Godina Linuxa!

poruka: 22
|
čitano: 1.699
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Godina Linuxa! ".
18 godina
neaktivan
Godina Linuxa!

obicna sprdnja ,i mislim da ne zasluzuje da se nadje na ovakom portalu :/

K'eni pa te vat' ;)

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Godina Linuxa!

Zrno po zrno - pogača!

Zatvorite prozore. linuxzasve.com

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Godina Linuxa!

Samo polako..... 1% :D prvo idemo na mac, pa onda na MS :D:D:D

Sve što možeš sad ostavi za kasnije

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
RE: Godina Linuxa!
ambivalent kaže...

Zrno po zrno - pogača!

Tako je! Bitno je znati da Linux jača! Jedan po jedan posto i doći će do 20, 30, 50, pa i više!! Belji se
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
18 godina
neaktivan
Godina Linuxa!

Linux polako sazrijeva, tu nema sumnje. Međutim još je dugačak put do nekih 30% zastupljenosti, kad Windoze (i drugi OSi) nude puno više 'casual' korisnicima koji ne žele brinuti o tome hoće li neki komercijalan program raditi ili ne na njihovom OSu bez nekakvih naštelavanja i/ili kemija. Kad imaš Windowse znaš da ti sve radi i bok.. Linux je lijepa stvar ali za sada još 'too rough around the edges' Neodlučan

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Godina Linuxa!

evo bash nekidan kod mene na poslu prava posast instaliranja ubuntua za poslovne svrhe na laptop (mejl, malo pisuckanja i internet).. ljepo zgleda, dobro radi i bash je cool :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Godina Linuxa!

To je za desktop a tako će i ostati dugo dugo dugo vremena...

Uskoro više neće biti ni važno jer će većinu toga zamijeniti instant-on thin OS kao što je SplashTop www.splashtop.com (baziran na linuxu ali to uopće nije više važno jer se takvo nešto može bazirati na bilo čemu) i ovakve gluposti Win vs. OS XY vs. Linux će biti samo prošlost za mnoge korisnike računala (osim naravno za Mac korisnike :D). Budućnost su Cloud aplikacije. Recimo FPS na browseru kao instantaction.com ili a.viary.com za editiranje grafike. Kada dođe FTTH sa 100/1000Mbps neće više biti važno imati sve aplikacije na računalu nego će se koristiti razne aplikacije koje će biti servirane iz obližnjih DC-a.

Tamo gdje je Linux snažan je serversko područje gdje drži dobar dio kolača i tamo mu je i mjesto a desktop je sasvim usputna stvar koju Linux obavlja kako-tako.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2008 11:04 (Mayo).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

OSu bez nekakvih naštelavanja i/ili kemija. Kad imaš Windowse znaš da ti sve radi i bok..

Odnosno kad imaš minimalno 2 računala kako bi mogao guglati zašto neće nešto raditi. Namigiva To da je Windowse lakše složiti je predrasuda. Ljudima kojima je Linux bliži, Windowsi su mučenje. Doduše, vrijedi i obratno.
17 godina
Godina Linuxa!

Samo se vi smijte.

Ako google prihvati gOS u svoje ruke i sredi ga kako treba
 onda sigurno mozemo ocekivati i prve vece igre za linuxBelji se

[img]http://img224.imageshack.us/img224/3365/userbar613464tc4.gif[/img][url=http://www.elisha-online.com/forum/index.php][img]http://img122.imageshack.us/img122/3257/elishahs2.png[/img][/url]

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Godina Linuxa!

Slažem se sa teorijom o Cloud računarstvu.

Zatvorite prozore. linuxzasve.com

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Godina Linuxa!

bahahahahahahaahahahahahahahah!!!111 waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuu!!!! 1%!!!!!!

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
ambivalent kaže...

Slažem se sa teorijom o Cloud računarstvu.

Ali do toga ćemo se načekati još barem desetak godina i opet će desktop aplikacije i server-client arhitektura biti dominantne. Eventualno desktop aplikacije kao thin-clients za SOA.
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2008 11:57 (naxeem).
18 godina
neaktivan
Godina Linuxa!

Taj 1% je puno veći nego što izgleda...

Linux koriste samo oni koji se barem malo razumiju u racunala, a kad pogledate Win, velik dio od tih 91% otpada na ljude kojim je PC nepoznanica.

~ Deviance Inc.

0 0 hvala 0
18 godina
Mayo kaže...

To je za desktop a tako će i ostati dugo dugo dugo vremena...

Uskoro više neće biti ni važno jer će većinu toga zamijeniti instant-on thin OS kao što je SplashTop www.splashtop.com (baziran na linuxu ali to uopće nije više važno jer se takvo nešto može bazirati na bilo čemu) i ovakve gluposti Win vs. OS XY vs. Linux će biti samo prošlost za mnoge korisnike računala (osim naravno za Mac korisnike :D). Budućnost su Cloud aplikacije. Recimo FPS na browseru kao instantaction.com ili a.viary.com za editiranje grafike. Kada dođe FTTH sa 100/1000Mbps neće više biti važno imati sve aplikacije na računalu nego će se koristiti razne aplikacije koje će biti servirane iz obližnjih DC-a.

Tamo gdje je Linux snažan je serversko područje gdje drži dobar dio kolača i tamo mu je i mjesto a desktop je sasvim usputna stvar koju Linux obavlja kako-tako.

A tko će to financirati?
Ne vjerujem u Cloud sistem, jer ima previše korisnika a premalo procesorske snage - pa najsnažnije današnje konfe ne mogu vrtjeti neke nove igre, a igre su upravo ono što pokreće industriju kućnih računala. To će biti moguće valjda tek ulaskom upotrebljivih kvantnih računala u igru, ali dok se tako nešto dokotrlja do komercijalne faze... Osim toga, postoji nešto i u onoj kratici PC - osobno računalo - ljudi jednostavno vole imati svoje računalo pod kontrolom, a ne ih prepustiti trećoj strani. Ili se barem tako osjećati Osmijeh

Ako se priča o poslovnim aplikacijama, to je već druga priča, ali vjerujem da će svaka veća firma imati svoj 'oblak' radije nego da unajmljuje uslugu od treće strane. I opet se vraćamo na početak...

U tom smislu zapravo vidim dalji probitak Linuxa na tržište desktop OS-ova, čim zadovolji nekoliko osnovnih uvjeta - jednostavnost upotrebe (prvenstveno rad na računalu, obavljanje svakodnevnih zadataka - ovo još uvijek nije na razini Windowsa), zatim jednostavnost održavanja (ovdje još predstoji dug put) i na kraju - velik izbor igara. Nažalost, ovo posljednje je ujedno i uvjet da bi se prihvaćenost desktop OS-a povećala, tako da će biti natezanja, ali vjerujem da će situacija vremenom postajati sve bolja...

Smatram da je segment u kojem će Linux najviše pogoditi Win platformu biti cijena - kućni korisnici imaju puno više strpljenja ako mogu proći besplatno, kod poslovnih je pak primarna stabilnost i pouzdanost - i mislim da će tu doći do sljedeće velike segregacije, ili bi barem linuxoidi trebali ciljati na taj dio tržišta ponudom aplikacija.
Pazi, gledam te!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
A tko će to financirati?
Ne vjerujem u Cloud sistem, jer ima previše korisnika a premalo procesorske snage - pa najsnažnije današnje konfe ne mogu vrtjeti neke nove igre, a igre su upravo ono što pokreće industriju kućnih računala. To će biti moguće valjda tek ulaskom upotrebljivih kvantnih računala u igru, ali dok se tako nešto dokotrlja do komercijalne faze... Osim toga, postoji nešto i u onoj kratici PC - osobno računalo - ljudi jednostavno vole imati svoje računalo pod kontrolom, a ne ih prepustiti trećoj strani. Ili se barem tako osjećati Osmijeh

Ako se priča o poslovnim aplikacijama, to je već druga priča, ali vjerujem da će svaka veća firma imati svoj 'oblak' radije nego da unajmljuje uslugu od treće strane. I opet se vraćamo na početak...
Koje to igre ni najsnažnije konfiguracije nemogu pokrenuti? Kvantna računala u kućnoj upotrebi? Taj film nećeš gledati.
Što se tiče "oblaka" mislim da će firme prvo procjeniti jeli isplativije držati svoj ili ga unajmljivati od treće strane (sa financijske strane). Godina Linuxa? To ćemo još vidjeti, kao Linux user bih bio sretan ali zbog nekih stvari sam skeptičan.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
18 godina
PROTECTOR kaže...
Veliki Brat kaže...
A tko će to financirati?

Koje to igre ni najsnažnije konfiguracije nemogu pokrenuti? Kvantna računala u kućnoj upotrebi? Taj film nećeš gledati.
Što se tiče "oblaka" mislim da će firme prvo procjeniti jeli isplativije držati svoj ili ga unajmljivati od treće strane (sa financijske strane). Godina Linuxa? To ćemo još vidjeti, kao Linux user bih bio sretan ali zbog nekih stvari sam skeptičan.
Crysis, na primjer? Baš bi volio vidjeti server koji može opsluživati par tisuća klijenata od kojih njih dvadeset igra Crysis na high...

Kvantna računala nisam niti spominjao u kontekstu kućne upotrebe, već upravo u ulozi centralnog računala za procesiranje podataka koje bi rezultatima takvih proračuna opskrbljivalo klijente. No, ako se stvar malo i razvije, zašto ne bi vidjeli kvantna računala u kućnoj upotrebi kroz 20-tak godina? Kada iz današnje perspektive pogledaš kakva su računala bila 1988, shvatiš da tehnologija, koja ti se danas nalazi na stolu, tada nije bila prisutna niti u najskupljim firmama.

Unajmljivanje nije opcija ako se dio vojske, farmaceutske industrije, zapravo bilo koja firma koja radi s imalo osjetljivim podacima. Obzirom da su podaci srž poslovanja firme, nekako mi se čini da iznajmljivanje procesorske snage nije vjerojatno. Misliš li da bi Pliva npr. dozvolila da neka vanjska tvrtka na bilo koji način stavi prste na informacije koje se kriju u njihovim bazama podataka? Čisto sumnjam...
Pazi, gledam te!
18 godina
protjeran
Godina Linuxa!

Malo sutra, dugo je do to sutra, otegne se u vjecnost, ali nadati se da ce Linux zasluzeno zasijati na OS pozornici, nakraju ima sve preduvjete.

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Godina Linuxa!

Komentar uz TFA:

Nije mi jasan bezobrazluk od časopisa koji bi trebao biti neutralan. Bravo.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Crysis, na primjer? Baš bi volio vidjeti server koji može opsluživati par tisuća klijenata od kojih njih dvadeset igra Crysis na high...

Kvantna računala nisam niti spominjao u kontekstu kućne upotrebe, već upravo u ulozi centralnog računala za procesiranje podataka koje bi rezultatima takvih proračuna opskrbljivalo klijente. No, ako se stvar malo i razvije, zašto ne bi vidjeli kvantna računala u kućnoj upotrebi kroz 20-tak godina? Kada iz današnje perspektive pogledaš kakva su računala bila 1988, shvatiš da tehnologija, koja ti se danas nalazi na stolu, tada nije bila prisutna niti u najskupljim firmama.

Unajmljivanje nije opcija ako se dio vojske, farmaceutske industrije, zapravo bilo koja firma koja radi s imalo osjetljivim podacima. Obzirom da su podaci srž poslovanja firme, nekako mi se čini da iznajmljivanje procesorske snage nije vjerojatno. Misliš li da bi Pliva npr. dozvolila da neka vanjska tvrtka na bilo koji način stavi prste na informacije koje se kriju u njihovim bazama podataka? Čisto sumnjam...
 Hm, iskreno niti ne vidim potrebu da jedan sever opslužuje par tisuća klijenata no to je sada offtopic. Kvantan računala su još u povojima, znamo samo princip na kojima počivaju. Njihova primarna svrha će biti procesiranje ogromnih količina podataka, kako si i sam rekao, no mislim da će ostati u toj domeni. Zašto? Pričamo o principu koji je radikalno drugačiji od današnjih računala. Kako će izgledati programiranje odnosno općenito izrada bilo kakvog software-a za takav sustav? Kolika će mu biti cijena? Šta će običnom kućnom korisniku kvantno računalo? Za surfanje netom? Office? Igre? Ne bih rekao. Spomenuo bih samo još i koncept DNA računala. Hoćemo li gledati DNA vs Kvantna računala? Trenutno je to sve ostvarivi SF.Logično je da današnja tehnologija 1988 nije bila prisutna ni u najjačim firmama, nije ni postojala (možda jest kao koncept ili zamisao).
Što se tiče informacija određena zaštita mora postojati kako na samim informacijama pa tako i u ugovoru između dvije firme (kao stavka) u protivnom sam taj biznis je neisplativ.
Dotakli smo se interesantnih tema ali nažalost offtopic su pa ako si za raspravu bilo bi pametno otvoriti zaseban topic.

ONTOPIC- slažem se sa bestiom mislim da linux ima sve preduvijete i da će doći na svoje kad-tad.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2008 16:52 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
Godina Linuxa!

Kakav Linux ili MAC samo Windowsi

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Godina Linuxa!

Lijepo je vidjeti sarkazam izvjesnog D.G, još fali i O.M. da bi slika bila potpuna. Nema veze. Ovo je veliki uspjeh (ti u zadnjoj klupi čemu se smiješ?) za GNU/Linux. Situacija za taj OS može ići samo na bolje (i na užas pojedinih gurua kojima se gadi taj smjer GUIanja i pojednostavljivanja za krajne korisnike).

Mislim da je Bill rekao da će se osjećati ugroženim ako bi Linux zauzeo 20% nečega, ali nisam siguran o čemu je bila riječ.

Cloud computing? Hmmm, što je to oblačno računalstvo? Kako guba riječ stari, cool. Je li to ono o čemu je pričao Larry Ellison i kako mrzi PC? Možda onaj Network computer or something?

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2008 19:06 (the_tux).

0 0 hvala 0
16 godina
Godina Linuxa!
I kao prvo nije GNU/Linux, nego samo Linux
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice