Globe za ruke u džepovima

poruka: 20
|
čitano: 2.836
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Globe za ruke u džepovima".
17 godina
protjeran

a mi se nesto bunimo o nasim poslovnim uvjetima?

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

vjerojatno su na isti način napravljene patike koje nosim, majica, hlače, monitor, budilica...

I šta da ja sad radim..tipkovnica mi je potrebna, a opet ne želim kupovat tipkovnice od takvih proizvođača, a pretpostavljam da svi proizvođači iskorištavaju radnike. 

Evo ista stvar: već godinama kupujem samo adidas patike jer su mi najbolje i najduže traju(po 3-4 godine) ali ista stvar se dešava kao i kod tipkovnica.

Jel se zna recimo koje firme imaju politiku da se upravo to spriječava? mislim, nije valjda termin "društveno odgovorno ponašanje" namjenjen samo ekologiji?

0 0 hvala 0
17 godina

Žalosno Mršti se Nažalost, izgleda da su kitovi, ekologija i slično postali trendy - dok se ljude tretira kao životinje.

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na način da ne kupuješ tu robu, pa ćeš bojkotirati takvo ponašanje prema radnicima, nema smisla (osim ako je masovno organiziran). Jedini način borbe protiv toga i sličnog su demonstracije, čega u našoj državi fali jer su većina građana tetkice (da ne kažem pič... :D), a sindikati kao da i ne postoje.

Sve u svemu, u takvom okruženju ostaje da se svatko izbori prvo za svoje pravo, a kasnije i za ostale.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo aj zbog ovog necu uzet lenovo vec toshibu ;)

0 0 hvala 0
17 godina

Kad bi zapadne države i organizacije (SAD i EU prije svega) počele zaista brinuti o blagodati svojih građana, umjesto da služe kao servisi za povećanje profita krupnih korporacija koje su outsourcale svu proizvodnju na istok, onda bi nametnule zabranu uvoza iz takvih zemalja sve dok one ne dovedu prava radnika i radne uvjete na razinu koja je standardna u zapadnom svijetu. A time bi ih automatski učinili manje konkurentnima (jer bi takva proizvodnja više koštala), te bi spasili radna mjesta u vlastitim zemljama, a onda bi i ova današnja kriza možda krenula u drugom smjeru.

Pa i kod nas bi mogao proizvoditi jeftinije kad bi osnovao tvornicu s opisanim uvjetima, a sigurno bi se našlo i onih koji bi htjeli raditi u njoj, da barem nešto zarade. Ali hvala bogu, država barem takvo izrabljivanje ne dopušta.

Try to look unimportant - the enemy may be low on ammo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Globe za ruke u džepovima
Supermano kaže...

Kad bi zapadne države i organizacije (SAD i EU prije svega) počele zaista brinuti o blagodati svojih građana, umjesto da služe kao servisi za povećanje profita krupnih korporacija koje su outsourcale svu proizvodnju na istok, onda bi nametnule zabranu uvoza iz takvih zemalja sve dok one ne dovedu prava radnika i radne uvjete na razinu koja je standardna u zapadnom svijetu. A time bi ih automatski učinili manje konkurentnima (jer bi takva proizvodnja više koštala), te bi spasili radna mjesta u vlastitim zemljama, a onda bi i ova današnja kriza možda krenula u drugom smjeru.

Pa i kod nas bi mogao proizvoditi jeftinije kad bi osnovao tvornicu s opisanim uvjetima, a sigurno bi se našlo i onih koji bi htjeli raditi u njoj, da barem nešto zarade. Ali hvala bogu, država barem takvo izrabljivanje ne dopušta.

tako je slazem se! samo akd sad to kaze onda je to ekonomska politika da hrvatska kaze! ona gle ustase!
16 godina
neaktivan

Izgleda da supermano i joco uopće nisu svjesni kako se zapravo živi u ovoj državi, gdje žene u tekstilu rade za 1300 kuna mjesečno a pomoćni zidar za 8 kuna na sat. Ljudi koji nisu završili fakultet ili nedaj bože ni srednju školu i nalaze se u nezavidnoj životnoj situaciji su sustavno izrabljivani i nemaju taj luksuz ponosa da odbiju takvo zaposlenje. Očit primjer je ''gospodin'' Gamauf, ''poduzetnik'' iz Poljane (između Kutine i Lipika) koji je postao poprilično imućan na potplaćivanju žena koje su da bi primale ikakvu plaću radile u njegovom tekstilnom postrojenju za nenormalno malu plaću i s odvratno velikom normom... Gore spomenuti ''gospodin'' nema nikakvih problema u dobivanju olakšica za poduzetnički razvoj od strane države iako svoje radnike tretira na nehuman način. Zato nemojte misliti da je hrvatska u tom pogledu bolja od kine.

0 0 hvala 0
17 godina

Otkad se to Kina vratila na "jednu porodicu - jedno dete"? Koliko sam ja upućen, to je napušteno pre više godina i čak se trude da ožive natalitet koji su tim programom upropastili.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Supermano kaže...

nadajmo se da će se nakon te krize neke stvari promijeniti...ovo je odlična ideja, samo šta  ipak prevladava pohlepa u ovom svijetu...svi trče samo za parama.
17 godina
Solmyr kaže...

Izgleda da supermano i joco uopće nisu svjesni kako se zapravo živi u ovoj državi, gdje žene u tekstilu rade za 1300 kuna mjesečno a pomoćni zidar za 8 kuna na sat. Ljudi koji nisu završili fakultet ili nedaj bože ni srednju školu i nalaze se u nezavidnoj životnoj situaciji su sustavno izrabljivani i nemaju taj luksuz ponosa da odbiju takvo zaposlenje. O

Izgleda da ti nisi svjestan zašto je to tako...

A tako je zato što Hrvatska nije izolirani otok u svijetu, pa je, pored naših specifičnih problema, takva situacija među ostalim i rezultat dampinških cijena rada u Kini, kojima ne možeš konkurirati, osim da uvedeš čisti robovlasnički sustav...
16 godina
neaktivan

Da nemam svijest o tome mog posta ne bi ni bilo, jer je on bio direktan rezultat tvoje nebulozne izjave...

''Pa i kod nas bi mogao proizvoditi jeftinije kad bi osnovao tvornicu s opisanim uvjetima, a sigurno bi se našlo i onih koji bi htjeli raditi u njoj, da barem nešto zarade. Ali hvala bogu, država barem takvo izrabljivanje ne dopušta.''

I još si se uvrijedio time što sam samo istaknuo koliko si naivan u poimanju kakva je država u kojoj živiš.....cccccc

0 0 hvala 0
17 godina
Solmyr kaže...

Da nemam svijest o tome mog posta ne bi ni bilo, jer je on bio direktan rezultat tvoje nebulozne izjave...

''Pa i kod nas bi mogao proizvoditi jeftinije kad bi osnovao tvornicu s opisanim uvjetima, a sigurno bi se našlo i onih koji bi htjeli raditi u njoj, da barem nešto zarade. Ali hvala bogu, država barem takvo izrabljivanje ne dopušta.''

I još si se uvrijedio time što sam samo istaknuo koliko si naivan u poimanju kakva je država u kojoj živiš.....cccccc

U članku se nije govorilo samo o plaćama radnika (koje, ako preračunaš iznose oko 400 kuna mjesečno), nego i o ostalim neljudskim uvjetima rada, šikaniranju itd., kakvi su kod nas ipak nemogući - ne zbog naše države, nego zato jer je to tekovina zapadne civilizacije.

A naivan, ni uvrijeđen nisam, budi bez brige... ;-)
17 godina
Ko im je kriv kaj se daju tlačit. Revolucija ftw!!!
Isto tak bude i kod nas kak se meni čini.

Kad se stvori kritična masa to sve bude puklo samo tako. Nadam se.
17 godina
neaktivan
Joco kaže...

Sjeti se onog Rusa iz filma "Armageddon" kad ga je Amerikanka napala da ne dira američku opremu: "American parts, Russian parts - all made in Taiwan!" Osmijeh Što god kupiš sve je izrađeno rukama izrabljenih ljudi...

NEW_MAN kaže...

Mlada smo demokracija. Još uvijek imamo "deep throat" bez zuba i volju da nas guze. I dok ovi vješti političari guraju tragične vijesti i lopovluke uz sportske tekme, nitko neće izaći na ulice.

Jučer preko dana vijest kako nam propada drugi mirovinski stup (čitaj "narode, s*ebali smo vam vašu ušteđevinu i mirovinu") a navečer "ajmo svi pratit tekmu!" umjesto da smo odmah izašli nekome slomiti kičmu i uzeti svoj novac nazad. Ja rekao frendu da idemo na ulicu razbijati, a on kaže "čekaj da drugi izađu, a dotle gledaj nogomet".

*ebat ga...

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
16 godina
neaktivan

Cisto izrabljivanje.Ali nije to samo situacija kod racunalne opreme,samo pogledajte oko sebe i vidit

cete najmanje pola stvari na kojima pise made in china.A da neko radi u neljudskim uvjetima tezak posao i

to za 400 kn tako drustvo   se nemoze nazvat demorkacijom nego robovlasnistvom.Situacija u Hrvatskoj nije

pretjerano blistava ali opet je mnogo bolja nego u kini i ostalim azijskim zemljama.

[IMG]http://i41.tinypic.com/dz7zmt.jpg[/IMG]

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Grozno! Nema toga samo u Kini!Znamo svi i za konkretne primjere i u Lijepj Našoj,pa nikom ništa!

Sindikati idu niz dlaku poslodavcima,a primaju neloše novce za to!RUKA RUKU MIJE!

Naša vlada nas vuće za nos evo već drugi mandat!

A mi puštamo! Al neka, kako je rekla moja pokojna baka "ŠTA SE VIŠE SAGINJEŠ VIŠE TI SE *UZICA VIDI!"

Guns ´n´ Roses forever

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
Joco kaže...

Sjeti se onog Rusa iz filma "Armageddon" kad ga je Amerikanka napala da ne dira američku opremu: "American parts, Russian parts - all made in Taiwan!" Osmijeh Što god kupiš sve je izrađeno rukama izrabljenih ljudi...

NEW_MAN kaže...

Mlada smo demokracija. Još uvijek imamo "deep throat" bez zuba i volju da nas guze. I dok ovi vješti političari guraju tragične vijesti i lopovluke uz sportske tekme, nitko neće izaći na ulice.

Jučer preko dana vijest kako nam propada drugi mirovinski stup (čitaj "narode, s*ebali smo vam vašu ušteđevinu i mirovinu") a navečer "ajmo svi pratit tekmu!" umjesto da smo odmah izašli nekome slomiti kičmu i uzeti svoj novac nazad. Ja rekao frendu da idemo na ulicu razbijati, a on kaže "čekaj da drugi izađu, a dotle gledaj nogomet".

*ebat ga...

jebiga svi trebamo
tehnologiju treba izabrat manje zlo!
17 godina

Jel tko gledao onaj dokumentarac na hrt-u "robovi modernog doba"(mislim da se tak zvala)?

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne! daj neki sazet info!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice