Hrvatsko IT tržište sve gore i gore

poruka: 38
|
čitano: 8.959
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatsko IT tržište sve gore i gore".
16 godina
odjavljen
Re: Hrvatsko IT tržište sve gore i gore
naxeem kaže...

Za 100-120 godina kad poumiru današnji političari i koruptivne generacije, bit će prostora za rast koliko hoćeš. Informatizacija poslovanja nije provedena u mnogim tvrtkama, a u dobrom dijelu je provedena loše. Svjedoci smo "kvalitete" informatizacije državnih institucija koje je provodio KingICT. Napredak također traži i modernizaciju.

Tržište IT-a je globalno, dakle i domaće IT tvrtke imaju gdje rasti ako neće poslovati s domaćima s kojima je to i opasno zbog lopovluka duboko u svijesti ljudi. Dakle, okretanje stranim tržištima je ključ.

Za 100 godina i vise ?!?! Ako za to vrijeme novac ne postigne vrijednost obicnog guz papira (samim time i neki rast zvuci kao obicna 'duga'), vise nas nece niti biti...

Da, IT trziste je globalno i sto je najgore raditi ce se za kikiriki. Sto bi neki Stevo iz Minkena platio nekog 'rvata 5x vise, ako mu to isto moze napraviti neki Indijac/Pakistanac za 5x manje para ?!?!

Dakle, ne postoji nikakva mogucnost rasta, vec jedino pada i konkuriranja cjenovno tim zemljama. Aj da vidim kako cemo mi s ovim rezijama i cijenama konkurirati njima.

Jos kada udjemo u EU, pa lijepo pocnemo narucivati kako Bog zapovijeda...

Pa lijepo mozete mi svi vi u IT industriji udarati na TD, ali jedno je mastanje, a drugo je stvarnost... Stvarnost je poprilicno crna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2011 1:30 (Mrgud Veliki).
17 godina
neaktivan
Tom69 kaže...
Genie kaže...

nije dragi moji stvar u prodaju hardvera ili softwera.. nego u prodaji usluga..

za koje nitko nema para = neimplementirani ili lose implementirani sustavi = lose poslovanje = jos manje novaca

Neka uzmu SAP pa će im se odmah popraviti poslovanje. {#}

hahaha slatko :)

14 godina
neaktivan
Ne bih rekao da su novi kompovi jednako brzi kao i stari, kad se sjednes na dobru masinu (SSD disk, 8 GB RAM, i7 quad) onda vidis razliku. Stvar je da te nove stvari ne pojeftinjuju kao nekad nego se sad treba isprsiti 10kkn i vise, a staru tehnologiju jos uvijek mozes kupiti. Dapace, atomi su toliko zastarjela tehnologija da kompovi strai 8 godina rade brze od njih,

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
naxeem kaže...

Za 100-120 godina kad poumiru današnji političari i koruptivne generacije, bit će prostora za rast koliko hoćeš. Informatizacija poslovanja nije provedena u mnogim tvrtkama, a u dobrom dijelu je provedena loše. Svjedoci smo "kvalitete" informatizacije državnih institucija koje je provodio KingICT. Napredak također traži i modernizaciju.

Tržište IT-a je globalno, dakle i domaće IT tvrtke imaju gdje rasti ako neće poslovati s domaćima s kojima je to i opasno zbog lopovluka duboko u svijesti ljudi. Dakle, okretanje stranim tržištima je ključ.

Za 100 godina i vise ?!?! Ako za to vrijeme novac ne postigne vrijednost obicnog guz papira (samim time i neki rast zvuci kao obicna 'duga'), vise nas nece niti biti...

Da, IT trziste je globalno i sto je najgore raditi ce se za kikiriki. Sto bi neki Stevo iz Minkena platio nekog 'rvata 5x vise, ako mu to isto moze napraviti neki Indijac/Pakistanac za 5x manje para ?!?!

Dakle, ne postoji nikakva mogucnost rasta, vec jedino pada i konkuriranja cjenovno tim zemljama. Aj da vidim kako cemo mi s ovim rezijama i cijenama konkurirati njima.

Jos kada udjemo u EU, pa lijepo pocnemo narucivati kako Bog zapovijeda...

Pa lijepo mozete mi svi vi u IT industriji udarati na TD, ali jedno je mastanje, a drugo je stvarnost... Stvarnost je poprilicno crna.

Posve si u krivu i posve si promašio poantu, ali pretpostavljam da je to zato iz neznanja jer nisi u IT-u. Softverski outsourcing Indiji/Kini bio je bum devedesetih i odavno više nije aktualan način rada. Veći dio ozbiljne industrije se vratio na kvalitetniji razvoj. Što se rada tiče, ako gledam po svojim primanjima, onda je to jako puno kikirikija.

Hrvat nije previše, ali je nešto jeftiniji od Engleza, a istovremeno piše jednako dobar, ako ne i bolji kod, što se za Indijce i Kineze koji su jeftini, ne može reći.

Tržište vani je odlično, cvjeta mobilna industrija pogotovo, a tehnologije su jako cool. Prostora za rast itekako ima pa će IT u globalu rasti.

Oni koji se lokaliziraju, da radit će za kikiriki ili za državu (ako znaju kakvog generala ili HDZ-ovca koji će, jasno, uvijek biti na vlasti).

15 godina

a i šta očekivat kad prodavači i davatelji usluga naruče npr. 100 milijuna kuna vrijednosti usluga i hardvera kada im ide dobro, a za 6 mjeseci to je već zastarijelo i nitko neželi, a oni se moraju riješavati toga, što se tiče hardvera vidite da su se online dućani utrostručili iz tog razloga jer napavu vrše po potražnji ,a veliki lanci poput HGspota, ve-mila propadaju, stvar je u integraciji i imat onoliko koliko je potrebno, ali opet mislim da neće nastavit nekakvim padom, pa IT je najbrži rastući sektor na svijetu

Sve što znam o životu naučio me Đelo Hadžiselimović
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prvo sto ocekivati kada evo meni kupuju laptop vani za 800 eura kakav vamo ne mogu naci ni za 11 000 kn...

mislim ono...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
17 godina
neaktivan

Država jedne godine ne uzme nove kompove i odmah padne IT tržište u Hrvatskoj.

2 0 hvala 0
17 godina

Država je napunima đepove pojedincima i gurala monopol (msan) i svog generala, al eto došlo i tome kraj. A što se tiče IT usluga naravno da je sve u padu. Naša firma to itekako osjeti pošto pružamo IT usluge, ali ipak se izlačimo zahvaljujući tome što planiramo dugoročno, kvalitetno i ne pljačkamo klijenta u stilu, uzmi mu sve što ima i prodaj mu sve što možeš, a poslije kuda koji mili moji... Znam da mnogo poduzeca za koje radimo grca u problemima, iako su nam bili odlicne platise i odlicno posluju, problem lezi negdje drugdje... kolo koje drzava ne rjesava. Velike gradevinske firme su u rasulu, male se drze noktima i sto mozes ocekivati... tko nema zaliha taj je popusio. A sudeci po stanju jesen/zima ce biti katastrofalna.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice