HP – što s hardverom?

poruka: 36
|
čitano: 5.373
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP – što s hardverom?".
17 godina
odjavljen
Re: HP – što s hardverom?
alen-c kaže...

Da ali ovdje su drugaciji uvijeti, tu doista "motor" može evolvuirat u dostojnu zamjenu za "auto". Naravno ne onaj trkaci, ne autobus, niti kamion ili kombi, ali auto da.

Jer dodavanjem procesorske snage i širenjem mobilnih mreža velikih brzina dock nece biti ni potreban...

S tom analogijom sam mislio na ergonomiju unosa preko fizičke tipkovnice i nedostatak potrebe za prodržavanjem ekrana. Meni bi osobno naviše odgovaralo kada bih imao tablet s kojim bih se mogao zavaliti na kauč ili krevet, a kad želim pisat neki tekst, igrati ili nešto ozbiljnije raditi, da uguram taj tablet u utor na računalu i da imam vanjski monitor (danas je ipak za ugodan rad 22" skoro pa minimum), miš, tipkovnicu i direktnu vezu s diskom (koja bi u tablet načinu bila preko WiFi-a). Znači da je komp neka vrsta docka s dodatnom grafičkom, diskom i sl, a kad je tablet tablet van docka onda se ponašao kao media server.

U cijeloj ovoj vijesti zapravo je jedino ostalo nejasno što će biti s webOS-om. Piše da će prestati razvijati uređaje temeljene na webOS-u, ali ne piše da će prestati razvijati sam webOS. Da li će ga licencirati, ponuditi kao open source, prodati...?

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

S tom analogijom sam mislio na ergonomiju unosa preko fizičke tipkovnice i nedostatak potrebe za prodržavanjem ekrana. Meni bi osobno naviše odgovaralo kada bih imao tablet s kojim bih se mogao zavaliti na kauč ili krevet, a kad želim pisat neki tekst, igrati ili nešto ozbiljnije raditi, da uguram taj tablet u utor na računalu i da imam vanjski monitor (danas je ipak za ugodan rad 22" skoro pa minimum), miš, tipkovnicu i direktnu vezu s diskom (koja bi u tablet načinu bila preko WiFi-a). Znači da je komp neka vrsta docka s dodatnom grafičkom, diskom i sl, a kad je tablet tablet van docka onda se ponašao kao media server.

U cijeloj ovoj vijesti zapravo je jedino ostalo nejasno što će biti s webOS-om. Piše da će prestati razvijati uređaje temeljene na webOS-u, ali ne piše da će prestati razvijati sam webOS. Da li će ga licencirati, ponuditi kao open source, prodati...?

Da ali u tome možeš izbjeci racunalo, a tableti mogu kvalitetno obaviti posao. Vec sada ih možeš gotovo sve povezivati s ekranima što žicno što bežicno.

Tipkovnica BT rješava problem s povremenim ozbiljnijim unosom teksta i to je to. Znaci danas cak vecinu stvari možeš povezati na tablet i bez ijednog kabla

i docka. Tako da u tom prostoru mjesta ima.

Što se tice WebOS-a postoje po meni samo 2 moguce logicne odluke od HP-a. Potpuna prodaja nekom drugome (u tom slucaju Samsung mi izgleda kao najizgledniji kupac

jer mu tako nešto doista treba, a ima para) ili licenciranje svima zainteresiranima pa bi dobio status nešto tipa WP7.

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
16 godina
Gnjavator kaže...

Znao sam ja prije 5 godina da će to tim putem :) pošta je tamo negdje '95-96 kupila hrpicu Digital Servera, njihove terminale i tako to da bi Digital par godina kasnije rasprodo poslovanje i nesto sa tržišta. Negdje u to vrijeme su kupljeni i Packard Bell desktopi - 5 godina kasnije Packard Bell nestaje sa tržišta, onda je nabavljeno nešto SIDUSa, i ti su se rasprodali... onda je šefovima došlo nešto IBM laptopa pa je par godina kasnije se prodano Lenovu, onda je oko '99 godine počela dolazit Compaq oprema, pogađate, 3-4 godine kasnije Compaq se "udružuje" sa HPom i nestaje kao brand, postaje samo jeftiniji brand HP uređaja.

e, da korišteni su i USR Courier modemi koji su nakon par godina rasprodani pa se poslije nabavljalo 3Com Couriere, od '97-2000 su kupovani Tally šalterski pisači - Tally se utopio u Genicomu pri udruživanju 2003 godine :)

i da se ne prisjećam dalje :) uglavnom:

Prije 5 godina kupljeni HP serveri i sad HP razmišlja o rasprodaji proizvodnje hardvera :)

To upravo pokazuje koliko je nemilosrdno i prevrtljivo IT tržište. Mnogi, nekad kultni, prozivođači su u relativno kratkom roku (5 do 10 g.) nestali sa tržišta zbog ovih ili onih razloga (najčešći razlog je bio 'spavanje na lovorikama'), a opstali su oni koji su se znali prilagoditi novonastaloj situaciji.

Kako sad stvari stoje, HP će napraviti isto ono što je napravio IBM, prodati će svoje 'consumer-PC' pogone, a bazirati se samo na serverima, jer je poslovno tržište ipak puno stabilnije od potrošačkog.

14 godina
neaktivan
HP – što s hardverom?

Još malo perspektive ... ovo je vrlo vjerojatna brojka, dakle 22 miljuna u 3 mjeseca ... mislim da su to brojke od kojih se smrzne svaka konkurencija , obzirom da HP, RIM i motorola jedva prodaju par desetaka tisuća komada, a samsung dijeli tabove sa televizorima.

Ipak, obzirom kako burze i ekonomija roka svašta je moguće do zime ... al u tom slučaju past će prodaja i svega ostaloga.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 11:11 (grzzi).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
alen-c kaže...

Da ali ovdje su drugaciji uvijeti, tu doista "motor" može evolvuirat u dostojnu zamjenu za "auto". Naravno ne onaj trkaci, ne autobus, niti kamion ili kombi, ali auto da.

Jer dodavanjem procesorske snage i širenjem mobilnih mreža velikih brzina dock nece biti ni potreban...

http://www.appleinsider.com/articles/11/08/22/hp_ran_its_webos_sdk_on_ipad_2_hopes_to_license_it_as_mobile_web_app_tool.html

Zanimljiv osvrt na jedan od (navodnih) problema i razloga za odustajanje od hp tableta i WebOS projekta ... ako su developeri bili limitirani u razvoju sa nedoraslim hardwareom ...  premda mi nekako priča ne drži vodu.

16 godina
neaktivan
HP – što s hardverom?

:D

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice