Google Chrome - danas

poruka: 60
|
čitano: 7.278
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google Chrome - danas".
18 godina
Google Chrome - danas

Haha strip je mrak =D

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Google Chrome - danas

Ima li netko Link..

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Google Chrome - danas

Ovaj pristup su promovirali Apple, Adobe i Microsoft, namjerno kršeći ova pravila kod svojih aplikacija kako bi se njihovi programi više isticali

Znači smjernice oko GUI sučelja i aplikacija više ne vrijedi. Da je riječ o kojekakvim sučeljima za GNU/Linux bilo bi mi jasno. Uz Firefox,Operu, IE i Safari, još jedan browser je previše, a još pokušava nešto postići, teško.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

S onim poboljšanjima koja najavljuje, ima šanse...

ali

Za sada se čini da bi moglo biti problema s plug-inovima za browser kojima Chrome ne namjerava dati jednake privilegije kao i samom browseru zbog potencijalnog sigurnosnog rizika. Svi važniji plug-inovi, Flash player, Silverlight itd. traže barem jednake ili veće sistemske privilegije od samog browsera.

je smrt za browser. Flash i Silverlight moraju biti podržani inače je Chrome osuđen na propast.

Naravno, AKO ne budu podržani.

Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Google Chrome - danas
18 godina
Google Chrome - danas

Nevjerojatno edukativna stvar ovaj strip, obožavam kad je evidentno koliko pametni i stručni ljudi pišu neku ovakvu stvar. Ne mislim da su nevjerojatno tehnološki potkovani (što ne znači da nisu), već je pravi užitak učit stvari na ovakav način.

Doć će Zoka da vas roka
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 15:18 (asusdvd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Flash i Silverlight će biti podržani, ali je problem u tome što neće biti sandboxani pa se to otvara kao security risk. Mislim... neće biti ništa veći rizik nego kod ostalih browsera, ali malo ruši googleovu namjeru da naprave najsigurniji browser koji postoji.

Ja sam osobno oduševljen najavom ovog browsera zato jer koristim gmail, google talk (gmail chat preko pidgina), google reader i google calendar. Integracija sa google servisima mi je vrlo važna - to je jedan od razloga zašto nisam uzeo iPhone, nego čekam HTC Dream (Google Android OS)

Jedan od razloga zašto koristim Firefox a ne Operu koja ima manji memory footprint je postojanje gmail i google reader addona (ok i adblock plus mi je jako važan, ali to se može i u operi riješiti tako da pasteaš popis servera sa http://pgl.yoyo.org/as/ u filter.ini ili urlfilter.ini koji se nalazi u folderu gdje su i bookmarks i sl.).

Isto tako, jako mi je drago što kao rendering engine koriste Webkit koji je najbrži (iako je Gecko u v1.9 isto jako brz... u radu se ne primjeti razlika u brzini između FF3, Safarija i Opere 9.5) i najbliže je došao full Acid3 compliance.

Jedino što me brine je to što valjda neću moći blokirati one male google adsense tekstualne oglase (što u firefoxu mogu sa adblock plus - to opera ne može).

Živi bili pa vidjeli

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Odvojeni procesi su najbolja stvar, a webkit je najbrži renderer. FF je dobar browser, ali ima sporiji renderer od IE-a i Safarija i probleme s memorijom...

Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Google Chrome - danas

Mene strip podsjeća na ideološko-didaktičke pamflete koje sam nekad davno vidio u Veseloj svesci ili Politikinom Zabavniku, a onda u toku rata u vjerskim priručnicima tipa "kako uzeti abdest" i slično.

0 0 hvala 0
18 godina
naxeem kaže...

Odvojeni procesi su najbolja stvar, a webkit je najbrži renderer. FF je dobar browser, ali ima sporiji renderer od IE-a i Safarija i probleme s memorijom...

Ma ubit ce windowse kad otvoris jedno 30+ tabova s tolikim procesima. A kak ce tek Task Manager izgledat. Iznenađen
Think locally, act globally...
18 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
naxeem kaže...

Ma ubit ce windowse kad otvoris jedno 30+ tabova s tolikim procesima. A kak ce tek Task Manager izgledat. Iznenađen
 Zašto bi 'ubilo windowse'? Sve ovisi o RAM-u na tvom računalu, a danas je RAM vrlo jeftin..
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Lijepo sve to u teoriji zvuči, al trebamo još malo sačekati da vidimo kako to ide u praksi. Iako imam osjecaj da cu se i dalje drzati opere kao pijan plota!

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Google Chrome - danas

Ja sam osobno oduševljen idejom sandboxanja svega i da se sve vrti u dediciranom procesu :)

Jedva čekam da izađe :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
zvuci interesantno ,jedva cekam da izadje :)
K'eni pa te vat' ;)
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Konferencija za tisak predviđena je za 19:00 sati. Najvjerojatnije poslije toga - download!

0 0 hvala 0
18 godina
Google Chrome - danas

Meni je najbitnije da budu podrzani pluginovi. FF koristim bas njih, usprkos tome sto je puno nestabilniji od ie7.

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Google Chrome - danas

Jako zanimljivo, strip je predobar. I sviđa mi se "Googleovski" pristup svemu :)

0 0 hvala 0
18 godina
itf4n kaže...

Jako zanimljivo, strip je predobar. I sviđa mi se "Googleovski" pristup svemu :)

Točno to :)

Jedva čekam #2 issue ;))
18 godina
Google Chrome - danas

Baš i to kontam, previše Google-a na mom ekranu mi se i ne sviđa, ja volim raznolikost...Mislim probam ja browser svakako, ali govorim o tim utiscima prije nego je izašlo.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

greenborder je google kupijo još prošle godine, stoga ne čudi sandbox oko browsera, a niti sam browser made by google...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 18:06 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Google Chrome - danas

Ne sumljam u to da će biti loš browser. Istina da će se prvo pojaviti verzija za operativni sustav Windows, a vjerojatno nešto kasnije i verzije za Linux odnosno Mac računala.

Predpostavljam da bi se isti browser mogao nači i u budućnosti na Android OS-u, naravno u mobilnoj verziji. Te za još neke popolarne mobilne platforme, WM , Symbian.

هردسري & سبيدسري

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Download je live...

http://www.google.com/chrome

Na hrvatskom je...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 20:52 (Jeebt).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stranice sa flashom se vuku ko krepana kokos...

Ovaj forum radi sporije nego u IE8. Neznam ja gdje je njima ta super ultra Javascript optimizacija...

18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Ne vuče se, LETI. Nisam dugo probao nešto tako brzo ;)

EDIT: Program je predobar i od sada je moj osnovni Browser.

Kublach
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 21:18 (Kublach).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Google Chrome - danas

Dizajn sučelja je izinmno dobar (što se nije vidjelo na screenovima), nevjerojatno je user-friendly - preuzima postavke iz drugih browsera, svaka rečenica je prevedena na HR, jednostavan je, daje puno prostora...

Ugl. Google je napravio nevjerojatan posao. Chrome se doslovce sakrije i daje prednost stranici koju prikazuje, tabovi su zasebni procesi i moguće ih je jednostavnim drag'n'dropom odvuči u novi prozor, posebno mi se sviđa osječaj lakoće pri radu s njim.. obavezno isprobati 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Dobar je browser, pogotovo za betu... malo fali opcija ali valjda će dodati ;)
Uzeli su najbolje iz Firefoxa, Opere i Safarija + stabilnost odvojenih procesa za tabove i pluginove + inkognito mod.
Djeluje dosta ispolirano i jednostavno, a webkit je brz kao i obično, makar to javascript ubrzanje još nisam vidio.
Jedino me zanima hoće li biti extenzija?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Ej, vadite mi mast. :) Nema verzije za Linux jos, a neda mi se dizati VBox da ga probam. :(

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Google Chrome - danas

Bit će extenzija, odnosno pluginova, jedini je problem što imaju vrlo srezane privilegije (barem prema onom stripu)... no koliko sam shvatio sve se može srediti. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...

Ej, vadite mi mast. :) Nema verzije za Linux jos, a neda mi se dizati VBox da ga probam. :(

E da.. ne radi postanje na bug forumu iz Chrome-a, baca neke javascript greske...

18 godina
neaktivan
Google Chrome - danas

Nisam baš tako impresioniran, a baš sam se nadao da bi ovo moglo bit ono nešto. Mislim, realno sav software kojeg google potpiše inaće je odličan (pogotovo za cijenu od 0 kn). Razočaran sam nedostatkom opcija, ovo kao da nije full browser, nego nešto za mobitel. Ima tu još posla. A i ubrzanje nije baš tako strašno kao što su najavljivali, memorija se troši kao i u svakom drugom browseru (kad se pozbrajaju procesi, nije baš tako "lagan"). Dapače, kad se otvori par kompleksnijih siteova, zbog 3-4 posebne instance parsera zna potrošit i 150 MB bez greške.

Al sve u svemu, nisu loši temelji. Nije ni firefox bio bolji kad sam ga prvi put instalirao (mislim da je to bilo na verziji 0.5-6). Za još par verzija, i nešto user inputa, moglo bi stasat u odličan browser.

P.S:

E vraga, ovo sam napisao dok sam pokušavao to postat iz Chromea. Naravno i meni je javilo grešku u javascriptu, ukratko ne radi. Još poliranja, još poliranja ...

P.P.S:

Još je falio s tekstom u clipboardu, nije trebao biti formatiran nego običan tekst. Grrrrr ....

Uff, još jedan dodatak, slike na ovom forumu ne otvara u JS kako bi trebao (znate onu malu animacijicu otvaranja), već ih samo otvori kao jpeg u tom tabu (dakle ode sa stranice).

Why so serious???
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 21:30 (Cika Jova Zmaj).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice