Intel prijeti AMD-u

poruka: 46
|
čitano: 5.598
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel prijeti AMD-u".
17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Ma koliko su se oni do sada puta sudili pa nista to je za njih ko dobar dan.

Nema od toga nista amd ostaje.

Striker II formula,Intel quad 9550,FreezerXtreme,4gb kingston hyperX,9800gx2,coolermaster cosmosS.chieftec 750w.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Intel prijeti AMD-u

ja mislim da ce u toj cijeloj prici prije intel na***** nego amd

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan
Ammon kaže...

Dosta je bilo x86!

Kad će više pokopat toga živućeg dinosaura i zakoračit u budućnost...

Potpisujem! Vrijeme je da se pređe na jeftinije (i bolje) RISC-ove...
Rijetko koji potpis je zanimljiv.
17 godina
toma kaže...

Krivo ste shvatili tekst.U njemu se uopće ne govori o tome da bi AMD mogel propasti.Govori se samo o tome sa se AMD mora odreći ove druge firme i dalje može normalno proizvoditi procesore.

Normalno AMD se ne želi samo tako odreći te firme jer ako firma nema licencu za proizvodnju procesora,cjena će joj jako pasti te ju nikome neće moće prodati.Sad se budu navlačili malo po sudovima,i mi možemo tu sad nagađati sve i svašta kad neznamo što piše u ugovoru za licencu koju su sklopili AMD i Intel.

PS:jedina stvar kod monopola bi bila dobra da nebi svaka 3-6 mjeseci izlazili novi procesori,nego bi se onda oni sporije razviijali što bi za "malog" korisnika kakvi smo mi bilo financijski jako isplativo.

A šta bi tu bilo isplativo da ti je sada najjači procesor nešto u rangu P4 na GHz i da koštaju bar 2000kn komad kao što bi bilo da imamo mnopol jer niko ne bi Intela tjero da toliko ulaže u razvoj procesora i da ruše cijene. A AMD ih je natjero da pošalju P3 u pemziju i da razvijaju P4 "do bola" i tako dalje.
17 godina
neaktivan
Dženan kaže...
Ammon kaže...

Dosta je bilo x86!

donekle se slažem, RISC troši negdje do 5 wata a da može biti još jači, no mislim da samo linuxi imaju zasad podršku za takve procesore

17 godina
protjeran
Intel prijeti AMD-u

sto su se ovi intelovci probahatili

King of the South!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Neće AMD propasti. Intel "samo" pokušava ponovno prodati licencu. Ako baš dođe do tog da Foundry bude morao platiti licencu... pa budu je platili, imaju šeici novaca. A ako AMD ikad dostigne "finoću prozvodnog procesa" (za što naravno treba "ozbiljnih" novaca) onda će tek biti zanimljivo.

Abit NF7S, Athlon xp 2500+, 2GB DDR-a 400Mhz, ATI Radeon 9600XT
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Blue_Fatal1ty kaže...
Ammon kaže...

Dosta je bilo x86!

ma fakat zahebi vise x86 ajmo na x64 pa i vise!

Tebi je jasno da x64 ne postoji ni kao pojam ni kao tehnologija i da nema veze s ničim?
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

Pa nisu Ameri ludi, znaju o čemu se radi, pa AMD i postoji da bude konkurencija, da Intel nema monopola...

- glupo je razmišljati o tome uopće...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2009 14:00 (Jason Bourne).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

AMD neće propast sigurno, a ova će se stvar obiti Intelu o tu njegovu tvrdoglavu, pohlepnu tikvu da će sve zvoniti. Posijali su nešto što će morati sami požnjeti.Osmijeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Dragon wizard kaže...

AMD neće propast sigurno, a ova će se stvar obiti Intelu o tu njegovu tvrdoglavu, pohlepnu tikvu da će sve zvoniti. Posijali su nešto što će morati sami požnjeti.Osmijeh

Ko sije vjetar žanje oluju
Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
Dženan kaže...
Ammon kaže...

Dosta je bilo x86!

donekle se slažem, RISC troši negdje do 5 wata a da može biti još jači, no mislim da samo linuxi imaju zasad podršku za takve procesore

Da, RISC procesori su napredniji u svakom pogledu. Za primjer uzmite The Cell iz PS3, i Wii koristi neki sličan... pa legendarni Sun-ov SPARC.
Inače, podršku za RISC ima gotovo svaki OS koji drži do sebe. Linux, Solaris (domaći na sparcu), BSD, Mac OS (stari, prije nego su prešli na intel).
Meni dosta! :)
Sad kad IBM kupi Sun volio bi da iskoriste znanje da naprave platformu na RISC-u sa unix OS-om. I da takav stroj moreš kupit ispod 5000kn
Onda bi i AMD i Intel mogli zatvarat tvornice.
18 godina
neaktivan
Intel prijeti AMD-u

pa IBM ima RISC procesore! Jesi cuo za PowerPC???? to je Mac nekada koristio!

i oni imaju svoj Unix (AIX)...

i to sve vec valjda 25 godina... tako da ne znam kaj bi oni trebali preuzeti od Sun-a vezano uz risc ili os !

ok, ubiti ce konkurenciju i preuzeti korisnike....

ali IBM je sigurno jaca tvrtka....

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
Dženan kaže...
Ammon kaže...

Dosta je bilo x86!

zasto mislis da trosi 5W?
linuxi jedini imaju podrsku??
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
 zasto mislis da trosi 5W?
linuxi jedini imaju podrsku??
 Jedna kineska firma  proizvodi neke procesore koji koriste RISC set instrukcija, i prodajeju je  uglavnom u Netbookovima koji se zovu Lemote. 
I uz taj netbook stavljaju Debian linux, a još piše da nemože se staviti windows na njega jer nema podršku, microsoft mora napraviti podršku ako želi na takav procesor. Gle, možda sada ima podršku.

A za 5wata, oni su napravili takav procesor, zove se Loongson, zasad je nesto slabiji no očekuju da bude kasnije puno jači, na testovima taj procesor troši jako malih 5wata a to je jako dobro za prijenosnike.

17 godina
neaktivan

@ sasa

Medo... pa spomeno sam The Cell iz proc iz Wii-a. Oni jesu powerpc! Uz to rekao sam da mac podržava tu arhitekturu

Bar pročitaj tekst prije nego uletiš derući se

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 17:16 (Ammon).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice