Flash -> HTML5

poruka: 59
|
čitano: 6.178
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Flash -> HTML5".
16 godina
odjavljen
Flash -> HTML5

Zanimljivo, nadam se da će raditi.

I ♥ π ⇓ tu klikni :)

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Flash -> HTML5

očajnički pokušaj.

A.

3 27 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Flash -> HTML5
artfull kaže...

očajnički pokušaj.

Opet ti i apple hvalisanje...

I ♥ π ⇓ tu klikni :)
18 godina
neaktivan
bobica257 kaže...
artfull kaže...

očajnički pokušaj.

Opet ti i apple hvalisanje...

samo konstatiram da je ovo potez iz očaja. flash će postati platforma koja će imati svoju malu nišu, nikad više neće biti ovako rasprostranjena na webu.

A.
18 godina
artfull kaže...

očajnički pokušaj.

Pa i nije baš. Zapravo je poprilicno pametan potez.

Ideja je da se nastavi koristiti Flash Pro kao razvojna okolina no da ima i mogucnost HTML5 exporta (mozda cak u buducnosti samo HTML5 export). Profesionalci ce rado koristiti kvalitetnu razvojnu okolinu umjesto rucno pisati vecinu animacija. Po meni je to win-win za Adobe. Imaju alat za sve vezano uz DTP i web, sigurno nece zanemariti HTML5.

16 godina
artfull kaže...

očajnički pokušaj.

Zatucan si do bola.

18 godina
neaktivan
Flash -> HTML5

Koji blesavi tekst clanka :"pomirenje Adoba i Applea...". HTML5 se ne koristi vise jer je skupo (dugo i tesko) razvijati applikacije za html5 u usporedbi s flashom. Ako vec svi toliko vole flash razvojno okruzenje zasto ne bi eksportao i u html5 ako vec podrzavaju slicne opcije? Adobe time nista ne gubi, opet se koriste njihovi alati i za flash i za html5.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
SolidSnakeCRO kaže...
artfull kaže...

očajnički pokušaj.

Zatucan si do bola.

zatucano je ne prepoznati realnost. ovaj stav nema previše sa mojim misljenjem o flashu (sposobna i korisna tehnologija zloupotrebljena do bola i u 99% slučajeva ) nego je realnost. veliki igrači ne žele adobeov proprietary format. jedini problem je sto se još nitko nije ubacio u izradu alata i tu Adobe traži šansu za opstanak flasha.
A.
17 godina
odjavljen
Igor101 kaže...

Koji blesavi tekst clanka :"pomirenje Adoba i Applea...". HTML5 se ne koristi vise jer je skupo (dugo i tesko) razvijati applikacije za html5 u usporedbi s flashom. Ako vec svi toliko vole flash razvojno okruzenje zasto ne bi eksportao i u html5 ako vec podrzavaju slicne opcije? Adobe time nista ne gubi, opet se koriste njihovi alati i za flash i za html5.

Hmm? - "Pomirenje" se spominje u funkcionalnom smislu, to je tzv. "figure of speech". HTML5 tek kreće. Apple forsira izbjegavanje Flasha i kao alternativu nudi HTML5 koji je tek u draftu iako je dio specifikacije upotrebljiv u svim važnijim preglednicima. Razvoj u Flashu jest skup, ali nije nužno i teži. Flash i Silverlight nude ono što HTML5 ne može - fluidnost i kvalitetu sučelja stolnih aplikacija. Zato HTML5 ne može niti hoće "ubiti Flash/Silverlight", iako će ga u nekim primjenama uredno zamijeniti.

17 godina
neaktivan
Flash -> HTML5

Ma ok potez ali žalosno je to što ljudi toliko forsiraju nedorečeni i krhki HTML5 koji prema mogućnostima relano nije do koljena Flashu (trenutno, što ne znači da kroz par godina neće biti).

Jer nešto ovakvo: http://wonder-wall.com/, HTML5 nije u stanju uraditi, do duše ima očajničkih ripova: http://www.is-real.net/experiments/css3/wonder-webkit/, ali sve je to faza eksperimentiranja koju je Flash prošao prije 6-7 godina.

Po meni se ne bi trebalo tek tako odstraniti nešto što izgleda i funksioniše dovoljno dobro, a okrenuti nečem što je tek u povoju.

1 0 hvala 0
18 godina
Flash -> HTML5

Upravo sam probao konvertirati neke svoje radove u flashu. Rezultat je neuporabljiv.

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
deckard kaže...

Upravo sam probao konvertirati neke svoje radove u flashu. Rezultat je neuporabljiv.

Ovisno šta si probao, mislim da se ovdje radi o basic opcijama, barem u beti a sigurno i u prvoj verziji ovog alata.

17 godina
neaktivan
dubflash kaže...

Ma ok potez ali žalosno je to što ljudi toliko forsiraju nedorečeni i krhki HTML5 koji prema mogućnostima relano nije do koljena Flashu (trenutno, što ne znači da kroz par godina neće biti).

Jer nešto ovakvo: http://wonder-wall.com/, HTML5 nije u stanju uraditi, do duše ima očajničkih ripova: http://www.is-real.net/experiments/css3/wonder-webkit/, ali sve je to faza eksperimentiranja koju je Flash prošao prije 6-7 godina.

Po meni se ne bi trebalo tek tako odstraniti nešto što izgleda i funksioniše dovoljno dobro, a okrenuti nečem što je tek u povoju.

Da, to sigurno nikada HTML5 nece imat, loading od 30 sekundi i za svaki sljedeci hyperlink jos dodatnih 15sekundi... Mozda je flash za sada iznad mogucnosti danasnjeg broadbanda u cijelome svijetu.

Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz Asus P5K-V Kingston HyperX 2GB DDR2-800 WD 500GB 7200 16MB WD 320GB 7200 16MB WD 250GB 5400 8MB Ext. WD640 7200 16MB
18 godina
dubflash kaže...

Ovo u flashu je puno bolje i tecnije, iako se duze loada.

- Psiho246
18 godina
expozed kaže...
dubflash kaže...

Da, to sigurno nikada HTML5 nece imat, loading od 30 sekundi i za svaki sljedeci hyperlink jos dodatnih 15sekundi... Mozda je flash za sada iznad mogucnosti danasnjeg broadbanda u cijelome svijetu.

Iza prvotnog loada, meni se nista drugo nije ucitavalo, osim ako animaciju smatras loadom?

HTML trokira i naspram Flash walla je nula, da mozda html nije iznad mogucnosti danasnjih procesora?

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 18:46 (Psiho246).
18 godina
neaktivan
Flash -> HTML5

flash sigurno i dalje nije tako lako zamjenjiv za neke prezentavice, interakcije i slično. Ali zaboga, kad vidim flash web bez alternative gasim browser. ne podnosim ga. Maltretiranje korisnika.

A.

5 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
artfull kaže...

flash sigurno i dalje nije tako lako zamjenjiv za neke prezentavice, interakcije i slično. Ali zaboga, kad vidim flash web bez alternative gasim browser. ne podnosim ga. Maltretiranje korisnika.

nemoj da te cuje steve da si gledao flash

tu sam samo radi vijesti o apple-u
18 godina
neaktivan
Igor101 kaže...

upravo tako, oni koji su navikliraditi u flash razvojnom okruženju imaju možda šansu nastaviti koristiti iste alate a što se izlaznog formata tiče adobe je izgleda digao ruke.

A.
18 godina
neaktivan
apoteka kaže...
artfull kaže...

nemoj da te cuje steve da si gledao flash

žalosno je što će sad ona ista horda eksploatora flasha koja nas bombardira ubi bože web uradcima i animacijama i bannerima isto nastaviti spremati u html5 ... umjesto da nestanu zauvijek :D ( neznam za alat i format u kojem je moguće napraviti više kiča i užasa ineupotrebljivosti od flasha )

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

( neznam za alat i format u kojem je moguće napraviti više kiča i užasa i neupotrebljivosti od flasha)

Pa flash je za to prvotno i bio namijenjen {#}

Tako je i odnio pobjedu nad shockwaveom, koji je IMO 10x bolji i ozbiljniji proizvod. Ali sto ces, kad je flash drag'n'drop, a za shockwave actually moras nesto i znati...

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
16 godina
protjeran
expozed kaže...
dubflash kaže...

Mozda je doslo vrijeme da se neki ostave US ROBOTICS 52k fax modema{#} i prestanu srat po flashu i silverlightu.

Svaki malo normalniji DSL paket to danas otvara sasvim ugodno i brzo, ionako takve stranice se rade da privuku i zadovolje ciljanu/pobranu klijentelu a ne obicne likove poput mate ivanovca ili nedaj boze frikove ala artful cija je svrha postojanja rezat na sve sto nije blagoslovio cika stevo.  

Ne jednom sam probo koristit youtube sa html5 i sve sta mogu reci je bljak.

p.s. btw cemu uopce onda razvijat multicore-ove, teraflopsne grafulje, ultranbrijane SSD-ove, gigabitne veze... kad ce nam uvijek bit mjerilo usrani ajfon?

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 19:18 (dado8).
17 godina
artfull kaže...

upravo tako, oni koji su navikliraditi u flash razvojnom okruženju imaju možda šansu nastaviti koristiti iste alate a što se izlaznog formata tiče adobe je izgleda digao ruke.

laž

I certainly hope Tim Cook is more reasonable
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
expozed kaže...
dubflash kaže...

Iza prvotnog loada, meni se nista drugo nije ucitavalo, osim ako animaciju smatras loadom?

HTML trokira i naspram Flash walla je nula, da mozda html nije iznad mogucnosti danasnjih procesora?

Klikni na bilo koju sliku od ponudjenih pa ce ti loadati. Ugl. sto se tice izgleda i efekata, svaka cast flashu. Ne znam kako je drugima ali meni je bitno sto brze dobit informaciju,

zamisli da je bug.hr napravljen u flashu i da nakon svakog klika na poveznicu moras cekat 5 sec ucitavanja. Mislim da bi mu posjecenost bila puno manja bez obzira na izgled i prezentaciju.

Svi smo jedva cekali broadband jer nam je modem 56k dizao tlak ucitavanjem stranica i onda dodje flash i opet cekas kao u stara vremena. Sva sreca da "stranice za odrasle" nisu u flashu :D :D

Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz Asus P5K-V Kingston HyperX 2GB DDR2-800 WD 500GB 7200 16MB WD 320GB 7200 16MB WD 250GB 5400 8MB Ext. WD640 7200 16MB
18 godina
neaktivan
Flash -> HTML5

artfull, sorry, al pričaš pîzdarije. To što se nađe hrpa budaletina koje ne znaju napravit normalan Flash sajt, ne znači da je Flash za to kriv. Meni se povraća na neke HTML uratke, a pogotovo na hrpu gluposti kojima nas obasipaju neki fanatici HTML-a 5. Flash i Silverlight ni s HTML-om 5 nemaju zamjenu za puno stvari.

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

Mozda je doslo vrijeme da se neki ostave US ROBOTICS 52k fax modema{#} i prestanu srat po flashu i silverlightu.

ili kako bi steve rekao: "buy a new computer"

tu sam samo radi vijesti o apple-u
17 godina
neaktivan
dubflash kaže...

Jer nešto ovakvo: http://wonder-wall.com/, HTML5 nije u stanju uraditi...

Odvratna, psihoticna i totalno neupotrebljiva stranica. Iako je zamisljeno da bude reklama, ta firma je zadnja kojoj bi dao da mi uredjuje interijer, totalni promasaj, medju svim tim transformacijama i preseravanjima se totalno izgubila informacija. Tipican primjer flash stranice gdje se dizajner zaigrao i stvorio kaos u kojem je flash sa svojim vizualnim pi-pa-poima postao svrha samom sebi. Iritantne zvukove koje stranica ispusta, nefunkcioniranje standardnih browser funkcija (back, forward), nedostatak pretrage i nemogucnost da na neku od podgalerija dodjem preko direktnog URLa (bookmark) da i ne spominjem.

Ova stranica je tipicni primjer loseg dizajna i dokaz kako je vise cesto manje, totalno nebitno je li pomocu html-a i javascripta moguce postici nesto slicno ili ne.

18 godina
neaktivan
RobertS kaže...

Odvratna, psihoticna i totalno neupotrebljiva stranica. ... medju svim tim transformacijama i preseravanjima se totalno izgubila informacija. Tipican primjer flash stranice gdje se dizajner zaigrao i stvorio kaos u...

Ova stranica je tipicni primjer loseg dizajna ....

Ti blage veze nemaš o dizajnu i webu. Čiste gluposti, osim eventualne o tome da nema podrške za back/fwd što je istina..

18 godina
dado8 kaže...

p.s. btw cemu uopce onda razvijat multicore-ove, teraflopsne grafulje, ultranbrijane SSD-ove, gigabitne veze... kad ce nam uvijek bit mjerilo usrani ajfon?

Mislim da je ovo najbolji komentar u ovoj temi !

18 godina
neaktivan
naxeem kaže...

artfull, sorry, al pričaš pîzdarije. To što se nađe hrpa budaletina koje ne znaju napravit normalan Flash sajt, ne znači da je Flash za to kriv. Meni se povraća na neke HTML uratke, a pogotovo na hrpu gluposti kojima nas obasipaju neki fanatici HTML-a 5. Flash i Silverlight ni s HTML-om 5 nemaju zamjenu za puno stvari.

ma sve to stoji, nesposoban i netalentiran će iskoristiti svaki alat da napravi neku ogavnost ... al flash web je sinonim za neupotrebljiv i iritantan način da dođeš do ikakve informacije ... ponadao sam se da će to potpuno redizajnirati i izmisliti ponovno, ali u adobeu su pronašli način da održe svu tu rigotinu u životu ( no hard feelings za ono malo ljudi koji znaju zašto i kad i kako koriste flash ). Zato su velika većina "flash korisnika"  i našli svoj smisao u izradi raznih ogavnih bannera i reklama.

btw, ekipa što stišće thumns down ( fino da imam na jednom mjestu sve wannabe dizajnere ) vjerojatno ne kuži da nemam ništa protiv adobea, to mi je kruh i voda. 

malo karikiram al to je to.

A.
17 godina
neaktivan
Nema smisla govoriti ni o Flashu ni o Petici kao o bogom danoj tehnologiji. Cinjenica je da flash ne djeluje kao integralni dio ijedne web stranice (kopiranje, loadovi, navigacija itd), a isto tako 5ica jos treba puno pure papat do mogucnosti koje flash ima. Osobno mislin da je ovo logican i normalan Adobeov potez, definitivno puno bolji od jos jednog rata formata.
DUMP udruga mladih programera
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice