CUDA je razlog zašto uvijek za svoje mašine odaberem Nvidiinu grafu. Debelo pomaže kod dekodiranja HD videa kad se koristi CoreAVC codec. Temeljem toga mogu u realnom vremenu konvertirati 1080p HD video iz 24fps na 75/90fps za prikaz na 50Hz/60Hz (100Hz/120Hz) LCD-u preko MPC-HC/ffdshow/Avisynth/MVTools kombinacije codeca i pluginova. Takvo gledanje HD filmova nema premca među televizorima i njihovim tehnologijama za procesiranje, odn. "zaglađivanje" 24p materijala koji je sam po sebi pun juddera kad se prikazuje u 24p. Ni najskuplje telke na svijetu ne rade to bolje. Ako i rade solidno onda unose puno artefakata u sliku, a o soap efektu da ne govorimo. Zato ja volim CUDA tehnologiju, i prava je šteta što više programa ne koristi blagodati CUDA tehnologije.
ocesh reci,da bi najbolje bilo kupit TV karticu za komp,i preko kompa,uz pomoc nVidijine kartice procesirati sliku i slat ju HDMI kablom na telku?
Meni je taj sistem i osnova kućnog kina/media centra. HTPC s dva DVB-T i jednim DVB-S tunerom, te player filmova organiziran oko MPC-HC-a + ffdshow + avisynth skripta + reclock. Sve to ide preko HDMI-a na 100/120Hz LCD u 1080p rezoluciji. Inače moja telka (Toshiba Regza 37Z3030DG) ima genijalno riješeno procesiranje slike s integriranog DVB-T tunera, tako da i nemam potrebe za muljažom frameova na kompu. Duplira framerate bez imalo bluranja slike, juddera ili artefakata. Al je telka koštala poprilično preko 10k kn, dok ovom metodom o kojoj pišem TV slika može izgledati jednako dobro i na puno jeftinijim 100Hz telkama, odn. onima koje nemaju bogznakakvo procesiranje slike.