intel? cekkam 

Djeco da vam objasnim! Integral komplementarne matrice a3 x23 b3 x21 ne mora nužno biti u skladu sa funkcijama koje su obrnuto proporcionalne teoretskim izračunima sa četiri nepoznanice. Iako u nekim slučajevima može se korisititi i matrica koja je zabravo obrnuto proporcionalna od trećeg integrala dvostupanjskog korjena unutar jednog reda i jednog kolone matrice a1. I ne zaboravite. uvijek je ljepše nešto računati kada je na drugu, a ne na petu, šestu itd..
.
Eto nek me Intel primi.
P.S. Nemojte me ozbiljno shvatit
Djeco da vam objasnim! Integral komplementarne matrice a3 x23 b3 x21 ne mora nužno biti u skladu sa funkcijama koje su obrnuto proporcionalne teoretskim izračunima sa četiri nepoznanice. Iako u nekim slučajevima može se korisititi i matrica koja je zabravo obrnuto proporcionalna od trećeg integrala dvostupanjskog korjena unutar jednog reda i jednog kolone matrice a1. I ne zaboravite. uvijek je ljepše nešto računati kada je na drugu, a ne na petu, šestu itd..
.
Eto nek me Intel primi.
P.S. Nemojte me ozbiljno shvatit
Evo ja cu rec jednu stvar gdje je znanje matematike jedna od najvaznijih stvari - PROGRAMIRANJE.
Za razliku od uobičajenog mišljenja koje prevladava kod ljudi siromašnog matematičkog obrazovanja, matematika se stalno razvija i prije bi bila u fazi da shvaćamo da nismo još ništa osobito otkrili negoli u fazi da je već sve otkriveno/utemeljeno.i ja se prikljucujem ovom gore navedenom, ti frende koji imas neki genericki nick i morbidan smisao za izbor avatara, reci cu ti jos samo nesto na ovom topicu:
ja ne volim sinkronizirani balet. u biti, nisam tocno siguran ni sta je sinkronizirani balet, ajde, ici cu do kraja iskreno.. ne znam jel postoji tako nesto.
ali sigurno necu ic kopat po forumu baletne skole trazeci nesto sto nisam na cisto koliko mi je svrsishodno trazit samo zato jer bi eto tamo mogla bit pokoja budala koja voli sinkroni balet.
Boli me uvo za sinkroni balet, ali zato uvijek imam forum ciji sam s ponosom clan (nije to bas ovaj, ali ajde, moze biti i ovaj) na kojem postoji teme na koje imam sta za rec, pa i rec da me boli uvo za neki tamo balet. Sto kazes da ti odes na forum od a) ekonomije b)geografije ili c)medicine (veterine) pa tamo ne nadjes neku srodnu raspravu u kojoj ces se prepoznat pa jednako kao sto i ja ovdje neargumentirano ne volim balet ti tamo mozes nac par istomisljenika i apsolutno neargumentirano valjat gluposti o necemu sto ti je potpuno strano. Ali pajdo, ne predamnom, ne pred ovim ostalim ljudima koji su ovdje jer vole i cijene najapstraktniju znanost svijeta. ne ovdje i ne sad. i javi se na pm jer si duzan cevape.
'ave fun
2+2=5
Intel ja još uvjek čekam ::((
Tko tebe nauči matematiku majke ti...!???
Koliko ja znam da je (4+3)2 kvadratni binom (mislim da se tako zove) i da se rastavlja po pravilu:
(a+b)2=a2+2ab+b2
A to nije ni blizu onome, gle cuda kako se ono zove,... PITAGORIN POUČK (ako si nekad MOŽDA čuo za to??
)
To je ono da je zbroj kvadrata nad katetama u pravokutnom trokutu jednak kvadratu nad hipotenuzom..... a to je matematički zapisano
c2=a2+b2
Gospodine "math"maniac..možda da naučiš matematiku, nebi bilo s gorega...! 
Heh.
Ja sam namjerno išao izjaviti nešto protiv matematike na topicu na kojem se javljaju samo matematički geekovi baš da vidim kakve će biti reakcije. Ako pogledate moj prvi komentar tu zapravo nema ništa loše, samo sam rekao svoje mišljenje o matematici a to što sam rekao JESTE istina koliko god vi mislili da nije. I bubach, ja zbilja ne znam da li ti znaš što znači "apstraktno", ali matematika je sve samo ne apstraktna i neistražena. Apsolutno sve što postoji se može izračunati i izmišljeni su svi mogući načini za izračunavanje od potrebnih do potpuno besmislenih, još se eventualno može izmisliti još koji bespotrebni komplicirani način, ali to je sve;
istina jeste da je matematika podloga i koristi se u mnogim drugim znanostima, ali sama za sebe je maximalno istražena. Imao sam uvijek solidne ocjene iz matematike (4-5), ali nikad je nisam volio upravo zbog toga što je tako monotona i linearna, bez ikakve kreativnosti nego samo po šablonama.
A da razmišljaš imalo apstraktno onda bi vidio da je moj nick zapravo kreativna verzija riječi "DooM".
Neću ulaziti u daljnju raspravu jer sam i ispočetka znao da to nema smisla ali svejedno me uvijek pomalo razočara koliko ljudi mogu biti ograničeni i nefleksibilni.
Za Peru1234 - tvoje ispade uopće ne vrijedi komentirati zato što ti izjave zbog neznanja izgledaju tragikomično. Mali savjet: "Ispeci pa reci".
Matematika nije kreativna??? Vidi se da nemaš pojma. Osim potrebnog znanja (neke formule i jednadžbe koje možeš sam postaviti, naravno, ako si kreativan) treba ti dosta kreativnosti da znaš sastaviti formulu potrebnu za rješenje zadatka i zatim ga pravilno riješiti.
@mathmaniac : nemaš pojma 42 + 32 = (4 + 3)2 OMFG!! Trebalo bi ti ići (a + b)2 = a2 + 2ab + b2 a ako je minus : (a - b)2 = a2 - 2ab + b2
(x-a)3 (a-x)3 =
=((-1)3 (a-x)3)(a-x)=
=(-1)(a-x)3 (a-x)5 =
=(-1)(a-x)8 =
=-(a-x)8
Intel, tu sam!
čovjek koji ide u 8 razred uništio je mathmaniaca, srami se :)
čovjek koji ide u 8 razred uništio je mathmaniaca, srami se :)
Heh.
Ja sam namjerno išao izjaviti nešto protiv matematike na topicu na kojem se javljaju samo matematički geekovi baš da vidim kakve će biti reakcije. Ako pogledate moj prvi komentar tu zapravo nema ništa loše, samo sam rekao svoje mišljenje o matematici a to što sam rekao JESTE istina koliko god vi mislili da nije. I bubach, ja zbilja ne znam da li ti znaš što znači "apstraktno", ali matematika je sve samo ne apstraktna i neistražena. Apsolutno sve što postoji se može izračunati i izmišljeni su svi mogući načini za izračunavanje od potrebnih do potpuno besmislenih, još se eventualno može izmisliti još koji bespotrebni komplicirani način, ali to je sve;
istina jeste da je matematika podloga i koristi se u mnogim drugim znanostima, ali sama za sebe je maximalno istražena. Imao sam uvijek solidne ocjene iz matematike (4-5), ali nikad je nisam volio upravo zbog toga što je tako monotona i linearna, bez ikakve kreativnosti nego samo po šablonama.
A da razmišljaš imalo apstraktno onda bi vidio da je moj nick zapravo kreativna verzija riječi "DooM".
Neću ulaziti u daljnju raspravu jer sam i ispočetka znao da to nema smisla ali svejedno me uvijek pomalo razočara koliko ljudi mogu biti ograničeni i nefleksibilni.
Za Peru1234 - tvoje ispade uopće ne vrijedi komentirati zato što ti izjave zbog neznanja izgledaju tragikomično. Mali savjet: "Ispeci pa reci".
gle, matematika je prisutna apsolutno svuda oko nas i to je svima jasno, ali ono što ja želim reći jeste da će računanje uvijek biti računanje; nadam se da razumiješ.
što se tiče podsmjehivanja na ekonomiju kao znanost, potpuno je neopravdano da netko tko nije završio barem prvi sveučilišni stupanj ekonomskog smjera govori na takav način, isto kao što je neopravdano bez razloga reći da matematika suxa.
ali unatoč tome, ona činjenica gore stoji, i baš zbog toga je ne volim, kao što ne volim ni statistiku, računovodstvo........... (računanje, je li)
Heh.
Ja matematiku upravo obožavam zbog kreativnosti. Matematika je sve, samo ne linearna. Logiku se ne možeš naštrebati i u pravo zato volim matku, kemiju i fiziku. Štreberima i neradnicima to nije jasno jer oni u tome vide samo brojke, oni sve rješavaju mehanički, uopće ne razmišljaju. Treba biti jaaako kreativan da postaviš malo složeniju jednadžbu.
Ja sam iz matematike u srednjoj imao 5.0, a mehaniku(primjenjena fizika u strojarstvu) jedva 2. Razlog je sto mi je profesor bio tulonja koji ni sam nije znao sta predaje. Matematiku volim, al' sad da bi me Intel uz'o, mo'š mislit'.
gle, matematika je prisutna apsolutno svuda oko nas i to je svima jasno, ali ono što ja želim reći jeste da će računanje uvijek biti računanje; nadam se da razumiješ.
što se tiče podsmjehivanja na ekonomiju kao znanost, potpuno je neopravdano da netko tko nije završio barem prvi sveučilišni stupanj ekonomskog smjera govori na takav način, isto kao što je neopravdano bez razloga reći da matematika suxa.
ali unatoč tome, ona činjenica gore stoji, i baš zbog toga je ne volim, kao što ne volim ni statistiku, računovodstvo........... (računanje, je li)
ne, nisam čuo, niti me interesira. štoviše, i ova sva rasprava o matematici mi je zamorna.
U svakom slučaju, i dalje smatram da se matematici daje previše pažnje, i nikad je neću voljeti baš zbog toga što sam je bio primoran učiti kroz cijelo školovanje a nimalo me ne zanima niti smatram da ću ikad u životu imati neke koristi od svega toga (tu prije svega mislim na matematiku od 7. razreda osnovne nadalje)
sad ćete vi opet reći da sam retardirani materijalist, ali nema veze, ja barem ne vrijeđam i ne ismijavam ljude kad izraze svoje mišljenje.
pozz i uživajte u računanju. geekovi.
Ma netko je voli, a netko ne, i to je to...Ja na velikom odmoru uz sendvic rjesavam matisu, al jbg takav sam. Ne zamjeram nekome sto ju nije dublje istrazio i daje povrsne izjave jer znam kako mu je. Meni osobno kemija dodje ko vecini ljudi matematika, nesta malo kompliciranije ne mogu skuzit, sve je s*ebano...
Al ontopic, nemojte se svadjat, neko ju obozava, a netko u tome vidi samo nesto bespotrebno sto mu nece sluzit o zivotu (a pritom ne shvaca koliko mu to koristi)
Nisi ismijan nego ispravljen. Razlika je velika.
ma ne znam.. nisam ja nikog vređao. samo sam ispravljao netočne navode. ok, malo sam s podsmijehom prokomentirao ekonomiju kao znanost. nigdje drugdje nisam vredjao nego sam bas iznio totalno argumente i sve. mislim da je ovaj thread zreo za lock jer ovo vise nikud ne vodi. kao da je ja tu i trebam branit ili nesto.. matisa ionak govori sama za sebe. neki to shvate, ostali se bave necim bezveznim ostatak zivota. :)buahahaha. salim se malo. neki to shvate, neki ne. samo pozelenim kad vidim da se grade ne teze nego ono.. teorije na potpuno krivim temeljima.. ak se mene nesto pita, ja kazem lock, iako sam se bas navukao na ovu (besmislenu) raspravu.
Molim pomoć oko ovog zadatka:
Koliko litara vode stane u spremnik koji se može napuniti do 4/5 visine, a ima geometrijski oblik kugle čiji promjer iznosi 4,5 m?
Zadatak moram riješiti u Mathcadu, koristeći funkciju integriranja. Nije mi toliki problem koristiti taj Mathcad program koliko mi je problem postaviti zadatak, formule i td. Pa molim ako može cijeli postupak.
Hvala unaprijed!
Sorry ako sam promašila temu, a vjerovatno jesam, frka mi je...
(plavuša)