hmzor .. meni se cini da Google zbilja radi pod geslom "there can be only one" ..
svi mailovi preko njih .. sada i telefonija ..
me no like ..
hmzor .. meni se cini da Google zbilja radi pod geslom "there can be only one" ..
svi mailovi preko njih .. sada i telefonija ..
me no like ..
Nek ovo radi na VoIPu i ja prvi idem kod njih...
Iskreno, Skype mi se gadi. Ako Google napravi neku alternativu, vrlo rado ću prihvatiti sve samo da ne trebam instalirati ono smeće od Skype-a.
skype je prije stvarno bio smece, i jos one neke afere da salje podatke o kompu i takve stvari.
al s svakom verzijom sve mi je bolji. a i nema mu premca u kvaliteti prijenosa zvuka i otklanjanju suma i ostalih smetnji
Prvo što mi je palo napamet kada sam ovo pročitao je špijunaža, neznam zašto.
Kakva špijunaža, pa zar mislite da T-Home i T-Mobile nemaju opremu za snimanje razgovora, arhiviranje SMS-a i mailova ?
Google će ozboljno napasti telekom operatore i to sa dvije strane (Android - korisnička i usluge - aplikaciona). Telekom operatori će se pretvoriti samo u "pipe"-ove ukoliko ne krenu da razmišljaju kao kreativci. Obzirom da su telekomi već decenijama organizovani kao birokratske organizacije (o kreativizmu nema ni govora), mogli bi kroz par godina da čitamo o njima slične naslove koje danas vidimo za auto industriju.
Kakva špijunaža, pa zar mislite da T-Home i T-Mobile nemaju opremu za snimanje razgovora, arhiviranje SMS-a i mailova ?
Naravno, ali... telefonskih kompanija ima puno... i imaju samo pristup razgovorima i SMS-ovima, tu i tamo necijem mailu...
Google je samo jedan, i ima pristup razgovorima, mailu, sat. snimkama, aplikacijama, dokumentima (google docs), itd. To nije drzavna institucija (ala FBI, CIA) koja to radi "da nas zastiti", nego privatna megakorporacija koja to sve radi u svoju korist. Polako se ostvaruje scenarij iz SF filmova u kojoj nema vlada, nego jedna megakorporacija vlada svijetom... Vecina ljudi ce to shvatiti tek kad bude prekasno...
Pa mislim da i nema bas puno telefonskih kompanija, pogledajte veliki T, on vlada u Evropi, isto tako i u USA.
Mislim da samo nekoliko velikih igraca ima vecina korisnika, sve ostalo je sitno.
U svakom slucaju ko je paranoican i ne mora da koristi internet, telefon itd. Moze da ide u park i da prica na otvorenom.
Evo jedan mnogo dobar film o spijunazi: Das Leben der Anderen, http://www.imdb.com/title/tt0405094/
Google će ozboljno napasti telekom operatore i to sa dvije strane (Android - korisnička i usluge - aplikaciona). Telekom operatori će se pretvoriti samo u "pipe"-ove ukoliko ne krenu da razmišljaju kao kreativci. Obzirom da su telekomi već decenijama organizovani kao birokratske organizacije (o kreativizmu nema ni govora), mogli bi kroz par godina da čitamo o njima slične naslove koje danas vidimo za auto industriju.
TK operateri nisu izgubljeni u vremenu i prostoru, ako ti se tako čini. Već su napravili korake prema ubijanju net neutrality pristupa. Neki filtriraju promet, zabranjuju VoIP (deep inspection proxies/firewalls), ograničavaju streaming (YouTube). Tako i dalje mogu derat po minuti razgovora umjesto da im korisnici doskoče jeftinim VoIP-om :(
Naravno, ali... telefonskih kompanija ima puno... i imaju samo pristup razgovorima i SMS-ovima, tu i tamo necijem mailu...
Google je samo jedan, i ima pristup razgovorima, mailu, sat. snimkama, aplikacijama, dokumentima (google docs), itd. To nije drzavna institucija (ala FBI, CIA) koja to radi "da nas zastiti", nego privatna megakorporacija koja to sve radi u svoju korist. Polako se ostvaruje scenarij iz SF filmova u kojoj nema vlada, nego jedna megakorporacija vlada svijetom... Vecina ljudi ce to shvatiti tek kad bude prekasno...
Mislim da gledas previse fimova...
Samo ima par mana u tvojoj teoriji
1)Google je firma koja nema vojske-Jest znanje moc ali nemozes ti znanjem osvojit cijeli svijet...znas da je svijet prepun budala i da nitko nemoze osvojit svijet jer uvijek ce kakvoj budali puknit film i rec "ajmo zaratit"
2)Ta zamisao je svakako glupa...sve da google kontrolise CIJELI internet upitno je kako bi mogli time osvojit svijet,gurnut ga u kaos...da,ali brzo bi se to rijesilo kao sto se rijesi svaka "revolucija"
Ne bih želio ići u krajnost, ali činjenica je da Google želi informacije, informacije i još informacija! Što mislite, čemu afera sa EULA-om iz Chromea? Srećom pa im nije prošlo. Zbog te "sitnice" nema šanse da idem surfat Chromeom. Google živi od informacija o nama, i čini se da će učiniti sve da ih dobije. A znate kako su rekli - najveći trik koji je vrag uradio je da je uvjerio ljude da ne postoji