jadna žena...
za 24 pjesme 2 milijuna dolara. isuse, pa koliko bi meni dosudili, za višegodišnje redovito skidanje igara sa torrenta te oko par stotinjaka GB pjesama. neželim ni razmišljati ><
jadna žena...
za 24 pjesme 2 milijuna dolara. isuse, pa koliko bi meni dosudili, za višegodišnje redovito skidanje igara sa torrenta te oko par stotinjaka GB pjesama. neželim ni razmišljati ><
Hahahaha, nevjerojatno, baš kad pomislim da su ovi ameri ispucali svaku moguću debilnu stvar koju mogu napravit evo njih sa friškim glupostima.
Sva sreća da je EU u većini slučajeva puno liberalnija u ovom pogledu... a moje mišljenje u vezi RIAA i MPAA je jasno već godinama.To je jedna tako velika hrpa oportunističke gamadi da je neopisivo riječima...
Podržavam "borbu" za autorska prava u smislu nekih verzija zaštita od kopiranja ili ovih policijskih racija na ogromne pirate koji to dalje distribuiraju i zarađuju veliku lovu, ali ovo šta ove dvije organizacije rade ganjajući diječurliju i osobe koje skinu 20-ak pjesama... mislim WTF??
Nista cudno amerikanci su se odavno izgubili u svemu pa to se moze vidjet svaki dan a ovo je stvarno glupost do daske!

Ja stvarno više nekužim amerikance. Kod nas to nebi išlo ni na sud, a da i ide na sud otišlo bi u zastaru ili nebi osuđeni ništa morao platit.
jadna žena...
Kao i ti, za svoja redovita "protuzakonita" djelovanja morao bi platiti najmanje po cijenama proizvoda oko 50 mil. kuna(uključene i kopije)
,i kada bi mi to naplatili samo
.
.
Hm... 95% ljudi u toj sudnici u tom trenutku ima sigurno najmanje jednu nelegalno skinutu pjesmu, al zato je nadrapala optužena, ako me kužite
To da uplaše druge, al sve mi s enešto čini da će biti FAIL
Jbt, jedna pjesma nije ništa, šljiviš jednu pjesmu, a opet tako velika kazna za njezin nelegalni download. Svašta. Pitam se što bi bilo da je optužena downloadala nekoliko filmova? Doživotni zatvor? xD
ovi iz RIAA nisu normalni, oni ne računaju, da večinoma ljudi skidaju stvari, koje a) ne bi nikada kupili b) žele isprobati ili c) nemoguče je legalno nabaviti. kako onda oni računaju gubitke u miljardama dolara nije mi jasno. tipično recimo House - skidam svakog tjedna novu epizodu iz pete serije, a da se može kupiti za recimo 5 dolara, ja bi to radio. ali neče...izdaju non HD DVD 2 godine iza trenutačne serije...i tako dalje. ps - imam veliku kolekciju CD i DVD stvari, koje mi nešto znače, pa sam kupio original.. isto tako sa igrama.

Ja stvarno više nekužim amerikance. Kod nas to nebi išlo ni na sud, a da i ide na sud otišlo bi u zastaru ili nebi osuđeni ništa morao platit.
Da je debilana, je, ali naši bi barem mogli američko pravosuđe uzeti za primjer efikasnosti..
Da malo bolje čitate vidjeli bi da su joj opičili tako veliku kaznu zbog očitog laganja i "pravi se glupa" stava. Nije ni čudo da je dobila toliku kaznu i neka bude sretna. Ovako će je barem moći osporiti - inače se zbog krivokletstva, nepoštivanja suda i ometanja sudskog procesa mogu dobiti zatvorske kazne od nekoliko mjeseci do 10-tak godina (po svakom prijestupu). E onda bi se naučila poštovati sud kada bi pjevušila pjesme vani ptičici kroz željezne rešetke.
jadna žena...
Ma ne samo tebi....gotovo preko 50% bar korisnika ovog foruma pa i drugih mogu biti tako kažnjeni....pretjerano ali eto po zakonu....
Kod nas to dođe valjda za kojih pedesetak godina tek na red ....s jedne strane kazna je dosudjena po pravilima struke a s druge strane je debilna
da debilnija ne može biti....Kod nas na svakom drugom zidu vise oglasi "Kompilacija za 15kn...Igre za 10kn itd itd...."Mogu pol hrvatske strpati u zatvor...
a ono nedavno kod nas ...osudjen na tri godine jer je policija našla iliegalni softwer u kući maldića a tražili su nešto drugo....apsurda koliko hočeš .
Zakon je zakon ,samo je pitanje vremena kad će se provesti a kod nas kad nestane korupcije a to je NIKADA.A ono što je razljutila porotu ...to nije
razlog da sama porota bude toliko subjektivna jer tad i sami pretjeraju što se i dogodilo....Čovječe kad bi naljutio kod nas nekog korumpiranog
policijsko/pravnog djelatnika kod nas dobio bi doživotnu za skidanje jednog DVD -a !Niti je porota u pravu a niti je ona trbala toliko pretjerivati ,sve u svemu debilan i glup slučaj.
Ma ja bi ih sve posalo u pm i gađao bi i porotu i suca cipelom... tj tenisicom isto ko i onaj lik busha...
Pa kaznili su je za očito laganje!!! Pjesmice ko pjesmice, da nije lagala digla bi kredit i otplatila kaznu, al ovo je ludo...
Po ovom filmu pola Hrvata bi bilo na elektičnoj,
Pa ,možemo reć hvala bogu da nam je pravosuđe kakvo je - jel kak je neko rekel tu ,svi bi ovdje završili na električnoj stolici ,a minimalno bi bilo "25 to life" kak vele amerikanci!
Ta MAFIAA već ide svima na živce. Čak su se i neki veoma popularni glazbenici (FAC) udružili da se sami zalažu za svoja prava, a ne da tamo neki moroni iz IFPI ili RIAA ugnjetavaju ljude koji su prekršili "autorska prava" iako ih ti glazbenici ne žele kazniti nego ih potiču i podržavaju da rade što je "kažnjivo" i krši "autorska prava".
Znam da im je lagala, ali zbog laganja 2 milijuna. Pa nema na sudu toga ko ne laže makar kazao govoriti ču istinu i samo istinu. Ma nju su uzeli samo za primjer druigima, ali to je EPIC FAIL, jer briga nekoga tko skida piratlije taj če i dalje skidati. Trebali bi kazniti one koji prodaju piratliju, a ne oni koji skinu za svoj užitak.
Mislim toliko ima oglasa po suvda o prodaji igara da je lako doči do pirata, a svjedno nitko ništa ne poduzima. Ja nisam vidio oglasnik gdje nema barem jedan oglas "Prodajem PC/XBOX360/PS2 igre CD 15 Kn, DVD 30 Kn - veliki izbor".
Ono kako netko može imati puno igara i još ih sve prodavati po takvoj cijeni ? - Samo ako je pirat i neovlašteno kopira i prodaje igre! E takve treba kazniti, ali naši se ni ne trude jer znaju da pirat ima love da cijeli slučaj ode u zastaru.
Pa nije da se ništa ne poduzima....
Cesto ti likovi dogovore sastanak na mjestu da prodaju igru...odma za tim 2 kola policiji za njima.....
A recimo iako ljudi misle da je to MIT! Dođe inspekcija i gleda imate li orginalni software.......
A zašto recimo ne pregledavaju nama kučnim korisnicima...jer bi im trebao sudski nalog da nam uđu u kuću....
Ugl ovo je krivo predstaljanje informacija.....kao prvo zašto bi je iko vata za 24 pjesme?
Svaka čast ali ovo je prvi put da sam ćuo da nekog vataju za 24 pjesme...
I korisnica je prominila HDD...ćini se malo pametnija korisnica..... (mogla je bacit i matićnu u smeće hehehe ali eto)
Iskreno ne mislim da joj je ovo prvi put da je ovo napravila....štoviše ovo je ćak slučaj hvatanja Caponea....
Ove informacije su nepotpune ne piše ni kada ni gdje ni kako....
Istia stvar kao i ona s Microsoftom....nepotpuno....samo se otvaraju polemike....
Jedan kaže koje ovo vidio a drugi tako joj i treba....
E, ovo je tek suludo!
E, ovo je tek suludo!
to nisam ocekivao od tebe...hahahhehe
:D:D:D:D:):)
hmm cek da izracunam.... 7000x80000$=560000000$. ovoliko nula nikad nisam vidija i sumnajm da bi to platija (to bi bila moja kazna za pjesme)
Ova Kazna je preblaga, trebali su je javno kamenovati!
Najviše mi na živce ide ljudi koji imaju svoje "dežurne krivce". Da ste pročitali članak, vidli bi da RIAA ide na ruku optužene.
Ako opet idem logikom piratstvo = krađa, 2 milje za 1 CD... Nebuloza.
Ako je lagala, treba joj opaliti kaznu za to, a ne se ići osvećivati (da ljepše ne mogu reći) ovako...
Nakon ovakve presude, porotu su trebali na psihijatrijsko... Zajedno s ovim frajerom koji je reko da za 24 ukradene pjesme treba porota...
Ako je najveća kazne "per song" 150.000$,a ja ima 14000 ilegalno Down pjesama to je onda kazna od : 2.100.000.000(dvijemilijardestomilijuna) američkih dolara ili 11.760.000.000(jedanaestmilijardisedamstošezdesetmilijuna) kn
Ovo je ozbiljna cifra čak i Billu M$
Baš me zanima koliko bi dobila da je ukrala album iz prodavnice...