Intel smanjio cijene

poruka: 39
|
čitano: 5.892
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel smanjio cijene".
17 godina
neaktivan
Intel smanjio cijene

Aha, dakle, režu cijene vjerojatno zbog krize, ali i AMD-a (bar se ja nadam da je tako). Pojeftinjenje se može pozdraviti samo sa smiješkom na licu.Smijeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Intel smanjio cijene
Dragon wizard kaže...

Aha, dakle, režu cijene vjerojatno zbog krize, ali i AMD-a (bar se ja nadam da je tako). Pojeftinjenje se može pozdraviti samo sa smiješkom na licu.Smijeh

Kad bi Q9550 koštao 1700kn u HR pokopao bi AMD
17 godina
neaktivan

kad ce kod nas cijene dole?

P35-DS4 // Q6600 @ 3.5Ghz // Corsair DDR2-1066 // 8800GTX
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Kada potrose zalihe,tj nikad.
Trebalo bi narucit iz amerike,ispalo bi duplo jeftinije,al opet garancija,itd.
q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
18 godina
neaktivan
Dragon wizard kaže...

Nema to veze sa krizom... sniženje je najavljeno već prije par mjeseci...
Većina ljudi koja će se upgrejdat je to čekala, kao i ja... sad ću vjerojatno zamjenit Q6600 za q9550 (ili Q9650 - koji god ima bolji price/performance)...

A ako Core2 celeroni još full pojeftine možda i upgrejdam server doma...
Čim q9550 dođe na 1500kn nema tog Phenoma koji mu je konkurencija.

17 godina
neaktivan
robert kaže...
mislav_01 kaže...

nemoj biti pesimističan
17 godina
neaktivan
Intel smanjio cijene

Je, pokopao bi ga, ali ne i grafičke koje prodaje, pa bi opet oživio. Osim toga, nudi jeftinije procesore (manje snage, al Bože mili, ipak trebaš imat šuške u džepu za dobre stvari, što nitko ne voli Plač), a sad kad sredi svoje četverojezgrene mogao bi malo gazit po Intelu, što bi bilo lijepo da se i dogodi.Smijeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon wizard kaže...

Je, pokopao bi ga, ali ne i grafičke koje prodaje, pa bi opet oživio. Osim toga, nudi jeftinije procesore (manje snage, al Bože mili, ipak trebaš imat šuške u džepu za dobre stvari, što nitko ne voli Plač), a sad kad sredi svoje četverojezgrene mogao bi malo gazit po Intelu, što bi bilo lijepo da se i dogodi.Smijeh

Pa da to bi bilo ljepo
zamisli Q9650 cijena 1500kn
to bi svi pokupovali

Ja sam htio Q9450 ali nisu ga imali na lageru a nije mi se dalo čekat mjesec dana pa sam uzeo Q6600
Na ljeto vjerojatno Q9650(na rođendan)
18 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...
Ja sam htio Q9450 ali nisu ga imali na lageru a nije mi se dalo čekat mjesec dana pa sam uzeo Q6600
Q9450 je "end of production", znači nema ga više... a to mi se činilo kao da bi moglo past na razinu sadašnjeg Q6600.

Intel uglavnom čeka da se rješe zaliha Core2 Quadova pa onda u jesen kreće Core i5
17 godina
neaktivan
Intel smanjio cijene

Da meni za rođendan idu kupovat procesor, cvale bi mi ruže... Al prije toga bih morao objasniti koji procesor želim i zašto. Uz to, AMD se polako diže na noge sa novim i boljim procesorima, a vuku ga i grafičke prema gore.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
Gamer-gts kaže...
Q9450 je "end of production", znači nema ga više... a to mi se činilo kao da bi moglo past na razinu sadašnjeg Q6600.

Intel uglavnom čeka da se rješe zaliha Core2 Quadova pa onda u jesen kreće Core i5
 Ne mislim htio sam ga s novom konfom prošle godine ne sad

CORE i5?
17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...
Lightning kaže...
Gamer-gts kaže...

CORE i5?
 da core i5 - nova serija procesora
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan
AmD kaže...
Gamer-gts kaže...
Lightning kaže...
Gamer-gts kaže...

CORE i5?
 da core i5 - nova serija procesora
 To su ovi malo slabiji od CORE i7?

BTW: zašto kod nas nema Q9650?
sad sam malo proguglao pa ne mogu nači kod nas
17 godina
neaktivan
robert kaže...
mislav_01 kaže...

malo offtopic - koliko bi onda kostalo kada bih narucio npr. intelov proc iz sad_a koji je tamo 320$ - kolika bi cijena kod nas na kraju bila otprilike sa carinom itd.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan
AmD kaže...
robert kaže...
mislav_01 kaže...

malo offtopic - koliko bi onda kostalo kada bih narucio npr. intelov proc iz sad_a koji je tamo 320$ - kolika bi cijena kod nas na kraju bila otprilike sa carinom itd.
 Bila je jedna tema o tome
da li je isplativo naručivat iz inozemstva
potraži malo na forumu
17 godina
neaktivan
17 godina
Intel smanjio cijene

To kod naših trgovaca neče puno utjecat na snižavanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
dery kaže...

A i to je vrlo vjerojatno... ma briga me, ako ne spuste cijenu u razini kojoj je Intel spustio kupujem u dojčlandu i otpisujem porez :D lol
17 godina
neaktivan
dery kaže...

Tako i ja mislim.Sami su sebi konkurencija a imaju na zalihama procesore koji su platili po staroj cijeni.
To da neko od firmi nema procesora na zalihama pa naruci po novoj cijeni bi ih primoralo da spuste cijene,al ovako tesko sumljam.

q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
18 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...
 To su ovi malo slabiji od CORE i7?

BTW: zašto kod nas nema Q9650?
sad sam malo proguglao pa ne mogu nači kod nas
 Da... mislim da će bit sa Dual Chanell memorijom ili tako nesto... u biti mainstream.

Gledam malo, i stvarno izgleda da nema q9650. šteta... ali je zato q9550 u prosjeku oko 2100kn.
18 godina
Gamer-gts kaže...
Dragon wizard kaže...

kad bi ferrari koštao 10000 eura u HR pokopao bi citroen
18 godina

A kako to oni kod nas racunaju? 1$ = 1€ ??

Meni se cini da je malo i jace od eura. Taman koliko su snizili kod sebe (USA), kod nas dode pribliznu njihovu staru.

18 godina
protjeran
Gamer-gts kaže...
Dragon wizard kaže...

Na kak si sano došao do tog zaključka, i sad je isplativiji za korisnike koji već imaju intelovu ploču, a PII je isplativiji za one koji imaju amd ploču koja podržava taj proc, i iz čega si ti zaključio da bi ga pokopo.
18 godina
neaktivan
nixass kaže...
Sa malom razlikom što svi procesori od Q9450 pa do qx9650 koštaju intel isto za proizvodit, ali su im marže puuuuno veće. tj. q9450 sigurno ne košta toliko u proizvodnji
Dok na Ferrari-ju 10000 eura dođu samo osnovni materijali...

pinkskin kaže...
 Na kak si sano došao do tog zaključka, i sad je isplativiji za korisnike koji već imaju intelovu ploču, a PII je isplativiji za one koji imaju amd ploču koja podržava taj proc, i iz čega si ti zaključio da bi ga pokopo.
Nije isplativiji sad, sa intelovog gledišta q6600 se najviše isplati... a intel sigurno ne treba spuštat cijene da bi pokopao AMD... AMD je jednom nogom već u grubu zahvaljući njima samima (nažalost)
18 godina
neaktivan
Intel smanjio cijene

te nove cijene se pretpostavljam odnose na vece kolicine, npr. preko 100 ili 1000 ili kolko vec

sigurno nece biti tako jeftino nama smrtnicima

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel smanjio cijene

Dragi BUG-ovci,

nažalost, cijene koje ste objavili nisu točne. Cijena od $316 za Q9650 je čak i niža od nabavne cijene ovlaštenih distributera, a kamoli preporučene prodajne cijene. Također, sve ostale cijene koje ste naveli su pogrešne. A Celeron 570 je mobilni procesor za prijenosna računala, tako da je u ovoj obavijesti vjerojatno zamijenjen Celeronom Dual Core E1400, kojem je cijena pala na razinu dosadašnje cijene modela E1200. Promaknulo vam je i najbitnije, a to je pad cijena cijele Q9xxx serije od Q9400 na gore, te Q8200 i Q8300 modela, kao i E7400 i E5300.

Ovlašteni distributeri su već u nedjelju spustili cijene prema prodajnom kanalu, dok će trgovcima koji imaju lager procesora zahvaćenih padom, trebati još tjedan-dva.

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Lightning kaže...
nixass kaže...
Sa malom razlikom što svi procesori od Q9450 pa do qx9650 koštaju intel isto za proizvodit, ali su im marže puuuuno veće. tj. q9450 sigurno ne košta toliko u proizvodnji
Dok na Ferrari-ju 10000 eura dođu samo osnovni materijali...

pinkskin kaže...
Nije isplativiji sad, sa intelovog gledišta q6600 se najviše isplati... a intel sigurno ne treba spuštat cijene da bi pokopao AMD... AMD je jednom nogom već u grubu zahvaljući njima samima (nažalost)
 Govore neki da su oni već jednom nogom u grobu od izlaska C2D ali se nedaju i samo se moli da ne propadnu
17 godina
neaktivan
Intel smanjio cijene

Ma AMD je već propao, zar ne vidite da im niko ne kupuje ni procesore ni grafičke karte?

To je zato jer su jeftini, a ljudi nisu dovoljno bogati da kupuju jeftino.

Kad Intelovi prockasi padnu na cijenu sadašnjih AMDovih, to će se kupovati kao vruće kifle.

Kad.

Ja ću osobno kupiti 10 komada, iako mi ne trebaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
BUGojno kaže...

Ma AMD je već propao, zar ne vidite da im niko ne kupuje ni procesore ni grafičke karte?

dobro za procesore si mozda jos i u pravu ali covjece da im NITKO ne kupuje grafičke kartice?! :D
AMD-ova odnosno ATi-eva (!!!) serija 38XX i 48XX su pokopale nVidia-ine kartice
Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
17 godina
neaktivan
Intel smanjio cijene

Ajmo onda skupiti 100 ljudi i naručiti box verzije šta kažete ? ima zainteresiranih? ((:

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice