GLONASS u mobitelima

poruka: 7
|
čitano: 1.909
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "GLONASS u mobitelima".
17 godina
neaktivan
GLONASS u mobitelima
sto je to glonass?
nesto kao i gps?
Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GLONASS u mobitelima

To ti je nešto kao gps ali samo za rusiju, i pokriva 100% rusije (sibir i to). Imaš na wikipedii.

Why So Serious?
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 11:57 (iCOOKIE).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
GLONASS u mobitelima

I nemaju samo Rusi taj sustav, već i Europa radi na njemu, vjerovatno i Kina...GPS je američka vojna 'igračka' i oni ga mogu kontrolirati kako im odgovara. Tako da niti jedna globalna sila ne može bez vlastite satelitske navigacije.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GLONASS u mobitelima

Glonass pokriva cijeli svijet, ali koristi različit chart datum od gps-a i zato zahtijeva posebno pravljene karte za njega, zato je tu pitanje dostupnosti karata

inače s obzirom da je rađen za vojsku tada sovjetskog saveza, vojska ima karte svijeta, a za civilnu upotrebu neznam

inače po preciznosti je u rangu gps-a, dok je gps bio namjerno degradiran za civilnu upotrebu bio je i precizniji

0 0 hvala 0
18 godina
Re: GLONASS u mobitelima
glonass i gps su za korisnika identicna stvar. Razlika je jedino u nazivu i njegovoj kratici. Europa, kina i japan rade svoj lokacijski sustav takodjer
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
GLONASS u mobitelima

Europa ima svoj civilni navigacijski sustav Galileo koji je čak precizniji od GPS-a i ima max. odstupanje od 1m.

Više o njemu:
http://www.esa.int/esaNA/GGGMX650NDC_galileo_0.html

Moj PC  
0 0 hvala 2
18 godina
neaktivan
Re: GLONASS u mobitelima
Joco55 kaže...

Europa ima svoj civilni navigacijski sustav Galileo koji je čak precizniji od GPS-a i ima max. odstupanje od 1m.

Striktno govoreci nema jos, imati ce. U izradi :-)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice