subvencioniranjem kupnje tableta socijalno ugroženim građanima.
Ozbiljno? sarkazam
Inače, MAC spoofing.
Ozbiljno? sarkazam
Inače, MAC spoofing.
Baš im treba tablet... 
A gostima i turistima će i zrak naplaćivati.
Trebali bi ostali gradovi se na to uzorit.
I Rovinj danas dobio WiFi hotspot.
Tako nešto je i u Čakovcu samo kaj je limit napamet velim 100 uređaja po APu (znači brojke su izmišljene, da nebi bilo), i sad kojima se mob spoji automatski na wifi oni bezveze blokiraju nekoga kome stvarno treba net, tak da npr. moji frendovi mogu biti na netu, a ja ne, drugi dan obrnuto, a brzine su nekih 0.1 mbps...
Tako nešto je i u Čakovcu samo kaj je limit napamet velim 100 uređaja po APu (znači brojke su izmišljene, da nebi bilo), i sad kojima se mob spoji automatski na wifi oni bezveze blokiraju nekoga kome stvarno treba net, tak da npr. moji frendovi mogu biti na netu, a ja ne, drugi dan obrnuto, a brzine su nekih 0.1 mbps...
Varazdin ima jos od 2008. znaci, vec 6 godina :)
Na području opatije stavljen je wi-fi već prije par godina. Ta usuga odlično radi po ZIMI kada je nitko ne koristi, po LJETI je potpuno zagušeno i beskorisno.
Iskreno volio bih kada bi barem 3g koji plaćam po ljeti radio.. recimo na plaži si i pokušavaš surfati... nemoguća misija, treba ti jedno 15-20 min za otvoriti stranicu ako imaš sreće da ti ne kaže "page unavailable" (t-com). Naravno sada na tim lokacijama internet doslovno leti.
Ja ne shvaćam gdje im je računica, po ljeti tisuće ljudi na plaži i na otvorenome u opatiji a mobilni internet je mrtav, pa zar im se ne isplati da ljudi surfaju i troše nego da većina upali mobilni internet, vidi da ne radi i odustane.
Jesmo se usrečili mi Dubrovčani :) Oko mene 3 mreze otvorene, 1 zatvorena. Inaće nijedna ne radi hehe
http://i.imgur.com/6J2oAeA.png
Što se tiće MAC Spoofinga, pokušao sam u Šibeniku i Splitu međutim nije radilo (preko androida). Vidit ću što kaže linux preko laptopa kada otvore mreze.
Poznavajući Dubrovnik, WiFi za goste i turiste će koštati minimalno 100kn/100mb uz brzinu 100KB/s.
izgleda da se bivši ministar zdravlja ne razme u tehniku pa misli da je dovoljno dat ljudima pristup neta sa 50kb/s...to nije dovoljno ni za mail a kamoli neki kvalitetan surf...
a kad ga tursiti popljuju onda će opet plakat i žalit se....
TheThing, možeš i na windowsima probat preko smac-a spofat mac. ili preko nekog routera koji npr podržava tomato ili neki drugi firmware. samo promijenis mac adresu (ili im posaljes njegovu tvornicku mac), router prebacis u client mod i uneses podatke od te mreze (naziv mreze, kanal, zastita je open...) i kompove spojis zicno i imas doma free legalni net ali je upitno kako ce to radit jer javna mreza sigurno ima neki limit sto se tice torrenta i sl
Zanimljivo. Ovo http://download.cnet.com/SMAC-MAC-Address-Changer/3000-2085_4-10536535.html ide u bookmarks dok ne proradi mreza. Hvala.
Ozbiljno? sarkazam
Inače, MAC spoofing.
Ako nemaju kruha, neka jedu kolače. Ili tablete, tak' svejedno :)
U Rijeci je gradski internet dostupan od 2007, ako se dobro sjecam. Ispocetka samo na Korzu i obali, a sada su vec i na drugim lokacijama.
Za Opatiju se nemoze reci da ima gradsku pokrivenost, vec se radi o svega 3 ili 4 hotspota. Vecina Opatije uz glavnu ulicu je u mraku sto se tice javnog WiFija.
hahahaha, sjajno sastavljen pr
cilj projekta je izvlačenje mladih van iz zatvorenih prostora. kako? tako da im pružiš ono od ečga ih odvlačiš. a kad smo već kod toga, zašto nebi i na turistima malo zaraditi (živo me zanima cjenik i kvaliteta usluge).
a bogami, i novi projekt koji gradonačelnik ima u pripremi za ove sa slabijim statusom je u najmanju ruku zaslužio nobelovu nagradu za mir.
Da to izvlacenje iz zatvorenog^^ Ovo će biti zatvoreno u otvorenom hahaha
http://getthat4u.files.wordpress.com/2013/12/girls-on-their-phone.jpg
http://www.amoils.com/health-blog/wp-content/uploads/2013/03/blog-image-using-smart-phone.jpg