Za ovakve stvari postoji Google Adds.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cijene su im u najmanju ruku pretjerane za ono što nude.
600kn za 1GB na serveru.... meni zvuci sasvim prihvatljivo.
Lokacija servera u HR i garancija o 40ms iz cijele drzave zvuci dobro.
Eto, nedavno sam skuzio da su moje dosadasnje web-stranice (Totohost, Rubicon) smjestene negdje u Americi :)
to si nedavno skužio:D mrak.
Bilo bi zgodno da je i T-Com u CIX-u.. Tada bi garantirana latencija bila kojih 20 milisekundi manja. (Bar za Carnet je put T-Com <-> Carnet preko Beča).
Ovako telekom operateri placaju skupu interkonekciju T-Comu da bi mogli t-comovim korisnicima slati sadržaje sa servera u njihovoj mreži.
Eto, nedavno sam skuzio da su moje dosadasnje web-stranice (Totohost, Rubicon) smjestene negdje u Americi :)
Možda je promet tako slab baš zato jer je providerima skupo plaćati link prema T-Comu? T-com bi se trebao prisliiti nekako da počne razmjenjivati promet sa hrvatskim operaterima preko CIX-a...
inside.hr je izgleda na Voljatelu
btw, inside.hr hosta i linux, samo da se zna :)
A ne radi se samo o prometu. Pogledaj Planetove dedicatede i pogledaj ovdje ponuđene. Da, da, slab je dolar... koga briga? :D
Možda je promet tako slab baš zato jer je providerima skupo plaćati link prema T-Comu? T-com bi se trebao prisliiti nekako da počne razmjenjivati promet sa hrvatskim operaterima preko CIX-a...
inside.hr je izgleda na Voljatelu
Ping od 150ms je neznatan za sve osim za igre. I to ne sve igre.
Kod nekih njemačkih mid-range hosting providera za 1,780 Kn p.m. dobije se cca. 2,5 mašine sa Dual Core Xeonima + 4 GB Kingston memorijom + 500 GB HD-a. Znači za 5K Kuna na mjesec vani dobijem cca 5 jednako snažih Dedicated servera(koje btw mogu imati geodisperzirane s obzirom da ako im jedan data centar zašteka mogu prebaciti promet na drugi u drugom centru)... + internacionalini ping je bliže 90 ms nego 150 ms... BTW traffic je unlimited sa cca više manje garantiranih 10-12 Mbit/s.
Mislim svaka čast i najmanjem pomaku u poboljšanju hosting okruženja u Hrvatskoj ali dok cijene zbilja ne počnu izgledati barem min. onim u Americi(do sada sam vidio da su Njemci puno jeftiniji ali im fali dobar Customer service - ali sa takvim cijenama im oprštam ;) bit će i dalje žalosna slika Hrvatskog internet businessa.