Nije li ovo u koliziji s http://www.bug.hr/vijesti/cijela-eu-pristup-broadbandu/127513.aspx? Kad se treba hvaliti da svugdje ima broadbanda onda ga ima, kad je prilika za dobiti novce onda ga nema 
Nije li ovo u koliziji s http://www.bug.hr/vijesti/cijela-eu-pristup-broadbandu/127513.aspx? Kad se treba hvaliti da svugdje ima broadbanda onda ga ima, kad je prilika za dobiti novce onda ga nema 
Prema ovome je na mojoj lokaciji max teoretska brzina između 30 i 100Mbita, a zapravo imam nestabilnih 15 na najboljoj od tri dostupne parice, radi problema u nekim t-comovim kabelima koje oni jednostavno ne žele popraviti. 5 puta su dolazili , zaključili da nije problem u mojim kućnim instalacijama, slegnuli ramenima i otišli.
Ovako nabrzake gledano, fizicki u mogucnosti je razlicito od platezno u mogucnosti, a i nije navedeno koji su to operateri u pitanju kad je rijec o brzinama vecim od 100Mbit/s, ali pretpostavljam samo oni koji imaju optiku rijesenu. Tcom, bar u mojoj zgradi i koliko je meni poznato nije dovea optiku, tko onda? I po kojoj cijeni?
Karta je laž. Nema providera koji bi mi omogućio do 100Mb kod mene, a kamoli više njih.
u Remetincu je najbrži
Za moju zgradu stoji od 30 do 100. Ni jedan operater nije uspio isporuciti vise od 12. Kome one zele prodati ovu kartu?
Znači optika, evo ja imam već ponudu 100/100 za 900 Kn za flat, a nigdje nema takve ponude od operatera već od novih kabelskih firmi, nalazim se u Vinkovcima.
Po ovome je kod mene i šogora koji je 2 ulice dalje, dostupno do 100 Mbit, a ni jedan operater koji nudi uslugu kod nas, nije u mogućnosti isporučiti brže od 8 Mbit.... Tak da ne znam od kud njima ti podaci...
Zanimljivo, moja zgrada nalazi se u 30/100 zoni a groblje u 100+
Još da mi je neki ISP koji bi to i ponudio a da ne moram mjesečno kredit dizati da to odplatim bilo bi super.
U mojem podrucju nema brzine veće od 1,9 Mbit! Karta je na neznam kakkvim podacima zasnovana!
Karta je zasnovana na teoretskim podacima, a ti se podaci bitno razlikuju od onih u stvarnosti
Ako su uzeli u obzir mobilne mreze onda ovi podaci jos i mogu proc... Kod mene se adsl jedva vuce na 1mbit dok na t-mobileu imam preko 20mbit
Battlelog: just_mau5
U mom selu na pojedinim mestima jedan operater nudi brzine 30-100 Mbit/s usred Dunava. Čak nude tu brzinu i u šumi u Srbiji. Zanimljivo. 100+ ima samo zgrada pošte.
Ima Konzum u Dubcu iznad 100 viiiiiiiiiiiiiii:).
Ovo su tehnicke mogucnosti, ne komercijalne.
Ta mreza stvarno postoji. Kod mene su kopali optiku "davne" 2004te a ja sam jedva imao DLS od 1Mbps.
Problem je sto mreza nije spremna za komercijalno iskoristavanje jer kablovi/optika samo prenose signal. Tu je jos hrpa hardvera na strani Providera kojeg a) imaju i ne zele ga jos komercijalizirati b) imaju ali ga jos nisu istestirali do kraja c) nemaju d) imaju ali hrvatski backbone jos ne podrzava bandwith koji bi se tada ostvario (i Tcom(Iskon)/Bnet/itd se mora negdje "spojiti" na "van")
Inace Dalekovod d.d. vec dosta dugi niz godina postavlja optiku po Hrvatskoj. Vecina dalekovoda osim energetskih kablova ima i opticki kabl. Sto oni misle s time, ne znam. Vjerojatno rentat kao backbone. Kao i HAK koji je uz sve autoceste povukao optiku. I to ne pricamo o zicicama nego kablu koji ima presjek (fi) 10-20cm
Jos je Tito povukao (doduse bakreni no u planu je to zamijeniti sa optickim) kabl od Brijuna do skoro Mljeta. Mislim da je to trenutno u vlasnistvu HV-a. Moguce da ce i otoci jednog dana dobiti broadband.
Ovo su tehnicke mogucnosti, ne komercijalne.
Ta mreza stvarno postoji. Kod mene su kopali optiku "davne" 2004te a ja sam jedva imao DLS od 1Mbps.
Problem je sto mreza nije spremna za komercijalno iskoristavanje jer kablovi/optika samo prenose signal. Tu je jos hrpa hardvera na strani Providera kojeg a) imaju i ne zele ga jos komercijalizirati b) imaju ali ga jos nisu istestirali do kraja c) nemaju d) imaju ali hrvatski backbone jos ne podrzava bandwith koji bi se tada ostvario (i Tcom(Iskon)/Bnet/itd se mora negdje "spojiti" na "van")
Kakvog jarca mi imamo od tehničkih mogučnosit jel,
kad u praksi je nekaj sasvim deseto nek si HAKOM te karte nagura u rit i nema frke.Inače Megan Fox je u Americi jel i trenutno nije kod mene u sobi, a mogla bi teoretski bit jel eto tak te karte izgledaju dakle to si nek u HAKOM-u objese mačku o rep pa nek okolo s tim tandrlja po cesti.

2-30mbps
HAKOM postaju zesci amateri
1. trebalo je taj 30mbps razdjeliti na segmente 0-1, 1-2,2-4,4-10,10-15,15-20,20-30 pa bi statistika i imala smisla....
ja imam 3mbps i u kategoriji sam do 30... ZERSCI IDIOKRACIZAM! :))))
a ono iznad 30 ili iznad 100... to niti nije trebalo stavljati, jer je problem ono malo a ne ovo veliko..... amateri! :)
Karta je zasnovana na teoretskim podacima, a ti se podaci bitno razlikuju od onih u stvarnosti
Ova karta nema veze s vezom...
Meni su u firmi skinuli sa racuna 50/50 na 20/20 jer nikad nisu isporucili vise od 26/20 ali su uredno naplacivali...
Ne znam da li se ovo odno si i na mobilni net, jerbo u mojoj vukojebini je ucrtana brzina iznad 2mbit za kucu u sporednoj ulici a tamo uopce nema ni struje a kamoli tel. linije tj, broadbanda. A i dobar dio susjedstva je na nestabilnih 1mbit preko t-coma.
vi u bugu bi mogli malo i ispitivat te "iskrenosti" nasih pruzatelja usluga jer ste ipak medij kojeg se cita dosta i online i kao casopis pa bi mogli malo i stat u nasu zastitu pa pisat stvarno stanje sto se tice teme informatike u RH jer bi mogli pridonijeti mozda i nekom popravljanju situacije jel je daba sto se mi pojedinci bunimo i upozoravamo na neistine,lazi i prevare koje idu u korist firmi za koje smo mi kako se kod nas kaze stoka sitnog zuba....
Kod mene na karti stoji 10mbit, a mogu dobiti najviše 2mbit. Usred sela zelena linija na karti kao 100 mbit... Vatreno, vatreno 
I ta karta je stara. To je slikano pred 5-6 godina. Baš sam gledao svoju kuću i razmještaj dvorišta.
Kod mene prikazuje da je moguće imati brzinu od 100Mbps ali nitko od dostupnih operatera ne nudi tu brzinu. Koja je moja maksimalna dostupna brzina kod mene znao sam ja i prije njih kada se Amis za*eb i pustio mi 100Mbps.
Oni su sigurno podatke uzeli od Carneta jer samo on pušta brzinu do 100Mbps
kako uopce mogu pristupiti tom internetu xD
Kod mene na karti stoji 10mbit, a mogu dobiti najviše 2mbit. Usred sela zelena linija na karti kao 100 mbit... Vatreno, vatreno 
I ta karta je stara. To je slikano pred 5-6 godina. Baš sam gledao svoju kuću i razmještaj dvorišta.
Nisam bas siguran da je toliko stara.... pogledaj Bistru za primjer, tamo je nedavno provedena optika i karta to pokazuje (na t-com site-u takoder pise da je optika dostupna u Bistri). No, isto tako.... prema karti, frend mi kao nema dostupan internet, a zapravo ima 10 Mbit/s brzinu lol
Nisam bas siguran da je toliko stara.... pogledaj Bistru za primjer, tamo je nedavno provedena optika i karta to pokazuje (na t-com site-u takoder pise da je optika dostupna u Bistri). No, isto tako.... prema karti, frend mi kao nema dostupan internet, a zapravo ima 10 Mbit/s brzinu lol
Hahaha!
lovac82 govori o ažurnosti same karte, ne prikazanih podataka. Jasno je da HAKOM nije kartografska agencija i preuzima karte od dostupnih joj izvora. Ne vidim smisao isticanja da je karta stara. To treba reći Google-u ili Mireo-u.
Ova karta je totalna sprdnja. Od 2 - 30 mbita? Kakav je to raspon? Mogli su stavit od 56k do 30 mbita. Ja bi volio HAKOM-ovce spojit na svoju lokaciju pa da svakodnevno rade na brzini od 2-30mbita/s. Ovih 30mbita bi uspili "izmjerit" jedino nakon litre rakije. No tad bi i jednorozi laptopima udarali po 30mbita.
Koja komedija...
Karta nema smisla. Ja 1.2km od centrale sam u zoni 30-100Mbps, a sama pošta gdje je centrala i sve oko nje je u 2-30 zoni.