Hotspot na Lumijama

poruka: 64
|
čitano: 5.150
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hotspot na Lumijama".
17 godina
odjavljen
Hotspot na Lumijama

samo lumie?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Hotspot na Lumijama

"Lansiranje modela Lumia 900 očekuje se krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca."

Gdje? U Hrvatskoj?

U Austriji se vec par tjedana moze kupiti po cijeni od 649 i 699 EUR, ovisno o operateru i trgovini.

P.S. Cijene sam ispravio nakon što mi je Miro ukazao na nelogičnost istih (449 i 499).

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 18:07 (ChrisB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Hotspot na Lumijama
ChrisB kaže...

"Lansiranje modela Lumia 900 očekuje se krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca."

Gdje? U Hrvatskoj?

U Austriji se vec par tjedana moze kupiti po cijeni od 449 i 499 EUR, ovisno o operateru i trgovini.

u kojoj to trgovini se može kupiti, a da nije preorder?

Igor
18 godina
neaktivan

Ja sam ga gledao u dvije trgovine u Liezenu. Jedan je Drei (449), a drugi je bio neki shop, cak niti ne znam kako se zove iako povremeno odem u njega.

Nije preorder, vec si uredno mogao uredjaj uzeti u ruke i isprobati, a potom kupiti.

U biti me iznenadilo jer telefon uopce nije na webu, a uredno se moze kupiti.

14 godina
Hotspot na Lumijama
Šta WP7 nije imao ni hotspot do sad? :/
Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
ikanizaj kaže...
ChrisB kaže...

Gdje? U Hrvatskoj?

U Austriji se vec par tjedana moze kupiti po cijeni od 449 i 499 EUR, ovisno o operateru i trgovini.

Ja je planiram uzeti ali gdje god sam našao u Njemačkoj isporuka je od 4-6 tjedana.

18 godina
neaktivan
limitedition kaže...
ikanizaj kaže...
ChrisB kaže...

Gdje? U Hrvatskoj?

Ja je planiram uzeti ali gdje god sam našao u Njemačkoj isporuka je od 4-6 tjedana.

Znaš kako to obično biva, kao i ova nedavna priča s iPad 3 u Americi - ljudi se gužvaju i čekaju danima ispred Apple shoppova, dok Radio Shack ima tablet u prodaji, ali ljudi u njega baš i ne zalaze.

Vjerujem da postoji razlog zašto ga tamo ima, dok ga, recimo, u Klagenfurtu nema. Liezen je mali gradić i možda imaju tek manju količinu s kojom ispipavaju teren. Nikad ne znaš.

Ali, prvi dojam je da telefon u ruci djeluje jednako veliko kao, recimo, iPhone 4(4s), upravo zbog tog zaobljenog polikarbonata. Lijepo leži u ruci, a radi nevjerojatno fluidno. No, to je prvi dojam, a kako se pokaže nakon dan-dva-tri korištenja bez restarta i više pokrenutih aplikacija ipak ne znam.

14 godina
neaktivan

Imam Samsungovu Omniu 7 i otprilike je restartam jednom tjedno. Ne znam zašto, ali nakon otprilike tjedan dana negašenja jednostavno joj se pomuti pamet i počne gubiti vezu s Faceom. Baš s Facebookom, Twitter (tj. Windows Live, jer Twitter ide preko njega) radi savršeno i dalje. No off-on i opet sve radi ok. Stoga pretpostavljam da ni s Lumiom ne bi trebalo biti problema, valjda nisu usadili sto i jedan bug u OS (osim onih nekoliko s nemogućnošću prekida poziva, hahahaha).

Inače, ostatak OS-a radi savršeno bez obzira koliko dugo je mob upaljen. Valjda su učinkovito riješili problem nakupljanja "digitalnog smeća" duljim korištenjem uređaja :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 13:29 (Ribozyme).
18 godina
moderator
ChrisB kaže...

Gdje? U Hrvatskoj?

Mislim da si ti nešto pobrkao... Bio sam nedavno u Austriji i na više mjesta gledao, imali su samo 800 i 610 u ponudi... Možda se u međuvremenu (ovih dana) i pojavila i 900, ali ne vjerujem da bi bila tako "jeftina". Uglavnom su cijene, mobitela te klase, bile između 549 i 599 eura (ne znam cijenu 900, samo kažem pošto su bili drugi, recimo Sensation XL, iPhone 4S, a čini mi se da je i 800 bila blizu 500 eura)

...
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 13:56 (Miro).
16 godina
protjeran
Tau kaže...

NIJE!!! ne možeš backup niti išta s filewovima ni preko USB-a, Bluetootha... samo plati za oblak servis ili spec. aplikacije... natječu se s Appleom u gluposti.

14 godina
neaktivan
Hotspot na Lumijama

definitvno si zabrljao nesto, jer lumia jos nije nigdje dosla, mislim na 900, to sto si ti vidio je vjerojatno lumia 800, a po ducanima se u njemačkoj mozes napraviti preorder na lumiu 900

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Hotspot na Lumijama

Evo sad dobio info od Mobisa (generalni zastupnik nokie za BiH), nijedna Lumia nece doci prije Q1 2013!!! Fakat ne kontam....

0 0 hvala 0
17 godina
Hotspot na Lumijama

pa vec su dosle, na oglasniku uredno gledam 710 i 800. jel zna netko kad dolazi 610?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
darkborn kaže...
Tau kaže...

NIJE!!! ne možeš backup niti išta s filewovima ni preko USB-a, Bluetootha... samo plati za oblak servis ili spec. aplikacije... natječu se s Appleom u gluposti.

Naravno da je to netočno. Moja Omnia 7 uredno ima hot spot WiFi, još od izlaska Manga.

16 godina
neaktivan
Hotspot na Lumijama

kaj je to hotspot (očito ne kužim kaj je to jer ja na svom radaru od prvog dana (dolazi sa mangom) imam internet sharing preko wifi)

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
2 2 hvala 0
18 godina
neaktivan
Miro kaže...

Mislim da si ti nešto pobrkao... Bio sam nedavno u Austriji i na više mjesta gledao, imali su samo 800 i 610 u ponudi... Možda se u međuvremenu (ovih dana) i pojavila i 900, ali ne vjerujem da bi bila tako "jeftina". Uglavnom su cijene, mobitela te klase, bile između 549 i 599 eura (ne znam cijenu 900, samo kažem pošto su bili drugi, recimo Sensation XL, iPhone 4S, a čini mi se da je i 800 bila blizu 500 eura)

U biti nisam pobrkao. Ne mogu ti sa 100% sigurnosti reći kako se dućan u Liezenu zove, ali evo lokacije na Google Mapsima. Štoviše, oba dućana su visa a vis jedan drugoga :-))

Dakle, govorim o srijedi, 15.3.2012. i Lumii 900 u rukama. Ne isključujem da se radi o nekom monkey businessu, ali je, u pitanju je bila Nokia 900. Prijatelj je ponovno bio u istom tom dućanu u subotu, i još uvijek je bila izložena, imao ju je u rukama i prokomentirao da kada ju je ponovno uzeo u ruke definitivno jest ipak veća. I ispričavam se na jednoj pogrešsci a vezana je za cijenu - 649 i 699 EUR, a ne 449 i 499. Evo, odmah idem ispraviti i u originalnom postu.

Općenito, Drei kao operater konstantno ima ubojite cijene mobitela u svojim paketima i ponavljam - vrlo je moguće da se radi o nekom test fieldu obzirom da je nema navedene na njihovom službenom portalu.

17 godina

Jel ima netko informaciju kod kojih operatera će se pojaviti Lumnia?

Nek dođee u tele i ja mazga si dajem oduška. 5800 u zasluženu mirovinu :)

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
Hotspot na Lumijama

sumnjam da cu ikako preci na wp7, ipak mass storage mi je daleko potreban, file manager, real bluetoth, real multitasking

Had a dream I was king, I woke up still king

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ali Lumia 900 je odgođena do travnja, a u Europu uopće 900 nebi trebala, nego 910. Kako si mogao imati u rukama mobitel koji je odgođen za idući mjesec i uopće nije namijenjen Europi?

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
darkborn kaže...
Tau kaže...

Naravno da je to netočno. Moja Omnia 7 uredno ima hot spot WiFi, još od izlaska Manga.

Hm, je li tvoja Omnia 7 s nekim custom ROM-om i na kojoj je mreži (bila zaključana)? Jer moja nema. Kupljena u Vipu, na njoj je zadnji update (8107.79), firmware 2424.11.8.2. :(

16 godina
neaktivan
Ribozyme kaže...

Hm, je li tvoja Omnia 7 s nekim custom ROM-om i na kojoj je mreži (bila zaključana)? Jer moja nema. Kupljena u Vipu, na njoj je zadnji update (8107.79), firmware 2424.11.8.2. :(

Kad odeš u settings da li tamo imaš Internet Sharing?

18 godina
neaktivan

Ne znam, valjda sam bio slijep.Ili ipak mob koji stoji pored Lumie 800 i vidljivo je fizicki veci ipak jest Nokia Lumia 900? Ili 910, whatever. Znam da sad ispada kao da muljam bezveze, ali naocigled veci mob od 800-tke koja je u tom trenutku izlozena tik do nje valjda jest mob o kojem govorimo?

Ne znam kako objasniti da sam mob imao u rukama? Ili Nokia ima jos jedan mob od 4+ incha dijagonale pod WP7 a da ja to ne znam?

Sad mi je istinski zao da ju nisam slikao kad sam bio tamo pa da eventualno ovdje prilozim dokazni materijal.

14 godina
neaktivan
cekpi kaže...
Ribozyme kaže...

Kad odeš u settings da li tamo imaš Internet Sharing?

Nemam... Pogledah na netu, samo T-Mobileove Omnie su dobile Internet Sharing opciju kroz update firmwarea. Moja je Vipova, tj. Vodafonova. Nema veze, nije da mi treba, samo sam mislio da sam propustio neki update ili da sam oćoravio :)

17 godina
odjavljen

ni ja nemam na svojoj omnii internet sharing. :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan
Hotspot na Lumijama

kod kojeg si providera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

otkljucan je mob...kupljen u tele2. kad vratim postavke na default bude sve na nizozemskom. :/

16 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

sumnjam da cu ikako preci na wp7, ipak mass storage mi je daleko potreban, file manager, real bluetoth, real multitasking

Sta ce ti file manager?Jesi li cuo za dropbox,skydrive?Osbono na androidu ga nisam nikad imao instaliranog,uvijek je tu dropbox bio za sve dokumente koji su mi bili potrebni.Real multitasking WTF?!Puno je jednostavnije i brze poslat mail sa attachmentom nego slat preko bluetootha,ne poznam osobu koja koristi bluetooth za filesharing.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 20:32 (kach).
14 godina
ChrisB kaže...

Ali, prvi dojam je da telefon u ruci djeluje jednako veliko kao, recimo, iPhone 4(4s), upravo zbog tog zaobljenog polikarbonata. Lijepo leži u ruci, a radi nevjerojatno fluidno. No, to je prvi dojam, a kako se pokaže nakon dan-dva-tri korištenja bez restarta i više pokrenutih aplikacija ipak ne znam.

Ja sam Omnia-u 7 restartao 3-4 puta (!) u 9 mjeseci i to se sam ugasio zbog prazne baterije. Sve radi savršeno fluidno kao i prvog dana. Imam preko 100 aplikacija (računajući i igrice, ali broj je možda i veći, lupam napamet).

Ja sam jednostavno zadovoljan s tim WP7, uglavnom negativni komentari na osnovu WP7 proizlaze iz toga što ljudi jednostavno ne vole ništa što MS proizvede, ali to je naravno već njihov problem.

Ribozyme kaže...

Mislim da Samsung mobiteli niti nemaju mogućnost custom ROM-ova ili sam u krivu? Za HTC znam da postoje custom ROM-ovi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 22:26 (Cordas).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ali Lumia 900 je odgođena do travnja, a u Europu uopće 900 nebi trebala, nego 910. Kako si mogao imati u rukama mobitel koji je odgođen za idući mjesec i uopće nije namijenjen Europi?

AFAIK europska je 900, a američka 900 AT&T http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4578&idPhone2=4275

Igor
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice