Ja to ne razumijem...
Zašto su takvi?
To je kao da zabrane Appleu isporučivanje Mac OS X-a uz Macove...
Ja to ne razumijem...
Zašto su takvi?
To je kao da zabrane Appleu isporučivanje Mac OS X-a uz Macove...
mislim da je stvar vise u tome sto se IE ne moze obirsati nego u tome sto isporucuju operativni sustav sa svojim preglednikom. al, ak je samo zbog toga sto isporucuju s operativnim sustavom ja sam sasvim protiv toga zato sto oni koji zele koristiti neki drugi jednostavno ga skinu, a oni koji ni ne znaju da drugi i postoje nece im smetati IE. taj preglednik ionako nije uopce los ni nista. ne vidim razlog zasto microsoft ne bi stavio svoj preglednik, u nekim normalnim uvjetima taj bi preglednik trebao raditi bolje od svih ostalih konkurentnih preglednika jer microsoftovci najbolje znaju sve o windowsima, al posto je danas sve kupi, prodaj, izdaj novu verziju, hvala bogu na firefoxu i otvorenom kodu...
Pored firefoxa i opere je besmisleno koristit taj nesretni Internet Explorer to ne koristi nitko ko zna kaj valja i ko misli na svoju sigurnost Internet Explorer zaobidjite kao krepanu svinju na putu!!!
neka se europska komisija malo pobavi slucajem STEAM-a, stalno taj IE 
mislim da je stvar vise u tome sto se IE ne moze obirsati nego u tome sto isporucuju operativni sustav sa svojim preglednikom. al, ak je samo zbog toga sto isporucuju s operativnim sustavom ja sam sasvim protiv toga zato sto oni koji zele koristiti neki drugi jednostavno ga skinu, a oni koji ni ne znaju da drugi i postoje nece im smetati IE. taj preglednik ionako nije uopce los ni nista. ne vidim razlog zasto microsoft ne bi stavio svoj preglednik, u nekim normalnim uvjetima taj bi preglednik trebao raditi bolje od svih ostalih konkurentnih preglednika jer microsoftovci najbolje znaju sve o windowsima, al posto je danas sve kupi, prodaj, izdaj novu verziju, hvala bogu na firefoxu i otvorenom kodu...
Naprosto se radi o tome da Microsoft sustavno krši tzv. competition law, tj. ponaša se anti-kompetitivno. Prisjetimo se samo 2004 kada je europska komisija Microsoftu naplatila kaznu od 500 mil. € zbog distribuiranja WMP-a zajedno sa windowsima(cinkali ih Novell i Sun, yay). joj joj taj zločesti microsoft :p
Internet Explorer 8 je jedini preglednik koji ima ugrađenu XSS zaštitu a ako uzmemo u obzir da su preko 2/3 sigurnosnih prijetnji upravo te naravi IE ima veliku sigurnosnu prednost. Uzmimo u obzir kriterij broja korisnika dobit cemo da ima manje sigurnosnih propusta u novijim verzijama IE-a nego u FF i drugim preglednicima.
Činjenica je da je FF sa porastom broja korisnika uvelike izgubio na sigurnosti i više se ne može govoriti o nekoj sigurnosnoj prednosti pogotovo FF-a. Eventualno Opere zbog male zastupljenosti. A da ne govorimo u sigurnosnoj rupi u FF-u koji se zovu dodaci.
IE je postao kvalitetan preglednik na području sigurnosti a nadam se da će se to i nastaviti
Ne gnjavi EU microsoft zbog kvalitete browsera nego zato što nelegalnim mehanizmima gura druge browsere sa tržišta.
Čak i da izostave Internet Explorer iz Windowsa, opet bi ga veliki broj korisnika tog operativnog sustava morao instalirati, jer je jedino putem njega moguće izvršiti update Windowsa.
koje retardacije...
još bi im trebali zabranit i windows explorer... :D
Čekaj malo ako sa Windowsima ne dođe nikakvi internetski preglednik,kako čemo ići na net i skinuti taj neki drugi preglednik?
Čak i da izostave Internet Explorer iz Windowsa, opet bi ga veliki broj korisnika tog operativnog sustava morao instalirati, jer je jedino putem njega moguće izvršiti update Windowsa.
Čekaj malo ako sa Windowsima ne dođe nikakvi internetski preglednik,kako čemo ići na net i skinuti taj neki drugi preglednik?
Ja se samo pitam gdje je kraj tim glupostima predobro plaćenih besposličara.
Nije dobro ako je ugrađen WMP iz XY razloga... nije dobro ako je IE iz XY razloga...
Ajmo dalje... nije dobro ako je notepad... nije dobro ako je wordpad... nije dobro ako je paint..windows mail.. itd...
A što dalje kada i ako se uspije izbaciti sve što se nekome ne sviđa?
Možda da Mercedes, BMW, Audi...izbace motore iz svojih proizvoda jer je to prepreka da se ugrade motori Trabanta.
a oni stalno nest izmisljaju
A zar Apple isporucuje OSX bez safarija?
Da je ovo post na forumu neke žute tiskovine nebi bio začuđen ovakovim mišljenjima ali ovoliko neznanja od čitaoca Buga nisam očekivao. Fierefoxom je moguć update Windowsa, jednostavo skineš potrebnu zakrpu i instaliraš, nemožeš to obaviti automatski...i usput , neznam za IE8 ali firefox ima zaštitu od XXS i to prije IE.
Fierefoxom je moguć update Windowsa, jednostavo skineš potrebnu zakrpu i instaliraš, nemožeš to obaviti automatski...
Ovo za korisnike nije dobro, jer njima i tako i tako IE ne smeta. Ko oće radi s njim, ko neće skine neki drugi. Ali ipak mislim da bi manji broj ljudi koristio IE kad ne bi bio isporucen uz winse,
i to smeta ovima iz komisije
slažem se..korisnicima taj program ne smeta..ako hoće neki drugi neka naknadno instaliraju Firefox ili Operu i riješeni problemi!
Meni je to debilizam i zbilja mislim da ljudi koji napadaju microsoft toliko nemaju pametnije posla u svojim dosadnim životima. Microsoft nije nijednog krajnjeg korisnika ogradio da instalira na svoj PC bilo koju aplikaciju napravljenu za windowse pa tako i druge browsere, što većina ljudi odmah napravi. Recimo ja već podulje vrijeme (otkad su sredili bug s tim da nije radio scroll up) koristim google chrome. Osobno sam testirao valjda većinu browsera (operu, safaru, ffox, iexplorer 8 betu i chrome) i moram reći da me se chrome najviše dojmio sa svojom jednostavnošću i preglednošću. Opera je konačno poradila na dizajnu, a internet explorer kad sredi bugove će imho masno gaziti firefox po samoj kvaliteti.
Nego da se vratimo ontopic. Zamislite kako to izgleda kad vi napravite software koji je super i većina ljudi ga koristi (windows) i netko vam naredi da vi uz svoj software ne smijete bundlati svoje proizvode. Pa ja bi u najmanju ruku zamračio i poslao nekog u pic** mat**. Po meni microsoft dok god ne brani ljudima da instaliraju što žele smije i treba stavljati svoje programe uz windowse jer time automatski diže njihovu kvalitetu. Ubrzo će im narediti da umjesto WLM-a moraju reklamirati ICQ ili neka treća glupost.
dragi ljudi,
nema to nikakve veze sa samim MSom i kvalitetom IEa ili nekih drugih browsera.
Stvar je iskljucivo politicka! Razni lobiji djeluju u EU i jedni druge "gaze" kako god stignu. Naravno, svatko moze koristiti sta zeli, samo MS ima para i treba ga malo blatiti i to je to.
zasto Apple ne placa kazne u milijardama dolara/eura zato jer daju program kao Safari ili program za snimanje cd/dvd medija????
bilo bi ok da plate 5000000€ jer ja ne zelim na macu imati xy program vec zelim nero!
ali ne, apple ne treba platiti!
tako da se sve svodi na enormne kolicine kretenskih politicara i lobista koji primaju enormne svote novaca da "guraju" svoje "igrace"...
Želim reči da nije potreban IE da bi se napravio update Windowsa.I sa FF se može otići na Microsoft download centar i skinuti update, a neki misle da je IE nužan dio Windowsa baš zbog toga. Browser je aplikacija i nebi smio biti vezan uz OS.Monopol i poslovna politika Microsofta bezbroj puta su pokazali kako se uništava konkurencija, a bez nje nema razvoja. Da nema FF i ostalih IE bi možda jošbio na 5 ili 6, sjetite se koliko je trebalo da se pojavi nova verzija usprkos tome što se znalo za sve sigurnosne propuste u starom IE. EU čini isto što i brojne države u SAD, pokušava potaknuti tržišnu utakmicu i razvoj time što će omogučiti konkurenciju i izbor. Nije isto ako imaš 70-90 % tržišta ili 15 kao Apple. Proizvođači prodaju računala sa Windowsima, kao OS a Microsoft elegantno uz to prodaje i sve ostalo. Prosječan korisnik uzima to zdravo za gotovo jer valjda tako treba biti. Pogledajte samo naše monopoliste i njihove usluge. Mislite li da bi imali ovako usrano gorivo, skupi internet ...ili bi imali izbor da biramo bolje ( ili lošije ako baš hočemo) i vjerovatno jeftinije
Smeta im IE.....meni je oduvijek smeta onaj njihov logo sa nekin prozorima...neka njega izbace....
I neka izbace podršku za multi procesorske platforme jer zašto bi windows trebao podržavat napredak hardwarea...
Prvo ih kažnjavaju sta ne isporucuju wmp a sad ih kažnjavaju sta isporucuju IE.... e ovo je retardacija zako ju su mislili da ce bit prihvacena zato što svi vjerujemo da je Microsoft veliki zlocesti vuk.....
Analogiju se može pronaći u ovome: Zabranite Microsoftu da prodaje Windowse zato što je to najbolji proizvod....
Oni svojim uplitanjem krse osnovu kapitalizma a to je slobodna trgovina.
Osim toga mislim da je to retardacija upravo zato što svi u EU koriste Windowse te Internet Explorer......
Oni tuže MIcrosoft a koriste se njegovim proizvodima. Ovo je prelicemjerno cak i da ima političku konotaciju....