Edukacijski iMac

poruka: 21
|
čitano: 2.555
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Edukacijski iMac".
17 godina
Edukacijski iMac

500 dolara vredni komp prodaju po 1099 sa pricom za edukaciju. 

Spovracal se budem koje smece od firme.

15 18 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Edukacijski iMac
NEW_MAN kaže...

Koje to AIO rijesenje za 500$ imas?

Evasi0n Jailbreak http://www.youtube.com/watch?v=SRiWB-3_upI
13 godina
neaktivan
bistri kaže...
NEW_MAN kaže...

Jel se iko od njih busa u prsa s edukacijskom svrhom?

Takav skupocijeni komp koji je jos i precijenjen pa u skole...

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
14 godina
bistri kaže...
NEW_MAN kaže...

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16883214020 nije 500$ nego cijena kao i imac 

i7  3630QM(2.40GHz)

6 gb ddr3

1 tb hdd

veci ekran(23" LED)

TV tuner sa daljincem

wireless miš i tipkovnica

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 17:30 (zelenbic).
15 godina
neaktivan
Edukacijski iMac

Pričajte što god želite, iMac izgleda odlično!

5 8 hvala 0
17 godina
neaktivan
apollo kaže...

I to bi trebao biti kriterij skolama da ga kupe?

15 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...
apollo kaže...

I to bi trebao biti kriterij skolama da ga kupe?

Zašto ne? ;)

Inače, potrebe škola nisu takve da im treba jako računalo, pa ako netko ima viška novca (privatne škole), jasno da će uzeti računalo koje što bolje izgleda kako bi što više ljudi privukli u te škole.

17 godina
neaktivan

Skolama treba racunalo, a ne ukras. Zbog garancije i standardizacije Dell, HP ili neki masovni proizvodjac.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 19:19 (D4RKL1NG).
13 godina

Zašto ne? ;)

Inače, potrebe škola nisu takve da im treba jako računalo, pa ako netko ima viška novca (privatne škole), jasno da će uzeti računalo koje što bolje izgleda kako bi što više ljudi privukli u te škole.

Nekim školama je potrebno jače računalo. Druga stvar je to što ljudi neznaju sami sklopiti konfiguraciju i proči jeftinije.

U mojoj školi imamo iMacove 21'5 koji služe za cijeli Adobeov paket (obrada slika, videa i zvuka). Jeste da su računala lijepa, jaka i moderna za razliku od ostalih računala koja su večinom dualcore ali tu se moglo uštediti jako.

Jedan ovakav iMac košta 11.549 kn (neznam dali je naša škola dobila kakav popust ili nešto), za to se može složiti dobra quad ili eight core amd konfiguracija + monitor i periferija i još bi ostalo podosta novca da se uloži u nešto drugo.

Majke mi
17 godina
neaktivan

Ides. Pa tko je vidio sastavljati konfiguracije za skole ili ustanove? Ima masovnih proizvodjaca (Dell, HP i sl.)  koji nude konfiguracije i sto je najbitnije podrsku.

17 godina
bistri kaže...
NEW_MAN kaže...

Niti jedno jer ovakvo smece samo Apple moze sklepat i onda prodavat po takvoj bezobraznoj cijeni.

Za 1099 dobijem od Dell-a i7, 8 GB Ram, 2TB disk na 7200 a ne smece na 5400, 23 incha touch screen  i Blu-Ray, bez preseravanja da je jeftiniji za edukaciju.

Dobijem garanciju gdi ako komp krepa oni dodu po njega i odnesu ga na servis te vrate kad zavrse.

15 godina
neaktivan
Edukacijski iMac

šta se kao tu nešt uvrijedilo društvo šta mac je dobar i to 999 dolara pa to ni u hrvatskoj nije skupo za mac 

3 2 hvala 0
14 godina
intel97 kaže...

šta se kao tu nešt uvrijedilo društvo šta mac je dobar i to 999 dolara pa to ni u hrvatskoj nije skupo za mac 

u hrvatskoj ce bit 2000$

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
17 godina
bistri kaže...
NEW_MAN kaže...

Na BOL-u, dva i po sata prije tvog komentara: HP-ov All-in-one s Ubuntuom.

Gledam te!
15 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Niti jedno jer ovakvo smece samo Apple moze sklepat i onda prodavat po takvoj bezobraznoj cijeni.

Za 1099 dobijem od Dell-a i7, 8 GB Ram, 2TB disk na 7200 a ne smece na 5400, 23 incha touch screen  i Blu-Ray, bez preseravanja da je jeftiniji za edukaciju.

Dobijem garanciju gdi ako komp krepa oni dodu po njega i odnesu ga na servis te vrate kad zavrse.

Može neki link?

17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
bistri kaže...
NEW_MAN kaže...

i na njega ces metnut windows 8 sa touch suceljem, da deca lakse tapkaju po ekranu kad se uce u excelu i wordu, da ne pricam o tome da je ruzan, debeli i izgleda ko komad hardwarea koji je iz 2007-me isto tako os bitan dio takvog racunala a windowsi su prelosi i prenesigurni. Isto tako ekosustav, iMac bolje suradjuje sa danasnjim standardnim tabletom iPadom i edukacijske aplikacije na istima su godinama ispred icega sta ima na windowsima, zato kad vidis sliku nekog fakultetlije modernog ili ima iPad ili ima Macbook.

Na kraju dana Dell i kvaliteta ne ide jedno sa drugim nikako. +bonus Previse bloatsranja.

17 godina

Na njemu se dobije 8 koji mozes ali ne moras koristit sa touch suceljem. Taj touch sam naveo cisto da se vidi kaj daje Dell u cijeni za razliku od Apple.
Ruzan nije nego je takav nikakav, debeli je jer je to desktop racunalo a ne notebook na stalku ko Mac. Iz tog razloga dobijes 2 TB disk koji je brzi i 4x veci od onog u Mac-u.
Windowsi su prelosi i prenesigurni? Jedino lose je tvoje argumentiranje.
Apple ima svoj osobni build in iCloud koji je u biti kopija Dropboxa i limitiran na svoju platformu. Tako nesto sigurno nije ispred nikoga jer se ogranicavas na skup hardver koji ne suraduje sa hardverom drugih proizvodaca.
Dell i kvaliteta su takvi da kod mene u firmi imamo jedno tridesetak Dell notebooka, Workstationa, monitora te servere u vrijednosti od nekih 200 tisuca eura. Nikakvi problemi sa ni jednim komadom hardvera a za vecinu imam tri godisnju garanciju pri kojoj ako dode do kvara salju servisera da popravi i ne moram k mrdnut.
Cinjenica je da Apple prodaje lijepo upakirano racunalo u najmanju ruku duplo slabije od recimo Dell-a te to opravdavaju pricom da je za studente.,
Posto si ti zaluden Apple proizvodima te nisi kompetentan argumentirat svoje navode, preporucam ti da odes trolat na neku iPhone temu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 14:11 (NEW_MAN).
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Na njemu se dobije 8 koji mozes ali ne moras koristit sa touch suceljem. Taj touch sam naveo cisto da se vidi kaj daje Dell u cijeni za razliku od Apple.
Ruzan nije nego je takav nikakav, debeli je jer je to desktop racunalo a ne notebook na stalku ko Mac. Iz tog razloga dobijes 2 TB disk koji je brzi i 4x veci od onog u Mac-u.
Windowsi su prelosi i prenesigurni? Jedino lose je tvoje argumentiranje.
Apple ima svoj osobni build in iCloud koji je u biti kopija Dropboxa i limitiran na svoju platformu. Tako nesto sigurno nije ispred nikoga jer se ogranicavas na skup hardver koji ne suraduje sa hardverom drugih proizvodaca.
Dell i kvaliteta su takvi da kod mene u firmi imamo jedno tridesetak Dell notebooka, Workstationa, monitora te servere u vrijednosti od nekih 200 tisuca eura. Nikakvi problemi sa ni jednim komadom hardvera a za vecinu imam tri godisnju garanciju pri kojoj ako dode do kvara salju servisera da popravi i ne moram k mrdnut.
Cinjenica je da Apple prodaje lijepo upakirano racunalo u najmanju ruku duplo slabije od recimo Dell-a te to opravdavaju pricom da je za studente.,
Posto si ti zaluden Apple proizvodima te nisi kompetentan argumentirat svoje navode, preporucam ti da odes trolat na neku iPhone temu.

Kladio bi se da imas vise postova u Apple temama od mene za pocetak, dalje, jos nikada nisam vidio della koji nije isao bez hrpe bloatwarea proprietary gluposti, a sto se tice same kvalitete izrade Della neki se sjecaju kakve gluposti je prodavao Argument 1  i sama cinjenica da postoje teme o micanju bloatwarea sa njega Argument 2 je meni odbojna, jel prvi korak pri instalaciji novog racunala bi trebao biti upisite svoje podatke a ne "reinstalirajte sustav".A necu ni pocinjat o poslovicno genijalno kvalitetnih baterija u prijenosnicima koje crkavaju nakon godinu i pol, kreni pisat u google dell replacement pa ces vidit sta ti google kaze, a mozes i vidit sliku sa brojem searchova ispod

Sto se tice sigurnosti samih windowsa, nekome 57 rupa mjesecno se cini normalno Argument 3, na OSX tolko imas u razmaku od dvije godine.

Ne razumijem odakle dolazi limit na svoju platformu, sa kakvim hardwareom OSX tesko suradjuje, moze kakav argument?

Sto se samog hardwarea u iMacu tice, mozes za iste pare dobit brzi proc i vise harda, na drugoj platformi, ali je poanta u drugoj platformi, imas alternativu za iTunes U? (koji radi i na drugim platformama ali nije toliko dobar) sa iMacom dobijes skoro gotovo rijesenje za sve svoje potrebe, dok sa windows PC-jem je malo kompliciranije. S time da taj "kopirani" iCloud i Time Machine su funkcionalni out of the box i savrseno jednostavni, djete od 8 godina ce shvatit kak vratit racunalo na "jucer u 15.30" dok na drugim platformama imas 3-rd party koji moras prvo bit strucnjak da pocnes koristit a onda ti treba malo crne magije da proradi sve to skupa.

No posto si okruzen sa gomilom Della shvacam fanboyizam koji normalno bi trebao bit u svojoj temi a ne u Apple temi, mjesas kruske i jabuke i kao obicno pljujes po necemu samo jel ima znak jabukice i kao obicno si fulo o cemu se uopce prica. al to je za neka druga vremena.

Cinjenica je da Apple prodaje kompletnu platformu ucenicima i ima hrpu stvari ponudit koje su prilagodjene toj platformi, dell prodaje hardware u ruznim kucistima i sam po sebi ne nudi NIKAKVU prednost ispred Appleovih rijesenja.

17 godina
Navodis prodaju racunala iz 2003 do 2005. Ta firma vise ne postoji i takva sranja se vise ne desavaju. Baterija je potrosna roba i kolko znam ovo su desktop racunala tak da ne znam kaj brijes. Na kraju dana mi je jeftinije kupit novu bateriju za 50 eura za komp koji je recimo 600 eura jeftiniji u nabavi nego Apple. Windowsi i rupe su price za malu djecu. Ima ih, uvijek ih bude bilo. Kad si trzisni lider sa udiom od 90% onda je to neizbjezno da izade na vidjelo. Nije to nist zabrinjavajuce.
iTunes U je app za tablet a ovo nije iPad tema nego tema o desktop racunalu i njegova prenapuhana cijena. Time Machine nisam nikad trebal ali mozda je to korisnicima Apple proizvoda potrebno, ne bi znal.
Okruzen sam gomilom Dell koji radi isto za manje para. Nisam fanboy ko ti i brand ko brand mi nist ne znaci. Gledam da dobijem sto vise za svoje novce.

Cinjenica je da Apple prodaje kompletno govno od racunala po bezobrazno visokoj cijeni. Dell prodaje hardver u kucistu koje nije nist posebno, ali nije ruzno i daje ovisno o nacinu nabave garanciju do tri godine gdi salju servisera da popravi kvar.
Dell racunalo ima i5 ili i7 za razliku od i3 koji daje Apple. Dell ima 8 GB rama za razliku od 4 kod Applea. Dell ima 2 TB na 7200 a Apple 500 GB na 5400. Dell ima 23 incha sa touchscreen opcijom, Apple ima 21 inch. Dell ima neku radeonku, nisam gledal ako vredi ali pretpostavljam da je bolja od Intel graficke.
Ovo sve nema veze s studentima niti je Appleu stalo do njih. Ovo je navlakusa na Apple eko sustav od malih nogu i nist drugo.
Idem off ili neki k jer mi se gadi vise ovo.
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Navodis prodaju racunala iz 2003 do 2005. Ta firma vise ne postoji i takva sranja se vise ne desavaju. Baterija je potrosna roba i kolko znam ovo su desktop racunala tak da ne znam kaj brijes. Na kraju dana mi je jeftinije kupit novu bateriju za 50 eura za komp koji je recimo 600 eura jeftiniji u nabavi nego Apple. Windowsi i rupe su price za malu djecu. Ima ih, uvijek ih bude bilo. Kad si trzisni lider sa udiom od 90% onda je to neizbjezno da izade na vidjelo. Nije to nist zabrinjavajuce.

iTunes U je app za tablet a ovo nije iPad tema nego tema o desktop racunalu i njegova prenapuhana cijena. Time Machine nisam nikad trebal ali mozda je to korisnicima Apple proizvoda potrebno, ne bi znal.
Okruzen sam gomilom Dell koji radi isto za manje para. Nisam fanboy ko ti i brand ko brand mi nist ne znaci. Gledam da dobijem sto vise za svoje novce.

Cinjenica je da Apple prodaje kompletno govno od racunala po bezobrazno visokoj cijeni. Dell prodaje hardver u kucistu koje nije nist posebno, ali nije ruzno i daje ovisno o nacinu nabave garanciju do tri godine gdi salju servisera da popravi kvar.
Dell racunalo ima i5 ili i7 za razliku od i3 koji daje Apple. Dell ima 8 GB rama za razliku od 4 kod Applea. Dell ima 2 TB na 7200 a Apple 500 GB na 5400. Dell ima 23 incha sa touchscreen opcijom, Apple ima 21 inch. Dell ima neku radeonku, nisam gledal ako vredi ali pretpostavljam da je bolja od Intel graficke.
Ovo sve nema veze s studentima niti je Appleu stalo do njih. Ovo je navlakusa na Apple eko sustav od malih nogu i nist drugo.
Idem off ili neki k jer mi se gadi vise ovo.

Windowsi i rupe su svakodnevnica, imas link koji to potkrepljuje, i ako nije zabrinjavajuce to sto ti software ima 50+ mjesecno siguronosnih propusta onda super, drukcije gledamo na kvalitetu.

Itunes U je cross device, zato iMac je normalan izbor, sto se tice branda, nitko nema ni briblizno gotovo rijesenje i potpuno kao Apple, da ne pricam o kolicini edukativnog materijala koji je dostupan na toj platformi.

Sto se tice zadnjeg djela, hardware je nista bez softwarea, a najbolji software trenutno ima Apple, a ako ti se gadi nesto onda nemoj se upustat u rasprave u kojima ne kazes nista osim toga da te Jabuka smeta, sam si htio argumentiranu raspravu na kraju svega nisam vidio argument, nitko te ne tjera da koristis iMacove niti ti ih gura pod nos, ostani na windowsima i forsaj windowse kao ovdje , meni se takve stvari gade a ne jel ce neko platit 100$ vise ili manje. Ako je ista zatvoreno i lose onda su to win bazirane masine.

17 godina
Koji to najbolji softver na iMacu ima Apple a da ja nemrem na svoje sugave Windowse instalirat?
Razlika nije 100 $ nego 450 $ ako se kupi najslabiji Dell koji je na razini iMaca za 1099 $. Dodam nekih 50 dolara i kupim si jos jedan iPAd tak da mogu koristit iTunes U :)

Idem sad malo plakat nad svojim zatvorenim Windowsima i odigrat neku igru dok ti ucis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice