Huawei i dalje na Windows Phoneu

poruka: 5
|
čitano: 2.074
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Huawei i dalje na Windows Phoneu".
13 godina
neaktivan

Ajojoj, sada će corto dobiti izljeve žući i nekontrolirane napade bijesa, a Huawei će staviti na dvostruku crnu listu, baš kao i sve suradnike mrskoga okupatora (Microsofta) {#}....

6 0 hvala 1
15 godina

Zanimljiv članak na temu se pojavio na Verge-u, gdje kažu da je Microsoft kupio Nokiu primarno jer je Nokia eksperimentirala sa Androidom na low-end uređajima dok je Microsoft htio i taj dio tržišta. Obzirom da Nokia drži 80% WP tržišta, ovo su vidjeli kao prijetnju. Mislim da ne bi nitko bio sretan ko Microsoft da svi proizvođaći rade s WP, no realno jedino HTC i Nokia su se ozbiljno primili toga, Samsung je to samo odradio na pola. Koliko god zbunjujuća i idiotska bila Microsoftova politika i odnos prema vlastitim proizvodima, sami proizvodi su odlični (jedino novi Xbox ne djeluje obečavajuće). Realno ako želiš smartphone u nižem do srednjem cjenovnom rangu, WP je daleko bolji odabir od Android uređaja. Nokia 620 i HTC 8S u dućanu koštaju 1500-1700 kn a rade glađe od mojeg SIII minija koji ide za 2400kn. 

Moj PC  
9 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Huawei i dalje na Windows Phoneu

@Chronosus

Slažem se sa svime osim: Realno ako želiš smartphone u nižem do srednjem cjenovnom rangu, WP je daleko bolji odabir od Android uređaja.

Samim time što je WP nestandardni uređaj (sorry fanboys), ne da nije bolji već nije nikako dobar odabir.

U nižem cjenovnom rangu imaš ponude koliko hoćeš, od Asha do Androida. Nemoj gledati VIP-ove, T-mobile itd. već neki azijski site - za <100$ kupiš rel. pristojan Android mob. Koja je startna cijena WP-a???

U srednjem cijenovnom rangu - obzirom na cijenovni Microsoft dumping Lumija (bio je izračun koliko Nokia i MS gube po uređaju) - može se naći pristojnih Lumija, samo... nema ni približno aplikacija/mogućnosti kao konkurencija + zatvorena platforma -> bolje kupiti kvalitetniju Ashu. Bar će ti baterija trajati 3-5 dana.

@Verge itd: Glupo mi je sad se flameati s MS fanbojsima, povijest će pokazati - smatram da je MS kupio (edit: počeo preuzimati već ranije) Nokiu jer su SVE solucije (osim starog Symbiana) bile usmjerene na Linux i Open Source: Maemo, MeeGo, Meltemi, QT, a naravno i Android.

Pod Open Source mislim na komercijalni poslovni model a ne "Free as a freedom etc". Open Source je rak rana Microsoftu koji ga je izjednačavao s komunizmom i govorio da je to smrt za kapitalistički sistem (Gates, Ballmer)... a sad nevoljko i sami pokušavaju sjediti na dvije stolice. Closed source development za velike i rasprostranjene projekte koji teže standardu je prošlost. Nitko više ne želi biti uvjetovan i ovisan o hirovima nekog monopolista, bez obzira jel to bio Oracle, Microsoft ili netko treći.

is.gd/filipvk1000 : -Da bar NEBUDE,bilo bi super VIDIT ali imam tako jak OSJEČAJ da će ovo LIČIT strašno na Android- is.gd/VelikiBrat -Ne znam, meni ovo očajno izgleda (VIZUALNO).-
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 2:10 (C0rto).
14 godina
neaktivan

Sad će kupiti i Huawei. :D

1 0 hvala 0
15 godina
Re: Huawei i dalje na Windows Phoneu
C0rto kaže...

@Chronosus

Slažem se sa svime osim: Realno ako želiš smartphone u nižem do srednjem cjenovnom rangu, WP je daleko bolji odabir od Android uređaja.

Samim time što je WP nestandardni uređaj (sorry fanboys), ne da nije bolji već nije nikako dobar odabir.

U nižem cjenovnom rangu imaš ponude koliko hoćeš, od Asha do Androida. Nemoj gledati VIP-ove, T-mobile itd. već neki azijski site - za <100$ kupiš rel. pristojan Android mob. Koja je startna cijena WP-a???

U srednjem cijenovnom rangu - obzirom na cijenovni Microsoft dumping Lumija (bio je izračun koliko Nokia i MS gube po uređaju) - može se naći pristojnih Lumija, samo... nema ni približno aplikacija/mogućnosti kao konkurencija + zatvorena platforma -> bolje kupiti kvalitetniju Ashu. Bar će ti baterija trajati 3-5 dana.

@Verge itd: Glupo mi je sad se flameati s MS fanbojsima, povijest će pokazati - smatram da je MS kupio (edit: počeo preuzimati već ranije) Nokiu jer su SVE solucije (osim starog Symbiana) bile usmjerene na Linux i Open Source: Maemo, MeeGo, Meltemi, QT, a naravno i Android.

Pod Open Source mislim na komercijalni poslovni model a ne "Free as a freedom etc". Open Source je rak rana Microsoftu koji ga je izjednačavao s komunizmom i govorio da je to smrt za kapitalistički sistem (Gates, Ballmer)... a sad nevoljko i sami pokušavaju sjediti na dvije stolice. Closed source development za velike i rasprostranjene projekte koji teže standardu je prošlost. Nitko više ne želi biti uvjetovan i ovisan o hirovima nekog monopolista, bez obzira jel to bio Oracle, Microsoft ili netko treći.

Stvar je u tome da velika većina nezahtjevnih korisnika neće ići tražiti po kineskim sajtovima jeftine androide, dio ni ne zna da to postoji, dio nije siguran u kupovinu sa takvih stranica, dio rađe kupi mobitel gdje živi, sa markom i garancijom i to im je dovoljno, a dio boli briga i to im je previše posla. Ovo što si ti naveo će raditi zahtjevniji korisnici koji bi htjeli dobiti nešto jače za male novce. Ne shvaćam ovaj dio da je WP nestandardni uređaj, moram priznati.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice