Napokon nešto o Linuxu :)
Napokon nešto o Linuxu :)
Pohvale za Linux vijesti.
Ne mogu vjerovati! Što će to bit! Hvala na vijesti! :)
Koristim GRUB 1, ali je super da se linux spominje! Pa makar i ovakvim tekstom...
Ja se pitam sto jutros lije ko iz kabla vani a ono na bugu objavili neku vijest o linuxu...Koristim Ubuntu kao jedini OS na kompjuteru pa mi ovo ne treba ali svaka cast na obracanju paznje na linux i programe za njega...
Recesija je, sponzori paze na svaku kunu kao i marketinški odjeli.
Pravo vrijeme za vijesti o open source softwareu.
Čudim se čudu!
Takva vijest na bolu...
grub2 ne valja nista. hocu stari grub :-(((
zasto?
Meni je grub2 super. Istina konfiguracija je ponesto izmijenjena ali zato imas brdo novih mogucnosti.
zasto?
Meni je grub2 super. Istina konfiguracija je ponesto izmijenjena ali zato imas brdo novih mogucnosti.
Sta ce mi? :( Stari GRUB je prezakon, ful jednostavan i ne mozes nista zahebat ni da oces, samo kad povatas konce s imenovanjem particija. U GRUB2 ne znam ko pije, ko placa.
Ovakvi alati su super dok se ne nauci ceprkati po cfg-ovima.
Recesija je, sponzori paze na svaku kunu kao i marketinški odjeli.
Pravo vrijeme za vijesti o open source softwareu.
Open source softver nije isto što i besplatni softver.
Open source softver nije isto što i besplatni softver.
Razlika mi je i više nego poznata.
Post nije ciljao na besplatni već na open source software. Bug i BOL nisu baš pretrpani ovom tematikom.
Ah, windows mentality. Ako nema lijepi graficki alat za konfigurirati onda se ne isplati pisati. Umjesto da pise o novim featurima Gruba 2, ovaj pise o malom alatu za konfiguriranje istog. No, ajde barem nesto.
Pa, s obzirom, koliko je funkcionalan i ne isplati se pisati...
Imaš, HDD, SSD, hot swap i Grub se ruši ko kula od karata. A raditi bilo kakav upgrade na tome... Well, backup, gazi i sve ispočetka. Ako mi išta uništava živce, onda je to Grub (al to je ocke, jer su dodali da se može slika u pozadini učitati).
zasto?
zapravo je kompletno izmijenjena, a osim toga mrzim kada moram koristiti alate koji mijenjaju pojedine datoteke i sto istu ne mogu sam editirati/promijeniti. drugo, grub2 nekad ima problema sa detekcijom aktivnih particija na hard diskovima, sto stari grub nema.
stari grub je bio bas idealan zato sto je imao sve ono sto mi je trebalo, graficke gluposti tako i tako apsolutno nikome ne koriste.
Pa, s obzirom, koliko je funkcionalan i ne isplati se pisati...
Imaš, HDD, SSD, hot swap i Grub se ruši ko kula od karata. A raditi bilo kakav upgrade na tome... Well, backup, gazi i sve ispočetka. Ako mi išta uništava živce, onda je to Grub (al to je ocke, jer su dodali da se može slika u pozadini učitati).
A kaj je toliko los? huh.