ja stvarno nebih znao zašto bi netko jabuku platio masno i onda sa istom prešao na android to je ravno ovome 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja stvarno nebih znao zašto bi netko jabuku platio masno i onda sa istom prešao na android to je ravno ovome 
Ne kužim komentar. Pa pola Android flagshipa dijeli početnu cijenu iPhonea.
Mnogi su ipak prešli. Nećeš priječi ako si friško kupio mobitel, ali ako razmišljaš o kupovini novoga možda shvaćaš da ne moraš dati 1000$ da bi imao odličan mobitel.
Pa i nije baš. Dijele je jedino Samsungovi top modeli.
da to sam baš htio reči ali si me preduhitrio 
Pa i nije baš. Dijele je jedino Samsungovi top modeli.
Ma nemoj? Pričam o cijenama kad telefoni izađu - HTC 10, Pixel, LG V20...nemoj da počnem....svi su na 700$+
Ma nemoj? Pričam o cijenama kad telefoni izađu - HTC 10, Pixel, LG V20...nemoj da počnem....svi su na 700$+
Iphone s istom količinom storage prostora skuplji je od svih osim Edgea u trenutku izlaska. Osim toga svi ti flagshipi za mjesec dva spuste cijenu za 150-200$ a taman toliko treba da se pokažu njihove vrline i mane.
No nebitno za temu. Tržišne statistike pokazuju da je ipak dosta ljudi prešlo s iOS-a na Android a kao glavni razlog mislim da je činjenica da danas za 200$ možeš kupiti android koji zadovoljava potrebe 90% korisnika. Zatim tu je i želja za promjenom pa isto tako mogu shvatiti i one koji su prešli u drugome smijeru. Apple već odavno ima aplikacije i podršku koja to omogućava pa zašto i Google ne bi radio to isto.
Btw, i ja sam jedan od tih koji je s iOS-a prešao na Android. A onda sam prešao na WP i brže-bolje se vratio natrag :)
Tek sada kada svakodnevno koristim i iOS i Android, mogu reci da sam ostao sokiran hendikapiranoscu iOS-a. Svako malo cujem hvalospjeve o Apple-ovom savrsenom user experiencu, a na kraju ti nedaju cak niti banalnu opciju da stavis kursor u sredinu rijeci kako bi ispravio tipfeler vec moras obrisati cijelu rijec i pisati iz pocetka.
Tek sada kada svakodnevno koristim i iOS i Android, mogu reci da sam ostao sokiran hendikapiranoscu iOS-a. Svako malo cujem hvalospjeve o Apple-ovom savrsenom user experiencu, a na kraju ti nedaju cak niti banalnu opciju da stavis kursor u sredinu rijeci kako bi ispravio tipfeler vec moras obrisati cijelu rijec i pisati iz pocetka.
I onda kazu da su apple korisnici glupi 
Molim? 4 godine ne koristim iphone ali ova opcija je u iosu postojala debelo prije. I od samog početka je to radilo puno bolje i kvalitetnije nego na tadašnjim androidima.
Mdaj se ne sramoti
Malo poigraj s mobitelom
ne samo da mozes trazeno nego ti tipkovnica sluzi kao trackpad (drzanjem stisnutim space tipku)
Može se, ali je retardirano, nelogično i neintuitivno; moraš držati dugo prst na tekstu pa ti se onda pojavi ovo divlje povećalo i onda možeš. Ja isto gledao koji k* kad sam prvi put pokušao postaviti kursor k'o na svakom drugom normalnom OS-u, ali iOS nije normalni OS. Naravno, nigdje ne piše to k'o što ne piše ni za jednu drugu neintuitivno skrivenu opciju... Request desktop site u Safariju se pojavi kad dugo držiš refresh gumb... WTF? Tko bi, pobogu, i zašto, dugo držao refresh gumb i uspio otkriti tu opciju sam?
IOS je specificno bolestan OS no kad se na njega naviknes jednako je lagan kao Andrioid no i Android je specificno bolestan OS jer ima i sam gomilu nelogicnosti no nazalost na njih smo se naviknuli jer vise se koristi te se to ne zamjecuje a na IOS-u da, mada su oba OS-a cisto nedovrseno sranje. Dosad nisam nasao cisto popeglani kvalitetni Android OS da radi i ima tocno ono potrebno te da to potrebno glatko radi kao sto ni ko IOS-a/WP-a/Blacberry OS je ta poanta ista te uz to ono sto imam na iPhoneu nuzno ne znaci da zelim imat na Androidnom uredjaju.
Koristim iPhone SE jer je mali i super mi je sto mogu palcem otipkati 90% stvari u odnosu na telkace koje ljudi nose u rukama te imam i Samsung Galaxy Prime i ta dva uredjaja ganjaju sasvim druge stvari te mi to savrseno odgovara jer mogu koristiti neovisno jedan uredjaj od drugog ponekad paralelno bez teskoca. Barem 60% nas ima dva mobilna uredjaja uvijek a pogotovo ako smo vezani uz neki vazan posao te trudimo se tako razdvojiti privatno od poslovnog jer u odredjeno doba veceri poslovni mobitel ide u off mode a privatno je za prijatelje uvijek dostupan.
Može se, ali je retardirano, nelogično i neintuitivno; moraš držati dugo prst na tekstu pa ti se onda pojavi ovo divlje povećalo i onda možeš. Ja isto gledao koji k* kad sam prvi put pokušao postaviti kursor k'o na svakom drugom normalnom OS-u, ali iOS nije normalni OS. Naravno, nigdje ne piše to k'o što ne piše ni za jednu drugu neintuitivno skrivenu opciju... Request desktop site u Safariju se pojavi kad dugo držiš refresh gumb... WTF? Tko bi, pobogu, i zašto, dugo držao refresh gumb i uspio otkriti tu opciju sam?
Znam za dugo drzanje na tekstu, ali tada ti selektira cijele rijeci, a ne pozicionira kursor na zeljenu poziciju.
Jos par gluposti koje unistavaju UX:
- recently used apps se listaju horizontalno umjesto veritkalno te se zatvaraju vertikalnim swypom umjesto horizontalnim (radi ovakvog principa je povrsina za selektirati zeljenu aplikaciju poprilicno mala te ju je puno teze zahvatit)
- nepostojanje contunous scrolla u safariju
- prilikom scrolanja u safariju ne mozes otvoriti link u letu vec samo kada se scroll potpuno zaustavi
- nemogucnost defaultnog otvaranja web stranice u bilo kojem drugom browseru
- za namjestiti bilo sto u vezi kamere prvo moras izaci iz aplikacije te otici u globalni settings
- iBooks koje malo mozes sinhronizirati preko iClouda, pa malo ne mozes (u slucaju vlastitih PDF dokumenata)
+ jako veliki broj aplikacija koje kostaju, a u isto vrijeme su na Androidu besplatne (ukoliko se takoder placaju, jeftinije su)
Ono sto mi se izuzetno dopada su kvaliteta kamere i sto je cijela firma orijentirana na iPhone kao sluzbeni uredaj te imamo hrpu inhouse aplikacija za vlastite potrebe koje znatno olaksavaju zivot
Jel mi se pričinja ili si stvarno ovo napisao?
Ne da je napisao, nego i nakon upozorenja i dalje ustraje na tome..
Jel mi se pričinja ili si stvarno ovo napisao?
Ne da je napisao, nego i nakon upozorenja i dalje ustraje na tome..
makar je u krivu mora se držati svog stava. inače bi ispao pussy pred android frendovima.
Ja mislim da je iOS zbilja brutalno jednostavniji. Čitav OS se baš čini zatvoren, ne možeš šarat po opcijama i sve je unified....dakle točno intuitivno pretpostavljaš kako izgleda meni od aplikacija, gdje možeš naći postavke itd.
Na Androidu do Material Designa (koji i sad nije nekako zastupljen previše) je to sve zbrda zdola. No, preferiram ga jer je moćniji OS.