEK on Iraq.
Moj PC  
32 21 hvala 0
15 godina
protjeran
iOS 7 na 73%

Vlasnik sam mobitela srednje klase pogonjeg Androidom. Niti ja niti ostali vlasnici ne znamo pouzdano kada ćemo dobiti softversku nadogradnju koja će popraviti niz problema koji se non stop pojavljuju. I zato skidam kapu Appleu koji se drži svojeg plana razvoja softvera i njegove distribucije. To im itekako donosi pozitivne bodove kod kupaca. A što ja mogu očekivati od proizvođača mobitela kojega sam kupio? Gotovo ništa. I tako će biti i nadalje. Jedino što je sigurno da više neću kupiti mobitel ovog istog proizvođača čiji mobitel sada imam.

17 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
iOS 7 na 73%

Lako tako imat sve na najnovijem kad ne dopuštaju downgrade! Nije mi jasno zašto su to maknuli.

7 1 hvala 0
15 godina
protjeran
iOS 7 na 73%

Na Androidu to isto tako nije moguće. A baš bih se volio legalno vratiti na staru verziju softvera.

1 8 hvala 0
17 godina
Re: iOS 7 na 73%
propuhmajstor kaže...

Vlasnik sam mobitela srednje klase pogonjeg Androidom. Niti ja niti ostali vlasnici ne znamo pouzdano kada ćemo dobiti softversku nadogradnju koja će popraviti niz problema koji se non stop pojavljuju. I zato skidam kapu Appleu koji se drži svojeg plana razvoja softvera i njegove distribucije. To im itekako donosi pozitivne bodove kod kupaca. A što ja mogu očekivati od proizvođača mobitela kojega sam kupio? Gotovo ništa. I tako će biti i nadalje. Jedino što je sigurno da više neću kupiti mobitel ovog istog proizvođača čiji mobitel sada imam.

Malo brkas stvari i pocinjes flamewar. Apple ima vlastiti "smartfon" s vlastitim OS-om. Isto to ima i Google pa njemu ne skidas kapu sto redovno izbacuje nadogradnje? Nazalost, Google daje Andriod svima - for free. Apple nedaje svojeg ni da mu plate milijarde...

Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
15 godina
protjeran
ukay1000 kaže...

Malo brkas stvari i pocinjes flamewar. Apple ima vlastiti "smartfon" s vlastitim OS-om. Isto to ima i Google pa njemu ne skidas kapu sto redovno izbacuje nadogradnje? Nazalost, Google daje Andriod svima - for free. Apple nedaje svojeg ni da mu plate milijarde...

Ne brkam stvari. Radi se jedino i isključivo o dugoročnoj podršci za kupljeni mobitel. Za svoj prvi pametni mobitel proizvođač je ukinuo podršku 9 mjeseci nakon što sam ga kupio, a otprilike 11 mjeseci nakon što je taj model izašao na svjetsko tržište. Ovaj drugi pametni mobitel imam svega nekoliko mjeseci i već mu se smiješi jednaka sudbina, a uopće nije jeftin (kategorija 3000+ kn). To je sramotno!

Google ne daje nikome ništa besplatno! Razmisli malo zašto je tako.

Dodatak: Nexus 5 nije dostupan u Hrvatskoj. Hoće li to ikada biti i to legalnim putem, a ne u nekakvom oglasniku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 13:01 (propuhmajstor).
15 godina
Ovo je dobro za developere, jer to znači da sad samo 27% koristi JailBreak, a vjerojatno će ih biti I manje. Jabuka konačno usporila piratluk jer JB za iOS 7 neće tako brzo. Žao mi Andriod developera koji troše vrijeme razvijajući, a onda im sve piratiziraju.
16 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...

Na Androidu to isto tako nije moguće. A baš bih se volio legalno vratiti na staru verziju softvera.

Totalna glupost, imao sam problema sa 6.1.3 koji mi je uništavao bateriju i sve bi bilo jednostavnije da su dopustili downgrade na verziju koja mi je radila kako treba. Tako da mi ne ide u glavu šta se svi hvale sa tim postocima kad neki probaju i moraju ostat na toj verziji jer i tako nema izbora bilo da se radi o Androidu ili iOS-u.

15 godina
protjeran
PlayMaker10 kaže...

Totalna glupost, imao sam problema sa 6.1.3 koji mi je uništavao bateriju i sve bi bilo jednostavnije da su dopustili downgrade na verziju koja mi je radila kako treba. Tako da mi ne ide u glavu šta se svi hvale sa tim postocima kad neki probaju i moraju ostat na toj verziji jer i tako nema izbora bilo da se radi o Androidu ili iOS-u.

Što je totalna glupost? Nitko nikoga ne tjera da stavi najnoviju verziju ako to ne želi. I ja sam se zeznuo, pa ću otići u ovlašteni servis da mi oni naprave downgrade jer to ne želim napraviti sam premda mogu. Moja reakcija nije išla u smjeru koja je verzija softvera bolja ili lošija, nego u smjeru da Apple nudi podršku i to dugoročno, a na tebi je da ju iskoristiš ili ne iskoristiš. Kod Androida se možeš pozdraviti s podrškom nakon par mjeseci jer se podrška daje samo najskupljim i najnovijim modelima. XDA? Hvala, ali ne bih. Gledao sam što su nudili za moj stari smartphone, pa neke stvari nisu nikada proradile s tim custom ROM-ovima niti hoće.

16 godina
propuhmajstor kaže....

Ne brkam stvari. Radi se jedino i isključivo o dugoročnoj podršci za kupljeni mobitel. Za svoj prvi pametni mobitel proizvođač je ukinuo podršku 9 mjeseci nakon što sam ga kupio, a otprilike 11 mjeseci nakon što je taj model izašao na svjetsko tržište. Ovaj drugi pametni mobitel imam svega nekoliko mjeseci i već mu se smiješi jednaka sudbina, a uopće nije jeftin (kategorija 3000+ kn). To je sramotno!

Dodatak: Nexus 5 nije dostupan u Hrvatskoj. Hoće li to ikada biti i to legalnim putem, a ne u nekakvom oglasniku.

Nexus 5? Itekako brkaš stvari. Ili jednostavno trolaš, što je izglednije.

Nexus 5 nije dostupan nigdje, tako da ne znam kako bi bio u Hrvatskoj. S druge strane, Nexus 4 je itekako dostupan u Hrvatskoj, s aktualnom podrškom. Kao i Galaxy Nexus (uređaj iz 2011.). Nexus S (2010.) je također dobio update na Jelly Bean, ali da, that's all she wrote.

Apple izbaci mape i youtube, ubaci vlastite mape i nazove iOS novim brojem, pa se svi divimo revoluciji i Appleovoj podršci. Stvarno im treba skinuti kapu...za marketing.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
Nemam nis Appleovo, a sve sto ima Android je teska koma. I ne samo ja vec i poznati oko mene. Glavni krivac je Google koji je tako koncipirao OS. Zamislite sto bi bilo da update za Windowse morate trazit od proizvodjaca kompa? Isto sto i sa Androidom! Da se razumijemo, ni logika WPa nije puno dalje od Androida ali barem imate nesto.
Svaka cast Appleu na brizi za korisnike. Doslovce na prste jedne ruke mogu se nabrojat Androidi (sigurno i WP uskoro) koji su dobili nove OSove. Koliko je njih bilo LEGALNO moguce upgradeat sa 2.3 na 4 ili cak sa 4 na 4.4, da ne govorim na 5?
16 godina
Drazen kaže...
Koliko je njih bilo LEGALNO moguce upgradeat sa 2.3 na 4 

Definitivno više nego 3 Appleova uređaja.

Drazen kaže...
cak sa 4 na 4.4, da ne govorim na 5? 

Wow. Trolovi dobili vremeplov očito...

16 godina
odjavljen
DamageHigh kaže...
propuhmajstor kaže....

Nexus 5 nije dostupan nigdje, tako da ne znam kako bi bio u Hrvatskoj. S druge strane, Nexus 4 je itekako dostupan u Hrvatskoj, s aktualnom podrškom. Kao i Galaxy Nexus (uređaj iz 2011.). Nexus S (2010.) je također dobio update na Jelly Bean, ali da, that's all she wrote.

Apple izbaci mape i youtube, ubaci vlastite mape i nazove iOS novim brojem, pa se svi divimo revoluciji i Appleovoj podršci. Stvarno im treba skinuti kapu...za marketing.

Optužuješ čovjeka da brka stvari ili trola, a dvije rečenice kasnije to sam radiš. Gdje je logika?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
iOS 7 na 73%

Yo yo yo. Mislim da ih je pogodio torpido!

Šalu na stranu, koliko je zadovoljnih korisnika koji nemaju iPhone 5 nego starije verzije te kakvo je iskustvo u radu s novim OSom? Znam ih dosta i niti jedan nije zadovoljan. Apple se dobro pobrinuo za distribuciju nadogradnji ali se nije dobro pobrinuo za njihovu optimizaciju za starije uređaje.

Ako sam u krivu, ispravite me ;)
Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
propuhmajstor kaže...

Od proizvođača svojeg mobitela sa androidom ne možeš očekivati ništa. Ali zato možeš od dečkića sa foruma očekivati tješenje da su appleovci budale i ovce.

Potpis!
13 godina
neaktivan
Drazen kaže...
Nemam nis Appleovo, a sve sto ima Android je teska koma. I ne samo ja vec i poznati oko mene. Glavni krivac je Google koji je tako koncipirao OS. Zamislite sto bi bilo da update za Windowse morate trazit od proizvodjaca kompa? Isto sto i sa Androidom! Da se razumijemo, ni logika WPa nije puno dalje od Androida ali barem imate nesto.
Svaka cast Appleu na brizi za korisnike. Doslovce na prste jedne ruke mogu se nabrojat Androidi (sigurno i WP uskoro) koji su dobili nove OSove. Koliko je njih bilo LEGALNO moguce upgradeat sa 2.3 na 4 ili cak sa 4 na 4.4, da ne govorim na 5?

Da, ali stvar je u tome što svaki proizvođač radi svoju verziju Androida povrh google-ovog. To nisu samo sitni dodatci, to je drastično izmjenjen kod.

Ako si koristio kad TW ili Sense, znat ćeš koliko stvari ima koje ne postoje u vanilla androidu. Od same jezgre koda sa dodavanjem recimo download moda na TW based Samsungu, pa do svih onih sitnica i gluposti koje vidiš kad upališ mobitel.

Zato je situacija takva kakva je i zato updatei dolaze kako dolaze.

Propuhmajstor, što se tebe tiče, ajde reci koji to točno 3000kn+ smartphone imaš, čisto reda radi da znamo.

I da se razumijemo, ne branim nikog, i meni je pun kufer toga što se na update čeka predugo. Bez obzira što su obično updatei mizerni, ali kad već mogu imat nešto novije, to i hoću.

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
16 godina
Tonči kaže...

Optužuješ čovjeka da brka stvari ili trola, a dvije rečenice kasnije to sam radiš. Gdje je logika?

Čudim li se ja tome kako ne postoji uređaj u Hrvatskoj koji nije niti pušten u prodaju? Ili pričam o tome kako još uvijek nisam dobio update na iOS 13? 

Što je trolanje u tome? Možeš li mi objasniti koje su točno novosti bile u iOS-u 6 osim ovih koje sam naveo u postu ranije? 

15 godina
protjeran
DamageHigh kaže...

Nexus 5 je već bio dostupan i znala mu se cijena: http://www.gsmarena.com/nexus_5_appeared_again_this_time_in_the_google_play_store-news-7003.php

Što se tiče Nexusa 4, tu sam se zbilja zeznuo jer ga je moguće kupiti u barem dvije trgovine u Zagrebu i kod jednog domaćeg operatera. Hajde, barem nešto.

Što se tiče dugoročne podrške, ostajem pri onome što sam napisao.

15 godina
EchoOne kaže...
Drazen kaže...

Da, ali stvar je u tome što svaki proizvođač radi svoju verziju Androida povrh google-ovog. To nisu samo sitni dodatci, to je drastično izmjenjen kod.

Ako si koristio kad TW ili Sense, znat ćeš koliko stvari ima koje ne postoje u vanilla androidu. Od same jezgre koda sa dodavanjem recimo download moda na TW based Samsungu, pa do svih onih sitnica i gluposti koje vidiš kad upališ mobitel.

A zasto to uopce rade? I zasto to ne naprave na nacin da se ti njihovi dodaci i gluposti mogu naknadno instalirati na androidov original. Totalni nered i kaos ima google sa tim svojim androidom. Sve je to jako lose. A nije ni originalni android nesto posebno pametno napisan kad mu treba tri puta jaci hardver od ajfonovog da bi normalno radio.
Potpis!
13 godina
protjeran
iOS 7 na 73%

Sto se tice upgredjanja Appleu nema ravna. Ni da se svi ostali ujedine ne mogu mu se ni pribliziti.

Ovo je valjda jednostavna cinjenica koja se lako argumentira, i samim time ne shvacam ovo standardno trollanje od strane fanboysa.

8 3 hvala 1
14 godina
jumboY kaže...

Sto se tice upgredjanja Appleu nema ravna. Ni da se svi ostali ujedine ne mogu mu se ni pribliziti.

Ovo je valjda jednostavna cinjenica koja se lako argumentira, i samim time ne shvacam ovo standardno trollanje od strane fanboysa.

Google i njegovi proizvodi.

iclock2much
15 godina
protjeran
DamageHigh kaže...

Drazen kaže...

Odgovaraš na poruke, ali ne razumiješ poruku na koju odgovaraš.

Čovjek ti je dobro napisao, rijetki aktualnbi mobiteli će dobiti nadogradnju na 4.4, a o 5-ici mogu samo sanjati. Proizvođači mobitela će sasvim sigurno to opravdati kako ne mogu osigurati kvalitetno korisničko iskustvo novom verzijom softvera na starom mobitelu. Problem je u tome da je pohlepa proizvođača za profitom uzela toliko maha da ruši svako normalno razmišljanje o trajanju pojedinog uređaja na tržištu i u rukama korisnika.

17 godina
Drazen kaže...

Krajnje si neinformiran ili se samo pravis grbav! Ako te/vas tolko hebu nadogradnje i najnovije verzije softvera, uzmite nexusa i bok! Nexus 5 bude garant jako brzo dostupan i kod nas kao i svi ostali nexus do sad osim Nexus One i Nexus 10. Za te pare dobijete vrhunski uređaj koji uvijek ima zadnju verziju softvera, a i legalno se bez problema downgrade-a. ipak je to developer phone, a ne neki šuć-muć od samsunga/htc-a/sonya/no name neki šit iz tajvana... 

15 godina
protjeran
EchoOne kaže...

Zato je situacija takva kakva je i zato updatei dolaze kako dolaze.

Propuhmajstor, što se tebe tiče, ajde reci koji to točno 3000kn+ smartphone imaš, čisto reda radi da znamo.

I da se razumijemo, ne branim nikog, i meni je pun kufer toga što se na update čeka predugo. Bez obzira što su obično updatei mizerni, ali kad već mogu imat nešto novije, to i hoću.

Gle, Usain Bolt drži rekord u trčanju na 100 metara. Ja mu nisam ni blizu niti ću to ikada biti. Drugim riječima, ne bavim se nečim za što unaprijed znam da neću moći napraviti. Zašto su se pojedini proizvođači primili posla pisanja softvera povrh osnovnog OS-a kada to rade loše, a mi to uredno plaćamo? To je pitanje za raspravu. Jer za svoj novac ne dobijem kvalitetan proizvod nego poluproizvod s problemima na koje nailaze mnogi korisnici određenih modela mobitela, a proizvođač čini malo ili ne čini ništa da to popravi.

Uopće ne tražim od proizvođača na uljepšava svoj UI. Štoviše, fućka mi se za ljepotu, zanima ne funkcionalnost.

Imam Sony Xperiu SP, mobitel za kojeg se čini da ga proizvođač nije ni testirao prije puštanja na tržište (http://www.bug.hr/forum/topic/recenzije-komentari-mobitela/sony-xperia-sp/195890.aspx)

Pun mi je kufer pametnih mobitela, softvera koji ih pogoni, a pomalo i Googlea koji redom nameće novosti koje štete korisnicima (http://www.bug.hr/vijesti/google-korisnici-protestiraju/127386.aspx). To je moje mišljenje s kojim se nitko ne mora složit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 13:56 (propuhmajstor).
16 godina
Ezio kaže...

Od proizvođača svojeg mobitela sa androidom ne možeš očekivati ništa. Ali zato možeš od dečkića sa foruma očekivati tješenje da su appleovci budale i ovce.

Appleovci? To je neka sekta ili..? Zanimljivo kako si se osjetio prozvanim, a u ovoj temi apsolutno nitko nije spomenuo ništa o korisnicima Appleovih uređaja.

Sva sreća da se od tebe uvijek može očekivati ovakav konstruktivan doprinos raspravi.

propuhmajstor kaže...

Ne, nije bio dostupan. Kao što i piše na linku koji si dao, radi se o leakanim informacijama. Je li to bio namjeran potez ili ne, to je druga priča, ali nikada nije bio dostupan za kupnju nigdje.

propuhmajstor kaže...

Čovjek ti je dobro napisao, rijetki aktualnbi mobiteli će dobiti nadogradnju na 4.4, a o 5-ici mogu samo sanjati.

Možda se i ja više ne snalazim u glagolskim vremenima, pa mi značenje rečenice "Koliko je njih bilo LEGALNO moguce upgradeat sa 2.3 na 4 ili cak sa 4 na 4.4, da ne govorim na 5?" nije pretjerano jasno, ali znam kao i vi da nemate pojma koji će uređaji dobiti update na 4.4 KitKat, a o 5, o kojem očito samo vi nešto znate, neću ni govoriti...je dobro napisao, rijetki aktualnbi mobiteli će dobiti nadogradnju na 4.4, a o 5-ici mogu samo sanjati.

propuhmajstor kaže...

Proizvođači mobitela će sasvim sigurno to opravdati kako ne mogu osigurati kvalitetno korisničko iskustvo novom verzijom softvera na starom mobitelu. Problem je u tome da je pohlepa proizvođača za profitom uzela toliko maha da ruši svako normalno razmišljanje o trajanju pojedinog uređaja na tržištu i u rukama korisnika.

Apsolutno se slažem. Meni je samo žalosno kako vam je Appleov marketing uspio zamazati oči da istu stvar kod njih ne vidite.

Isprike na citatima, ali editor je smeće...{#}

15 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
Tonči kaže...

Čudim li se ja tome kako ne postoji uređaj u Hrvatskoj koji nije niti pušten u prodaju? Ili pričam o tome kako još uvijek nisam dobio update na iOS 13? 

Što je trolanje u tome? Možeš li mi objasniti koje su točno novosti bile u iOS-u 6 osim ovih koje sam naveo u postu ranije? 

Podaci o Nexusu 5 i njegovoj cijeni bili su dostupni više od jednom. Koga je to zanimalo, mogao je pronaći te informacije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 14:08 (propuhmajstor).
16 godina
propuhmajstor kaže...
DamageHigh kaže...
Tonči kaže...

Podaci o Nexusu 5 i njegovo cijenu su bili dostupni više od jednom. Koga je to zanimalo, mogao je pronaći te informacije.

Da i? Ti se nisi žalio zbog nedostatka informacija, već zbog toga što nije dostupan u Hrvatskoj, očito ignorirajući činjenicu da nije dostupan nigdje.

14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Drazen kaže...
Koliko je njih bilo LEGALNO moguce upgradeat sa 2.3 na 4 

Definitivno više nego 3 Appleova uređaja.

Drazen kaže...

Ja bi prije rekao 9 (ako racunamo pod iPad Retina, iPad 3 i 4).

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 13:57 (cedevita od limuna).
16 godina
odjavljen
Damage, ništa te ne razumijem, ali ukratko: SGS3 dobiva 4.2.2 kad mu je već u najavi unuk. iPhone 4 uredno dobija iOS7 u trenutku kad to dobivaju iPhone 4S, iPhone 5/iPhone 5C i iPhone 5S. O Windows Phoneu ne treba ni trošiti riječi. I da, na iPhoneu 4 iOS7 radi odlično.

No, fragmentacija Androida je već poznata "guba" tog ekosustava i neće se tako lako riješiti.
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
propuhmajstor kaže...

Ne, nije bio dostupan. Kao što i piše na linku koji si dao, radi se o leakanim informacijama. Je li to bio namjeran potez ili ne, to je druga priča, ali nikada nije bio dostupan za kupnju nigdje.

propuhmajstor kaže...

Čovjek ti je dobro napisao, rijetki aktualnbi mobiteli će dobiti nadogradnju na 4.4, a o 5-ici mogu samo sanjati.

Možda se i ja više ne snalazim u glagolskim vremenima, pa mi značenje rečenice "Koliko je njih bilo LEGALNO moguce upgradeat sa 2.3 na 4 ili cak sa 4 na 4.4, da ne govorim na 5?" nije pretjerano jasno, ali znam kao i vi da nemate pojma koji će uređaji dobiti update na 4.4 KitKat, a o 5, o kojem očito samo vi nešto znate, neću ni govoriti...je dobro napisao, rijetki aktualnbi mobiteli će dobiti nadogradnju na 4.4, a o 5-ici mogu samo sanjati.

propuhmajstor kaže...

Proizvođači mobitela će sasvim sigurno to opravdati kako ne mogu osigurati kvalitetno korisničko iskustvo novom verzijom softvera na starom mobitelu. Problem je u tome da je pohlepa proizvođača za profitom uzela toliko maha da ruši svako normalno razmišljanje o trajanju pojedinog uređaja na tržištu i u rukama korisnika.

Apsolutno se slažem. Meni je samo žalosno kako vam je Appleov marketing uspio zamazati oči da istu stvar kod njih ne vidite.

Isprike na citatima, ali editor je smeće...{#}

Ne bih se kladio da netko već nije uspio nabaviti Nexus 5. Mogu li to potvrditi? Pa jasno da ne mogu. Netko uvijek među prvima dođe do primjerka mobitela  i to sasvim legalno.

Gramatika: sasvim je jasno što je pisac kanio reći, bez obzira na gramatičku pogrešku koju je učinio. Nadogradnje će dobiti samo odabrani najskuplji i mahom noviji mobiteli. Meni čak nije uopće važno nadograditi softver mobitela na Android 4.4 ili 5 (jedom kada postane dostupan). Puno mi je važnije da proizvođač popravi pogreške koje se događaju s aktualnom verzijom softvera (4.1.2) i da popravi nju, taman nikada ne vidio verzije 4.2.2, 4.3, 4.4 ili 5.

Nemam niti jedan Appleov proizvod ali mi se i dalje sviđa njihov način distribucije softvera. Već odavno nije nikakva novost što bi Google trebao napraviti u suradnji s proizvođačima mobitela kako bi unaprijedio postojeći način distribucije softvera ali se to neće tako skoro dogoditi. Dok curi lova od prodaje mobitela takvih kakvi jesu, nitko nema razloga mijenjati bilo što.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 14:11 (propuhmajstor).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice