Google Chrome - danas

poruka: 60
|
čitano: 7.275
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google Chrome - danas".
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Odlično je kompatibilan i sa IE-om i uzeli su iz IE-a hrpe ideja. Svaka čast.

Memorije troši više zato što su procesi novi za svaki tab. S obzirom da je memorija jeftina, to je nebitno, ali je sigurnost i stabilnost nemjerljivo bolja.

Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Google Chrome - danas

Da.. svi gumbi rade osim pošalji :P

Ipak je ovo beta.. a osim toga možda i ovaj forum ima neke provjere browsera pa jednostavno blokira druge... a možda i ne. Što kažeš Domagoj? :D

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Google Chrome - danas
naxeem kaže...

Memorije troši više zato što su procesi novi za svaki tab. S obzirom da je memorija jeftina, to je nebitno, ali je sigurnost i stabilnost nemjerljivo bolja.

Kako se u ovih pola sata od releasea može zaključit da je sigurnost i stabilnost nemjerljivo bolja, kad sam ja još uz to nabrojao 3 buga samo na BUGovoj stranici??? (koja ironija)
Why so serious???
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Chrome - prvi dojam, prvih par minuta - ne otvara Gmail, ne šalje napisanu poruku na ovom forumu, a dobro je što je od Googlea pa je jednostavan, brz, pregledan, praktičan.

Intel 80286 12MHz, 640k RAM, 20 MB HDD, MS-DOS 3.31

0 0 hvala 0
18 godina
Google Chrome - danas

Je li itko primjetio da se radi o beti? :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Pa za prvi dan neloše. Osim što nisam siguran da mi se da navikavati na novi browser. Da FF nije postao nekako prebagovit, ne bi ni razmišljao o tome da ga koristim kao prvi browser. Fali mi opcija, dodataka... i da je intuitivan... nije (ili ja nemam intuicije)

Najbolji dio su upozorenja kod inkognito tabova:

Be wary of... people standing behind you! hehe

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

UI je jednostavan, minimalistican i sve je fino animirano ali fali mi home botun... ovako ako zelim s neke stranice ici na pocetnu moram zatvorit taj tab pa otvorit novi...

Ima li neka tipkovnička kratica ili nešto kako u trenutnom tabu doći na početnu stranicu?

EDIT: Nasao - ALT+Home

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 21:49 (Jeebt).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
jer to radi na windows mobileu?
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Prvi dojam...odlično...za betu kako je već upozoreno od članova
Inače Gmail meni otvara i radi sasvim normalno...malo bi bilo prečudno da se svade google-ovi proizvodi
Windows live malo se buni, ali prihvaća rad pod neprijateljskim okruženjem
BoL Forum odbija tipku "pošalji

Razuman čovjek se ponekad mora opiti da bi mogao preživjeti s budalama..- Ernest Hemingway

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Jeebt kaže...

UI je jednostavan, minimalistican i sve je fino animirano ali fali mi home botun... ovako ako zelim s neke stranice ici na pocetnu moram zatvorit taj tab pa otvorit novi...

Ima li neka tipkovnička kratica ili nešto kako u trenutnom tabu doći na početnu stranicu?

EDIT: Nasao - ALT+Home

Hehe, a samo da pogledaš u opcije i uključiš da ti prikazuje Home button?

Intel 80286 12MHz, 640k RAM, 20 MB HDD, MS-DOS 3.31
18 godina
izrazito brz broswer ,ima stvari sto mi se ne svidjaju (tj navika od Opere)
Nema Speed Dial (Sto mi je jako bitno) i nema ko Opera F12 pa da odma mogu iskljucit JAvaSCript ili cookies(barem ja nisam naisao)
al ovako je ok ,lepo napravljen,vrazje brz,dobro ucitava ...to je ono dojam na prvih 5-10 min videcemo kako ce dalje ici ...ovih dana cu ga forsirati...
e sad sto ne radi slanje poruke na Bug forumu (na IPB-u radi ..zasad sam samo tamo probao) ...to je asp :P
K'eni pa te vat' ;)
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

svida mi se, ali, problem je sto se odbija pokrenuti sa normalnog racuna, tj. mogu ga pokrenuti samo sa administatorskog racuna. mozda to poprave u punoj verziji!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jeste li vi koji pisete da je brz probali IE8? Jer ja ne primjecujem da je ista brzi, stovise, scrollanje up/down je na vecini stranica osjetno sporije u Chrome-u.

18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Ja jesam, ali deinstalirao sam ga u roku dva sata. Zasada mi ipak ostaje FF3 za glavni. Kada izađe puna verzija prelazim na nju.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Google Chrome - danas

Jeste li procitali "sitna slova"? Jako zanimljivo

“By submitting, posting or displaying the content you give Google a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any content which you submit, post or display on or through, the services. This license is for the sole purpose of enabling Google to display, distribute and promote the services and may be revoked for certain services as defined in the additional terms of those services.”

Gigabyte GA-P35-DQ6, Intel E8400, 4GB RAM, 8800GTS, 2x 320Gb, 1x250Gb, DVD, Antec P182, Logitech X-210, Logitech MX518, 1xexternal disk 500GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Ovo je jako dobro za početak. Sredit neke sitnice, dodati neke stvari i ja se prebacujem.

0 0 hvala 0
18 godina

+

--brzina, morate shvatiti da sada prvi puta učitavate neke stranice i da je beta, probajte par puta učitati pa će stranice letjeti...

--izgled, stvarno pohvalno, prvo se nisam snašao, ali nakon 10 minuta sam već "doma", uvijek me živcirao klasičan izgled windowsa, možda microsoft JEDNOM shvati da klasični win gui suxxa, dokaz da se moze lijep gui slozit i za XP bez potrebe za vistom, potpuno iskorišteni prostor, isključiš fino još ovu traku za linkove i to je skoro to, samo da microsoft OPET shvati da i taskbar smeta.... neka smisle alternativu, meni taskbar nema smisla, a onaj njihov hide nakon par sekundi je katastrofa

--open source, na sve platforme ide, klasika

--lijepo je sve učitao iz firefoxa, nije ni pitao za IE, hehe, svaka čast :D

--hrvatski??!!!!!!!!!!! yeeeeeeeeee prokleti firefox HR team prevodi firefox već 1000 godina... ne volim hrvatski na kompu, ali SLOVENCI imaju sve na hrvatskom prije nas, zar smo tako loši??

--rade mi sve stranice koje posjećujem, bug ne računam jer je trash stranica :)

--sviđa mi se ovo sa početnom stranicom, definitivno ima smisla

--krivo sam dva puta ukucao adresu i pitao me da li misliš na tu i tu (ono što je valjda u linkovima spremljeno), super stvar!

--za memoriju me briga, može žderat i gigabajt memorije

-

--još ništa, osim da ne radi famozni bug forum, ali obzirom da mi ovaj forum nikad nije radio kako treba (sporo, trulo, nekad se učitava zilijon godina... živio asp i ms tehnologije!) to me najmanje brine jer sam baš zbog tih tehnologija i sporosti odustao od redovitog posjećivanja već baš kad poželim nešto konkretnije komentirati...

--nema adblock, očekivao sam kako će oni već integrirati neku osnovnu verziju, zbog toga neke stranice rade sporije jer se učitavaju reklame sa ultrasporih servera, ali ako će bit pluginova kako kažu...onda super :)

--imaju i sami nekih neriješenih problema, pa čak i sa svojim proizvodima, ali mislim da je to normalno jer teško je prilagoditi google docs i slične stvari da radi na ff, ie, chrome, safari, itd... svaki ima svoje cake :/ eh ti standardi...

http://ticker.7910.org/as1cCvD0g411110MDAwMTE0ZHwwMDAxMjM1ZHxEYXZvciBpbWE.gif[
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Jos samo da ubace opciju da mi address bar bude na dnu :)

i da ovaj forum ne radi u Chromeu (send ne radi)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Google Chrome - danas

Ni meni ne radi forum. Osmijeh Al je bome browser brz. Vjerujem dok ga nasopaju raznim ekstenzijama da ce "usporit". Dizajn mi se svida.

E8400, DFI P35 T2RS 6GB DDR2, XFX 8800GTS 320MB, 250GB "410AS"

0 0 hvala 0
18 godina
Google Chrome - danas

ne ide ni meni Pošalji sad probao, ovo je poslano s FF

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Chrome - prvi dojam, prvih par minuta - ne otvara Gmail, ne šalje napisanu poruku na ovom forumu, a dobro je što je od Googlea pa je jednostavan, brz, pregledan, praktičan.

Hmm meni radi Gmail...
Nessie kaže...

Jeste li vi koji pisete da je brz probali IE8? Jer ja ne primjecujem da je ista brzi, stovise, scrollanje up/down je na vecini stranica osjetno sporije u Chrome-u.

Nije brži.. tu su negdje. U nekim stvarima je sporiji.
Cika Jova Zmaj kaže...
naxeem kaže...

Kako se u ovih pola sata od releasea može zaključit da je sigurnost i stabilnost nemjerljivo bolja, kad sam ja još uz to nabrojao 3 buga samo na BUGovoj stranici??? (koja ironija)
 Ne može, ali odvajanje tabova u zasebne procese, automatski i sigurno isključuje hrpu problema sa sigurnosti i stabilnosti browsera koji se dešavaju kod istog procesa.
zbuzanic kaže...

--lijepo je sve učitao iz firefoxa, nije ni pitao za IE, hehe, svaka čast :D

+ To je loše. To je meni pitao i mora.

--hrvatski??!!!!!!!!!!! yeeeeeeeeee prokleti firefox HR team prevodi firefox već 1000 godina... ne volim hrvatski na kompu, ali SLOVENCI imaju sve na hrvatskom prije nas, zar smo tako loši??

+ Ne vidim odakle ti ideja da Slovenci koriste hrvatski jezik? Koriste slovenski jezik.

--sviđa mi se ovo sa početnom stranicom, definitivno ima smisla

+ Opera to ima godinama

--još ništa, osim da ne radi famozni bug forum, ali obzirom da mi ovaj forum nikad nije radio kako treba (sporo, trulo, nekad se učitava zilijon godina... živio asp i ms tehnologije!)

+ većini radi bez problema. Da si podesiš računalo ili pitaš nekoga tko zna?

---
Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
18 godina
Google Chrome - danas

Što se tiče slanja teksta mislim da je problem do developera ovog foruma (bez uvrede), evo na jednom drugom forumu uspio sam poslati tekst preko Google Chrome browesera, uspješno.

EDIT: što se tiče brzine otvaranja stranica, prvo početno otvaranje stranica je daleko sporije naspram IE ili Mozilla FF, a poslije nemam primjedbe, normalno.

هردسري & سبيدسري
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 23:11 (HCSC).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Jel itko primjetio da nedostaje ona tradicionalna strelica u kutu adresne trake koja otvara najčešče stranice??? Mislim da je to tu od prvog IE, i zapravo je sve bilo ok dok mi prvi puta nije palo napamet da jednoj stranici ne upišem ime već da samo kliknem ...  Što bi trebao, svaki put otvarat novi tab i "početnu stranicu"???

Why so serious???

0 0 hvala 0
18 godina
Google Chrome - danas

...je imaš pravo, mada je to ni ne koristim idem sve preko Favorites odnosno Bookmarks-a

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Palac gore za Chrome. Iako ima nekih prigovora:
Neke stranice u flashu baš i ne idu glatko, ako imam jedan tab otvoren s bezveznom stranicom --> CPU 1-2%, RAM 10-15MB
Kad otvorim u drugom tabu nešto zahtjevnije (cnettv.com) --> oba taba ogladne za resursima i koriste 30% + 20% CPU i 40MB + 30MB RAM-a
Ali kad se to izgladi bit će dobar, posebno mi se sviđa kako je sve bookmarkse pokupio iz firefoxa (iako su svi bili u folderima po kategorijama).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Još 2 min sa Chrome-om na faceu i shvatio sam da je ovo samo beta. Stvari u flashu ne da idu loše već bi bolje bilo da uopće ne idu nego da idu kako idu. :D

0 0 hvala 0
18 godina
Google Chrome - danas

Otvorite http://www.sandisk.com/ s Chromeom Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Cika Jova Zmaj kaže...

Jel itko primjetio da nedostaje ona tradicionalna strelica u kutu adresne trake koja otvara najčešče stranice??? Mislim da je to tu od prvog IE, i zapravo je sve bilo ok dok mi prvi puta nije palo napamet da jednoj stranici ne upišem ime već da samo kliknem ...  Što bi trebao, svaki put otvarat novi tab i "početnu stranicu"???

Neznam jesam li te dobro shvatio, pritisni B pa vidi je li to to što tražiš.

Edit: meni je skrolanje trenutačno, puno brže nego u ostalim browserima. A i Flash radi puno bolje :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2008 11:40 (itf4n).
18 godina
neaktivan
itf4n kaže...
 Neznam jesam li te dobro shvatio, pritisni B pa vidi je li to to što tražiš.

Edit: meni je skrolanje trenutačno, puno brže nego u ostalim browserima. A i Flash radi puno bolje :D
 Meni se ništa ne događa kad pritisnem B Smijeh
Flash radi jednako u svima, budući je rijeć o istom pluginu. Jedina razlika je da mu chrome daje više procesorskih resursa, što je u ovisnosti o tome koliko jak procesor imaš dobro ili loše. U mom slučaju je loše (AMD 4200+ X2, preslab da se nosi s Vistom i ostalim softwareom, plus jedna cijela jezgra Flashu  u isto vrijeme). Što se skrolanja tiče kako na kojoj stranici, još ima bugova na nekima, pa je na njima scroll strašno spor. Al sve skupa i onako nije bitno, jer bi se Chrome trebao uspoređivati s razvojnim verzijama drugih browsera, a FF3.1 je poprilično brži (it's a fact, get over it). Ovaj val popularnosti je više zbog toga što je ljudima trebalo nešto novo, divlje, nego što je browser zbilja toliko dobar (pogotovo nakon što je Safari ispao takva bananica).
Why so serious???
16 godina
Google Chrome - danas

brz je ,ali se ruši

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice