Fujitsu za WP7

poruka: 25
|
čitano: 2.277
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fujitsu za WP7".
16 godina
neaktivan
Fujitsu za WP7
Moderan smartphone otporan na vodu? E to bome zvuči zanimljivo i originalno! Šteta ako nece prodavati svugdje taj mob, a očito da nece :(
Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Fujitsu za WP7
alen-c kaže...
Moderan smartphone otporan na vodu? E to bome zvuči zanimljivo i originalno! Šteta ako nece prodavati svugdje taj mob, a očito da nece :(

ima motorola svog igraca na tom poluu vec duze vrijeme...

http://www.gsmarena.com/motorola_defy-3514.php

17 godina
Fujitsu za WP7

Dobro, kako im nije jasno da je ovaj prazan, crni rub, na desnoj strani RUŽAN. Mogli su staviti još neki detalj, umjesto te strelice.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Korky kaže...

Dobro, kako im nije jasno da je ovaj prazan, crni rub, na desnoj strani RUŽAN. Mogli su staviti još neki detalj, umjesto te strelice.

Ma ne što je ružno, neko jednostavno imaš feeling da je manji ekran, jednostavno čemu veliki ekran ako mi petinu nijega samo crna crta stoji??? Da su to razvukli mogli su napraviti 3 stupca ovih hubova...

Stoja
18 godina
Fujitsu za WP7

Bilo koja pokrenuta aplikacija iskoristava cijeli ekran. Tako da te "ikone" nemaju veze kako su rasporedene.

0 0 hvala 0
17 godina
Rain Man kaže...

Bilo koja pokrenuta aplikacija iskoristava cijeli ekran. Tako da te "ikone" nemaju veze kako su rasporedene.

Moj osvrt je bio isključivo na početni ekran. Iritantno je.

17 godina
Rain Man kaže...

Pa da za aplikacije, govorim za ovaj homescreen di se nalaze shortcutovi. Na slici koliko vidim na ekran stane maximalno 8 shortcutova da ih možeš vidjeti na ekranu, za više je ptorebno skrolati.

Dok na androidu ovisno o veličini ekrana na homescreen ti stane od 16-24 ikona što je 2-3 puta više i ubrzava ti rad. Na iphonu također stane 20 ikona i isto tako istovremeno imaš puno veći pristup više appova uz manje muke...

Zato kažem da se to crno sa strane iskoristilo za short cutove koji bi bili nešto manji od ovih sigurno bi stao još jedan stupac ikona iako bi onda bilo svega 12 ikona što je opet manje nego kod ostalih...

Stoja
18 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Pa da za aplikacije, govorim za ovaj homescreen di se nalaze shortcutovi. Na slici koliko vidim na ekran stane maximalno 8 shortcutova da ih možeš vidjeti na ekranu, za više je ptorebno skrolati.

Dok na androidu ovisno o veličini ekrana na homescreen ti stane od 16-24 ikona što je 2-3 puta više i ubrzava ti rad. Na iphonu također stane 20 ikona i isto tako istovremeno imaš puno veći pristup više appova uz manje muke...

Zato kažem da se to crno sa strane iskoristilo za short cutove koji bi bili nešto manji od ovih sigurno bi stao još jedan stupac ikona iako bi onda bilo svega 12 ikona što je opet manje nego kod ostalih...

a i vi ga sad serete u detalje. Otpast će ti ruka što ćeš morat zaskrolat jednom.

Ovako je estetski dojam puno bolji, nego da je sve popločano od početka do kraja, izgledalo bi kao windows 3.11.

Uostalom, hubovi ionako sami po sebi dosta skraćuju i olakšavaju uporabu.

npr, možeš staviti web adresu, pjesmu, playlistu, album, kontakt itd. a ne samo cjelu aplikaciju.   To ne možeš na iphonu, a za android nemam pojma.

U mangu će biti moguće implementirati i više live hubova za istu aplikaciju što će dodatno pridonijeti funkcionalnosti. Također se može implementirati live tile za određenu dubinu, tj. podrazinu u aplikaciji.

Da mi npr. odmah otvara imdb search a ne imdb aplikaciju, ili da mi odmah otvara facebook inbox, a ne facebook aplikaciju kroz koju ja onda navigiram do inboxa.

Ono što mene najviše intrigira na ovoj fotki je ova bordo tema/boja tileova. Ta boja nije dostupna u trenutnoj verziji WP7.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 18:44 (FlyBoy).
15 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Rain Man kaže...

Istina da na homescreenu mozes vidjeti samo 8 ikona, cak i manje ako imas velike ikone (postoje ikone duple velicine od ovih na toj slici), a za ostalo trebas skrolati, ali to skrolanje ti ne oduzima previse vremena jer je na wp7 jako brzo skrolanje. A i nisu bezveze tako velike ikone, te ikone koriste se za push notification .

I na tome homescreenu korisnik sam bira koje ce biti aplikacije (nesto tipa shortrcut kod windowsa), dok popis svih aplikacija se nalazi na 2 screenu.

18 godina
Fujitsu za WP7

Onom ko je i na Win XP/7 navikao drzati gomilu ikonica na desktopu (kao kod Win 3.11), mozda se vise svidja Apple/Android fol. Meni licno nikako, jer iako puno ikonica na jednom ekranu omogucava dolazak do vise razlicitih aplikacija samo jednim klikom - isto tako je potrebno vise "razmisljanja" prije tog klika - jer je izbor puno veci. Meni se puno vise svidja ovako malo velikih "plocica", na koje stavis ono najbitnije - a do ostalog dolazis skrolanjem, ili iz kompletne liste. Sto se tice nepokrivenosti cijelog ekrana, na prvi pogled cudno, ali ima neki fol i elegancija u tome - sumnjam da bi estetski dojam bio bolji da je ekran cijeli pokriven (mozda bi samo ekran vise fascinirao, posto su uglavnom u pitanju ogromni ekrani, kao kod Omnie 7, ili HTC HD7 - ali bi bio nista vise nego jos jedan "veliki smartphone"). Ovako, WP7 fura svoj fazon i mislim da mu to dobro ide.

1 0 hvala 0
17 godina
Fujitsu za WP7

A dobro, izbor postoji pa kome šta više paše{#} Meni je samo blesavo da se ne iskorištava na početnom zaslonu cijela površina ekrana samo to mi smeta...na androidu sam se bio naviknuo na dock sa folderima gdje sam na bilo kojem screenu mogao pristupiti jedno 50-ak aplikacija. A na iphonu na svega 2 homescreena imam pristup 90 aplikacija. Kada sam se naučio to mi je postalo najpraktičnije jer do bilo kojeg appa dođem u svega 3 poteza{#}

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

...na androidu sam se bio naviknuo na dock sa folderima gdje sam na bilo kojem screenu mogao pristupiti jedno 50-ak aplikacija. A na iphonu na svega 2 homescreena imam pristup 90 aplikacija. Kada sam se naučio to mi je postalo najpraktičnije jer do bilo kojeg appa dođem u svega 3 poteza{#}

koliko od tih 50 ili 90 aplikacija ti zapravo koritiš?

kod mene normalno radi.....
17 godina
cekpi kaže...

U tjednu jedno 80% njih pokrenem barem jednom, a ovih 20% su tu jer jednostavno su must have(kao barkod čitač, čitač linkova, remote touchpad, remote webcam...) a neke koristim ovisno o potrebi(runkeeper pro kada idem vani trčati) i slično. Ajde mogao bi od ukupno 88 koliko ih imam izbiti jedno 6 igri koje rjetko pokrećem, obično ih frendovi igraju(angry birds i sličan đir)

A čuj 10-ak programa za uređivanje slika i videa, za uređivanje muzike, za zajebanciju, razni utility(rječnik, converter, compass, bla bla) pa razni im servisi(msn, skype, face, ping) ma nakupi se toga samo tak {#}

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 23:26 (Stoja).
18 godina
neaktivan
Fujitsu za WP7

Al' opet taj koncept s iphona ne bi pristajao WP7 i ovoj izvedbi s live tilesima.

Eve npr, iz isustva znam da su te ikonice na iphonu dosta male, pa bi live tilesi bili dosta nepregledni.

A s druge strane, kad na jednoj pvršini imaš 30-40 ikona samo dok ti mozak vizualno ne  percipira sve to, i ne klikneš na željenu, opet ti prođe više vremena nego na WP7 gdje je ipak malo preglednije, a i veće su ikone.   A i neki Live tileovi bi bili nepregledni na manjim dimenzijama.

Međiutim to nije ni bitno, onaj tko ocjenjuje funkcionalnost prema broju klikeva ili milisekundi potrebnih za dolazak do zadanog cilja, ne treba smartphone, nego posao da ga okupira.

Ja sam sebi namjestio na vrhu najčešće korištene aplikacije i djelove OS-a, pa su mi oni uvijek na dohvat ruke.

Još mi je super što mi je pogledom na taj prvi ekran odmah vidljivo da li imam novih mailov,a propuštenih poziva, nepročitanih poruka, notifikacija na FB-u itd.

Dobar primjer je i ova Weather Bug aplikacija, usitinu da je manji tile bilo bi nepregledno.

Pri dnu pak sam stavio stvari koje ne koristim toliko često ali su mi shortcuti puno praktičnije nego pokretanje aplikacije.

Npr. link na m.facebook.com kad mi se ne da palit FB aplikaciju (jer radi dosta veliki data promet) ili playlistu Dine Merlina, gdje je dovoljan jedan klik na tile, a ne da idem u Music&Videos>Music>playlists.

Ono što želim reći; možda je potrebno skrolati da bi došao do nečega ako imaš pretrpan start ekran, ali ja ga nekako više doživljavam kao listu shortcuta za stvarno najpotrebnije stvari.

manje korištene (m.google link, Merlin playlist, weather bug) manje korištene (m.google link, Merlin playlist, weather bug)
najkorištenije aplikacije, primjeti push notifikacija na live tileu za FB) najkorištenije aplikacije, primjeti push notifikacija na live tileu za FB)
"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 23:47 (FlyBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

jel ti ono live tile ikona zuna na 3. slici ili samo link na album? tj, kako si dobio sliku na tile-u music n videos?

prvo mi se metro iu gadio ali od kad sam nabavio omniu i ka sam skuzio koliko je to u biti mocan stroj s odlicnim os odmah sam si i pc slozio u tileove :)

funkcionalno do bola... 

ot:

nisam vidio, jel pise uopce do koje dubine moze? 4-5m?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
neaktivan
skank666 kaže...

jel ti ono live tile ikona zuna na 3. slici ili samo link na album? tj, kako si dobio sliku na tile-u music n videos?

Baš je riječ o Zuneu, tj Music&Videos.

Meni on sam promjeni pozadinu, ovisno o tome što svira.

Npr. ovdje se vidi da je zadnje što sam slušao Pink Floyd pa je Zune sam s neta povukao njihovu sliku za pozadinu.

17 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
skank666 kaže...

Npr. ovdje se vidi da je zadnje što sam slušao Pink Floyd pa je Zune sam s neta povukao njihovu sliku za pozadinu.

Meni isto ne stavi sliku na tile, makar mi povuce naslovnice albuma od izvodjaca koje imam na mobu. Ali ih samo vidim kad sam u zune playeru, na tile-u ne.

Sighted but sightless - it is your gift and your curse.
17 godina
protjeran
alen-c kaže...

originalno?

http://mynokiablog.com/2010/11/09/14-1mp-full-1080p-hd-video-recording-waterproof-14-1mp-and-3x-optical-zoom-mini-projector-symbian-phones-coming-soon-amongst-11-new-symbian2-devices-from-ntt-docomo/

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
14 godina
neaktivan
Stoja kaže...
cekpi kaže...

U tjednu jedno 80% njih pokrenem barem jednom, a ovih 20% su tu jer jednostavno su must have(kao barkod čitač, čitač linkova, remote touchpad, remote webcam...) a neke koristim ovisno o potrebi(runkeeper pro kada idem vani trčati) i slično. Ajde mogao bi od ukupno 88 koliko ih imam izbiti jedno 6 igri koje rjetko pokrećem, obično ih frendovi igraju(angry birds i sličan đir)

A čuj 10-ak programa za uređivanje slika i videa, za uređivanje muzike, za zajebanciju, razni utility(rječnik, converter, compass, bla bla) pa razni im servisi(msn, skype, face, ping) ma nakupi se toga samo tak {#}

Meni te je iskreno zao. 

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Stoja kaže...
cekpi kaže...

Meni te je iskreno zao. 

dugo sam se dvoumio da li da napišem neki komentar ili ne....smartphone koristim još iz doba kad su se zvali ppc i osim standardnih aplikacija (a tu skoro pa iskučivo mislim na mejl) imao sam potrebu za možda pet drugih aplikacija...........očito sam ja iz nekih drugog vremena

kod mene normalno radi.....
18 godina
cekpi kaže...

dugo sam se dvoumio da li da napišem neki komentar ili ne....smartphone koristim još iz doba kad su se zvali ppc i osim standardnih aplikacija (a tu skoro pa iskučivo mislim na mejl)  imao sam potrebu za možda pet drugih aplikacija...........očito sam ja iz nekih drugog vremena

stvarno.. ja ni na kompu koji je po prirodi mašina za takve stvari (pics i video editing) nemam tolko softvera za obradu svega toga, a nije da mi ne treba s vremena na vrijeme.. sve mi se to čini kao cool stvari pa se "moraju" imat na mobu.. a realna svrha je samo da popunjavanju desktop, da izgleda da mob nečem pametnom i služi.. a zapravo.. ....

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...
skank666 kaže...

nikako dobit album art na live tile-u.... nesto sam guglao i dosta ih ima taj problem ali ne i konkretnih odgovora... :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
neaktivan
skank666 kaže...

nikako dobit album art na live tile-u.... nesto sam guglao i dosta ih ima taj problem ali ne i konkretnih odgovora... :/

Lako moguće da ima veze s postavkama Windows Live accounta, i Zune-a.

konkretno ja sam radio novi WLID i namještao tako da ispadne da sam iz GB, a i u Zune aplikaciji za PC sam po registryu prčkao da imam omogućen marketplace, znači da mogu s kompa browsat appove.

Još jedno pitanje, kada stisnete search button (znači baš dedicated tipku na uređaju) da li vam otvara Bing aplikaciju ili bing.com u Internet Exploreru.

Ako je odgovor drugo potrebno je u Settings pod   Region&language namjestit Region format: English (United States) , System locale:    English (United States) i Browser & search language isto na engleski.

Tada vam otvara Bing aplikaciju, jedini minus je što vam je datum na engleskom (npr meni piše: Monday July 18, ne na hr.)

17 godina
odjavljen

nasao sam u cemu je stvar..... izgleda da ako nema artista na marketu nema ni slike na live tile-u... a negdje 80% muzike mi nema na marketu :/ sad preko zuna radim updejte za svaki album info :( nadam se da ce proradit tako...

16 godina
neaktivan
TranceMight kaže...
alen-c kaže...

ima motorola svog igraca na tom poluu vec duze vrijeme...

http://www.gsmarena.com/motorola_defy-3514.php

vidit cemo koliko je otporan, jer defy je water resistant, a ne waterproof :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice