Firmware protiv diskova

poruka: 11
|
čitano: 3.144
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firmware protiv diskova".
18 godina
Firmware protiv diskova

"Prema IBM-ovom priopćenju, neki od Seagateovih SATA diskova u serverima xSeries i BladeCentre prestaju raditi navodno zbog nekompatibilnosti s IBM-ovim firmwareom."

Khm, da ovde logika nije malo izvrnuta naopačke? Je l' Seagate pravi diskove za IBM-ov firmware ili je IBM pravio firmware za njihove diskove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Firmware protiv diskova

Nije izvrnuta naopačke. To su IBM-ovi serveri i oni moraju se pobrinuti da taj određeni hardware radi s njihovim serverima.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Firmware protiv diskova
Paolo2612 kaže...

Nije izvrnuta naopačke. To su IBM-ovi serveri i oni moraju se pobrinuti da taj određeni hardware radi s njihovim serverima.

Pa upravo tako, IBM se mora pobrinuti da njihovi serveri rade. Ali kad kažu da "... neki od Seagateovih SATA diskova ... prestaju raditi ... zbog nekompatibilnosti s IBM-ovim firmwareom", ispada kao da je to nekako Seagateova krivica, tj Seagateovi diskovi su nekompatibilni sa firmwareom, a nije IBM-ov firmware loše napisan. To meni deluje malo naopačke. Otprilike kao kada bih ja rekao: "Nije moja aplikacija sra*e pa se ruši, nego su Intelovi procesori nekompatibilni s njom."
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2009 2:16 (Ivan(4)).
18 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
Paolo2612 kaže...

Pa upravo tako, IBM se mora pobrinuti da njihovi serveri rade. Ali kad kažu da "... neki od Seagateovih SATA diskova ... prestaju raditi ... zbog nekompatibilnosti s IBM-ovim firmwareom", ispada kao da je to nekako Seagateova krivica, tj Seagateovi diskovi su nekompatibilni sa firmwareom, a nije IBM-ov firmware loše napisan. To meni deluje malo naopačke. Otprilike kao kada bih ja rekao: "Nije moja aplikacija sra*e pa se ruši, nego su Intelovi procesori nekompatibilni s njom."
 Nemam pojma, ali opet mislim da je IBM  kriv -  ako isporučuju servere s Seagate-ovim HDD onda su definitivno krivi, a ako ne isporučuju servere s HDD onda bi trebali kao i svi drugi proizvođači napisati kompatibilnost s drugim komponentama i moguće probleme s korištenjem istih kao što i drugi rade (ili bi barem trebali raditi).
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
18 godina
Firmware protiv diskova

Uh, nismo se razumeli, i ja mislim da je ovo IBM-ova odgovornost, nego mi se njihova izjava čini kao prebacivanje odgovornosti na Seagate jer su, navodno, Seagateovi diskovi nekompatibilni sa IBM-ovim firmwareom, dok je, po mom mišljenju, ukoliko su diskovi sami po sebi ispravni i radi se o serijski proizvedenim uređajima, a ne nečemu napravljenom po narudžbini za IBM, IBM u potpunosti sam zabrljao pišući firmware.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Firmware protiv diskova

Ma nema problema, glavno da se razumijemo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firmware protiv diskova

IBM ne prebacuje lopticu na Seageate jer bi onda rekli da Seagate treba ispraviti firmware. Samo obavještava korisnike da samo ti navedeni Seagateovi diskovi prestaju raditi u njihovim serverima da korisnici mogu na vrijeme reagirati. IBM priznaje da je kriv.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Firmware protiv diskova

IBM nema sreće sa diskovima. Prvo su imali svoje Deathstarove koje je Hitachi uspio pokrpati i napraviti solidne diskove. Sada ima firmware koji ne surađue sa Seagate diskovima.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove. Votka i džin to je sada in dobra lova, brza kola, ribe oko stola

0 0 hvala 0
17 godina
Firmware protiv diskova

Ja san ima jednog od tih deskstarova, 30 GB i sve je uredno radilo...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
the_tux kaže...

IBM nema sreće sa diskovima. Prvo su imali svoje Deathstarove koje je Hitachi uspio pokrpati i napraviti solidne diskove. Sada ima firmware koji ne surađue sa Seagate diskovima.

Da, u pravu si. Inkiminirana servija DS-ova, sada biser s firmwareom. Ali cinjenica je i da su odmah reagirali priznanjem pogreske, povukli fw s FTP-a i rade na uklanjanju greske. To je to.

Ali to okategorzirati kao "nemaju srece" je malo preuvelicavanje stvari. Koliko je bisera do sada zabiljezio Quantum (ok, povukli su se, i bolje da jesu), Western Digital, Maxtor, Seagate?

Cinjenica je da je cijela industrija takva, samo je pitanje tko javno prizna pogreske, a tko ceka da se digne generalna frka medju korisnicima da bi rekao "ok, znamo za to, zao nam je, radimo na rjesavanju problema".
18 godina
protjeran
tnakir kaže...

Ja san ima jednog od tih deskstarova, 30 GB i sve je uredno radilo...

Ja sam imao deathstar od 60GB kupljen u HG-Šrotu i crknuo nakon otprilike tjedan dana. U zamjenu sam uzeo Seagatte Barracudu (bila mi je i prva namjera taj disk kupiti ali spletom okolnosti ispao deathstar) koja i danas radi.

ChrisB kaže...
the_tux kaže...

Da, u pravu si. Inkiminirana servija DS-ova, sada biser s firmwareom. Ali cinjenica je i da su odmah reagirali priznanjem pogreske, povukli fw s FTP-a i rade na uklanjanju greske. To je to.

Ali to okategorzirati kao "nemaju srece" je malo preuvelicavanje stvari. Koliko je bisera do sada zabiljezio Quantum (ok, povukli su se, i bolje da jesu), Western Digital, Maxtor, Seagate?

Cinjenica je da je cijela industrija takva, samo je pitanje tko javno prizna pogreske, a tko ceka da se digne generalna frka medju korisnicima da bi rekao "ok, znamo za to, zao nam je, radimo na rjesavanju problema".
Seagatte je kupio Connera mislim. Maxtor je kupio Quantuma a na kraju Maxtora kupio Seagatte. WD je imao svojih bisera, mislim da je neka Caviar serija imala 8 satno radno vrijeme umjesto 24h kao svaki normalan HDD. Quantumov Bigfoot je bio fora disk od svojih 5.25".

"Nemaju sreće" je preblago rečeno. IBM nije od jučer i ovo je neozbiljno od njih. Pogotovo ako se radi o serverima. Imat će sreće ako ih ne tuži neka firma koja se oslanjala na seriju IBM servera kod kojih je uočen problem.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove. Votka i džin to je sada in dobra lova, brza kola, ribe oko stola
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice