Da ali ovdje su drugaciji uvijeti, tu doista "motor" može evolvuirat u dostojnu zamjenu za "auto". Naravno ne onaj trkaci, ne autobus, niti kamion ili kombi, ali auto da.
Jer dodavanjem procesorske snage i širenjem mobilnih mreža velikih brzina dock nece biti ni potreban...
S tom analogijom sam mislio na ergonomiju unosa preko fizičke tipkovnice i nedostatak potrebe za prodržavanjem ekrana. Meni bi osobno naviše odgovaralo kada bih imao tablet s kojim bih se mogao zavaliti na kauč ili krevet, a kad želim pisat neki tekst, igrati ili nešto ozbiljnije raditi, da uguram taj tablet u utor na računalu i da imam vanjski monitor (danas je ipak za ugodan rad 22" skoro pa minimum), miš, tipkovnicu i direktnu vezu s diskom (koja bi u tablet načinu bila preko WiFi-a). Znači da je komp neka vrsta docka s dodatnom grafičkom, diskom i sl, a kad je tablet tablet van docka onda se ponašao kao media server.
U cijeloj ovoj vijesti zapravo je jedino ostalo nejasno što će biti s webOS-om. Piše da će prestati razvijati uređaje temeljene na webOS-u, ali ne piše da će prestati razvijati sam webOS. Da li će ga licencirati, ponuditi kao open source, prodati...?