Od tih 6 gb, koliko će maksimalno iskoristiti 99% korisnika? 2GB? Ili ipak svih 6?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
protivno kolokvijalnom vjerovanju, korisnik ne iskorištava RAM, nego koristi uređaj, dok aplikacije koriste raspoložive resurse (manje-više..), .. i chrome. Tak da nije važno hoće li biti neiskorišteno, važno da je dovoljno. Jel dovoljno? za sad, recimo, je .. ili trebalo bi biti.. no za godinu samo 'možda'..
Zna chrome kako iskoristit ram, bez brige :D
Zna chrome kako iskoristit ram, bez brige :D
to je valjda zato jer je softver zadnje govno ikad isprogramirano al nisam 100% siguran
ovo je malo slabiji note
Cigla on the way
šta je, je. 1 gb je malo ali 3 gb je sasvim dovoljno.
Od tih 6 gb, koliko će maksimalno iskoristiti 99% korisnika? 2GB? Ili ipak svih 6?
Zavisi za šta ga koristiš. Mislim da će tih 6 GB biti korisno pogotovo jer ima veliki ekran. Neki ljudi na mobitelu imaju više pozadinskih servisa nego na kompjuteru (Facebook, Messenger, Viber, WhatsApp, Signal, Snapchat). Za neke funkcije treba puno RAM-a. Ja svoj Galaxy S7 koristim za obradu videa koji sam na njemu snimio. Ima super kameru a ne da mi se prebacivati na kompjuter da bi izrezivao i spajao snimke kada mogu i na mobitelu. Odlično ispadne.
Da mi je prije 10 godina netko rekao da će kompjuteri 2017. godine imati u prosjeku samo 8 GB RAM-a, ne bi mu vjerovao. Tehnologija više ne napreduje tako brzo a potreban je napredak računala i mobitela pogotovo sada za VR... Igre još uvijek koriste same trikove za realističnu grafiku, još uvijek ne možemo simulirati ni osvjetljenje u realnom vremenu pa se koristi rasterizacija...
Da naprave mobitel sa 128 GB RAM-a ja se ne bi bunio.