Google ne želi dual boot?

poruka: 22
|
čitano: 3.223
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google ne želi dual boot?".
13 godina

Bravo za Google. Zasto bi na svoju stetu dozvolili gotovo besplatbo reklamiranje konkurentnog OSa. Google je davno dao priliku MSu kad je zatrazio interkonekviju medju servisima (fb, msn....) ali to tim staromodnim divovima nije pasalo.... Eto sad googleu ne pase dual boot... Kaze se sto sijes to i dobijes.... Eto ti ga na MIKROšoft :p

2 17 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Google ne želi dual boot?

Izgleda da ni sami ne misle da je njihov OS bolji pa ne žele -.-

16 godina
Trickortreat kaže...

Pa zar itko može misliti da je Android bolji na uređaju od 13" sa Core i7? 

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
neaktivan
Ne žele jer znaju kakvi su spletkaroši u ms-u i da im ms uvijek nešto loše sprema.
Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
12 godina
neaktivan

Bilo bih fora imati i jedno i drugo, ali lako je pogoditi koji bih sustav bio primarana.

htc tatto, samsung omnia 7, nokia n9, htc 8x

1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Trickortreat kaže...

Naravno da ne zele, pa nisu ludi valjda? Da je situacija obrnuta, mislis da bi MS dozvolio dual boot? Inace su dozvoljavali da proizvodjaci izbacuju uredjaje sa predinstaliranim win+linux combom?

Ne budite smijesni, Android je u velikom vodstvu naspram winzima kad su tableti u pitanju. Naravno da ne zele dozvoliti da se to vodstvo narusi.

13 godina
jumboY kaže...
Trickortreat kaže...

Naravno da ne zele, pa nisu ludi valjda? Da je situacija obrnuta, mislis da bi MS dozvolio dual boot? Inace su dozvoljavali da proizvodjaci izbacuju uredjaje sa predinstaliranim win+linux combom?

Ne budite smijesni, Android je u velikom vodstvu naspram winzima kad su tableti u pitanju. Naravno da ne zele dozvoliti da se to vodstvo narusi.

Tocno to. Sjetimo se samo i UEFI price i nevinog M$-a koji brine o korisnicima. Svi su oni isti kada je lova u pitanju.

17 godina

LOL, koja količina licemjerja u gornjim postovima. Da je obrnuta situacija M$ bi bio g**no koje guši konkurenciju na svakom koraku. Kad je u pitanju Google, druga megakorporacija što je isto tako svrstava u kategoriju špijunskih, mučkih i inače zlih firmi (ma kako god se reklamirali), onda je potez OK. A bi li potez bio OK da netko ponudi dual boot Androida i Linuxa a da Google to proba stopirati?

16 2 hvala 3
16 godina
odjavljen

ovi iz MSa su stvarno super, prvo snimaju reklame di pljuju google, a onda bi se okoristili popularnošću googleovog androida da proguraju svoju šrot verziju windowsa, i još kažu da nemaju ništa protiv toga :D

www.pazii.com
Moj PC  
3 6 hvala 1
15 godina
neaktivan
Bothari kaže...

LOL, koja količina licemjerja u gornjim postovima. Da je obrnuta situacija M$ bi bio g**no koje guši konkurenciju na svakom koraku. Kad je u pitanju Google, druga megakorporacija što je isto tako svrstava u kategoriju špijunskih, mučkih i inače zlih firmi (ma kako god se reklamirali), onda je potez OK. A bi li potez bio OK da netko ponudi dual boot Androida i Linuxa a da Google to proba stopirati?

Isto tako bi bio ok potez da MS da windows kernel pod open source licencu.Isti tren se oprosti sve MS-u.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
13 godina

Vidis kako znas... Ne ne bi bilo uredu da Google stopira dual boot opciju u kojoj bi bio neki od potpuno slobodnih Linux distra...(u slucaju Ubuntua bi odbijanje bilo legitimno kao i u slucaju mš windoza)

Licemijerno je furati revolucionara na avataru a zagovarati trziste....

13 godina
protjeran
Bothari kaže...

Kakvo licemjerje? Da svi to zele dozvoliti - prvi bih pljuvao po googleu o kojem imam sve samo ne dobro misljenje. No ovako od njih to zahtjeva MS koji je poznat po gazenju konkurencije i guranju vlastitih rjesenja. MS nikad ne bi pristao na ovo da je situacija obrnuta. Ne vidim zasto bi onda Google na to pristao?

11 godina

Čemu uopće rasprava. Pa svaka firma od 5 zaposlenika, pa do ogromnih korporacija ne želi da im konkurencija uzima dio kolača. To je normalno ponašanje u kapitalističkim sustavima. Čemu čuđenje? I ja bi na mjestu google-a isto napravio.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

A sta je dual boot? To da se moze imat dva osa ili?

0 0 hvala 1
15 godina
Ako ga i ne izdaju, s dual bootom, vjerujem da će internet biti preplavljen tutorialima kako to napraviti. Jednom kad pustiš duha iz boce, nema natrag ili jednostavnim jezikom rečeno "Nema kajanja poslije ......".
Stručnjak za odmaganje...

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

A sta je dual boot? To da se moze imat dva osa ili?

Da.

17 godina
neaktivan
Je tko koristi BlueStacks?

Ja dosta davno stavio za probu ali sam ga ugasil.
13 godina
neaktivan

Koji k? Cuj MS hoce da iskoristi Android. Pa ovo nema veze sa MS-om, nego sa ASUS-om, koji hoce da napravi dual boot uredjaj. Citate li vi tekst upste?

Nije vam ovo neki Android tablet na koji ASUS pokusava uvaliti dual boot sa Windowsom. To su novi uredjaji koji su planirani sa dual boot-om. Buduci da bi uredjaj dolazio sa i7 procesorom, Android nema tu sta traziti. Ako Google nece, izaci ce samo sa Windowsom. Ali ovako je ASUS htjeo iskoristiti popularnost Androida na tabletima i napraviti dual boot hibrid tablet/laptop sa Windowsom. Ako ti uredjaji izadju, nema sanse da ce izaci samo na Androidu, jer Android nema sta traziti sam na takvom hardveru.

Ali je Google stvarno ispo govno sa ovim, jer kao oni obicno daju besplatnu licencu za Android. Ovako ASUS moze tu staviti fork Androida, kao sto je uradila Nokia. Niko im to nebi mogao zabraniti. A Gogle bi mogao izgubiti vaznu musteriju.

2 1 hvala 3
14 godina
protjeran

Dobro Google zbori, na takvom stroju ne znam ko bi pored Winsa koristil Android.

Ali opet mi nije jasno zakaj se protive? Možda bi neko i ostal na Androidu, a ovak na bu niko.

Crkva je zlo 21. stoljeća
Moj PC  
0 1 hvala 1
16 godina
odjavljen
Bilal kaže...

Koji k? Cuj MS hoce da iskoristi Android. Pa ovo nema veze sa MS-om, nego sa ASUS-om, koji hoce da napravi dual boot uredjaj. Citate li vi tekst upste?

Nije vam ovo neki Android tablet na koji ASUS pokusava uvaliti dual boot sa Windowsom. To su novi uredjaji koji su planirani sa dual boot-om. Buduci da bi uredjaj dolazio sa i7 procesorom, Android nema tu sta traziti. Ako Google nece, izaci ce samo sa Windowsom. Ali ovako je ASUS htjeo iskoristiti popularnost Androida na tabletima i napraviti dual boot hibrid tablet/laptop sa Windowsom. Ako ti uredjaji izadju, nema sanse da ce izaci samo na Androidu, jer Android nema sta traziti sam na takvom hardveru.

Ali je Google stvarno ispo govno sa ovim, jer kao oni obicno daju besplatnu licencu za Android. Ovako ASUS moze tu staviti fork Androida, kao sto je uradila Nokia. Niko im to nebi mogao zabraniti. A Gogle bi mogao izgubiti vaznu musteriju.

pa ok ako google neda i izaći će samo sa windowsima, nema problema za google

forkanje? može to asus napraviti bez problema, ali onda je tu stvar da im google neće dati da stave play store na njega, a android bez aplikacija je isto što i ostali OSovi bez aplikacija - bez veze

i zašto je google govno ovdje? jedino govno u slučaju Androida je MS koji jedini ubire profit od Android "licenci", jer zbog patenata naplaćuje svaki Android uređaj dok Google ne naplaćuje ništa za korištenje

što se tiče da izgube važnu mušteriju - sumnjam, Asus za google proizvodi Nexus tablete i ide im baš dobro s tim, lakše bi Google podnio to da promjeni proizvođača Nexus tableta nego da Asus izgubi mušteriju za svoj hardver

www.pazii.com
17 godina
Trickortreat kaže...

Budimo realni, dok shvate ljudi da su gore windowsi na koje normalno mogu instalirati programe koje su dosad koristili, jasno je u kojem smjeru bi vjetar puhao.

Android bi se se možda pokrenuo par puta prije nego bi zapao u zaborav dok većinu prođe igranje sa istim.

I Google je zasigurno toga svjestan, pa proba gurati svoj OS gdje može...

Potemkinhr#2800
13 godina
neaktivan
luka28 kaže...
Bilal kaže...

pa ok ako google neda i izaći će samo sa windowsima, nema problema za google

forkanje? može to asus napraviti bez problema, ali onda je tu stvar da im google neće dati da stave play store na njega, a android bez aplikacija je isto što i ostali OSovi bez aplikacija - bez veze

i zašto je google govno ovdje? jedino govno u slučaju Androida je MS koji jedini ubire profit od Android "licenci", jer zbog patenata naplaćuje svaki Android uređaj dok Google ne naplaćuje ništa za korištenje

što se tiče da izgube važnu mušteriju - sumnjam, Asus za google proizvodi Nexus tablete i ide im baš dobro s tim, lakše bi Google podnio to da promjeni proizvođača Nexus tableta nego da Asus izgubi mušteriju za svoj hardver

Google je ispao govno zato sto kao daje besplatno Android. Ali izgleda samo pod svojim nekim uvrnutim uslovima. Ocito se boje konkurencije, cim nedaju ASUS-u, svom partneru, da zaradi dodatnu lovu sa ovim uredjajima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice