Fedora 9 u distribuciji

poruka: 17
|
čitano: 1.652
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fedora 9 u distribuciji".
17 godina
Fedora 9 u distribuciji

Niste napisali koliko gigabayta memorije treba, koju grafičku karticu i koji procesor treba..... Namigiva

Šalim se, super idem ju skinut :) Čak je i KDE4 ljepši od Aera, a da ne pričam da mu ne treba 4GB memorije da bi se pokrenuo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Fedora 9 u distribuciji
zbuzanic kaže...

Niste napisali koliko gigabayta memorije treba, koju grafičku karticu i koji procesor treba..... Namigiva

Šalim se, super idem ju skinut :) Čak je i KDE4 ljepši od Aera, a da ne pričam da mu ne treba 4GB memorije da bi se pokrenuo...

Zar samo 4GB  za Vistu?IznenađenHebote  a  ja mislio 100GB.  Namigiva

Failure is never an option
17 godina
neaktivan
Fedora 9 u distribuciji

Kernel 2.6.25. ext4 je tuuuuu - juhuuuu. Ali kad kompajliras 2.6.25 ime mu je ext4dev znaci jos je u razvoju. :DDD nema veze. Uskoro nam stize extent. Juhu. :))))

Arch user, Don't Panic!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
uhu moracu nekako da nabavim pa da ozbiljnije probam... :)
17 godina
zbuzanic kaže...

Imam Della s 1,5GB rama na koji sam instalirao Vistu, aero upaljen, radi odlično i stabilnije od xp-a. Ne znam od kuda ta fama s vistom i aerom.

A kaj se linuxa tiče, to je zanimljivo u srednjoj školi i možda prve 2 godine faksa, kasnije čovjek se nauči pameri Smijeh
17 godina
neaktivan

troll alert Smijeh

17 godina
neaktivan
Fedora 9 u distribuciji

troll alert definitivno, boli me mozak od MSa.............

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...
A kaj se linuxa tiče, to je zanimljivo u srednjoj školi i možda prve 2 godine faksa, kasnije čovjek se nauči pameri Smijeh
 Ban 4 life.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
PROTECTOR kaže...
Originalni_manic kaže...
 Ban 4 life.

Pitaj onog kreatora ReiserFS-a :)
17 godina
motom2772 kaže...

troll alert Smijeh

Pa prvo je počeo onaj lik gore kaj je rekao da aeru treba 4GB za pokretanje :) Da je bila ironija rekao bi više, ovako ispada da je mislio ozbiljno, dakle, trolanjem na trola ;))))
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Pojma nemaš.
17 godina
Fedora 9 u distribuciji

Evo trenutno ovaj post pišem na Fedori 9 i mogu reći da koliko god meni vista dobro radi i nemam nekih problema koji drugi imaju, linux mi nije draži samo zbog toga jer neki misle da za njega treba biti pametan, pa kao sad ću se kurč..t. već jednostavno volim isprobati nešto novo. Sve zavisi od ljudi do ljudi i čime se tko bavi. Poslije ubuntu-a, suse-a, slackware-a i drugih distribucija, nakon skoro tri godine vraćam se na dobru staru fedoru bar što se linuxa tiče. Fore koja je bolja ne pušim u smislu, kao ova ne valja jer je za početnike ili bolja je jer sve radi, već je stvar čisto osobne prirode. Počeo sam još sa betom i sada vidim kako je dosta truda uloženo da se sve ispegla na nivo koji sam priželjkivao od linuxa, bar ja osobno. Sada ću možda kroz vrijeme neke stvari nalaziti koje mi valjaju ili ne, ali zato postoji zajednica te koristeći sve znanje drugih i moj trud polagano ali sigurno sve će doći na svoje. Između ostaloga ovo nije forum da pljujem po windowsima, jer njima se ipak plaća da naprave dobru stvar i da olakšaju korisnicima, ali reći kako se linux koristi samo na drugoj godini faksa to je jadno. Jer danas u Hrvatskoj dosta tvrtki koristi linux softver i na njemu razvijaju svoje poslovanje samo što to, vidi se neki nemaju pojma. Znači stvar je čisto osobne prirode, i vjerujte mi ponekad se i skoro nemoguća stvar na linux-u lakše riješava od banalne stvari na windows-ima. Ali ostanimo na tome, i kažem tko voli nek izvoli a ostali na postove o visti.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Fedora 9 u distribuciji

Odoh i ja po Fedoru, proslo je dosta vremena od posljednjeg druzenja, pa da vidimo sto ima nova. Javite svoje dojmove.

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maskmaker kaže...

Evo trenutno ovaj post pišem na Fedori 9 i mogu reći da koliko god meni vista dobro radi i nemam nekih problema koji drugi imaju, linux mi nije draži samo zbog toga jer neki misle da za njega treba biti pametan, pa kao sad ću se kurč..t. već jednostavno volim isprobati nešto novo. Sve zavisi od ljudi do ljudi i čime se tko bavi. Poslije ubuntu-a, suse-a, slackware-a i drugih distribucija, nakon skoro tri godine vraćam se na dobru staru fedoru bar što se linuxa tiče. Fore koja je bolja ne pušim u smislu, kao ova ne valja jer je za početnike ili bolja je jer sve radi, već je stvar čisto osobne prirode. Počeo sam još sa betom i sada vidim kako je dosta truda uloženo da se sve ispegla na nivo koji sam priželjkivao od linuxa, bar ja osobno. Sada ću možda kroz vrijeme neke stvari nalaziti koje mi valjaju ili ne, ali zato postoji zajednica te koristeći sve znanje drugih i moj trud polagano ali sigurno sve će doći na svoje. Između ostaloga ovo nije forum da pljujem po windowsima, jer njima se ipak plaća da naprave dobru stvar i da olakšaju korisnicima, ali reći kako se linux koristi samo na drugoj godini faksa to je jadno. Jer danas u Hrvatskoj dosta tvrtki koristi linux softver i na njemu razvijaju svoje poslovanje samo što to, vidi se neki nemaju pojma. Znači stvar je čisto osobne prirode, i vjerujte mi ponekad se i skoro nemoguća stvar na linux-u lakše riješava od banalne stvari na windows-ima. Ali ostanimo na tome, i kažem tko voli nek izvoli a ostali na postove o visti.

Vidim, služiš se linuxom duže od mene, ja sam friški, ali sam već pohvatao dosta toga i imam Mandrivu, svoju omiljenu distribuciju.
Htio sam te pitati kakve su to stvari koje se lakše rješavaju na linuxu nego na windowsu. Čisto prijateljsko pitanje jer iako sam mogao sve riješiti na linuxu kao i na windowsima i konfigurirao sam si sistem kako mi paše, ali uvijek kad sam nešto morao obaviti - bila su mi potrebna bar 2 koraka više nego za istu stvar na windowsima.
Je li to stvar prakse ili nečega drugog?

Osobno mi Fedora i Ubuntu ne pašu jer su pre-zatvoreni za moj ukus, tj. dosta toga mi radi s non-GPL driverima (wireless i grafička), a za to mi onda treba više vremena kako bi profunkcioniralo.
Zato više preferiram Mandrivu i SuSE.

Usput, zajednica linux korisnika me najviše fascinirala, može se naći i dobiti odgovor na apsolutno sve.
17 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...
PROTECTOR kaže...
Originalni_manic kaže...
 Ban 4 life.

Pitaj onog kreatora ReiserFS-a :)
 HahaSmijeh  Sada ozbiljno, ljudi svašta pišu o Visti i velik dio toga nije istina a još više ljudi neke stvari previše shvaća ozbiljno. Kada se tako započne tema jedino što se može dobiti je niz offtopica, trollanja i prepirki.

Kao i za Ubuntu 8.04 očekujem komentare i dojmove o Fedori 9 (oni koji ju vrte).

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
protjeran
Fedora 9 u distribuciji

Micro$oft se polako prestaje smijati. Posebno kada je Wine 1.0 rc1 izašao. Slavlje nakon 15 godina razvoja uskoro dolazi. Uskoro će i OpenOffice 3, koji me već u beti fascinira, sa svojim editiranjem pdf-a i vertikalnim označavanje teksta kod kopiranja, te podrškom za sve Micro$oft xml formate. Sve su linux distribucije slične, te ovise o ovakvim programima. Mono projekt (.NET) je već daleko dogurao (i MonoDevelop je već na 1.0 verziji). Mislim da će 2009. godina biti vrlo interesantna...

Nikola Tesla and My Thoughts:
http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fedora 9 u distribuciji

Do sada najbolja Fedora.

Treba instalirati atrpms.net i i rpm.livna.org repozitorije zbog DVD,mp3 i sličnih.

Na laptopu sa ati x1600 radi dobro sa xorg ati driverom. AMD fglrx ne radi zbog verzije xorga koju ovaj trenutno ne podržava.

Obilje programa. Podržava enkripciju instalacijskih particija osim boot particije čime sam rad nije usporen.

WIFI proradio bez problema, prepoznao sve uređaje.

Preporučam instalirati yumex.

HIGHLY RECOMMENDED

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2008 8:21 (wedeze).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice