Internet kao vanjska memorija

poruka: 37
|
čitano: 7.713
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internet kao vanjska memorija".
15 godina
neaktivan

Šta se tiče osnovne škole,ja nikako nebih recimo zakidao likovni,štoviše dao bih mu više pažnje.Znanstveno je dokazano da se kreativnost kod djece kasnije pretaka u kvocijent inteligencije.Također možda bih uveo neki   predmet pod imenom ''Inteligencija'',na tom predmetu bi se rješavale križaljke,zgonetke,mozgalice i sve šta se inače rješava na iq testovima,ali bi predmet imao 2 pravila,prvo bi bilo to da je najmanja ocjena 2 zato da se ne zakine djecu koja su slabije nadarena od prirode,i drugo pravilo bi bilo to da ima učenja ali ne štrebanja napamet.

Malo smo možda u offtopicu...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Internet kao vanjska memorija
g12356 kaže...

Šta se tiče osnovne škole,ja nikako nebih recimo zakidao likovni,štoviše dao bih mu više pažnje.Znanstveno je dokazano da se kreativnost kod djece kasnije pretaka u kvocijent inteligencije.Također možda bih uveo neki   predmet pod imenom ''Inteligencija'',na tom predmetu bi se rješavale križaljke,zgonetke,mozgalice i sve šta se inače rješava na iq testovima,ali bi predmet imao 2 pravila,prvo bi bilo to da je najmanja ocjena 2 zato da se ne zakine djecu koja su slabije nadarena od prirode,i drugo pravilo bi bilo to da ima učenja ali ne štrebanja napamet.

Malo smo možda u offtopicu...

Mislim da ti nisi dobro razmislio o svojim idejama.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan

Hmm,jedina mana koje se mogu sjetiti je ta da bi se opteretili učenici...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sudy_freak kaže...

Primjetio sam po sebi koliko sam izgubio ili nisam trenirao memoriju. 
Otkako su mi smartphone i Internet dostupni na svakom koraku, ništa gotovo ne pamtim.

Do 1. srednje sam imao gotovo fotografsko pamćenje. Dovoljno je bilo jednom vidjeti neki sadržaj da bih ga mogao reproducirati s 99% točnosti.

Znao sam 30ak mobilnih i još toliko fiksnih brojeva napamet.

No, ne znam na koji način, primjećujem da ne mogu zapamtiti masu stvari {#}.

Morat' ću početi vježbati. To nije nešto što se samo izgubi, jednostavno, memoriju treba održavati kao i mišiće, treninzima. 

Ista stvar i kod mene.. Čak sam mislio i temu o tome pokrenuti.. no sad vidim da nisam jedini koji ima taj  problem..

I onda sam instalirao Brain Challenge.. meni se isto tako pogoršao i engleski.. prije sam ga bolje govorio, brže sam pamtio riječi, kada bih čuo neku novu riječ odmah sam ju znao napisati.. a sada moram razmisliti..

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao Dražen Petrović ali ipak igra kao super zvijezda! (Success is my only motherfucking option, failure's not)
14 godina
Father_Dougal kaže...
indy500 kaže...

A čemu bi to moglo služiti?

Gubljenje vremena. Kao i debilna lektira. Za to vrijeme se može naučiti puno pametnijih i korisnijih stvari.

Da vi klinci (a sumnjam da se u ovom threadu javilo više od dvoje, računajući i mene, koji smo završili školovanje) išta drugo učite umjesto da čitate lektiru, ili da išta drugo čitate, ne bih komentirao. No ne učite ništa, niti čitate. Lektira je jedini način da vam se u te tupe glavurde, koje su preopterećene seksom, hormonima i drogom, ubaci malo kulture i nekakve osnove po kojoj možete socijalno i kulturno napredovati. Na žalost, to ćete shvatiti kada ćete, sa trideset godina, kukati kako nemate posla i da bi vam država trebala omogućiti... nešto. A sve te stvarčice koje radite u školi vam ipak daju dobru odskočnu dasku za daljnje napredovanje u životu.

Internet danas ima svrhu enciklopedije; no potrebno je znati čitati sa razumijevanjem da bi se moglo koristiti to znanje. To čitanje sa razumijevanjem se davnih dana učilo u drugom osnovne, postojao je poseban, smeđi udžbenik za to. Pristup internetu nikoga ne čini automatski pametnijim.

Ja sam školu odavno završio. Uskoro i fax. I učio sam. A od lektire nemam nikakve koristi. I TUPA GLAVURDA JE TVOJA. I kakvu to dobru odskočnu dasku daje čitanje lektire?

Ima hrpa pametnijeih knjiga koje se za to vrijeme mogu pročitati.

16 godina
indy500 kaže...
Father_Dougal kaže...
indy500 kaže...

A čemu bi to moglo služiti?

Gubljenje vremena. Kao i debilna lektira. Za to vrijeme se može naučiti puno pametnijih i korisnijih stvari.

Da vi klinci (a sumnjam da se u ovom threadu javilo više od dvoje, računajući i mene, koji smo završili školovanje) išta drugo učite umjesto da čitate lektiru, ili da išta drugo čitate, ne bih komentirao. No ne učite ništa, niti čitate. Lektira je jedini način da vam se u te tupe glavurde, koje su preopterećene seksom, hormonima i drogom, ubaci malo kulture i nekakve osnove po kojoj možete socijalno i kulturno napredovati. Na žalost, to ćete shvatiti kada ćete, sa trideset godina, kukati kako nemate posla i da bi vam država trebala omogućiti... nešto. A sve te stvarčice koje radite u školi vam ipak daju dobru odskočnu dasku za daljnje napredovanje u životu.

Internet danas ima svrhu enciklopedije; no potrebno je znati čitati sa razumijevanjem da bi se moglo koristiti to znanje. To čitanje sa razumijevanjem se davnih dana učilo u drugom osnovne, postojao je poseban, smeđi udžbenik za to. Pristup internetu nikoga ne čini automatski pametnijim.

Ja sam školu odavno završio. Uskoro i fax. I učio sam. A od lektire nemam nikakve koristi. I TUPA GLAVURDA JE TVOJA. I kakvu to dobru odskočnu dasku daje čitanje lektire?

Ima hrpa pametnijeih knjiga koje se za to vrijeme mogu pročitati.

Lektira nije tu da vam dosađuje i skuplja jedinice iz hrvatskog jezika nego da steknete i razvijete kulturu čitanja, proširite vlastiti riječnik (poznato vam je ono kad ne znate koju riječ bi upotrijebili, ni jedna koju znate nije dobra i fali vam baš ta prava - e možda bi ju znali da ste ju negdje pročitali!), upoznate prošlost, razne običaje i različitosti u najširem smislu te riječi, razvijete kritičko mišljenje i ne i najmanje važno, da se zabavite čitajući! Još nešto: ne bi imali toliko problema s ć i č, ije i je da ste sto puta vidjeli napisano ĆU, a ne ČU!, LIJEPO, a ne LJEPO!

Naravno, ima i lektira koje su bas dosadne i nečitljive...aka- bilo koja knjiga s povijesnim detaljima :)

Osim toga, također mrzim učitelje/ice profesore/ice koji inzistiraju da se pročita knjiga koja nije napisana hrv jezikom. Napisana je ona na hrv. ali prije 10 stoljeća.

Kakve koristi imamo od toga?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

Kad smo već kod lektira nema lektire koje nema na internetu. Kod nas je pola razreda pročitalo na internetu, ali kad je došla mlada učiteljica koja se zna služiti internetom davala je jedinice i k tome napisala link otkud je prepisano.

SF-SN !!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice