IE8 sukladan sa standardima

poruka: 21
|
čitano: 2.461
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "IE8 sukladan sa standardima".
17 godina

Microsoft je objavio kako će nova verzija Internet Explorera u potpunosti se držati službenih internetskih standarda od samog početka.

Belji se i opet će gledati u leđa Operi i FF 3

Zbog ove promjene početno zadanog načina rada vlasnici starinca optimiziranih IE7 trebat će dodati posebnu oznaku na svoje stranice kako bi ih IE8 automatski prepoznao i prebacio se u odgovarajući režim rada. 

Interesantno, nije mi poznato da više i jedan ozbiljan webdizajner optimizira stranice za IE Bogataš

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2008 13:52 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Upravo to, otkad postoji firefox podešavam stranicu za firefox i to je to. Ovo ostalo me ne interesira. Ali većina toga radi u ie7 ako radi i u FF-u i operi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: IE8 sukladan sa standardima
zbuzanic kaže...

Upravo to, otkad postoji firefox podešavam stranicu za firefox i to je to. Ovo ostalo me ne interesira. Ali većina toga radi u ie7 ako radi i u FF-u i operi.

Jako slabu klijentelu onda imaš. Jadan taj klijent kojem podesiš stranice samo za 1 browser... :)

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
zbuzanic kaže...

Jako slabu klijentelu onda imaš. Jadan taj klijent kojem podesiš stranice samo za 1 browser... :)

malo grubo ali istinito

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
Mah Firefox vlada...jest da je IE vodeci ali to polako opada..takode mislim da ce mnoge otjerati zbog svog novog izgleda..jer oni koji su korsitili ie6 na takav su navikli i zbog toga nisu prelazili na druge browsere, ali po meni je bezbolnije preci sa ie6 na firefox nego na ie7...ah sto se tice sigurnosti i jos mnogih drugih funkica firefox mi je zakon!!!! ah sto se tice sluzbenih internetsklih standarda svi ih se drze eto sad i microsooft, onda opera i firefox...opera je tu politiku prva pocela....a i ovo da vlasnici ie7 moraju optimizirati stranicu da bih ga ie8 prepozno i prebacio u odgovarajuci mod, ne znam sto jednostavno kad moze komplikovano sve neki problemi i prilagodbe za ie ovo mislim na njihove medusobne verzije :S..mah otjerace oni sve na druge browsere..
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Bas je super kad ti je stranica prilagodjena samo za 1 do 2 od 10 posjetitelja sajta... Ostalih 8 te "ne interesiraju"?
Sve bi bilo super kad bi samo nestao IE6, ali cinjenica je da ga i dalje koristi 50-ak posto korisnika...
17 godina
neaktivan

Ja sam jedno vrijeme bio na Exploreru(sad sam na firefoxu) i nisam bio razocaran.Sucelje je malo spartansko,fale neke napredne opcije,ali sve u svemu stabilan browser(za razliku od opere).Dakle kad bi se mene pitalo islo bi 1.FireFox,2.Internet Explorer,3.Opera

C2DE6400@2,9Ghz, 8600GT512Mb
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

FF3 uskoro izlazi, bit ce to hell of a browser :)

koristim betu vec neko vrijeme... osjetno je brza od FF2...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Iznenađen

Tvog  klijenta  i  ako  ga  imaš  jako  mi  je  žao.

17 godina
neaktivan

firefox + par pluginova za poboljšanje funkcionalnosti, toj kombinaciji nema konkurencije

(p) & (c) Dario - 2008

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U potpunosti se slažem sa kombinacijom FF + pokoji plugin. Jedva čekam 3jku! Osmijeh

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Jadnih li stranica koje se dobro  prikazuju samo na IEu a pogotovo jadni takvi webshopovi. Npr. ima korisnika ostalih OSova na kojima se ne može pokrenuti IE  ako  več  nisu  u  pitanju  korisnici  Windowsa.  A  zaobilaženje  problema  je  u  Wineu  ili  VMwareu  koje  sada  nije  bitno  u  ovoj  priči.

Developer,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan

Yeah right .... kakvi vicevi ... LoOoL

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iz članka: "U Microsoftu su napomenuli kako postoje određeni pravni razlozi za ovu promjenu strategije,..."

Siguran san da Operin službeni prigovor Europskoj komisiji nema veze s ovim, hmm? Kao ni rekordna globa zbog nepridržavanja odluke EU suda.

I've got four words for you: I. Love. This. Company! Yeaaaahhhh!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

http://www.windows7forums.com/ie8-passes-the-acid2-test-t-97.html

Još malo o IE8...

Inače, mislim da avant browser nadrula sve  ostae browsere i još napravi sprdnju od njih...

phhh,k'o da me briga,potpis...'ko to još piše...
17 godina
neaktivan

Sve se može napisati i za IE i za FF i za Operu i za Safari da izgleda i radi apsolutno dobro.

Osim toga, IE u verziji 7 (nema razloga za korištenje 6 npr.) radi sasvim fino, a u većini slučajeva bolje od FF-a. FF2 je užasno trom komad bloatwarea.

Safari je najbolji. Nakon toga IE, pa FF i Opera. FF nije najbolji ni po kompatibilnosti sa standardima (Safari, IE  i FF dijele mjesto, pa Opera).

Razlike među browserima su minimalne, a najvažnije je što IE pogrešno shvaća margine i padding. (Po W3C-u pogrešno).

Što se funkcionalnosti tiče, Opera je najbolja, ali iritira nekim glupostima s cacheom i greškama kod interpretacije formata. FF je ogroman, trom, spor, ali nudi najbolji plugin sustav (koji opet ima hrpu problema, ali to zna smao onaj tko je programirao za FF). IE je solidan, ali mu gadno nedostaju pluginovi na način na koji ih ima FF. Safari je trenutno najbolji pretraživač: najbrži i najusklađeniji sa standardima, ali mu gadno fali mogućnosti.

IE8 obećava (u teoriji), a FF3 nažalost nije puno promijenio. Vidjet ćemo koliko uspješno su riješili probleme s memorijom, brzinom i rušenjima.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Sve se može napisati i za IE i za FF i za Operu i za Safari da izgleda i radi apsolutno dobro.

Osim toga, IE u verziji 7 (nema razloga za korištenje 6 npr.) radi sasvim fino, a u većini slučajeva bolje od FF-a. FF2 je užasno trom komad bloatwarea.

Safari je najbolji. Nakon toga IE, pa FF i Opera. FF nije najbolji ni po kompatibilnosti sa standardima (Safari, IE  i FF dijele mjesto, pa Opera).

Razlike među browserima su minimalne, a najvažnije je što IE pogrešno shvaća margine i padding. (Po W3C-u pogrešno).

Što se funkcionalnosti tiče, Opera je najbolja, ali iritira nekim glupostima s cacheom i greškama kod interpretacije formata. FF je ogroman, trom, spor, ali nudi najbolji plugin sustav (koji opet ima hrpu problema, ali to zna smao onaj tko je programirao za FF). IE je solidan, ali mu gadno nedostaju pluginovi na način na koji ih ima FF. Safari je trenutno najbolji pretraživač: najbrži i najusklađeniji sa standardima, ali mu gadno fali mogućnosti.

IE8 obećava (u teoriji), a FF3 nažalost nije puno promijenio. Vidjet ćemo koliko uspješno su riješili probleme s memorijom, brzinom i rušenjima.

Ocito nisi probao FF3 betu, pa eto ja ti preporucam pa se uvjeri sam.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...

Upravo sam na beti 3.03b. Rendering je sporiji od renderinga na FF2.

Baš sam otkrio novi bug s frejmovima: otvori ovo: http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/system.management.aspx

:)

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2008 8:23 (naxeem).
17 godina

Postoji vec tema koja se bavi problemom koji je preglednik najbolji:

http://forum.bug.hr/forum/topic/internet/firefox_vs_opera_vs_ie/214.aspx?sort=asc&view=flat

i neutralan post Osmijeh

http://forum.bug.hr/forum/post/internet/firefox_vs_opera_vs_ie/13107.aspx

OS: Linux 2.6.18.8-0.9-default i686 Current user: nikola@linux System: openSUSE 10.2 (i586) KDE: 3.5.9 "release 51.2"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
PROTECTOR kaže...

Upravo sam na beti 3.03b. Rendering je sporiji od renderinga na FF2.

Baš sam otkrio novi bug s frejmovima: otvori ovo: http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/system.management.aspx

:)

Otvorio...uopce ne prikazuje desni frame, IE radi normalno.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Potpisujem. Osobno koristim FF2, zbog nekih odlicnih pluginova. Ali, ima ozbiljnih problema s memory leakovima, nerijetko zauzme 100+ megabajta. Takoder, zna se potpuno zablokirati na nekim stranicama, nekad tabovi prestanu reagirati, i cudesno se oporave nakon minimiziranja-maximiziranja ;) IE7 mi se cini nekako brzi u renderiranju, ali ipak sam ostao pri FF2. Bas me zanima kako ce izgledati FF3 i IE8, bete nemam neku naviku isprobavati, ali mozda i instaliram FF3beta zbog nekih komentara u prijasnjim postovima.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice